Gebeliğe Hazırlık Kan pıhtılaşması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sevgidemen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2021
3
0
1
44
Arkadaşlar merhaba Bana da yardımcı olur musunuz lütfen ?
Bir kızım var sonrasında 3 kez düşük yaptım
2 si boş gebelik bir de 8 haftalıkken kalbi durdu maalesef
Son boş gebeliğimde coraspin ve oksapar 0,4 iğne kullandım fakat kese büyümedi 15,5 mm bebek hiç oluşmadı

Genetik test sonucum
Mthfrc 6771 homozigot
Paı-1 5G/5G hetorozigot

bu sonuç benzerliği olanlar hangi ilaçları kullandınız ?

istanbul da özellikle Avrupa yakasında iyi bir dr Prof ya da riskli gebelik uzmanı önerebilir misiniz ?

Son boş gebeliğimde coraspin ve oksapar 0,4 iğne kullandım fakat kese büyümedi 15,5 mm bebek hiç oluşmadı

Genetik test sonucum
Mthfrc 6771 homozigot
Paı-1 5G/5G hetorozigot

istanbul da özellikle Avrupa yakasında iyi bir dr Prof ya da riskli gebelik uzmanı önerebilir misiniz ?
Merhaba,
Ben de kan pihtilasma sorunu var. Ben bu pihtilasma sorunu icin profesor doktor suleyman lütfü Dinçer e gidiyorum.
Bana transfer oncesi 0.6 oksapae igne olmam gerektiğini söyledi. Tum hamilelik süresince de igne kullanmam gerektiğini ve bu igne dozlarj icin hematolog kontrolünde olmam gerektiğini iletti.
Hamile kalirsam da prof dr derya erogluna gitmeyi düşünüyorum. Derya Hanım perinatolog. Maalesef durumumuz icin riskli gebelik uzmanina gitmemiz gerekecek. Tum hamilelik süresince de hematologla gorusmek gerekecek.

Facebook ta kan pıhtılaşması grubu var arkadaşlar kan pıhtılaşması olan anne ve anne adayları hamileler diye bı grup herşeyi soruyorsunuz ve anında cevap alıyorsunuz oraya gelin

Genetik test sonucum
Mthfrc 6771 homozigot
Paı-1 5G/5G hetorozigot

Kromozom analizi testi yaptırdınız mı?

merhaba arkadaşlar temmuz ayında tüp bebek gebeliği 7.haftada kürtajla sonlandı.😔
sonrasında genetik test yaptırdık ve kan pıhtılaşmam çıktı.
şuan ikinci transferimin 11. günündeyim yarın ve pazartesi gün kan verececeğim..
adetin üçüncü günü oksapar 4000 ve aspirin 100 lük başladım.
eğer gebelik oluşursa bir hematoloji doktoru ile de devam etmek istiyorum kan değerlerimin takibi için.
hematoloji doktoruna ne zaman gitmeyelim bilginiz var mı.hcglerden sonra hemen gideyim mi kalp atışını duymayı bekleyeyim mi..

merhaba arkadaşlar temmuz ayında tüp bebek gebeliği 7.haftada kürtajla sonlandı.😔
şuan ikinci transferimin 11. günündeyim yarın ve pazartesi gün kan verececeğim..
eğer gebelik oluşursa bir hematoloji doktoru ile de devam etmek istiyorum kan değerlerimin takibi için.
hematoloji doktoruna ne zaman gitmeyelim bilginiz var mı.hcglerden sonra hemen gideyim mi kalp atışını duymayı bekleyeyim mi..
Canim ben transferden once gittim. Ilaclara transferden once başlandı bende. Hematolog rapor çıkarttı. Gunde bir tane 0.6 doz kullaniyorum. Doguma kadar kullanacakmisim. Bir sorun olursa gel dozu degistircez dedi. Tum hamilelik boyunca takip de olacaksin dendi bana.
Daha once 1 dusuk bir de kalp atislari duyulmamasi sebebiyle kurtaj olmustum.
Pai serpine genim homozigot
Mftr geni heterozigot.

Canim ben transferden once gittim. Ilaclara transferden once başlandı bende. Hematolog rapor çıkarttı. Gunde bir tane 0.6 doz kullaniyorum. Doguma kadar kullanacakmisim. Bir sorun olursa gel dozu degistircez dedi. Tum hamilelik boyunca takip de olacaksin dendi bana.
Daha once 1 dusuk bir de kalp atislari duyulmamasi sebebiyle kurtaj olmustum.
Pai serpine genim homozigot
Mftr geni heterozigot.
o zaman ben hiç zaman kaybetmeden hcg sonuçlarından sonra gideyim doktora 👍

Merhaba
Kan pıhtılaşmanız çıktığı için sormak istedim,tüp bebek nedeniniz bu muydu?

Merhaba
Kan pıhtılaşmanız çıktığı için sormak istedim,tüp bebek nedeniniz bu muydu?
merhabalar.yok cnm sebepsiz bizim.tüp bebeğe öyle başladık. kan pıhtılaşmamı ilk transferde kalbi durunca genetik test yaptırmaya karar verdim öyle öğrendim..

merhabalar.yok cnm sebepsiz bizim.tüp bebeğe öyle başladık. kan pıhtılaşmamı ilk transferde kalbi durunca genetik test yaptırmaya karar verdim öyle öğrendim..
Teşekkürler bilgi için, sebepsiz de ne kadar süre beklediniz acaba?
Kromozom analizi yaptırdınız mı? Ya da sperm DNA hasarı bakıldı mı acaba?

