ben normal dogum yaptım canım ama süt hormonum yuksek oldugu icin tekrar olması 1 yılı buldu bide ben 6 ay diye biliyorum sezeryande ama yinede doktorun en iyi bilir tabiki:)canım ben bir gece yatagına yatırdım ama bakamadım o yataga bir daha mobilya olması ragmen bozdum kaldırdım ne atabildim ne satabildimmbaktıkca dahada yanıyo içim ben bu hamileligimde 4 aylıkken acım biraz hafifledi zannettim ogluma aldıgım esyaları actım aman allahım o an sanki organlarım yer degistirdi biliyomusun hala hastane cıkısının sapkasında kokusu var hala inş en kısa zamanda sende bu mutlulukları yasarsın seni tanımıyorum ama inş bir az olsun serinleyebilirsin sana inş bu acıyı unuturuz demicem cunku ben unutmak istemedim hic bir zaman asla resimlerini silmedim ne kadar yansada icim bence hamilelik tekmeleri oynaması dogum emzirmek yine de bizlere hediye allahım hic bir isteyenin kucagını bos koymasın:8
Amin canım benim.Bende seni tanımıyorum ama yazdıkların yaklaşımın beni rahatlattı.Tüm dileklerin için çok sağol.1 yıl değil 1 dakika bile beklemek istemiyorum aslında ama yapıcak bişey yok.Banada herkes yatağında yatsaydı odasına giremezdin diyolardı.Bizim acımız asla bitmez onlar bizim canımız kanımız unutmamız mümkün değil.Bende özledikçe resimlerine bakıyorum..
çünkü yasayan insan bilir canım o yogun bakım kapısını kuvezi sadece bebegini 1-2 dk gormeyi onu hemşirelerin onu senden alıp goturmesini o makinelerin sesini sütünü sagıp dokmenin acısını yasayan bilir ben seni cok iyi anlarım sende bu acıyı yasayan annelerin acısını...ama takdiri ilahi yapacak hic bisey yokama sen daha zor seyler yasamıssın ben oglumun saclarını kazımıs damar yu acmalarına ellerinin igne yerlerine dayanamazdım sanki bana degiyodu sen bide ameliyatı beklemişsin benim bebegim eger ameliyat sansı olsaydı 4 yasına kadar 3 agır ameliyat gecirecekti tabi onlara dayanabilirse...ama benim simdi en buyuk sevincim o bıcak acısını cekmemesi en cok ona mutluyum ama demekki canım sen benden gclusunki rabbim seni biraza daha zorlamıs inş mukafatıda cokk olur ama emin ol rabbim bize verdigi her zorluktan sonra diger işlerimizde daha kolay daha guzel seyler sunuyo inş kazanmışızdır
Başın sağolsun demekten başka bir söz teselli edecek bir cümle yok.Okurken gözlerimden yaşlar süzülüverdi.Ben de ilki 8 haftalık ikincisi 22 haftalık bebeklerimi karnımda kaybettim.Çok zor günler geçirdim ama yine de halime şükrettim.Senin acın çok daha büyük.Anlıyorum demek isterdim ama kucağına alıp emzirip cennete yollamak....Bunu ancak yaşayanlar anlar.Şu an çok şükür sağlıklı bir oğlum var.Senin de sağlıklı bir bebeğin olacak inşallah en hayırlı zamanda.Tekrar başın sağolsun.Allah sabır versin.
