Çok teşekkür ederim inşallah bir denge kurmayı başarabiliriz.Hayırlı geceler sizedeSıkıntısız olmaz tabi ki dip dibe olunca ister istemez bir takım sorunlar olur muhakkak .
Bu durumlarda eşinizin ve sizin tavrınız önemli olan aslında . Kapıyı kapattığınız anda bir olmayı becerebilirseniz gerisi hikaye .
Yine söylüyorum akıllı mantıklı olun herzaman . Ev eşya araba aslında bunlar ıvır zıvır şeyler . Sen mesafeni korumaya çalış dengeni kur kime nasıl davranacagini belirle gerisi gelir .
Allah mesut etsin inşallah . Hayırlı geceler .
Nisanlımdan da çekinir zaten.En mantıklısi ondan duyması gibi o güzel bir şekilde de söyler.Bi daha gelmezse de gelmesin artık napayımDaha senin içine girip kullanmadığın eşyalarına zarar vermek ne demek... 1,5 yaşında çocuğu ile gelen kadının bir işe faydası dokunmaz ki, anca çocuğunun peşinde gezinir.. tabi bu kişi çocuğuna sahip çıkan sorumluluk bilen birisi ise. Müstakbel eltin madem havadaki buluttan nem kapan bir tip, sen söyleme nişanlına duyur sehpadaki çiziği o söylesin. Hatta bu ara o sehpa mobilyacıya götürülsün rötüş filan yapılsın. Elti hanım da bir zahmet çocuğuna dikkat etmesi gerektiğini öğrensin. Ama bunları nişanlın yapsın sen hiç müdahil olma.
O eşyalara bizde yanlışlıkla zarar verebiliriz ya da çocuğumuz olur o yıpratır bunlar ayrı konular.Eşya insandan değerli değil evet ama kolay alınan şeyler de değil. Bi daha yeni sehpa ya da koltuk alacak durumum yok. Eğer bi zarar göreceklerse de bu birinin sorumsuzluğu yüzünden olmamalı.Ben temizlik yerleşme derdindeyim çocuğu gözetecek durumda değilim ki.Koltuk çikolata olmuş annem demese farkına varacak halim yok.
Aman bırak gelmemesi gelmesinden daha hayırlı.Nisanlımdan da çekinir zaten.En mantıklısi ondan duyması gibi o güzel bir şekilde de söyler.Bi daha gelmezse de gelmesin artık napayım
:) Konuşmak sorun değil bu konuşmayı anlayabilecek olan insan zaten bizi bunları söyleyecek duruma getirmezdiBak güzel açıklama yapıyorsun maşallah :) yaparsın sen yaparsın çok abartmadan yumuşak yumusak böyle söyle işte.
Tabi 1 yıl sonra yeni eşya almaktansa böylesi daha iyiAman bırak gelmemesi gelmesinden daha hayırlı.
:) Konuşmak sorun değil bu konuşmayı anlayabilecek olan insan zaten bizi bunları söyleyecek duruma getirmezdi
"Amaan alıveririz bi sehpa nolacak" der kesin. Böyle bir tepki veriyor bu durumlarda.Biliyorum o yüzden ısrarla siz söyleyin diyorum ya . Siz söyleyin o anlar da anlamamazliktan gelir ama bi yere kadar gelebilir . Sen beni dinle eşinden çekinseler de senin ağırlığını tavrını belli etmen lazım.
Eşyaya hayatta değer veren biri değilim kırılabilir zarar görebilir sorun değil kendim de çok dikkatsiz kullanırım canım sağolsun der geçerim ama daha yeni ev kurmuşum her şeyim çok yeni katlanmam böyle bir şeye büyük ihtimal beni gaddar ilan edecekler ama çocuktan değerli benim için çocuğu tanımam etmem akrabam değil bir şey değil elime de doğmadı tamam çocuk severim ama benim emeğime zarar veriyorsa eşyam değerli olur yani kimse kusura bakmasın kimbilir ne emeklerle ödenecek onlar neden anasının sahip çıkamadığı çocuk zarar versin diye mi? Aslında çocuk da nereden bilsin iş annede bitiyor. Eşinize söyleyin uyarsın yapamam derse siz söyleyin ablacım her şey daha çok yeni bak ne emeklerle alıyoruz lütfen çocuğa dikkat et kendine de zarar verebilir de küserse de küssünCocuktan kıymetli değil ama kolay değil hem çok para harcandı
"Amaan alıveririz bi sehpa nolacak" der kesin. Böyle bir tepki veriyor bu durumlarda.
