Kampanya başlatalım. Pedofillerin evinin önünde yazı olsun

Toplumsal açıdan bitik durumdayız.
Bir çocuğa tecavüz edilmiş olması ülkede herhangi bir evlilik programı veya futbol maçı kadar ilgi çekmiyor.
Kimse kusura bakmasın, devleti eleştiriyoruz cezalar az, kadına ve çocuğa karşı işlenen suçlarda devlet ilgisiz diyoruz.
Fakat ben şuna inanıyorum.Mevcut hükümete oy veren kişiler de hükümet gibi düşünüyor bence.
Eteği kısa bir kadının tecavüze, tacize uğramasını hak görüp çocuklara karşı işlenen suçları da yeterince ciddiye almıyorlar.Sonuçta yasa koyucuları da bir şekilde hükümete oy verenler seçiyor.

Yapılanları burdan onaylamamak bir şey ifade etmiyor.
Bu tür konularda kişisel veya küçük gruplar halinde çabalar çok yetersiz.
Ensar olayında çıkıp bir kereden bir şey olmaz demiş bir bakan gördü bu ülke.
İnsanların üstündeki baskı ve dincilik arttıkça daha büyük rezillikler görüyoruz.
Ahlaki tabanı boş sahte dindarlık bugün ülkeyi bitiren şeydir.
Sözde müslüman ülkeyiz ama hırsızlık,tecavüz,cinayet ülkede kol geziyor.
Çünkü ülkede dindarlık kişisel yaşam biçimi olmaktan çıkıp bir sosyo politik kimlik olmuş durumda, bu da bu kavramın içinin boşalıp gösterişçi, sahtekar, ikiyüzlü ve iğrenç bir toplum olmamıza neden oldu.
Bugün yaşanan olayları ülkenin sosyo kültürel ve sosyo politik dinamiklerinden ayrı değerlendirirsek hiçbir yere varamayız.Bize ne yapılmaya çalıştığını çözmek için bile çok geç kaldık.

Bu ülke böyle ne yazık ki. Taciz,tecavüz ne zaman ciddiye alındı ki bu ülkede? Dizilerde,filmlerde tecavüz sahneleri izlendi. Yetmedi, internetten binlerce kez daha izlendi aynı sahneler. Aklımızda fikrimizde bu var. Kadın tacize/tecavüze uğrar toplum tarafından suçlu bulunur. Mini etek giymiş,o saatte dışarıda ne işi varmış vs vs. Ülkedeki eğitimsiz insanda,eğitimli insanda,bakkalı da hakimi de bu zihniyette oldukça ne kanun değişir ne de bu sapık insanlar. Bu adam 1 buçuk yıl hapiste yatıp çıkmış. Nasıl bir mantık,nasıl bir kanun,nasıl bir vicdan böyle bir sapığı bırakır? Biz koca koca kadınlar kendimizi koruyamıyoruz -yasalardan ötürü- bu ufacık çocuklar nasıl korunsun?

düşünmenin haksızlıklar karşısında dur demenin yasak olduğu
yalancılığın haksızlığın yaftalamanın pirim yaptığı bir toplundan çok şey beklemeyelim kendimizi kandırırız

Bu yazı sana fikri çok güzel ama malesef bu ülkede yapılamaz yapılamıyor.. biz kadınların bir çoğu hayatimizin bir döneminde tacize maruz kalmışızdır belki bu donem çocukluk dönemidir belki ergenlik ben allah kahretsinki daha 9 yaşındayken amcamin tacizine maruz kaldım ve bunu geçen sene söyleyebildim o yaratik yorganımı açıp vucudumu izlemişti şimdi bir numara hat oluşturulsa sadece bu pedofili vakalar şikayet edilse ve o kişiler takibe alınsa akabinde bir şeyler yapılsa mesela onun pedofili olduğunu ben anlasam ne bileyim bir damga belki ..bu haberi duyduğumdan beri ağlayıp duruyorum sabir çekiyorum 1 yaşında kızım var ve kpss tercih yaptım ama çalışmayı kesinlikle düşünmüyorum kızımı kimseye emanet edemem.. ya ben ölürsem diye düşünüyorum rabbim korusun evlatlarımızı canım çok yanıyor madem idam vermiyorlar ki bence işkenceyle idam edilmeli o zaman keske boyle bir şeyler olsa

