Kan ilacından dolayı kabızlık, lütfen yardım...

merve_uk

Ayyıldızı'M
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.804
222
173
13 haftalık gebeyim, ve kan sayımında kansızlığım ortaya çıktı, kan ilacı kullanıyorum ama felaket kabızlık yaşıyorum, zaten hemoroitim var, sabahları kayısı incir üzüm yiyorum üstüne bol miktarda su içiyorum, beni kabız yapıcak katı gıdalardan kaçınıyorum ama ne yaparsam yapıyım her seferinde büyük tuvaletimi yaptıktan sonra makatımdan kan damlıyor, damlamıyor resmen akıyo...
Doktor mecbur içmek zorundasın dedi, hiç olmazsa iki günde bir. Ama o bile beni fena etkiliyor.
Bildiğiniz bi yol var mı ? Lütfen bana yardımcı olurmusunuz ?

geçmiş olsun. muadil diğer ilaçlar da aynı yan etkiyi gösterir mi ki...
mesaj kutunuz dolu bu arada.

geçmiş olsun. muadil diğer ilaçlar da aynı yan etkiyi gösterir mi ki...
mesaj kutunuz dolu bu arada.

Öncelikle msj kutumun dolu olduğundan haberim bile yoktu, teşekkürler uyarı için.
Muadili diğer bütün ilaçlarda hep aynı etki, fark etmiyor anlıcağınız...

Bende devamlı kabızım ve basur oldum krem kullaniyorum ama cok rahatsizim

bende kan ilacımı kullandığımda kabız oldum 3 gün tuvaletimi yapamadım.. bir yemek kaşığı zeytinyağı yutunca 5 dk sonra kendimi tuvalete attım çok şükür rahatlamıştım.. size de öneririm,hem sağlıklı zeytinyağı hemde kabızlığınızı alır..

doktorumla görüştüğümde başka bir kan ilacı yazdırdım,ismi ferrum fort.. bunda hiç sıkıntı yaşamadım.. hem içinde folik asitte mevcut,demirde mevcut.. günde 2 defa içiyorum.. çok şükür kan değerim yükselmiş..

siz şimdilik zeytinyağı için 1 yemek kaşığı..en iyi sonucu alırsınız.. doktorunuzla görüştüğünüzde dilerseniz ilacınızı değiştirin..

aynı ilacı bende kullanıorum ama iki günde bir kullanıyorum, onunda yetersiz olduğunu bildiğim için şimdi hergün içiyorum, ama kabızlığım çok fena, şimdi yeni kabızlık için bir çorba tarifi aldım onu denicem, zeytinyağını da mutlaka denicem, çünkü zeytinyağının merkezi ayvalıkta yaşıyorum.
sabahları kalktığın gibi mi içiyorsun aç karna,

miden bulanmazsa aç karına iç canım.. eğer miden bulanırsa öğlen bir kaşık yut gitsin.. hiç zararı olmaz. hatta yararını saymakla bitiremeyiz.. ben şimdi azıcık zeytinyağı karnıma dahi sürüyorum :) yumuşatsın diye

Bana da yazmıştı doktor ferrum fort normalde üç aylığa kadar bulantım yokken onu içince feci bulantı kusmam oldu hatta kilo verdim 5 gün kullandım bıraktım bence kansızlık için en iyi çözüm iğne çok can yakıyo ama kesin çözüm. Kabızlık için de kavun, karpuz ve üzüm işe yarıyo

Arkadaşlar ben de hamilelik düşünüyorum ama ferritinim çok düşük. Folik asite de henüz başlamadım. Demir ilacıyla folik asitini birlikte almamın bir sakıncası olur mu sizce? Folik asiti de kafama göre aldım açıkçası 😞 folik plus sanırım adı. Ferritin çok etkiler mi hamileliği?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ayy ne güzel ben hiç bir şey süremiyorum vaktim olmuyo, bizim iş saatlerimiz çok uzun fırsatım olmuyor, mutlaka faydasını görüceksin eminim

Eğer alabilirseniz kesinlike avokado öneririm. Benim de yıllardır dönem dönem oluşan bir tualete düzgün çıkamama sorunum var, biraz da stresten. Son günlerde birinin tavsiyesiyle avokado yemeye başladım ve direk 1.günden faydasını gördüm. Kesip küp şeklinde dilimliyorum, 1 kaşık filan zeytin yağı biraz da limonla yiyorum. Öneririm yani:) Zeytinyağı içmeyi de denemiştim fayda gördüm ama bunda daha hızlı fayda gördüm.

Nerden bulabilirim ben avokado yu acaba yaa, alırım yanı mutlaka denerim de, daha önce hiç almadığım bir şey olgunu tazesi nasıldır hiç bilmem, ama bi araştırıyım bakalım. teşekkür ederim çok sağol

Valla annem pazardan buldu ben söyleyince, meyve sebze için pazara gidiyorsanız belki bulabilirsiniz ya da manavlarda, marketlerde de olabiliyor. Bazısında oluyor bazısında olmuyor. Ben de pek anlamam tazeliğinden filan, çok farketmiyor bildiğim kadarıyla. Biraz pahalı olabilir emin değilim ama imkanınız varsa deneyin derim:) 3-4 gündür dediğim şekilde yiyorum bana fayda etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…