Canım benim mthfr a1298c homozigot faktör xııı heterozigot sadece coraspin hap kullanıyordum 2 defa bebeğimin kalp durması nedeniyle kaybettim iğnede kullanmalımıyımGeçmiş olsun inşallah bir sonraki gebeliğinizde sağlıkla kucağınıza alırsınız,trombofili panelinizde hangi genlerde mutasyon vardı,genler homozigot mu heterozigot muydu,gen çeşidine göre yüksek riskli kabul edilip daha erken iğne başlatabiliyorlarmış.
Rabbim bir daha göstermesin inşallah rabbim nasip eder sizin kaçıncı haftaları kaybınız oldu doktor ne dedi sonrasında birşeyler yaptınız mı sizde benim gibi başkasından soruyorsunuz herkes ne yaşadığını anlatırsa en azından birbirimize yol gösteririzCanım benim mthfr a1298c homozigot faktör xııı heterozigot sadece coraspin hap kullanıyordum 2 defa bebeğimin kalp durması nedeniyle kaybettim iğnede kullanmalımıyım
Merhaba gebelikten sonra aspirine devam ediyormusunuz pihtilasma icin hastaligin adi ne oluyor4 düşük bir o kadar kimyasal hikayesi olan biriyim pıhtılaşmam 677, 1298, faktör v ve pai de heterozigot var. İğne+coraspin kullanılsa bile düşük olabiliyor. Tonla araştırma ve birçok doktor ile görüşme sonucu net olarak söyleyebilirim ki gebelik için uğraşırken coraspin kullanın her gün. Hamileliği de elinizden geldiğince erken öğrenin ve hemen iğneye başlayın. Ben ankara bilkent şehir hastanesinde bir yıl tüm tetkilerimi yaptırdım a dan z ye. En son hematologların söylediği de buydu. Erken teşhis hemen iğne başlama ve denerken coraspin. Prednol vb kortizol haplarını kullanmak için testleri yapılmalı. Mesela bende yabancı algılamıyor embriyoyu vücut. Prednol vb ilaçlar bağışıklık düşürdüğü için gerek yoksa bence tehlikeli. Öncelikle bunlara gerek var mı testlerini yapabilirsiniz hematolojiye gidip. Tekrarlayan kayıplarda kadın doğum + hematoloji bölümleriyle devam edin. Mtfr genlerinde mutasyon olanlara günde 2 folik asitte öneriyorlar (metilfolat formu). Bundan sonraki gebeliğinizde randevu bulamadım diye beklemeyin ne yapın ne edin riskim var deyip randevusuz gidin o iğneleri yazdırın. Eğer yapamıyorsanız kendiniz en azından 0.4 oksapar cebinizden ödeyerek alın randevu gününe kadar. Sonra doktor ayarlar kaçlık kullanmanız gerektiğini. 60 kilo üstü iseniz 0.6 alın hatta.
Çook geçmiş olsun. Bir dahaki gebeliğinizi sağlıkla tamamlamanız duasıyla inşaAllah...
MerhabaMerhaba gebelikten sonra aspirine devam ediyormusunuz pihtilasma icin hastaligin adi ne oluyor
Siz aspirini gebelikten öncemi başladınız bu benim çok kafamı karıştırıyor doktorlara soruyorum bir kullan diyor biri gerekmez diyor bazen ne yapacağım konusunda kararsız kalıyorum siz hamilemisiniz nasıl yol izledinizMerhaba
Gebelik denemesi yaparken coraspin. Gebelik oluşursa coraspin + kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
Hastalıktan ziyade trombofoli panel testi adında incelenen genlerde mutasyon çıkarsa pıhtılaşmaya meyil diyebiliriz. Benimkisi heterozigot doktorlar bunun normalde benim sağlığım için bir risk oluşturmadığını ancak hamilelik olursa pıhtılaşmaya meylin arttığını söylüyor ki tamamlanmamış her gebeliğimde de değerlerim oldukça referans dışı idi. Eğer mutasyon homozigot olursa risk de artıyor. Bu sebeple erken tespit etmek önemli gebeliği.
Ben gebelik denerken coraspin kullandım. Gebelik oluşursa iğneye de başlanacak. Hangi genlerinizde mutasyon var bilmiyorum ama benim izlediğim yola hematoloji de alanında iyi bir kadın doğum uzmanı da onay vermiş ve öyle yapmamı söylemişti.Siz aspirini gebelikten öncemi başladınız bu benim çok kafamı karıştırıyor doktorlara soruyorum bir kullan diyor biri gerekmez diyor bazen ne yapacağım konusunda kararsız kalıyorum siz hamilemisiniz nasıl yol izlediniz
Benimde kanımda pıhtılaşma çıktı ama bana gebelik oluştuktan sonra oksapar 40ü verdiler öncesinde aspirin filan kullanmadım yani geç başlanan ilaçlar ilerlemeyen gebelik tabiki herşey nasip.ama butda doktorun ilgisizliğine uğradım diyelim siz aspirin kullandınız umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır kan sulandırıcı iğne kaçlık kullandınızBen gebelik denerken coraspin kullandım. Gebelik oluşursa iğneye de başlanacak. Hangi genlerinizde mutasyon var bilmiyorum ama benim izlediğim yola hematoloji de alanında iyi bir kadın doğum uzmanı da onay vermiş ve öyle yapmamı söylemişti.
