Benim 14 sınırda yüksek ama tekrar ölçüm yapmadılar hamilelik olunca takviye verdi sadece doktorum bundandır diye22 ydi, canli bomba gibiydim.
Sonucu gören doktorun rengi atiyordu.
Sebebi vucudumun b12 ve folik asit uretememesi.
Disaridan igne, hap seklinde takviye alıyorum.
Hemen düşüyor homosistein.
Fakat sebebi b12 ve folik asit eksikligi ise düşüyor, farkli bir sebepse zor.
Hematoloji doktoru bana cok sanslisin demisti.
Zaten b12 ölçümüm de ciddi düşük demişti doktor muhtemelen bu homosisteinden dendi22 ydi, canli bomba gibiydim.
Vucudun b12 ve folik asit uretmedigi icin protein sentez yapamiyor vucudun ve homosistein yukseliyor.Zaten b12 ölçümüm de ciddi düşük demişti doktor muhtemelen bu homosisteinden dendi
İnşaAllah yarar ki metil formda oldukları için yarar diye düşünüyorumGerçekten o kadar haklısınız ki ben de şuan b6 b12 ve metilfolat vs içeren ocean methyl balance kullanıyorum inşallah işe yarar
Benim de 18 di. Sonrasında ben metil formda takviyeler aldım. Sonrasında bir daha ölçtürmedim homosisteini. Farklı bir sebepse zor demişsiniz. Başka ne tür sebepler oluyor hiç bilginiz var mı? Metil formda takviyeler alıp depoları doldurunca homosistein hala yüksek kalır mı?22 ydi, canli bomba gibiydim.
Acaba başka vitaminlerle karıştırıyor olabilir misiniz? B12 ve folat birlikte alınabilir. Metil formda ikisinin bir arada olduğu takviyeler de vardır ve doktorlar da reçete eder ikisini. Ben de hangi takviye hangisiyle alınmaz çok araştırırım ancak bu söylediğiniz bilgiyi daha önce hiç görmedim.Vucudun b12 ve folik asit uretmedigi icin protein sentez yapamiyor vucudun ve homosistein yukseliyor.
B12 ve folik asit ayni gün alinmaz.
B12 kullandigin gun folik asit alamazsin, folik asit aldigin gun b12 alamazsın.
Farklı genler var. O genlerde sorun olunca...Benim de 18 di. Sonrasında ben metil formda takviyeler aldım. Sonrasında bir daha ölçtürmedim homosisteini. Farklı bir sebepse zor demişsiniz. Başka ne tür sebepler oluyor hiç bilginiz var mı? Metil formda takviyeler alıp depoları doldurunca homosistein hala yüksek kalır mı?
Bunu bilmiyordum doktor da uyarmadı neden acabaVucudun b12 ve folik asit uretmedigi icin protein sentez yapamiyor vucudun ve homosistein yukseliyor.
B12 ve folik asit ayni gün alinmaz.
B12 kullandigin gun folik asit alamazsin, folik asit aldigin gun b12 alamazsın.
Neden karıştırayım.Acaba başka vitaminlerle karıştırıyor olabilir misiniz? B12 ve folat birlikte alınabilir. Metil formda ikisinin bir arada olduğu takviyeler de vardır ve doktorlar da reçete eder ikisini. Ben de hangi takviye hangisiyle alınmaz çok araştırırım ancak bu söylediğiniz bilgiyi daha önce hiç görmedim.
İyi doktora denk gelmek önemli.Bunu bilmiyordum doktor da uyarmadı neden acaba
Benim anlamadığım nokta biz neden birlikte alamıyoruz yani bilimsel olarak nedenini merak ettim aslında. Çünkü ben de Perinatoloji uzmanına da göründüm b9 ve b12 karışık olan bir vitamin kullanıyorum kullanma demedi. Kafam karıştıNeden karıştırayım.
Hematoloji doktorları, perinatoloji doktorları yalan mı söyleyecek.
Metil formun emilimi yüksek metil form diye ikisi bir arada kullanılmaz ki…
Reçete etmesi doğru olduğu anlamına gelmez.
Uzmanlık isteyen konular bunlar.
Alan dışı doktorlar bunu bilmez.
Evet dünya sağlık örgütü, ilaç sektörünü domine eden şeytan soyu firmalar, ve doktorlara binbir imkan sunarak yazdırılan reçeteler… sektöre çok şey yazılır.
Bizim genlerimiz sorunlu birlikte kesinlikle kullanamayız.
Size birlikte kullanılanilir bilgisini hematoloji doktorumu verdi?
Zaten binbir vitaminin aynı hap icinde olması kesinlikle etki etmez birbirlerini yok edenler, etkileşimi azalanlar, mide asitinin etkiyi azaltması… liste uzar gider.
