Kan pıhtılaşması

Syh3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
558
390
103
Hanımlar merhaba size bi sorum olacak ben biri mart biri de kasım olmak üzere kan pıhtılaşmasından dolayı bebegimin kalbi durdugu için kürtaj oldum ve hakkında bilgim olmayan bi konu bu benim gibi bu durumu yaşan yada bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim bi de gebe kalmadan önce yapmam gerekenler neler acaba

Merhaba canım benim arkadaşım da ilk gebeliginde bu sebepten düşük yaptı doktor sana söylemiş olmalı onu üniversiteye sevk etti pihtilasma cikiknce iğne ve aspirin başlattı doktor bu ikinci gebelik ve iyi gidiyor hamilelik öncesi sadece aspirin içiyordu şimdi aspirin ve iğne bence üçüncü gebeligi risk e atma tedavi gor

Ya ben 2 doktora gittim biri hamilelikten önce aspirin kullan dedi digeri kullanma aspirin hamile kalmayı engeller dedi inan öyle şaşırdım ki ne yapacgımı zaten ben hemen hamile kalamıyorum korktum da açıkcası doktor engeller deyince

Kullanma diyen e katılmıyorum arkadasaminin doktoru benim de doktorum ve alanında çok iyi hamilelik öncesi kullandı şimdi de aspirin ve igneye devam ediyor bence iyi bir doktor ile devam et canimm

Kullanma diyen e katılmıyorum arkadasaminin doktoru benim de doktorum ve alanında çok iyi hamilelik öncesi kullandı şimdi de aspirin ve igneye devam ediyor bence iyi bir doktor ile devam et canimm
Bende kullanma kararı aldım canım saolasın

Kız kardeşim bu şekilde 2 tane bebeğini kaybetti.
Bebeğin kalp atışı durduğu için kürtajla aldılar. Kızkardeşim öldüğüne inanmadıgı için aldırmamakta direndi ve en son kanama başlayınca bebek alındı ve doktorun dediği '' Bebek içerde çürümeye başlamış''
Şuanda Kızkardeşimin 5 yaşında bir Oğlu 5 aylık kızı var Maşallah
Kızkardeşim hamile kalmaya karar verdiği anda Corasbirin içmeye ve birde karından günlük igne vurulmaya başlıyordu.
2 Hamileliklerinde de, rahim içi yogun kanaması oldu ve ilk bebeginde gittiği doktor Corasbirini kesip sadece iğneyle deneyelim demişti. 2 Bebeğindede aynı sorunu yaşadı ve doktor ne yapacagını tam bilemedi ve kızkardeşim oğlundaki tecrübesine dayanarak, sadece igneyle devam etti.
Kafanıza takılan soruları siz sorun ben birebir Kızkardeşimden cevaplarını ögrenip size yazarım
İstanbul'da Nisa Hastanesine gidiyordu. Doğumlarını da o Hastanede Yaptı.
RABBİM ŞAFİİ İsmiyle Tecelli Etsin. Şifanızı Versin İnşallah. Sizede Evlat Sevgisini Taddırsın Mevlam.
Korkmayın Hastalığınızı Şifası Mevcut.Kafanıza takmayın

Ay cok saolun güzel dualarınız için inşaallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin o kutsal duyguyu içinde de bana hafta içi bi doktora gittim aspirin iç ama adet ol bit ondan sonra basla cocugu da o zaman düşün dedi çünkü ben kürtaj olalı 3 hafta oldu henüz adet olmadım gercekten mutlu oluyorum böyle aynı durumu yasayıp da yavrularını kucaklarına alan annleri duydukca elhamdülillah şifası var basta cok cok korkmuştum yine aynı şeyleri yasamaktan ama Rabbim büyük ol der olur

Geçmiş olsun bende 2 bebeğimi kaybettim sebebi pıhtılaşma çıktı. İlk gebeliğim sorunsuz geçmişti , 2. Ve 3. GEbelikler sonlandı. 4. Gebelikten önce Gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra coraspin ve folbiol başladım. Gebe kalınca clexane iğne ile coraspine devam ettim. Clexane Doğuma kadar vurdum coraspin Doğumdan 10 güm önce kestik. Doktorum Cerrahpaşa’nın en iyi doktorlardan bir hocaydı. Çok ilgilendi her süreçte. İstnbuldaysan gözün kapalı gidebilsin muayene için. Ben Mardin’den gittim her ay muayene oldum kendisine . İlk çocuğumu da Nisa hastanesinde takip ve doğumu yapmıştım bebeklerimi kaybedince nisa hastnesindeki doktorum bu hocaya yönlendirdi hatta. Doğum yaptım 11 ay öncede.

