Kamu Spotu

istanbulameftun

Relax :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
701
2.379
33
Merhaba arkadaşlar ,
Tabiki derdim televizyondaki kamu spotları değil :)
Evimize gelen misafirler ve yaptıkları şeyler .
bayramdan beri gitmeyen bi misafir grubu var evde.
Ailem yedirme içirme olarak çok eli boldur.
Ama misafirler bir kaşığı alıp da mutfağa götürmüyorlar !
Ya da sofra kurulurken bir tabak da biz koyalım demiyorlar !
Sabah kahvaltı , sonrasında Türk kahvesi , sonra öğle yemeği , ikindi çayı , akşam yemeği , çay ve kapanış .
Ve evdekiler öööööööööylece sofranın gelip gitmesini izliyorlar.
Aynı zamanda kış hazırlığı yapıyoruz.
Salça , tarhana vs.
Bugün de gidelim biz simit alalım ya da akşam yemeğini dışarda yiyelim ; yok !
Gelirken bir çöp dahi almıyorlar.
Tabiki beklenti değil ama GÖRGÜ meselesi.
Gece 1e kadar son ses TV izlemeleri ,
Çocuklarının yaptıkları şeyleri yazmıyorum bile.
Sinirden başıma ağrılar giriyor.
İçimi dökmek istedim.
Uzunsa kusura bakmayın.
Kamu Spotu : Uzun misafirliğe gittiğinizde lütfen ev sahibine yardımcı olun.

Gelen misafirler akrabaniz değil mi? Misafirlik en çok üç gündür derler. Size yardımcı olmaları gerekir. Benim evime hiç bana yardımcı olmayan misafir gelmedi. Erkek kadın bir şekilde bir işin ucundan muhakkak tutar. Yazlık bir yerde mi yaşıyorsunuz?
Evet Ege'deyiz

Annem yardım istemek hoş olmaz , kendileri teklif etmeli diyor ... :KK43:

Annem yardım istemek hoş olmaz , kendileri teklif etmeli diyor ... :KK43:

O zaman cekecek anneniz yapacak birsey yok
Ben bodruma tasindigimda ilk 1-2 sene gelen cok oldu , hicbirsey yapmadim , mutfak orda, market orda yapin alisverisinizi yemeginizi yiyin dedim , dustan sonra da yerleri paspaslamayi unutmayin dedim , 6 senedir gelen giden yok evime
En nefret ettigim sey evi yazlik gibi kullanip bedavadan tatil yapmaya calisanlar

hic sevmedigim misafir tipi bizede ramazanda kaynanamlar gelmisti ezan saati ben cocugu uyutuyordum ezan okundu ustune 1 saat gecti suyla actilar oruclarini ben odadan cikana kadar hazir olan yemegi bile yemediler gunlerce masa kurupta insanlar baskalarinin evine resmen yatayim iki seksen bir doksan diye gidiyolar okadar hurmet bekliyolarsa otele gitsinler aş evimi ora

Bizdede böyledir maleseff.
Aynı yaşıt kızları yemekten sonra ya tuvalete kaçıyor ya her seferinde yemeği yedikten sonra aniden işleri çıkıyor ..
Malesef onlara gittiğimizdede annem kızlar hadi demesiyle o bulaşıklar toplanıp yıkanıyor ..

Valla banada 15 gün yatılı misafir geldi ilk 3 gün bişey demedim. Baktım bunlar sizinkiler gibi yemek çay önlerinde bir bardak alıp mutfağa getiren yok. Sonrasında kendimi hastalığa vurdum birine bulaşık verdim birine süpürge bir iki gün yapınca alıştılar tabi sonra benden çok eve katkıları oldu yemek bile yapan oldu bişey demedim aman yapma etme sen misafirsin demedim böylece 15 gün yük olmaktan çıktı bende fazla yorulmadım..

Back
X