kan sulandırıcı iğne kullanıpta yinede düşük yapan varmı?

sevencolour

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
102
2
68
Ankara
2.5 yıllık evliyim ve 4 düşüğüm var kan pıhtılaşması sorunu oldugunu ılk ıkı dusukten sonra öğrendin 3 kez hamıel kaldıgımda kan sulandırıcı iğne kullandım yıne 9 haftalıkken bebegımı kaybettım son düşüğümde 4 gun once oldu 7 haftalık onda da kan sulandırıcı kullandım ama yıne olmadı...yoruldum hamıle oldugumu oldugumu oğrendıgımde buruk bır sevınc vardı hamıle kalıyorum ama sonu gelmıyo bu içimi dahada acıtıyo 1degıl 2 degıl 3 degıl tam 4 kez aynı seylerı yasamak benım içimi çok acıttı benım gıbı olan arkadaslar varmı şimdı nasıl bır yol ızleyecez arkadaslar bırbırımıze destek olalım

çok geçmiş olsun canım bende iğne kullanıpta düşük yapanlardanım tedavimiz doğru ama daha ne yapacağız ki?

canım konuya kayıtsız kalamadım. çünkü benimde 3 düşüğüm oldu. ve şuan 9 aylık bir tosuncuğum var. akıllımı akıllı hemde:) bende 3. hamileliğimde kan sulandırıcı kullandığm halde düşük yapmıştım. sadece kandaki pıhtıdan dolayı düşük yapmıyo olabilirsiniz. mesela ben 3. düşükten sonra rahimin incelenmesi için histeroskopi yaptırdım. ve bende doğuştan rahimde perde çıktı. çok fazla düşüğü tetiklemesede olabilir dedi doktor. benim perde küçükmüş. ama perde büyükse kesin düşük sebebi yada erken doğum sebebiymiş. bazı gebeliklerde bebek perdeye tutunursa orda kan damarları olmadığı için beslenemez ve düşermiş. bence iyi bir prof.ta bir rahim incelemesi için histeroskopi yaptırın. kan pıhtılaşması deyip kestirip atmayın. yinede herşey allahtan. bende geçtim o yollardan. ne zordur bilirim. bekleme süreci. budamı düşücek diye paniklerim. her gün onlarca kez tuvalete gidip kan geldimi diye bakmalarım. sizi çok iyi anlıyorum. 9 ay boyunca hamileliğim her an birşey olurmu korkusuyla geçti. ama allahtan canı gönülden isteyince yüce rabbim nasip ediyo. bol bol dua edin. allahtan isteyin. eminim boş koymayacak sizinde ellerinizi. bu arada ankarada prof. lütfü önderoğlu var. hacettepenin doktoru. ben çözümü onda buldum. çok konuşan bir doktor değil. ama çok bilgili. gitmek isterseniz yardımcı olabilirim. allah yardımcınız olsun. ve en kısa zamanda tatlı yaramazları versin rabbim kucağınıza

canım doktor arayışı içindeyim ben zekai tahırın doktoru doç.dr serdar oğuz gıttım 2 dusugumden sonra 3 hamılelıgımde serdar bey kan sulandrıcı iğne verdı ama 9 haftada kalp atışı durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım ozaman doktor bey iğne kullandım neden düstü bebek dedım olabılır dedı ve baska hıç bır test yapmadan 3ay sonra tekrark hamıle kaldım buda 7 haftalıkken düştü doktor yıne neden dustuğunu arasıtma pesınde degıl bana yıne 3ay ara ver hamıle kal dedı doktor bey oda düsecek dedım yanı neden baska testler ısteyıp arastırmıyorsunuz dedım adamın umrunda degıl özeline gıdıyorum az mı paraşar verıyoruz ama umursamazlık bır yandan ılgısızlık bır yandan bırde ustune ustluk morel bozukluğu kafam okadr karısık kı gecelerı uyuyamıyorum lutfı bey nasıl benımde dusuklerımın nedenını bulsun yeter kı onada gıderım bu konuda yardımcı olursan çok sevınırım

Merhabalar

Bende de 4 düşük mevcut. Ama Allah'a şükür ki bir çocuğum var. Ben de 3 üst üste düşükten sonra ilk kez bu hamileliğimde fraxiparine kullanmaya başladım. Ama nedense içimden bir ses yine düşük yapacağımı söylüyor. Zor bir psikoloji çok iyi anlıyorum sizi.