Allah bağışlasın canım evladını bende aspirine basladım falbiol de kullanıyorum malesef batmandayım istanbula gitme imkanımda yok doktor bana hamile kalır kalmaz igne baslayacagız dedi clexsane 0.4 başlıcakmış insaallah bakalım adet ol ondan sonra cocuk düşün dedi

Bebeğe zararı olmadı mı?
Kızkardeşimin Doğumdan 1 öncesi kesildi iğnesi. 10 gün çok değil mi ya

İğneyi Doğumdan bir gün önce kestik. Coraspin 10 gün önce bıraktım. Uzman doktorlar en fazla 32. Haftaya kadar coraspin veriyor. Dediğim gibi benim doktorum profesördü . Gebelikte perinatoloji bölümünede yönlendirdi beni. Riskli gebeliklerle ilgilenen bir bölüm sadece. Doğumum CUMA günü oldu dışarıda dize kadar kar vardı. Pazar günü taburcu olmadan ziyaretime geldi. Ben hastasına bu kadar önem verem doktor hayatımda tanımadım. Hemde cerrahpaşanın kadın Doğum bölümünün başkanı kendisi. Bir o kadar yoğun ama çok ilgili ve mütevaziydi.

Son düzenleme:

Yakın sayılırız bende Mardin’e taşındım 4senedir. Ve tüm imkanlarımı zorlayarak hemen her ay İstanbul’a kontrole gittim :) sağlıkla bebeğine kavuşursun umarım

genlerimin ikisi temiz normal çıktı 2 sine özelde test yaptırmaya param yetmedi toplamda özelde 900 küsür tutuyordu 4 genin tahlili.tüp bebekte doktorum diğer 2 genin tahliline baktırmadan bana kan sulandırıcı başlattı.tüp bebek tutunca doktor değiştirmek zorunda kaldım.uzun hikaye .bu doktorum pıhtılaşmama bakıp iğneme devam ettirdi artık ne zaman bıraktırır bilmiyorum. kan sulandırıcı ile şükür solunum yollarından çok hasta olmuyorum.her yorumumda vardır. bu konu hakkında illa kadınlara bilmem kaç tane kayıp yaşatmadan bu testler yapılmalı.anlamıyorum kürtajı ne kadar kolay bişey olarak görüyorlar.bir nevi ameliyat sayılır en ufak bir yanlışta kadının hayatı ile oynanmış oluyor.

Cok haklısınız ben doktoruma cok kızdım bu konu da ilk kürtajımı olduktan sonra sordum özellikle testlere gerek varmı yaptıralım dedim yok dedi ilk kayıpta gerek yok dedi tam dedim bende sonra kendıme de kızdım tabi doktoru dinledigim için ama inan hiç bilmiyordum bu durumları ikinci kürtajı mi olduğum doktor kayseri de kayseri de oldum yani kürtajı o doktor bana keşke ilk kürtajından sonra yaptırsaydın pıhtılaşma testini dedi ama iş işten geçti tabi o yaptı zaten bu testi

bende ayarım böyle doktorlara vicdansızlar.

Tekrar hamilesin sanırım canım benimde dün ikinci düşüğüm oldu banada doktr ikinci adetten sonra testler yapıcak sonuç iyi ya da kötü olsada yinede kan pıhtılaşması tedavisi yapıcakmş şimdi hamile kalmadan önce bende folbiol ve coraspin içeyim mi hemen hamile kalabilrim dimi coraspin içerken hamile kalmak zorlaşymş diolr

İlk kaybımdan sonra pıhtılaşma olduğunu öğrendim aspirin folic asit kullandım aylarca hamile kaldım coraspin ve iğne ile devam ettim sonuç boş gebelik

İlk kaybımdan sonra pıhtılaşma olduğunu öğrendim aspirin folic asit kullandım aylarca hamile kaldım coraspin ve iğne ile devam ettim sonuç boş gebelik
Ya Rabbim sabır versin canım artık korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan inan bi aklım çocuk düşün diyor bi aklım biraz daha bekle diyor pıhtılaşma sonucunda evladını kucagına alanda var böyle sıkıntılar da yaşayan var peki hangi igyeyi vermişti doktor sana ve de kac degerinde vardı pıhtılaşma

Tek gen homozigot mtfr de clexsan 0.4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…