Hadım edilmeliler bence. Kapıya yazsan da bu fiili sadece evinin civarında gerçekleştireceğinin garantisi yok. Vucutlarının görünür bi yerine herkes tarafından görülebilecek bi damga gibi bişey olsa herkes anlayabilse evladını koruyabilse.

keske olsa ama linç ederler diye yapmazlarki
ama hadim olsun idam olsun duye yazi fln imzalasak belki ise yarar
yani bosa kueek çekmete gerek yok

Cogu zaman tacizlerin, tecavuzlerin bile ustu elalem ne der, cocugumun adi cikar korkusuyla kapatiliyor. Sapiklarin %90yla otobüste, sokakta, is yerinde ayni havayi soluyoruz. Kimin ne olduğunu bilmek.zor bu devirde

Toplumsal açıdan bitik durumdayız.
Bir çocuğa tecavüz edilmiş olması ülkede herhangi bir evlilik programı veya futbol maçı kadar ilgi çekmiyor.
Kimse kusura bakmasın, devleti eleştiriyoruz cezalar az, kadına ve çocuğa karşı işlenen suçlarda devlet ilgisiz diyoruz.
Fakat ben şuna inanıyorum.Mevcut hükümete oy veren kişiler de hükümet gibi düşünüyor bence.
Eteği kısa bir kadının tecavüze, tacize uğramasını hak görüp çocuklara karşı işlenen suçları da yeterince ciddiye almıyorlar.Sonuçta yasa koyucuları da bir şekilde hükümete oy verenler seçiyor.

Yapılanları burdan onaylamamak bir şey ifade etmiyor.
Bu tür konularda kişisel veya küçük gruplar halinde çabalar çok yetersiz.
Ensar olayında çıkıp bir kereden bir şey olmaz demiş bir bakan gördü bu ülke.
İnsanların üstündeki baskı ve dincilik arttıkça daha büyük rezillikler görüyoruz.
Ahlaki tabanı boş sahte dindarlık bugün ülkeyi bitiren şeydir.
Sözde müslüman ülkeyiz ama hırsızlık,tecavüz,cinayet ülkede kol geziyor.
Çünkü ülkede dindarlık kişisel yaşam biçimi olmaktan çıkıp bir sosyo politik kimlik olmuş durumda, bu da bu kavramın içinin boşalıp gösterişçi, sahtekar, ikiyüzlü ve iğrenç bir toplum olmamıza neden oldu.
Bugün yaşanan olayları ülkenin sosyo kültürel ve sosyo politik dinamiklerinden ayrı değerlendirirsek hiçbir yere varamayız.Bize ne yapılmaya çalıştığını çözmek için bile çok geç kaldık.
Bahçelerde maydanoz aldım bir poğaça, yahu ne alakası var şimdi benim oyumla pedofilininde bilmem ne.
Elmayla armutu ayırabiliyor musunuz acaba ya.

bu konuyla ilgili herkes BiMER e sikayette bulunulursa toplu olarak bi farkindalik olusturabilir belki ve change.org da bi imza kampanyasi baslatilabilir es zamanli.
bana kalsaniz iskenceyle gebersin pislikler, kisasa kisas verilsin yaptiklariyla cezalandirilsinlar adi s....zler. insan bi cocuga bakip nasil böyle bi sey düsünür bu nasil kirli bir ruh yaziklar olsun ..

Devlet yöneticileri bu konuda ne yapıyor?
Bir kereden bir şey olmaz deyip gecistirdikleri tecavüz ve taciz olaylarını yayginlastiriyor.

Bu olaylara üst düzey yöneticilerin, elinden her sey gelecekken hiçbir sey yapmayanların allah belâlarını versin.

Bu olaylar düzelmez. Düzelmeyecek.

Kızın da rızası var diyen hakimler oldukça düzelmeyecek.
Yaşatsın rabbim aynı acıyı bunlara göz yumanlara.

Hadım edilmeleri senelerdir isteniyor. Ses yok.

Öyle bir milletiz ki adaleti ceza evinde yatanlardan bekliyoruz. Güya onlar içeride halledermis.

Yav he he.

Anneler çocuklarınızı iyi koruyun.
Sıkı koruyun.

Back
X