Benim doktorum Başkent Üniversitesinde Prof. Dr. Esra Kuşçu çok çok ilgili ve iyi bir insan. Randevu almak biraz zor ama yine de bir de ona muayene olun derim ben. Allah hayırlısını versin. İnşAllah iyi olur.

ben kan sulandırıcı iğne ile 2kez anne oldum. daha öncesinde de bir düşüğüm oldu ama iğne kullanmıyordum. benim doktorum iğnenin yannda 4 tanede daha ilaç verdi kan suladırıcı tedavisi olarak belki ondn olabiliben en son fraxiparine 0.3 lük kullaıyordum ihtiycı olan olursa elimde 4 kutu var(8tane) gönderebilirim isteyen veya bulamayan olursa

merhaba öncelikle geçmiş olsun allahım bir daha yaşatmasın bende 2 düşük yaptım ilkinde hiçbirşey kullanmadım kalp atışı durdu bebeğimin 11 haftalıktı kürtaj oldum ikinciye hamile kaldım ama druma ısrarla neden diye sormalarım sonucu aspirin verdi fakat o da yeterli gelmedi yine kürtaj...
en sonunda ben olmaz bu böyle deyip kendim gittim ünv hastanesine ve genetik testler yaptırdım ve 3 gende mutasyon heterozigot yani kan pıhtılaşması akabinde yüksek riskli bir gebelik uzmanı buldum ona gittim hamile değildim ama rabbim o dra gittimde aslında bebeğimide benimle göndermiş ve 15 gün sonra test yaptım gebelik çıktı ve 0,6 cleaxen ve coraspin 100lük başladım tabi folic asit ve vitaminler falan şükürler olsun ki bir kızım oldu rabbim sanada hayırlı evlat nasip etsin yalnız benim demem o ki iğne dozun yeterli gelmiyor olabilir belki doz arttırmak yada rahimde başka bir sorun olabilir

canım geçmiş olsun be de varım, coraspin ve iğneye rağmen 3 gebelik kaybı (kalp durması 7-8 haftalarda)yaşadım şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. dr denemeye devam hemen hamile kal diyor. bu travmaları yaşayan dr değil çünkü. artık pozitif teste sevinemiyorum bile...lenfosit aşısı , tüp bebek , pgt ne yapsam bilmiyorum

acaba bu konuya hiç bakmasa mıydım moralim bozuldu benim de kan pıhtılaşmasından dolayı bi kürtajım var.bende iğne kullanınca sorun olmıcak sanıyodum ya korktum şimdi
kısmet tabi arkadaşlar ya hayırlısı olsun inşallah...

Ben de pıhtılaşma test sonuçlarımı bekliyorum.İğne kullancam sanırım.
2 düşüğüm var inşallah iğne işe yarar
Korkuyorum

ayni bende öyleyim canim igneye ve aspirine ragmen 3 bebek kaybim var toplamda ise 5ayni ben ve esimde öyle biz testte pozitifi gördügümüz zaamn sevinc yerine hüzün ve korku aliyo..napacagimizi sasirdik..eger kromozomda bi sorun yoksa tüp bebek yaptirmayin bence..sonucta kan pihtilasmasindan allah göstermesin yine kaybedebilirsinizzz......ben simdi bide romatizmaya baktiracam bi bunlar kaldi bunlarda düsüge neden oluyomus cünkü..:26:

Son düzenleme:

canım bu yazıyı benım gıbı olanlara umut olsun diye yazıyorum evet 4 düşükten sonra çok umutsuzluğa düştüm ama 5 hamılelığımde çok şükür allahıma kızımı kucagıma aldım çok sıkıntılı bır hamılelık surecınden sonra bebegım 8 aylık doğdu ama şimdi çok şükür kı 4 aylık oldu yol çok uzun ve sabır gerekıyo morel çok önemlı doktorum timur gürgan iğne kullanmadan sadece coraspırın kullanrak doğurdum bebegımı iğneyı ılk 8 hafta kullandım sonra bırakmak zorunda kaldım çunku iğne vuruldum an bnde kanama baslıyordu doktorum iğneyı kestı ve sadece aspırın içtim iğne kanımı çok sulandırıyordu oyuzden kanamaya neden oldu 8ay gebelık suresı boyunca sadece aspırın içtim ve 8aylık kızımı dunyaya getırdımönce yuce rabbıme sonrada timur hocaya borcluyum sukurler olsun allah sızede nasıp etsın en kısa zamanda iğnenın dozajı çok önemlı doktor çok önemlı doktorun tedavısı çok önemlı...

çok sevindim canım, analı babalı mutlu mesut büyütün bebeğinizi... allah kızına sağlıklı uzun bir ömür ve güzel bir talih yazsın inşallah. biz de o duyguları yaşarız inşallah

allah yavrunuzu size bağışlasın. ben de 2 defa düşük yaptım. ilkinde kalp atışı durmuştu. ikincisi boş gebelikti. genetik bölümünde tahlil yapıldığında kan pıhtılaşması çıktı. doktorum "gebe kalmatı planladığında coraspin kullanmaya başla, gebe kalır kalmaz iğneye başlayacaksın" dedi. geçen ay hamile kalmadım ve çok yoğun kanamalı bir regl geçirdim. bugün adetim 1 gün gecikti diye acile gittim kan tahlili yaptırdım pozitif çıktı. hayırlısıyla sağlıcakla kucağıma da alırım inşallah.

size sorum acildeki doktor coraspine devam etmemi ve 1 hafta sonra tekrar gitmemi söyledi. ama diğer doktor iğneye başlanacak dedi????? ne yapacağım bilmiyorum. bayram tatili hiçbir doktor bulamıyorum. bir de 3 gündür kahverengi akıntılar var. tecrübeli biri olarak akıl verirseniz sevinirim. iyi bayramlar.