Pıhtılaşma varsa çook erken evrelerden itibaren kan sulandırıcı önemli. Deneyimlerle sabittir...
Yok benim hiçbir gebeliğim sonlanmadı malesef. Düşük oldu. Hangi genlerde pıhtılaşma çıktığı da önemli. İğne ise kiloya göre veriliyor kilo arttıkça oranı artıyor. Bazen pıhtılaşma nedenli olmayıp sağlıklı olmayan gebelikler de sonlanabiliyor. İnşaAllah en kısa zamanda sağlıklı, herşeyin yolunda ilerlediği bir gebelik yaşarsınız.Benimde kanımda pıhtılaşma çıktı ama bana gebelik oluştuktan sonra oksapar 40ü verdiler öncesinde aspirin filan kullanmadım yani geç başlanan ilaçlar ilerlemeyen gebelik tabiki herşey nasip.ama butda doktorun ilgisizliğine uğradım diyelim siz aspirin kullandınız umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır kan sulandırıcı iğne kaçlık kullandınız
Selam arkadaşlar 1 gebeliğin 12 hafta kanamalı düşük yaptım 2.hamileliğim 12.hafta bebek kalbi durdu araştırma hastanesinde tüm herşey araştırıldı genetik testte kan pıhtılaşması çıktı Dr bana hamile kalınca gel dedi hamile kaldığımı öğrenince randevu aldım gittim ama randevu 2 hafa sonraya buldum kan sulandırıcı başladı 400 mg oksapar herşey yolunda giderken 16 haftada bebeğin kalp atışı görülmedi 4 gün oldu ölü doğum yaptım üzerine kürtaj oldum şaştım kaldım napıcam tabiki rabbimizin takdiri iman ediyorum böyle süreç yaşayıp tekrar sağlıklı gebelik yaşayanlar nasıl yol izledi bilgi verirmisiniz.
kayıplarınız için çok üzüldüm.
bende 2 kez kaybettim genetik testte benimde homozigot mutasyon çıktı. kalp atışı dahi duymadan coraspin başladık. kalp atışıyla birlikte oksaparda ekledik. folik asiti en yüksek dozdan değiştirdik. şuan 12. haftaya girdim. şimdilik şükür. inşallah bu kez sorunsuz kucağıma alırım.
allah sağlıkla size de nasip etsin.
Amin inşallah Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallahkayıplarınız için çok üzüldüm.
bende 2 kez kaybettim genetik testte benimde homozigot mutasyon çıktı. kalp atışı dahi duymadan coraspin başladık. kalp atışıyla birlikte oksaparda ekledik. folik asiti en yüksek dozdan değiştirdik. şuan 12. haftaya girdim. şimdilik şükür. inşallah bu kez sorunsuz kucağıma alırım.
allah sağlıkla size de nasip etsin.
Kendinize iğne yapmak zor oluyor muÖncelikle başınız sağolsun. Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Benimde kalp durması sebebiyle bir bebeğimin kalbi durdu ardından kimyasalda yaşadım. Bu süreçte pıhtılaşma eğilim olduğunu öğrendim ve direkt doktor corspirine başladı gebeliği saptayıncada iğneye başlanmalı dedi. Gebe kaldım kendi doktorum kalp atışını bekleyelim dedi iğne için ama beklemek istemedim zararı yoksa hemen başlayayım dedim olur deyip başlattı hala daha Her gün hep coraspirin hem oksapar iğne kullanıyorum
18. Haftam bitecek acı eşiğide oldukça düşük bir insanım ama zorlanmıyorum. Bazen yapamadığım anlar oldu ya da ne bileyim daha acıdığı günler oldu ama 5 dakika bile değil acısı. Hatta kanattığım günler bile oldu, şırıngaya kan gittiği günler falan. Bugüne kadar hep göbekten yaptım şu an hala öyleyim sorunsuz ilerledim günde 5 dakika sadece korkmana hiç gerek yok :)Kendinize iğne yapmak zor oluyor mu
Anlıyorum başta insana zor geliyor ama alışma süreci geçince kolaylaşır umarım :) sağlıkla tamamlayın gebeliğinizi inşallah sizde bebekte her şey yolunda ilerlesin dilerim18. Haftam bitecek acı eşiğide oldukça düşük bir insanım ama zorlanmıyorum. Bazen yapamadığım anlar oldu ya da ne bileyim daha acıdığı günler oldu ama 5 dakika bile değil acısı. Hatta kanattığım günler bile oldu, şırıngaya kan gittiği günler falan. Bugüne kadar hep göbekten yaptım şu an hala öyleyim sorunsuz ilerledim günde 5 dakika sadece korkmana hiç gerek yok :)