Araştırıp karşınıza çıkmaması ilginç bu bilgi önemli olduğu için son yıllarda devamlı dile getiriliyor.
Üslubunu biraz afresif buldum arkadaşım. Yine de diğer arkadaşlara da faydası olur diye cevap vermek istedim.Neden karıştırayım.
Hematoloji doktorları, perinatoloji doktorları yalan mı söyleyecek.
Metil formun emilimi yüksek metil form diye ikisi bir arada kullanılmaz ki…
Reçete etmesi doğru olduğu anlamına gelmez.
Uzmanlık isteyen konular bunlar.
Alan dışı doktorlar bunu bilmez.
Evet dünya sağlık örgütü, ilaç sektörünü domine eden şeytan soyu firmalar, ve doktorlara binbir imkan sunarak yazdırılan reçeteler… sektöre çok şey yazılır.
Bizim genlerimiz sorunlu birlikte kesinlikle kullanamayız.
Size birlikte kullanılanilir bilgisini hematoloji doktorumu verdi?
Zaten binbir vitaminin aynı hap icinde olması kesinlikle etki etmez birbirlerini yok edenler, etkileşimi azalanlar, mide asitinin etkiyi azaltması… liste uzar gider.
Araştırıp karşınıza çıkmaması ilginç bu bilgi önemli olduğu için son yıllarda devamlı dile getiriliyor.
Perinatoloji belki bilmeyebilir uzmanlık alanı degil hematoloji ve iyi dahiliye doktorları bilir.Benim anlamadığım nokta biz neden birlikte alamıyoruz yani bilimsel olarak nedenini merak ettim aslında. Çünkü ben de Perinatoloji uzmanına da göründüm b9 ve b12 karışık olan bir vitamin kullanıyorum kullanma demedi. Kafam karıştı
Bence sizin uslubunuz sertti.Üslubunu biraz afresif buldum arkadaşım. Yine de diğer arkadaşlara da faydası olur diye cevap vermek istedim.
Burda malesef söylediğimiz gibi bizim durumumuzdaki kişiler biraz kendi doktoru olmalı. Burda kadın doğumcuların ya da hematologların ihmaline uğrayan çok kişi var. Forumda 4 bin sayfayı geçen pıhtılaşma üzerine bir sayfa da var.
Neyse ben kendim de akademisyenim ve kimin neyi dile getirdiğine değil direk akademik kaynaklara bakarım. Çoğunlukla da yabancı literatüre çünkü bizim konuda yabancı literatürde çok daha fazla araştırma var. B12 ve folatın homosisteini düşürmede etkisini araştırma çalışmalarında genelde olumlu etkiler gözlemlenmiş
Bu makale bir örnek. Ama 1996-2025 yılları arasında bu konuyu araştıran çalışmaların analizinin yapıldığı bir çalışma da var.
Bu son çalışmada 28 tane makale incelenmiş gerçekten b12 ve folat homosistein düşürüyor mu diye. Çalışmalar da düşünüyor diyen de var bu iki b vitaminin homosistein üzerindeki etkisine şüpheyle yaklaşan da var.
Hematoloji doktorları, perinatoloji doktorları yalan mı söyleyecek demişsin ya mevzu yalan söylemeleri değil malesef bu konuya hakim olmayan çok doktor var.
Mesela ben üst üste düşük yapınca araştırmalarımda gördüm ki tekrarlayan gebelik kayıplarında alfa lipoik asit bebeğin tutunmasına yardımcı olabiliyor. Bunu profesöründen doçentine gittiğim kadın doğumcu doktorlara sorduğumda inanın alfa lipoik asit ne duymamış gibiydiler...
Neyse burdaki arkadaşlara da durumumuzla ilgili derin araştırmalar yapmalarını öneririm. Ben pıhtılaşmam olduğunu gördüğümde malesef türk literatüründe özgün çalışmaya çok denk gelmedim. Konuyla ilgilenenler de zaten yabancı literatürden besleniyor.
Çocuğum oldu diye girmemezlik yapmıyorum bilgi paylaşıyorum demişsiniz ama nedenini sorduğumda da araştırsana demişsiniz çok garip. Anlatmak zorunda da değilsiniz tabi de o bilgi vermek için burdayım gibi konuşunca tezat oldu yazdıklarınız. Çünkü ben de araştırdığımda makalelerde b9 ve b12 nin birlikte çalıştığını ve birlikte alınabileği yazıyor o yüzden sordum size neden acaba diye zıttı bir bilgi görmedim çünkü. Neyse herkesin bilgisi yorumu kendine Allah inşallah bizi de iyi doktorlarla iyi insanlarla karşılaştırsın evlat sahibi olmayı nasip etsinPerinatoloji belki bilmeyebilir uzmanlık alanı degil hematoloji ve iyi dahiliye doktorları bilir.
