- Konu Sahibi sevencolour
-
canım doktor arayışı içindeyim ben zekai tahırın doktoru doç.dr serdar oğuz gıttım 2 dusugumden sonra 3 hamılelıgımde serdar bey kan sulandrıcı iğne verdı ama 9 haftada kalp atışı durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım ozaman doktor bey iğne kullandım neden düstü bebek dedım olabılır dedı ve baska hıç bır test yapmadan 3ay sonra tekrark hamıle kaldım buda 7 haftalıkken düştü doktor yıne neden dustuğunu arasıtma pesınde degıl bana yıne 3ay ara ver hamıle kal dedı doktor bey oda düsecek dedım yanı neden baska testler ısteyıp arastırmıyorsunuz dedım adamın umrunda degıl özeline gıdıyorum az mı paraşar verıyoruz ama umursamazlık bır yandan ılgısızlık bır yandan bırde ustune ustluk morel bozukluğu kafam okadr karısık kı gecelerı uyuyamıyorum lutfı bey nasıl benımde dusuklerımın nedenını bulsun yeter kı onada gıderım bu konuda yardımcı olursan çok sevınırımcanım konuya kayıtsız kalamadım. çünkü benimde 3 düşüğüm oldu. ve şuan 9 aylık bir tosuncuğum var. akıllımı akıllı hemde:) bende 3. hamileliğimde kan sulandırıcı kullandığm halde düşük yapmıştım. sadece kandaki pıhtıdan dolayı düşük yapmıyo olabilirsiniz. mesela ben 3. düşükten sonra rahimin incelenmesi için histeroskopi yaptırdım. ve bende doğuştan rahimde perde çıktı. çok fazla düşüğü tetiklemesede olabilir dedi doktor. benim perde küçükmüş. ama perde büyükse kesin düşük sebebi yada erken doğum sebebiymiş. bazı gebeliklerde bebek perdeye tutunursa orda kan damarları olmadığı için beslenemez ve düşermiş. bence iyi bir prof.ta bir rahim incelemesi için histeroskopi yaptırın. kan pıhtılaşması deyip kestirip atmayın. yinede herşey allahtan. bende geçtim o yollardan. ne zordur bilirim. bekleme süreci. budamı düşücek diye paniklerim. her gün onlarca kez tuvalete gidip kan geldimi diye bakmalarım. sizi çok iyi anlıyorum. 9 ay boyunca hamileliğim her an birşey olurmu korkusuyla geçti. ama allahtan canı gönülden isteyince yüce rabbim nasip ediyo. bol bol dua edin. allahtan isteyin. eminim boş koymayacak sizinde ellerinizi. bu arada ankarada prof. lütfü önderoğlu var. hacettepenin doktoru. ben çözümü onda buldum. çok konuşan bir doktor değil. ama çok bilgili. gitmek isterseniz yardımcı olabilirim. allah yardımcınız olsun. ve en kısa zamanda tatlı yaramazları versin rabbim kucağınıza
canım doktor arayışı içindeyim ben zekai tahırın doktoru doç.dr serdar oğuz gıttım 2 dusugumden sonra 3 hamılelıgımde serdar bey kan sulandrıcı iğne verdı ama 9 haftada kalp atışı durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım ozaman doktor bey iğne kullandım neden düstü bebek dedım olabılır dedı ve baska hıç bır test yapmadan 3ay sonra tekrark hamıle kaldım buda 7 haftalıkken düştü doktor yıne neden dustuğunu arasıtma pesınde degıl bana yıne 3ay ara ver hamıle kal dedı doktor bey oda düsecek dedım yanı neden baska testler ısteyıp arastırmıyorsunuz dedım adamın umrunda degıl özeline gıdıyorum az mı paraşar verıyoruz ama umursamazlık bır yandan ılgısızlık bır yandan bırde ustune ustluk morel bozukluğu kafam okadr karısık kı gecelerı uyuyamıyorum lutfı bey nasıl benımde dusuklerımın nedenını bulsun yeter kı onada gıderım bu konuda yardımcı olursan çok sevınırım
2.5 yıllık evliyim ve 4 düşüğüm var kan pıhtılaşması sorunu oldugunu ılk ıkı dusukten sonra öğrendin 3 kez hamıel kaldıgımda kan sulandırıcı iğne kullandım yıne 9 haftalıkken bebegımı kaybettım son düşüğümde 4 gun once oldu 7 haftalık onda da kan sulandırıcı kullandım ama yıne olmadı...yoruldum hamıle oldugumu oldugumu oğrendıgımde buruk bır sevınc vardı hamıle kalıyorum ama sonu gelmıyo bu içimi dahada acıtıyo 1degıl 2 degıl 3 degıl tam 4 kez aynı seylerı yasamak benım içimi çok acıttı benım gıbı olan arkadaslar varmı şimdı nasıl bır yol ızleyecez arkadaslar bırbırımıze destek olalım
