Canım doktorunun geçmiş öyküne göre değerlendirme yapması gerekiyor. Kan sulandırıcı için faktör5 de mutasyon istiyorlar. Ama onda bile kullandırmadıkları oluyor. Gecmiş öyküsü cok önemli. Ben kan sulandırıcı ile ilgili yurtdısı kaynaklarınıda cok arastırdım. Çünkü tr deki doktorlar bu konuda fikir birliğine varmıs değil. Yurtdısındada kan sulandırıcı kullanımı icin bi yönerge vardı. Venöz yetmezlik geçirip geçirmediğin gibi cok fazla değişkene bakıyorlar.
Ama senin tahlillerin için tek söyleyeceğim şey metil folat ve metil kobalamin kullanmaya başla gebelik öncesi. Gebelik öncesi multivitaminlerin icindede bu formda olmasına dikkat et. Gebelik boyuncada bu formda olmasında dikkat et. Mthfr geninin heterezigot olması demek sentetik olan folik asiti vucüdunun işleyememesi demek oluyor. Bu söylediğim formlar aktif formları. Sadece buna dkkat etmen yeterli. Bu arada çoğu doktorda mthfr geni önemsiz diyor.
İlgini çekerse sana bi sempozyum atayım dinle.
Geniş kapsamlı herşeyi ele alıyorlar.
Benimde mthfr ler heterezigot her gittiğim doktor önemsiz dedi böyle bir detaydan bahsetmedi. Bende bu videodan öğrendim.
Ama sen hematoloji doktorundan danışmanlık al mutlaka.