Kambur durup sonradan postür duzeltme

Melsumsu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2019
83
208
8
29
İyi geceler herkese
21 yaşındayım ve ergenliğimden beri kambur duruyorum başımda biraz önde aslında aklıma gelince duruşumu düzeltiyorum ama kalıcı şekilde nasıl düzeltirim önerilerlnlz var mı egzerslz falan gibi

Cogu insan dik durmuyorki..ha boyle korse tarzi birseyler var giymek icin durus duzeltiyormus.. zaten cok dik durumca bi agrilar basiyor

Spora başla canım 23 yaşında ben de bu durumdan rahatsız olup spora başladım 2 yıldır devam ediyorum çok etkili oluyor ama düzenli yap hem sağlığın için de önemli. Özellikle evde yapacaksan plank yap şınav çek yine şınav pozisyonunda ağır ağır yere inip tekrar yüksel omuzlarin geriye atılacağı her hareketi yapabilirsin salon daha etkili ama evde de dikkat ederek bunu düzeltebilirsin

Cogu insan dik durmuyorki..ha boyle korse tarzi birseyler var giymek icin durus duzeltiyormus.. zaten cok dik durumca bi agrilar basiyor
Herşeyi denemiş birisi olarak spordan başka hicbir şey ise yaramıyor garanti verebilirim korselerde de aynı şekilde durmaya devam ediyorsun bir süre sonra.. kasların duruşunu düzeltmek lazım bunun tek yolu da spor

Herşeyi denemiş birisi olarak spordan başka hicbir şey ise yaramıyor garanti verebilirim korselerde de aynı şekilde durmaya devam ediyorsun bir süre sonra.. kasların duruşunu düzeltmek lazım bunun tek yolu da spor
Dogrudur.. ben spor yapiyorum biraz ara verdim ama durusum cok bi aman aman duzelmedi.

Postür düzeltme egzersizleri diye videolar var onlar etkili olur mu acaba

Spora gidin bu konuda uzman ptler var ,pilates ve hareketlerle düzelirsiniz

Dogrudur.. ben spor yapiyorum biraz ara verdim ama durusum cok bi aman aman duzelmedi.

Sporu evde kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa bir uzmandan da yardım alarak mi yapıyorsunuz öncelikle bu önemli hocam eğer bilen birisinden yardim alarak düzenli şekilde yaptınız ve hala duruşunuz düzelmediyse gidip bir fizik tedavi doktoruna da görünün derim çünkü omuzdaki kemiklerde büyümenin görüldüğü rahatsızlıklar var kişiyi sağlık olarak etkilemese de kemik çıkıntı verdiği için duruş duzelmiyor kalsiyum birikmesi vb durumlar gelişebiliyor son çare bu şekilde anlaşılır

Hayatim fizyoterapistlerde gecti.. sebep bu degil sadece tabii... ama oyle kamburluk yokta dikte durmuyorum. Sporu evet kendim yapiyorum

Postür düzeltme egzersizleri diye videolar var onlar etkili olur mu acaba
Tabiki etkili olur ama evde yapılan sporun faydalı olabilmesi için bol bol öğretici videolardan yararlanın derim çünkü bilen birisinden görüp öğrenemedikçe eksik yapılan spor daha çok postür bozukluklarına da sebep olabilir öncelikle basit egzersizler deneyin sizi zorlayan hareketleri bırakıp alternatif hareketleri uygulayın böyle böyle geliştikçe zor hareketlere geçersiniz ama bırakmadan devam etmek şart . Üç günlük bir iş değil belki bu vesile ile sporu da seversiniz

Yazı yazarken dik durun, gün içinde fazla yatmayın, otururken ayaklarınızı uzatmayın, telefonunuzu çok aşağıda tutmayın. Bunun dışında youtubeda postur için bir sürü egzersiz var kendinize bir rutin oluşturabilirsiniz ama gün içinde kendinizi dik tutmadıkça o egzersizlerin bir faydası olmayacaktır.

Hayatim fizyoterapistlerde gecti.. sebep bu degil sadece tabii... ama oyle kamburluk yokta dikte durmuyorum. Sporu evet kendim yapiyorum

Az yukarıda dediğim gibi eğer sorun kemiklerde oluşan bir anomali değilse evde yapılan yanlış hareketler de düzeltmek yerine daha çok postür bozukluğuna sebep olabilir bir spor salonunda güvenebileceğiniz bir antrenör ile deneyin bir de bilemiyorum

Arastiracagim bunu tesekkur ederim

Ortopediye gidin önce belki bi sorun vardır zaten ne gerekiyorsa onlar yardımcı olur spor egzersiz yada korse gibi

tekvando yaptigim donem kendiliginden dik durus baslamisti bende. orda pumse falan bazi haraketlerden dolayi dik durmak zorundasin. o aliskanlik yapmıştı..cabasiz dik duruyordum surekli.

eğer yapısal bir sorun yoksa spor tek ve kesin çözüm. ben de ömrüm boyunca kambur durdum yoga ve pilates mucizevi bir etki gösterdi. eşim, biri bu kadar faydalı oluyor dese inanmazdım diyor o derece değiştirdi duruşumu. evde de yapabilirsiniz elbette ama önce bir uzman gözetiminde çalışın yapmanız gereken egzersizleri doğru düzgün öğrenin bir zaman sonra evde tekrar edersiniz. yanlış yapılan hareketlerin faydası olmaz zannediyorum.

Yüzme ve pilatese gidin, çok faydasını görürsünüz. Ben öyle düzelttim.

Bence kimse dik durmuyor seda sayan gibi oklava yutmus olmamiz lazim
evet kimse durmuyor gercekten...bi ergonomistle gorustum ve tamamen yanlis oturuyormusum otururken. onun dedigi gibi oturunca agrilarim dahada bi cogaldi. yani alismak gerekiyor..ama kimse ne masa basinda calisanlar ne de digerleri dogru oturan yok

evet kimse durmuyor gercekten...bi ergonomistle gorustum ve tamamen yanlis oturuyormusum otururken. onun dedigi gibi oturunca agrilarim dahada bi cogaldi. yani alismak gerekiyor..ama kimse ne masa basinda calisanlar ne de digerleri dogru oturan yok
Bende bazen dik durmaya calisiorum belime beter agri giriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…