Ben o 10 günde çok zor şeyler yaşadım.ama hep yeter ki bebeğim iyi olsun ben herşeye dayanırım diyordum.Sezeryanlı olduğum için ellerim ayaklarım hep şişti ödem topladım yürüyemiyodum artık.bir dakika dinlendiğimi hatırlamıyorum.Yanımda kaldığı zamanlardada hep makinalar kablolar vardı.Artık kollarında damar yolları kalmamıştı.Hemşirelerin her geldiğinde gözlerimdeki yaşlar dinmiyordu gelip iğne yapıyorlardı damar yolu arıyolardı benim canımdan can gidiyordu.Bide benden yardım etmemi bekliyorlardı yapamıyordum donup kalıyordum.Hep keşke benimde bebeğim diğer bebekler gibi rahat uyusa keşke canı yanmasa keşke diğer anneler gibi bende öpüp koklayabilsem.Ya o kadar zor ki ellerimle arabalı yatağıyla hemşiresiyle ekosunu çekmeye götürdük doktorlar anjio yapılması gerekiyor dediler ağladım minik bedeni nasıl dayanıcak dedim.o gün anjiosu başarılı geçti o akşam yoğun bakıma gidip kızımı emdirdim.Ama o kadar yavaş emiyordu ki artık çok yorulmuştu bebeğim aklıma geldikçe kahroluyorum.O acıları ben çekiyim bütün ağrıların bana gelsin diyodum hep.sonra 3 gün normal servis odasında yine beraber kaldık.Kokusunu çok özledim yavrumun..3 gün sonrasındada ameliyat oldu ameliyat başarılı geçti ama tansiyonu hep düşüyordu 3 gün yoğun bakımda kaldı.Öldüğü gün sabah hastaneye gitmiştik babasıyla, yoğun bakımda olduğu için bize kalmanıza gerek yok diyorlardı bişeye ihtiyaç olursa biz seni ararız diyorlardı ama eşim hep orda kalıyodu yürek dayanmıyodu ki.Birtek ölmeden önceki gece eve gelmişti. O sabah hastaneye gittik yoğun bakıma gidip durumunu öğrendik tansiyonu bir inip bir çıkıyo dediler.Kantine gittik oturduk ben kızım için dua okuyodum eşim bir yukarıya çıkıkıp kızımızı soriyim tekrar dedi gitti.Bir saat gelmedi yukardan aradım meşgule verdi.Kantinin kapısı oturduğum yerde baya mesafesi vardı.Kapnın önünde durmuş bana bakıyodu eşim ,eliyle işaret edip çağırdı.Gittim yere çökmüştü ne oldu dedim kızımız dedi ben o anda kendimi kaybettim.O gün hemşireye dedim bana gösterin kızımı diye göstermediler yaşarken, o ukte kaldı içimde.Olmuyor onu düşünmeden yapamıyorum.
keske hem sana hem kendime teselli verebilsem ama biliyorum ne desem boşş...
ben onunla odada kalamadım cunku hep yogun bakımdaydı bende buna uzuluyodum hep sen simdi bole soyleyınce ıyıkıde kalmamısım nasıl unuturdum onun bana bakısını bile unutamazke o acı cekişini nasıl sılerdim aklımdan ... bize olecegini hastaneye yatırdıgımızın 3. gunu soledıler dunyalara basıma yıkıldı esım yogun bakımın icinde yere coktu kalkamadı bense butun korıdoru aglaya aglaya kostum benım annem o an oldu zannetmişti...benim halimden allahım dusmanımın basına bıle vermesin...cok zor ben dogum yaptıgım gun tam 11 bebek dogdu o hastanede bır tek benım oglum hastaydı bu belkı benım en sanssızlıgım belkıde ensanslı olmamdan dolayı belkı sımdı ceza ama obur taraf icin buyuk bi odull...
biliyomusun canım fetal eko diye bi sistem var ilk bebegi bizim gibi olanlar icin 18. ve 24. haftalar arası ben bu bebegımde ona gittim ama kotu tesaduf o işlem benim oglumun yattıgı hastanedeydi ecoyu yapan doktor ise bebegimin olecegini soyleyen doktordu..ne acı dimi 1 yıl once canımdan can alan doktor bu kez ıyı haberler verdi...ama ben o kuvezde eco bekleyen bebekleri gorunce o hastaneye gidince ve o doktorla konusunca en basa dondum yıne.. iyi degilim yine belki haksızlık yspıyorum bebegime ama yine acım arttı ve ben yine karamsarlıktayımm...canım cokkk acıyooo...
Hasta olmasına rağmen bebeğimin kilosu çok iyiydi 3 550 kilo doğdu hastanede kaldığı zaman bile 200 gr almıştı bu beni o kadar mutlu etmişti ki.Hep iyi olucak gözüyle bakıyodum umudumu yitirmedim ama tabi anne yüreği herşeyi anlıyosun içine doğuyo bilmiyorum annelik çok farklı birşeymiş.Bebeğimin doğduğu zaman bizimle aynı anda doğmuş bebeklerin çoğunda sorun çıktı küveze alındılar ama tabi bizimki kadar ağır deillerdi.Evet benimde doktorum 2. hamileliğinde fetal eko 24. haftasında çektireceksin dedi.Canım sen kendini artık üzmemelisin bak bebeğinde üzülmesin.Can taşıyorsun Allahım ona sağlık versin.Annesi doğsun bak nasıl seni mutlu edecek Allahım banada nasip etsin.Lütfen üzme kendini.Bebeğinin cinsiyeti ne canım.
inş canım allahım sanada butun isteyenlerede nasip etsin..inş benim bi kızım olacak teyzesi.. 4d ultrasonda gordum ogluma cok benziyo hayırlısıyla inş.benim oglumda 3.800 gram dogmustu ama vefat ettiginde 4 kiloydu ama sanki narkozdayken şişmişti biraz vücudu kımse bilmedi ama ben farketmiştimsenin kızındada ole oldumu canım..vücudu şiştimi hiç yani sislik derken bariz degil hafif kilo almış gibi..