Yanlis anlama ama araştırsana bir suru sayfa video var nedeni i a
Bence sizin uslubunuz sertti.
Şüpheyle bakan araştırmaya gülerim.
22 den 8.75 b12 ve folik asit ile düştü.
Akademisyen iseniz bilmeniz gerekiyor zaten. Araştırmış olmanız gerekiyor.
Ben bu platforma yıllarımı verdim. Aman çocuğum oldu, homosistein düstü, hangi genlerim sorunlu ne yapmam gerektiğini biliyorum diye girmemezlik yapmıyorum.
Herkese bilgimi paylaşıyorum.
Azar işitmek derdim değil, beğenmediysen yazma bana yorum, soru da sorma.
İnternet elinizin altında sayfalarca araştırma okumak işinize gelmiyor. Aman biri yazar diye giriyorsunuz platforma birde üslup beğenmiyorsunuz….
Emin ol ben sert yazmadım ilk yazdığımda. Yukarı çık tekrar bak görürsün. Sonra kendi verdiğin cevaba bak. Hala göremiyorsan diyecek birşey yok.Perinatoloji belki bilmeyebilir uzmanlık alanı degil hematoloji ve iyi dahiliye doktorları bilir.
Yanlis anlama ama araştırsana bir suru sayfa video var nedeni i a
Bence sizin uslubunuz sertti.
Şüpheyle bakan araştırmaya gülerim.
22 den 8.75 b12 ve folik asit ile düştü.
Akademisyen iseniz bilmeniz gerekiyor zaten. Araştırmış olmanız gerekiyor.
Ben bu platforma yıllarımı verdim. Aman çocuğum oldu, homosistein düstü, hangi genlerim sorunlu ne yapmam gerektiğini biliyorum diye girmemezlik yapmıyorum.
Herkese bilgimi paylaşıyorum.
Azar işitmek derdim değil, beğenmediysen yazma bana yorum, soru da sorma.
İnternet elinizin altında sayfalarca araştırma okumak işinize gelmiyor. Aman biri yazar diye giriyorsunuz platforma birde üslup beğenmiyorsunuz….
Araştır sana bilgi vermiyorum.Çocuğum oldu diye girmemezlik yapmıyorum bilgi paylaşıyorum demişsiniz ama nedenini sorduğumda da araştırsana demişsiniz çok garip. Anlatmak zorunda da değilsiniz tabi de o bilgi vermek için burdayım gibi konuşunca tezat oldu yazdıklarınız. Çünkü ben de araştırdığımda makalelerde b9 ve b12 nin birlikte çalıştığını ve birlikte alınabileği yazıyor o yüzden sordum size neden acaba diye zıttı bir bilgi görmedim çünkü. Neyse herkesin bilgisi yorumu kendine Allah inşallah bizi de iyi doktorlarla iyi insanlarla karşılaştırsın evlat sahibi olmayı nasip etsin
Benim mesajımı alıntı yapıp diğer arkadaşa da cevap vermişsiniz kişileri ve yazıları da karıştırmışsınız zaten ne dediğiniz de belli değil bir de bana cahil demişsiniz önce yazılanları anlayın kim ne yazmışAraştır sana bilgi vermiyorum.
Destan yazmana gerek yok.
Senin gibilerden illallah.
Bulana kadar araştır.
Ayar ve azar çekip yazman… ve hala sana git araştır, gülerim o araştırmaya diyorum.
Kalkmış yok böyle de şöyke de.
Kullan banane ya, git bugün b12 folik asitini aynı gün kullan beni ne ilgilendirir.
Doktorun kullan demiş ok. Doktoruna sor.
Ben kullanılmayacağını çok iyi biliyorum.
Sen İlber Oltaylının bahsettiği YARI CAHİLSİN…
Senin gibiler bu ülkenin sorunu…
Hala oturmuş araştırma yapacağına, doktor doktor gezeceğine “arkadaşlar itibar etmeyin bu arkadaşa yazacak kadar kalbin leş senin”.
Yalan yanlış bilgi öyle mikeşke şu yazdıgını bi hematoloji doktoru okusa…
Yarı cahillerle muhattap olmuyorum. Bana laf yetiştireceğine internet elinin altın otur arastır, doktor doktor gez. Öğrendikten sonra nedenini yazarsın.
Rahmetli İlber Ortaylı ne güzel teşhis koymuş.
He he evet ülkenin genel sorunu yarı cahilcim.Benim mesajımı alıntı yapıp diğer arkadaşa da cevap vermişsiniz kişileri ve yazıları da karıştırmışsınız zaten ne dediğiniz de belli değil bir de bana cahil demişsiniz önce yazılanları anlayın kim ne yazmışüslup desen çok kötü ben de birdaha cevap vermicem gerçekten arkadaş haklıymış sizin hakkınızda