Teşekkürler bilgi için, sebepsiz de ne kadar süre beklediniz acaba?
Kromozom analizi yaptırdınız mı? Ya da sperm DNA hasarı bakıldı mı acaba?
bir sene denedik olmadı.iki kez aşılama denedik tutmadı.sonrasında tüp bebeğe karar verdik..
kan pıh. testi ysptırırken kromozon analizi de yapıldı birşey çıkmadı şükür..sperm dna hasarı yapılmadı cnm..
eğer tüp bebeğe yeni başlamayı planlıyorsanız.kromozon analizi ve kan pıhtılaşma testlerinizi yaptrın.ben düşükten sonra kendi isteğimle yaptırdım doktora kalsa kalan embriyoları genetiğe yollayalım dedi.iyi ki deinlemedim yaptırdım.şimdi devam ederse gebeliğim doğuma kadar iğne ve aspirin kullanacağım bunu bilmeseydik genelde 3. ayda kesiyorlar kan sulandırıcıları bazı doktorlar hiç kullandırmıyor..

bir sene denedik olmadı.iki kez aşılama denedik tutmadı.sonrasında tüp bebeğe karar verdik..
kan pıh. testi ysptırırken kromozon analizi de yapıldı birşey çıkmadı şükür..sperm dna hasarı yapılmadı cnm..
eğer tüp bebeğe yeni başlamayı planlıyorsanız.kromozon analizi ve kan pıhtılaşma testlerinizi yaptrın.ben düşükten sonra kendi isteğimle yaptırdım doktora kalsa kalan embriyoları genetiğe yollayalım dedi.iyi ki deinlemedim yaptırdım.şimdi devam ederse gebeliğim doğuma kadar iğne ve aspirin kullanacağım bunu bilmeseydik genelde 3. ayda kesiyorlar kan sulandırıcıları bazı doktorlar hiç kullandırmıyor..
Henüz düşünmüyoruz ilk 6 ayın içindeyiz ama kan pıhtılaşma sonucum çıktı cuma gideceğim henüz sonuçları bilmiyorum.
Kromozom analizini de bekliyoruz daha belli olmadı son olarak sperm DNA hasarı var aklımda bakalım, kısmet ☺️
Sizin tiroid problemimiz mi vardı?

Henüz düşünmüyoruz ilk 6 ayın içindeyiz ama kan pıhtılaşma sonucum çıktı cuma gideceğim henüz sonuçları bilmiyorum.
Kromozom analizini de bekliyoruz daha belli olmadı son olarak sperm DNA hasarı var aklımda bakalım, kısmet ☺️
Sizin tiroid problemimiz mi vardı?
Hepsini yaptır cnm hepsini.. doktorlar hep olumsuzu gördükten sonra acaba şunu da mı yaptırsak diyorlar..ben zamanında kadınlar klübüyle tanışmış olsaydım buradan edindiğim bilgilerle herşeyi yaptırırdım..
Evet cnm haşimato hastasıyım.birde bu hastalıkla alakalı bebeği vücut yabancı görüp savaşabiliyormuş..inşalah olmaz ama olumsuz olursa onunla alakalı da testimi yaptıracağım.embriyoları de genetiğe göndereceğim herşeyi tam anlamıyla yapacağım..

Hepsini yaptır cnm hepsini.. doktorlar hep olumsuzu gördükten sonra acaba şunu da mı yaptırsak diyorlar..ben zamanında kadınlar klübüyle tanışmış olsaydım buradan edindiğim bilgilerle herşeyi yaptırırdım..
Evet cnm haşimato hastasıyım.birde bu hastalıkla alakalı bebeği vücut yabancı görüp savaşabiliyormuş..inşalah olmaz ama olumsuz olursa onunla alakalı da testimi yaptıracağım.embriyoları de genetiğe göndereceğim herşeyi tam anlamıyla yapacağım..
🙏🏻 Sabır ve mucizeniz için en kısa zamanı diliyorum size🥰
Ben de bir araştırma içindeyim henüz bir şey bulunamadı sebepsiz gibi görünüyor ama bence sebebi var ve henüz açıklanmıyor.
Cuma kan pıhtılaşma sonucumu alacağım, diğerlerini de yıl sonuna kadar yapmak istiyorum gebelik olmazsa…

Genetik test sonucum
Mthfrc 6771 homozigot
Paı-1 5G/5G hetorozigot

Canım folik asit kullanman gerekecek, genlerimiz aynı. Gittiğim dotkor bu genler kan pıhtılaşma ile bağlantılı değil dedi metilfolat kullanmamız gerekiyormuş, mthfr folik asit ile ilgili bir genmiş , folik asiti vücut direk ememediği için metilfolat kullanmamız gerekiyor.Son yazılan makalelerde de bu genlerin kan pıhtılaşmasıyla bağlantısı olmadığı yazıyor zaten iğne kullandığın halde yine düşük yaşamışsın maalesef , çok geçmiş olsun tekrardan.

Teşekkürler ben bu ilacı dr a söylemiştim fark etmez demişti genesis folik asit ve iğneler kullanmıştım alanında baya iyi bir dr 😞 Uzun zamandır konuyu rafa kaldırmıştım bu hafta tekrar başka bir dr a gideceğim

Back
X