Amin inşallah canım benim.Ben kızımı ameliyattan sonra görmedim bir tek öldüğünde gördüm evet yüzü şişmişti zaten birtek yüzünü gösterdiler o andada kaybettim kendimi neden fazla bakmadım dedim sonrada o hali zaten gözümün önünden hiç gitmiyor.Teyzesi yesin onu sağlıcakla gelsin dünyamıza..
iyiki bakmamıssın canım hiç unutamazdıniyiki gonstermemişler benim oglum gece vefat etmiş yogun bakımda morga koydular sabaha kadar vermediler bize esimle babam gittiler getirmeye zaten havada soguktu ben hem actım hem dokundum keske dokunmasaydım keske o sogukluk yakıyo icmi simdi hala soguk bişeye dokunamıyorum... buzluktan bisey alamıyorum..dondurmaya bile dokunamıyorum ...cok sanslısın iyiki bakmamıssın...
Her haliyle çok zor.Yavrum benim ben elleyemedim o halini. İçim dayanmazdı okadarına.Yaşadıklarım rüya gibi geliyor,keşke rüya olsa..Düşündükçe çok kötü oluyorum.O kadar özlemişiz ki dün eşimle onu konuştuk keşke yanımızda olsa sevsek koklasak bağrımıza bassak.Evimiz onsuz bomboş.Yüce Rabbim kimseye yaşatmasın..
Ne kadarip dimi hersey sanki meleklerimizden once. İki kisi degildik evimizde sanki evlendigimden beri oglum hayatimdaydi o gitti hersey ne kadar bosss ve ne kadar tatsiz nasil yaptilar bunu bize nasil alistirdilar kendilerine canim ahhh ahhh ins hayirlisiyla bir an once tamamlanir yuvalarimiz:))(
Evet çok allışmıştık ilk zamanlar kendimi hala hamile sanıyordum unutuyordum..Onlar bizim meleklerimiz canlarımız herşeyimiz... Amin canım.İnşallah bizde o mutluluğu tadarız yavrularımızı öpüp koklarız.Bu mübarek günde herkes için ve bizim için dua edicem canım... Yüce rabbim hayırlı sağlıklı ve eli ayağı düzgün yavrular versin bize..
Amin canim ins..evlat herseyden guzel herseyden tatliymis.. Ben en cok savunmasiz olmalarina kiyamiyorum(( canim baska bi forumda bebegini kaybetmis bi arkadas sezeryan ameliyati olduktan sinra 5 ay icinde tekrar hamile kalmis sorusuz da gecirmis hamileligini sende. Baska bi doktora sor istersen seninde belki az da olsa acin hafifler:))
Allah sabır versin, sözün bittiği yer. Boğazım düğüm düğüm, cennete sizi bekleyecek.
Haklısın canım acımı azda olsa ancakk bir bebek dindirir. Ama bu kadar acele etmek istemiyorum en az 8 ay beklemek istiyorum.Bir ay sonra işe başlıycam yine belki kafam dağılır diye..Doğum nedeniyle izinliydim tekrar başlıycam..Doğumu yapan doktorum 1 yıl beklememi söylemişti.Normalde ben kontrollerimi başka doktora yaptırıyodum özel klinikte... Doğumumuda özel hastanede başka doktor yaptı.Klinikteki doktorum duyunca çok kötü olmuş ablamda ona kontrole gidiyor.şimdi doktoruma gidemiyorum 9 ayı beraber geçirmiştik beni çok iyi tanıyor artık.Onu görünce herşey yine canlanacak gözümde...Kendimi hazır hissedince gidicem.O zaman bana söyler o nezaman uygun olacağını..
sen nasıl kendini iyi hissedeceksen canım bende gidemedim eski doktorumabu hamileligimde gittim canım..ama gecen ay eco icin gittigim hastane oglumun yogun bakımda yattıgı hastane ...biliyomusun eco yu yapan doktor ve profesorde oglumun kalp doktoru ve profesoruydu o kadar kotu oldum ki doktorun soledikleri iyi haberlere sevinemedim bile işe baslamak miyi gelir sanada canım bende hemen işe baslamıştım eger işin cok streslı degılse kafan dagılıyo .)[/QUOTE
Senin iççin çok üzücü olmuştur canım..Ama bak bu bebeğin sağlıklı inşallah sağlıkla kucağına alıcaksın.. Aslında işim çok stresli tekrar hamile kaldığımda bu kez çalışmayı düşünmüyorum işten çıkıcam.Çünkü hamileliğimde çok stresliydim ağladığım günler oluyordu.Bu yüzden çalışmayı düşünmüyorum hamile kalırsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?