Kan pıhtılaşması 😇

fadme35

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2023
61
14
8
27
İyi akşamlar hamile kalmak istiyorum ancak bundan önce tekrarlayan 2 düşük oldu kanımda gen testi yapıldı kan pıhtılaşması sorunu çıktı şuan bi profesör doktora gidiyorum daha önce gebeliklerimde kan iğnesi ve hapı verilmediği için gebelik sonlanmıştır diyor başına gelen varsa bilgi verebilir mi 24 yaşındayım daha bir sürü doktora gittim aşılama yapalım diyenler bile oldu ama hsg ve diğer tüm tahlillerim normal hiç bi sorunum yok

Arkadaşımda pıhtılaşma sorunu vardı buna bağlı 1 düşük yaptı hic asilama filan da yaptirmadi cunku sorunu gebe kalamamak degil pihtilasmaya bagli bebege yeterli kan gitmemesiydi. İkinci gebeligini çok yeniyken öğrendi ve uzunca bi dönem oksopar kan sulandirici iğne kullandı. Bende de kanın pıhtılaşma süresi hızlıydı o sebepten coraspirin kullandım gebelik süresince.
Oluşabilecek yeni gebeliginizde pıhtılaşma durumunuza göre iğne veya ilaç kullanmanız gerekiyor

benim doktordan yana şansım yok du hiç bu konuda paracılar dı çok üzdüler aylardır uğraştırdılar

İyi akşamlar hamile kalmak istiyorum ancak bundan önce tekrarlayan 2 düşük oldu kanımda gen testi yapıldı kan pıhtılaşması sorunu çıktı şuan bi profesör doktora gidiyorum daha önce gebeliklerimde kan iğnesi ve hapı verilmediği için gebelik sonlanmıştır diyor başına gelen varsa bilgi verebilir mi 24 yaşındayım daha bir sürü doktora gittim aşılama yapalım diyenler bile oldu ama hsg ve diğer tüm tahlillerim normal hiç bi sorunum yok
2 kimyalsal gebeliğim oldu ..
Kan pıhtılaşmasından şüphe ettiler ..
Genetik testlerim yapıldı kan pıhtılaşma problemim olduğunu öğrendik..
Coraspirin içiyorum şuan, hamile kaldığımda iğne başlayacağız..
O yüzden güvenilir, işi ehli bir doktor bulursanız sizi daha iyi yönlendirir..
Geçmiş olsun ..

Geçmiş olsun ..
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun ..
hamile kalmadan önce mi başladınız ilaca bende şuan hamile kalmak istiyorum

Teşekkür ederim

hamile kalmadan önce mi başladınız ilaca bende şuan hamile kalmak istiyorum
Rica ederim..
Evet şuan coraspirin 100 mg kullanıyorum ..
Hamile kaldıktan sonra da iğne 🌸

Rica ederim..
Evet şuan coraspirin 100 mg kullanıyorum ..
Hamile kaldıktan sonra da iğne 🌸
Doktor mu dedi. Bana demedi ama ben kullancım bu ay . Hamıle olursan iğne dedi . 3 kalbi durması ıle kürtaj oldum. Bıdaha da iğneye rağmen olmasa genetikli tüp bebek dıcem dedı . 3. Hamılelıkte demıstım ama iğne verın dıye yok düşük kan pıhtılasman dıye corasorın vermıstı olmadı yine .

Doktor mu dedi. Bana demedi ama ben kullancım bu ay . Hamıle olursan iğne dedi . 3 kalbi durması ıle kürtaj oldum. Bıdaha da iğneye rağmen olmasa genetikli tüp bebek dıcem dedı . 3. Hamılelıkte demıstım ama iğne verın dıye yok düşük kan pıhtılasman dıye corasorın vermıstı olmadı yine .
Evet doktorum demişti 🌸

Geçmiş olsun ..
canımmm selam, hangı genlerınde pıhtılasma var homozıgot muydu ?

Selam canım ..
MTHFR A1298C Heterozigot (pozitif)
PAI-1 Homozigot (pozitif)
benımde MTHFR A129C Homozıgot-
faktör V :Heterezigot..
kurtaj oldugum doktor kesınlıkle gebelık oncesı aspırın ve sonrasında ıgne kullanman şart dedı ..

benim de 3 düşük oldu tüp bebekle ,trasnferdenb önce ilaca ve iğneye başladım. şu an 20 haftalık hamileyim ve iğneyide ilacıda kesmek zorunda kaldık, içerde kanama alanları olduğu için.inşallah pıhtılaşma bir zarar vermez

benim de 3 düşük oldu tüp bebekle ,trasnferdenb önce ilaca ve iğneye başladım. şu an 20 haftalık hamileyim ve iğneyide ilacıda kesmek zorunda kaldık, içerde kanama alanları olduğu için.inşallah pıhtılaşma bir zarar vermez
Geçmiş olsun insallah bişey olmaz ☹️

Geçmiş olsun ..
Bendede pıhtılaşma çıktı homozigotmuş hetorizigoda göre dha yüksek riskliymiş şuanda folbiıol ve coraspirin içiyorum gebelik olduğunda enox 4000 lik iğne kullanmaya başlıycam bnmde 7 haftalık düşük dış gebelik ve kimyasal gebelik yaşadım hayırlı temiz sonuçlarla güzel haberler almamız dileğiyle

Geçmiş olsun ..
Merhaba hangi genlerde sorun cikti

Bendede pıhtılaşma çıktı homozigotmuş hetorizigoda göre dha yüksek riskliymiş şuanda folbiıol ve coraspirin içiyorum gebelik olduğunda enox 4000 lik iğne kullanmaya başlıycam bnmde 7 haftalık düşük dış gebelik ve kimyasal gebelik yaşadım hayırlı temiz sonuçlarla güzel haberler almamız dileğiyle
Bende hep kimyasal gebelik geçirdim ve kan pihtilasmaya egilimim cıktı ama yuksek düzeyde risk değil

Hangileri homozigot acaba

Back
X