Hem de ne yüzsüzlükler yapıyorlar bir bilseniz.Bu soyleyeceği laf hiçbişey diger yüzsüzlükleri yanında.Hayatımda olmasa bişey kaybetmem.O kalitede ki bi insanı ben kendi isteğimle hayatıma almazdım zaten.O isler öyle olmuyor yalnız . Yenisini alana kadar olanı muhafaza etmek lazım . Herkesin bir yaşam biçimi var evinizde istediğinizi yapabilirsiniz burası benim evim ve benim kurallarım dersiniz .
O o kadar yuzsuzlesebilirse senin de bu lafı söylemende sakınca yoktur.
Herkes kendisi gibi çocuğunu herşeyden önce tutmalı gibi geliyor ona. Çokta seviyorum zaten çocuğunu.Ama bikaç gündür bunlar olunca garibimin bi suçu yok yine de ondan bile bi soğudum. Dediğiniz gibi benim kanım canım değil. Bir yere kadar dayanabilirim.Seviyorum diye de herşeyden üstün tutamam tabi.Eşyaya hayatta değer veren biri değilim kırılabilir zarar görebilir sorun değil kendim de çok dikkatsiz kullanırım canım sağolsun der geçerim ama daha yeni ev kurmuşum her şeyim çok yeni katlanmam böyle bir şeye büyük ihtimal beni gaddar ilan edecekler ama çocuktan değerli benim için çocuğu tanımam etmem akrabam değil bir şey değil elime de doğmadı tamam çocuk severim ama benim emeğime zarar veriyorsa eşyam değerli olur yani kimse kusura bakmasın kimbilir ne emeklerle ödenecek onlar neden anasının sahip çıkamadığı çocuk zarar versin diye mi? Aslında çocuk da nereden bilsin iş annede bitiyor. Eşinize söyleyin uyarsın yapamam derse siz söyleyin ablacım her şey daha çok yeni bak ne emeklerle alıyoruz lütfen çocuğa dikkat et kendine de zarar verebilir de küserse de küssün
Senin çocğn var evinde dinlen tarzı konş dicem de. Valla keşke uzak dursaydın orda. Daha şmdiden nasl dicemler başladı ki emin ol bunun devamı gelck. Ne diyim Allah kolaylk versnMerhaba hanımlar.Yakın zaman da düğünüm olacak.Eşim tarafına ait bi bina var iki eltim oturuyor.Birinde de biz oturacağız.Aslında başta hiç istemedik orada oturmayı ama düzgün kiralık bir ev bulamayınca o evin içini sıfırdan yapıp yerleşmeye karar verdik.Neyse ev bitti bi yandan eşyalar geliyor bi yandan temizlik yerleşme işlerini yapıyorum.Hemen hemen hergün oradayım.Eltilerimin çocukları var.Ikiside çok iyi insanlar.Biri hiç çoçuklarıyla gelmez bizim eve öbürküyse hergün çocuğuyla geliyor.Daha 1 buçuk yaşında.Gecenlerde baktım koltuğa çikolata sürülmüş. Bugün de farkettik ki sehpa da darbe var sivri bişeyle vurulmuş gibi .Bebek daha ona kızamam tabi çokta seviyorum zaten.Ama daha hiç oturmadığım evde eşyalar zarar görmeye başladı.Eltim de çok alıngandır birisi çocuğuna yaramaz dedi diye sanki hakaret etmişler gibi tepki verdi.Cocuktan kıymetli değil ama kolay değil hem çok para harcandı hem de ayların emeği var evde.Nasıl davransam nasıl kalp kırmasam bilemedim.Sizlere danışmak istedim
çocuğuyla gelmeyen elti diğeri anlasın diye yapıyor gibi geldi bana. sanki onun evinide mahvettiler.ama diğer eltinin hiç üstüne aldığı yok anlaşılan. çok sinir oluyorum bu tipteki annelere.çocuğunla bir yere gidiyorsan sahip çık.benimde öyle bir akrabam var ve gerçekten çok can sıkıcı oluyor.Öbür eltim kolay kolay birine oturmaya bile gitmez çocuklar mahvediyor milletin evini diye. Ama bazı insanlar dünya yıkılsın kimse çocuğuma bişey demesin havasında oluyorlar galiba. Sizin görümce de iyice abartmış artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?