canım doktor arayışı içindeyim ben zekai tahırın doktoru doç.dr serdar oğuz gıttım 2 dusugumden sonra 3 hamılelıgımde serdar bey kan sulandrıcı iğne verdı ama 9 haftada kalp atışı durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım ozaman doktor bey iğne kullandım neden düstü bebek dedım olabılır dedı ve baska hıç bır test yapmadan 3ay sonra tekrark hamıle kaldım buda 7 haftalıkken düştü doktor yıne neden dustuğunu arasıtma pesınde degıl bana yıne 3ay ara ver hamıle kal dedı doktor bey oda düsecek dedım yanı neden baska testler ısteyıp arastırmıyorsunuz dedım adamın umrunda degıl özeline gıdıyorum az mı paraşar verıyoruz ama umursamazlık bır yandan ılgısızlık bır yandan bırde ustune ustluk morel bozukluğu kafam okadr karısık kı gecelerı uyuyamıyorum lutfı bey nasıl benımde dusuklerımın nedenını bulsun yeter kı onada gıderım bu konuda yardımcı olursan çok sevınırım
canım geçmiş olsun be de varım, coraspin ve iğneye rağmen 3 gebelik kaybı (kalp durması 7-8 haftalarda)yaşadım şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. dr denemeye devam hemen hamile kal diyor. bu travmaları yaşayan dr değil çünkü. artık pozitif teste sevinemiyorum bile...lenfosit aşısı , tüp bebek , pgt ne yapsam bilmiyorum
canım geçmiş olsun be de varım, coraspin ve iğneye rağmen 3 gebelik kaybı (kalp durması 7-8 haftalarda)yaşadım şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. dr denemeye devam hemen hamile kal diyor. bu travmaları yaşayan dr değil çünkü. artık pozitif teste sevinemiyorum bile...lenfosit aşısı , tüp bebek , pgt ne yapsam bilmiyorum
canım bu yazıyı benım gıbı olanlara umut olsun diye yazıyorum evet 4 düşükten sonra çok umutsuzluğa düştüm ama 5 hamılelığımde çok şükür allahıma kızımı kucagıma aldım çok sıkıntılı bır hamılelık surecınden sonra bebegım 8 aylık doğdu ama şimdi çok şükür kı 4 aylık oldu yol çok uzun ve sabır gerekıyo morel çok önemlı doktorum timur gürgan iğne kullanmadan sadece coraspırın kullanrak doğurdum bebegımı iğneyı ılk 8 hafta kullandım sonra bırakmak zorunda kaldım çunku iğne vuruldum an bnde kanama baslıyordu doktorum iğneyı kestı ve sadece aspırın içtim iğne kanımı çok sulandırıyordu oyuzden kanamaya neden oldu 8ay gebelık suresı boyunca sadece aspırın içtim ve 8aylık kızımı dunyaya getırdımönce yuce rabbıme sonrada timur hocaya borcluyum sukurler olsun allah sızede nasıp etsın en kısa zamanda iğnenın dozajı çok önemlı doktor çok önemlı doktorun tedavısı çok önemlı...
canım bu yazıyı benım gıbı olanlara umut olsun diye yazıyorum evet 4 düşükten sonra çok umutsuzluğa düştüm ama 5 hamılelığımde çok şükür allahıma kızımı kucagıma aldım çok sıkıntılı bır hamılelık surecınden sonra bebegım 8 aylık doğdu ama şimdi çok şükür kı 4 aylık oldu yol çok uzun ve sabır gerekıyo morel çok önemlı doktorum timur gürgan iğne kullanmadan sadece coraspırın kullanrak doğurdum bebegımı iğneyı ılk 8 hafta kullandım sonra bırakmak zorunda kaldım çunku iğne vuruldum an bnde kanama baslıyordu doktorum iğneyı kestı ve sadece aspırın içtim iğne kanımı çok sulandırıyordu oyuzden kanamaya neden oldu 8ay gebelık suresı boyunca sadece aspırın içtim ve 8aylık kızımı dunyaya getırdımönce yuce rabbıme sonrada timur hocaya borcluyum sukurler olsun allah sızede nasıp etsın en kısa zamanda iğnenın dozajı çok önemlı doktor çok önemlı doktorun tedavısı çok önemlı...