aynı durumu yaşadım 4 bebeğimi ilk 12 haftada kaybettim son kaybım 1 ay önce oldu ne yaptın ne durumdasın

kızlar merhaba konu açılalı çok olmuş ama. Kızımdan önce 3 kez hamile kaldım. İlk bebeğimi 11 haftalıkken kalp durması nedeniyle kürtaj oldum. 2. gebeliğim de kimyasal gebelik geçirdim. 3.bebeğimi 8 haftalıkken kalp durması nedeniyle kürtaj olarak aldırdım. Kayıplarım sonucunda genetik araştırma istedik. MTHFR C677T ve Factor XIII V34L gen bölgeleri için heterozigot mutant olduğu, ayrıca PAI-1 genotipinin 4G/4G olduğu saptandı. Bunun sonucunda kızıma hamile kaldığımda 4000 lik clexane iğne ve aspirin kullandım tüm gebeliğim boyunca. Çok şükür sağlıklı bir kızım var. 5. gebeliğimi 6 haftalıkken düşük sonucu kaybettim. 6. gebeliğimi de 9 haftalıkken yine kalp durması nedeniyle kaybettim. 2 hafta öncede bu nedenle kürtaj oldum. Doktoruma neden iğne ve aspirin kullanmama rağmen 2 bebek kaybettiğimi sorduğumda bunun bebeklerden kaynaklı anomalilerden olabileceğini tedavimin doğru olduğunu, normal bir gebe neden bebek kaybederse ondan kaybedebileceğimi söyledi. Bu durumda 14 bebek kaybeden hastasının olduğunu söyledi. 6 ay daha korunmamızı istedi. Sonuç olarak benim doktorumda ek tedavi yada araştırma önermedi. Şimdi bir perinatalog arıyorum. Sizlerde araştırma yapıldıysa nelere baktırdınız tekrar yazabilirmisiniz

merhaba bende 3 düşük yaptım 3.sü iğneye rağmen oldu romatizma lupus testleri karyotip testler diyrlar yani kromozom testi ve kan pıhtılaşması testi tüm endokrin tahlilleri(tiroid vb.) toksoplazma ve diğer enfeksiyon testleri rahim filmi benim yaptırdığım ve aklıma gelenler bunlar en azından bir kızın olmuş şanslısın canım umarım bundan sonra yaşamazsın

esmiras cevapladığın için çok teşekkür ederim. Anladığım şekille sıralayayım mı?
- Romatizma
- Lupus Testi
- Karyotip testler (kromozom testi ve kan pıhtılaşma testi)
-Endokrin tahlilleri (tiroid vb)
-Tokosoplazma
- Enfeksiyon testleri
- Rahim filmi

Bu testleri kadın doğum doktorummu istemeli yoksa hepsine ayrı ayrı gidip ben mi talep etmeliyim?

Bu arada yaşadığım durumu bir profesöre mesaj attım, (hürriyet aile sitesinden http://www................../uzmana_sor/bulent_tiras) cevap olarak aşağıdaki metni yazmış. Eşimde ve bende genetik araştırma yapıldı. Eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bende yazdığım durum çıktı. Hamile kaldıktan sonra kan pıhtılaşma zamanı ölçülmüştü kızımda diğer gebeliklerimde ölçülmedi. Ama test sonucunu yazan kağıdı bulamadım. Her hamilelikte tekrar yapılması gerekir miydi onu bilemiyorum. Eğer gerekli değilse ilk 2 araştırmayı yapmış oluyorum. Önceliğim rahim filmi çektirmek olucak. onun sonucuna görede belirtmiş olduğun testleri yaptırıcam. Tekrar teşekkür ediyorum.

Merhaba Düşüklerde araştırılması gereken 3 faktör var. 1 sizde eşinizde genetik 2 pıhtılaşma 3 rahim içinde araştırma. Sizde pıhtılaşma bulunmuş diğer faktörleri araştırıp bir problem varsa önce onların çözümü daha sonra tedavi . Bir önerimde ne kadar kendi kendi kendinize gebe kalsanizda tüp bebek tedavisinde PGD denilen embriyolarda genetik araştırma öneriyorum. Saygılarımla Prof.Dr.M.Bülent Tıraş

evet tam olarak bunların yapılması gerekiyor ben endokrinoloji bölümüne gittim kadın doğum dışında ve enfeksiyon hastalıkları bölümüne gittim toksoplazma testleri için.tekrar geçmiş olsun cnm

Ben dün itibariyle 10 haftadır karnımda olan bebeğimi kaybettim.normal kontrole gittim ve bebeğimin 2 hafta önce atan kalbinin durduğunu gördük ve alınması kararı verildi.Çok üzüldüm ama dün ondan ayrıldım.gayet iyi gidiyordu bir sıkıntım olmadı.Anlayamadım.kromozom tahlili için gönderdik ondan bir parça...(( çok alışmıştım pıhtı problemim vardı ama kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanıyordum ne diyeyim Allah yar ve yardımcımız olsun... Ben gibi arkadaşlarda neler çıktı neden olmuştur bilgisi olan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…