Amin cümlemiz için inşallah :)Anlıyorum başta insana zor geliyor ama alışma süreci geçince kolaylaşır umarım :) sağlıkla tamamlayın gebeliğinizi inşallah sizde bebekte her şey yolunda ilerlesin dilerim
Merhaba Geçmişimiz sizinle aynı neredeyse, bende 4 kayıp yaşadım kan sulandırıcıda kullandım ama hep kese oluştuktan sonra kullandım. Fayda etmedi sonu hep hüsran 6-7-8 haftalarda oldu kayıplarım. Siz kese oluşmadan iğneye başladınız sanırım sonuç olabildinizmi acaba4 düşük bir o kadar kimyasal hikayesi olan biriyim pıhtılaşmam 677, 1298, faktör v ve pai de heterozigot var. İğne+coraspin kullanılsa bile düşük olabiliyor. Tonla araştırma ve birçok doktor ile görüşme sonucu net olarak söyleyebilirim ki gebelik için uğraşırken coraspin kullanın her gün. Hamileliği de elinizden geldiğince erken öğrenin ve hemen iğneye başlayın. Ben ankara bilkent şehir hastanesinde bir yıl tüm tetkilerimi yaptırdım a dan z ye. En son hematologların söylediği de buydu. Erken teşhis hemen iğne başlama ve denerken coraspin. Prednol vb kortizol haplarını kullanmak için testleri yapılmalı. Mesela bende yabancı algılamıyor embriyoyu vücut. Prednol vb ilaçlar bağışıklık düşürdüğü için gerek yoksa bence tehlikeli. Öncelikle bunlara gerek var mı testlerini yapabilirsiniz hematolojiye gidip. Tekrarlayan kayıplarda kadın doğum + hematoloji bölümleriyle devam edin. Mtfr genlerinde mutasyon olanlara günde 2 folik asitte öneriyorlar (metilfolat formu). Bundan sonraki gebeliğinizde randevu bulamadım diye beklemeyin ne yapın ne edin riskim var deyip randevusuz gidin o iğneleri yazdırın. Eğer yapamıyorsanız kendiniz en azından 0.4 oksapar cebinizden ödeyerek alın randevu gününe kadar. Sonra doktor ayarlar kaçlık kullanmanız gerektiğini. 60 kilo üstü iseniz 0.6 alın hatta.
Çook geçmiş olsun. Bir dahaki gebeliğinizi sağlıkla tamamlamanız duasıyla inşaAllah...
Kese oluşmadan iğneye başlamadım. Deneme sürecinde coraspin kullandım. Ama malesef 4.den sonra bende gebelik oluşmadı daha ve henüz gerçekleşmiş doğumum yok.Merhaba Geçmişimiz sizinle aynı neredeyse, bende 4 kayıp yaşadım kan sulandırıcıda kullandım ama hep kese oluştuktan sonra kullandım. Fayda etmedi sonu hep hüsran 6-7-8 haftalarda oldu kayıplarım. Siz kese oluşmadan iğneye başladınız sanırım sonuç olabildinizmi acaba
Merhaba, basiniz sağolsun, tam olarak hangi değerlerinizden dolayı bu protokol verildi bilmiyorum ama bana söylenen (MTHFR c677 homozigot, PAI-14g/5g) adetim gecikir gecikmez iğneye baslamak. Hatta doktor adet olursanız birakirsiniz o kadar erken başlamanız lazım demisti. Bebeğin placenta ve kordon olusumu çok onemli, o erken günlerde iğne kullanımı elzemmiş. Ben de bir sonraki gebeliğimde erken hamilelik testlerinden alıp biran once clexane 0.4 e baslayacagim. Ayrıca factor V, antifosfolipid sendorumu gibi daha onemli problemler yoksa, doz ayarlamasını kiloya gore yapmamayı önerdi benim gördüğüm profesör, profilaktik yani önlem amaçlı dozlar olmalı dedi.Kese oluşmadan iğneye başlamadım. Deneme sürecinde coraspin kullandım. Ama malesef 4.den sonra bende gebelik oluşmadı daha ve henüz gerçekleşmiş doğumum yok.
Allah'ım tez zamanda nasip eder inşaAllah size de..
İlk günden beri kan sulandırıcı kullanmalısınSelam arkadaşlar 1 gebeliğin 12 hafta kanamalı düşük yaptım 2.hamileliğim 12.hafta bebek kalbi durdu araştırma hastanesinde tüm herşey araştırıldı genetik testte kan pıhtılaşması çıktı Dr bana hamile kalınca gel dedi hamile kaldığımı öğrenince randevu aldım gittim ama randevu 2 hafa sonraya buldum kan sulandırıcı başladı 400 mg oksapar herşey yolunda giderken 16 haftada bebeğin kalp atışı görülmedi 4 gün oldu ölü doğum yaptım üzerine kürtaj oldum şaştım kaldım napıcam tabiki rabbimizin takdiri iman ediyorum böyle süreç yaşayıp tekrar sağlıklı gebelik yaşayanlar nasıl yol izledi bilgi verirmisiniz...