2.5 yıllık evliyim ve 4 düşüğüm var kan pıhtılaşması sorunu oldugunu ılk ıkı dusukten sonra öğrendin 3 kez hamıel kaldıgımda kan sulandırıcı iğne kullandım yıne 9 haftalıkken bebegımı kaybettım son düşüğümde 4 gun once oldu 7 haftalık onda da kan sulandırıcı kullandım ama yıne olmadı...yoruldum hamıle oldugumu oldugumu oğrendıgımde buruk bır sevınc vardı hamıle kalıyorum ama sonu gelmıyo bu içimi dahada acıtıyo 1degıl 2 degıl 3 degıl tam 4 kez aynı seylerı yasamak benım içimi çok acıttı benım gıbı olan arkadaslar varmı şimdı nasıl bır yol ızleyecez arkadaslar bırbırımıze destek olalım
kızlar merhaba konu açılalı çok olmuş ama. Kızımdan önce 3 kez hamile kaldım. İlk bebeğimi 11 haftalıkken kalp durması nedeniyle kürtaj oldum. 2. gebeliğim de kimyasal gebelik geçirdim. 3.bebeğimi 8 haftalıkken kalp durması nedeniyle kürtaj olarak aldırdım. Kayıplarım sonucunda genetik araştırma istedik. MTHFR C677T ve Factor XIII V34L gen bölgeleri için heterozigot mutant olduğu, ayrıca PAI-1 genotipinin 4G/4G olduğu saptandı. Bunun sonucunda kızıma hamile kaldığımda 4000 lik clexane iğne ve aspirin kullandım tüm gebeliğim boyunca. Çok şükür sağlıklı bir kızım var. 5. gebeliğimi 6 haftalıkken düşük sonucu kaybettim. 6. gebeliğimi de 9 haftalıkken yine kalp durması nedeniyle kaybettim. 2 hafta öncede bu nedenle kürtaj oldum. Doktoruma neden iğne ve aspirin kullanmama rağmen 2 bebek kaybettiğimi sorduğumda bunun bebeklerden kaynaklı anomalilerden olabileceğini tedavimin doğru olduğunu, normal bir gebe neden bebek kaybederse ondan kaybedebileceğimi söyledi. Bu durumda 14 bebek kaybeden hastasının olduğunu söyledi. 6 ay daha korunmamızı istedi. Sonuç olarak benim doktorumda ek tedavi yada araştırma önermedi. Şimdi bir perinatalog arıyorum. Sizlerde araştırma yapıldıysa nelere baktırdınız tekrar yazabilirmisiniz
merhaba bende 3 düşük yaptım 3.sü iğneye rağmen oldu romatizma lupus testleri karyotip testler diyrlar yani kromozom testi ve kan pıhtılaşması testi tüm endokrin tahlilleri(tiroid vb.) toksoplazma ve diğer enfeksiyon testleri rahim filmi benim yaptırdığım ve aklıma gelenler bunlar en azından bir kızın olmuş şanslısın canım umarım bundan sonra yaşamazsın
evet tam olarak bunların yapılması gerekiyor ben endokrinoloji bölümüne gittim kadın doğum dışında ve enfeksiyon hastalıkları bölümüne gittim toksoplazma testleri için.tekrar geçmiş olsun cnmesmiras cevapladığın için çok teşekkür ederim. Anladığım şekille sıralayayım mı?
- Romatizma
- Lupus Testi
- Karyotip testler (kromozom testi ve kan pıhtılaşma testi)
-Endokrin tahlilleri (tiroid vb)
-Tokosoplazma
- Enfeksiyon testleri
- Rahim filmi
Bu testleri kadın doğum doktorummu istemeli yoksa hepsine ayrı ayrı gidip ben mi talep etmeliyim?
Bu arada yaşadığım durumu bir profesöre mesaj attım, (hürriyet aile sitesinden http://www................../uzmana_sor/bulent_tiras) cevap olarak aşağıdaki metni yazmış. Eşimde ve bende genetik araştırma yapıldı. Eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bende yazdığım durum çıktı. Hamile kaldıktan sonra kan pıhtılaşma zamanı ölçülmüştü kızımda diğer gebeliklerimde ölçülmedi. Ama test sonucunu yazan kağıdı bulamadım. Her hamilelikte tekrar yapılması gerekir miydi onu bilemiyorum. Eğer gerekli değilse ilk 2 araştırmayı yapmış oluyorum. Önceliğim rahim filmi çektirmek olucak. onun sonucuna görede belirtmiş olduğun testleri yaptırıcam. Tekrar teşekkür ediyorum.
Merhaba Düşüklerde araştırılması gereken 3 faktör var. 1 sizde eşinizde genetik 2 pıhtılaşma 3 rahim içinde araştırma. Sizde pıhtılaşma bulunmuş diğer faktörleri araştırıp bir problem varsa önce onların çözümü daha sonra tedavi . Bir önerimde ne kadar kendi kendi kendinize gebe kalsanizda tüp bebek tedavisinde PGD denilen embriyolarda genetik araştırma öneriyorum. Saygılarımla Prof.Dr.M.Bülent Tıraş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?