Kan pıhtılaşmasından bebek kaybı yaşayanlar sağlıklı gebek için ne yaptınız yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi gulbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım benim mthfr a1298c homozigot faktör xııı heterozigot sadece coraspin hap kullanıyordum 2 defa bebeğimin kalp durması nedeniyle kaybettim iğnede kullanmalımıyım

Canım benim mthfr a1298c homozigot faktör xııı heterozigot sadece coraspin hap kullanıyordum 2 defa bebeğimin kalp durması nedeniyle kaybettim iğnede kullanmalımıyım
Rabbim bir daha göstermesin inşallah rabbim nasip eder sizin kaçıncı haftaları kaybınız oldu doktor ne dedi sonrasında birşeyler yaptınız mı sizde benim gibi başkasından soruyorsunuz herkes ne yaşadığını anlatırsa en azından birbirimize yol gösteririz

Merhaba gebelikten sonra aspirine devam ediyormusunuz pihtilasma icin hastaligin adi ne oluyor

Merhaba gebelikten sonra aspirine devam ediyormusunuz pihtilasma icin hastaligin adi ne oluyor
Merhaba
Gebelik denemesi yaparken coraspin. Gebelik oluşursa coraspin + kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.
Hastalıktan ziyade trombofoli panel testi adında incelenen genlerde mutasyon çıkarsa pıhtılaşmaya meyil diyebiliriz. Benimkisi heterozigot doktorlar bunun normalde benim sağlığım için bir risk oluşturmadığını ancak hamilelik olursa pıhtılaşmaya meylin arttığını söylüyor ki tamamlanmamış her gebeliğimde de değerlerim oldukça referans dışı idi. Eğer mutasyon homozigot olursa risk de artıyor. Bu sebeple erken tespit etmek önemli gebeliği.

Siz aspirini gebelikten öncemi başladınız bu benim çok kafamı karıştırıyor doktorlara soruyorum bir kullan diyor biri gerekmez diyor bazen ne yapacağım konusunda kararsız kalıyorum siz hamilemisiniz nasıl yol izlediniz

Ben gebelik denerken coraspin kullandım. Gebelik oluşursa iğneye de başlanacak. Hangi genlerinizde mutasyon var bilmiyorum ama benim izlediğim yola hematoloji de alanında iyi bir kadın doğum uzmanı da onay vermiş ve öyle yapmamı söylemişti.
Pıhtılaşma varsa çook erken evrelerden itibaren kan sulandırıcı önemli. Deneyimlerle sabittir...

Benimde kanımda pıhtılaşma çıktı ama bana gebelik oluştuktan sonra oksapar 40ü verdiler öncesinde aspirin filan kullanmadım yani geç başlanan ilaçlar ilerlemeyen gebelik tabiki herşey nasip.ama butda doktorun ilgisizliğine uğradım diyelim siz aspirin kullandınız umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır kan sulandırıcı iğne kaçlık kullandınız

Yok benim hiçbir gebeliğim sonlanmadı malesef. Düşük oldu. Hangi genlerde pıhtılaşma çıktığı da önemli. İğne ise kiloya göre veriliyor kilo arttıkça oranı artıyor. Bazen pıhtılaşma nedenli olmayıp sağlıklı olmayan gebelikler de sonlanabiliyor. İnşaAllah en kısa zamanda sağlıklı, herşeyin yolunda ilerlediği bir gebelik yaşarsınız.

Merhaba bende daha önce 2 defa kürtaj sonra kimyasal gebelik geçirdim genetik testi istedi doktor bende pıhtılaşma çıktı doktor çocuk düşünmeden 3 ay önceden folik asit ve coraspin hap kullanmamı söyledi öyle yaptım adetime daha 1 hafta varken test yaptım beta HCG yükseliyor du hemen doktora gittim kese görünmeden bana coraspin ve hibor 5000 mm verdi şuan çok şükür hamileyim ve sağlıklı ilerliyor yani sana da büyük ihtimalle hemen verilmesi lazım

kayıplarınız için çok üzüldüm.
bende 2 kez kaybettim genetik testte benimde homozigot mutasyon çıktı. kalp atışı dahi duymadan coraspin başladık. kalp atışıyla birlikte oksaparda ekledik. folik asiti en yüksek dozdan değiştirdik. şuan 12. haftaya girdim. şimdilik şükür. inşallah bu kez sorunsuz kucağıma alırım.
allah sağlıkla size de nasip etsin.

Amin inşallah Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Kendinize iğne yapmak zor oluyor mu

Kendinize iğne yapmak zor oluyor mu
18. Haftam bitecek acı eşiğide oldukça düşük bir insanım ama zorlanmıyorum. Bazen yapamadığım anlar oldu ya da ne bileyim daha acıdığı günler oldu ama 5 dakika bile değil acısı. Hatta kanattığım günler bile oldu, şırıngaya kan gittiği günler falan. Bugüne kadar hep göbekten yaptım şu an hala öyleyim sorunsuz ilerledim günde 5 dakika sadece korkmana hiç gerek yok :)

Anlıyorum başta insana zor geliyor ama alışma süreci geçince kolaylaşır umarım :) sağlıkla tamamlayın gebeliğinizi inşallah sizde bebekte her şey yolunda ilerlesin dilerim

Anlıyorum başta insana zor geliyor ama alışma süreci geçince kolaylaşır umarım :) sağlıkla tamamlayın gebeliğinizi inşallah sizde bebekte her şey yolunda ilerlesin dilerim
Amin cümlemiz için inşallah :)

Merhaba Geçmişimiz sizinle aynı neredeyse, bende 4 kayıp yaşadım kan sulandırıcıda kullandım ama hep kese oluştuktan sonra kullandım. Fayda etmedi sonu hep hüsran 6-7-8 haftalarda oldu kayıplarım. Siz kese oluşmadan iğneye başladınız sanırım sonuç olabildinizmi acaba

Kese oluşmadan iğneye başlamadım. Deneme sürecinde coraspin kullandım. Ama malesef 4.den sonra bende gebelik oluşmadı daha ve henüz gerçekleşmiş doğumum yok.
Allah'ım tez zamanda nasip eder inşaAllah size de..

Merhaba, basiniz sağolsun, tam olarak hangi değerlerinizden dolayı bu protokol verildi bilmiyorum ama bana söylenen (MTHFR c677 homozigot, PAI-14g/5g) adetim gecikir gecikmez iğneye baslamak. Hatta doktor adet olursanız birakirsiniz o kadar erken başlamanız lazım demisti. Bebeğin placenta ve kordon olusumu çok onemli, o erken günlerde iğne kullanımı elzemmiş. Ben de bir sonraki gebeliğimde erken hamilelik testlerinden alıp biran once clexane 0.4 e baslayacagim. Ayrıca factor V, antifosfolipid sendorumu gibi daha onemli problemler yoksa, doz ayarlamasını kiloya gore yapmamayı önerdi benim gördüğüm profesör, profilaktik yani önlem amaçlı dozlar olmalı dedi.

İlk günden beri kan sulandırıcı kullanmalısın

Benim 4 genim sorunlu.
Hem igne hem kan sulandirici kullandırdılar.
Bacağıma da pıhtı attı…

2 cocucugum var.
Hidroselpenks sorunundan dolayı bi kimyasal gebeligim var. Ameliyat olunca ve o sorun ortadan kalktı. Gebe kaldim dogal yolla.
Sonra iste kan pihtilasma vs zorlu bi sürec gecirdim, farklı bir sürü problemim daha vardı ama düşük yaşamadım.

`