- 30 Nisan 2023
- 2.856
- 3.012
- 63
- 32
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Şunu merak ettim siz yazınca , acaba pıhtılaşma sorunu olanlar ne zaman bırakıyor ?benimde tüp bebek. 6.haftada kanamam oldu o zaman kes dedi ve bir daha kullanmadım. doktorum pıhtılaşma testi yapalım zaten pıhtılaşma problemin varsa 4.aydan itibaren kullanman gerekiyor ilk 3 ay önemli değil dedi. test yaptık pıhtılaşma problemim çıkmadı benim. kullanmana gerek yok dedi. genetik araştırma merkezleri yapıyor pıhtılaşma testini için rahat etmiyorsa yaptır bi
serklaj neden oldunuz merak ettim ?
Öyle yapmam gerekiyor diye düşünüyorum ben de , yine de işte aklıma takılıyor :/12. Haftada bırakmıştım bence perinatologa guvenın
Ben de pıhtılaşma olmadığı halde kullanmıştım 12. haftama kadar.Kızlar merhaba
Tüp bebek sayesinde gebe kaldım. 34. Haftaya girdim. Tüp bebek transferinden beridir de kan sulandırıcı kullanıyorum ( oksapar 4000)
23.Haftamda serklaj oldum ve o zamandan bu zamana genel olarak yattım , riskli bi gebelik süreci yaşadım çünkü. Zaten hiç kan sulandırıcı kullanmayanlara bile sürekli yattıkları için serklajdan sonra da kan sulandırıcı veriyormuş bazı doktorlar.
Şimdi, benim hep gittiğim bi doktorum oldu , o doğum yaptırmıyor. O bana kan sulandırıcıya bir kere başladıysan devam etmelisin , hatta doğumdan sonra bi 10 gün daha devam edilmeli demişti.
Dün de doğumumu yapmasını istediğimiz doktora gittik, o kan sulandırıcıyı 36. Haftada bırak dedi. Ve bunu diyen doktor perinatolog ve riskli gebeliklere bakan bi doktor. Hiç kullanmaya gerek yokmuş bile , 12. Haftada da bırakılabilirdi dedi.
Benim içim rahat değil. Elbette doğumumu yapacak doktora güvenmek istiyorum. Ama kan sulandırıcıyı pıhtılaşma testi yaptırmadan direkt kullandım. Tüp bebekti diye doktor verdi. Şimdi ya bırakınca bi sorun olursa diye korkuyorum :/
Benim gibi gebeliğin başında kullanmaya başlayıp bırakanlar oldu mu? Hani haftada bıraktınız bi sorun yaşadınız mı ?
pıhtılaşma problemim olsaydı doğuma kadar kullanacaktım sanırım öyle demişti doktorum. pıhtılaşma problemin yoksa eziyet aslında o ilacı yapmak bi test versen keşkeŞunu merak ettim siz yazınca , acaba pıhtılaşma sorunu olanlar ne zaman bırakıyor ?
Serklaj rahim ağzımda kısalma olunca oldu maalesef ,tüp bebekle alakalı değildi
Her doktor farklı yorum yapıyor ondan da kafam karıştı
Bunun ıcın Yapılan testler falan varsa yaptır ona göre şekillenÖyle yapmam gerekiyor diye düşünüyorum ben de , yine de işte aklıma takılıyor :/
Peki pıhtılaşma testi nerede yapılıyor biliyor musunuzpıhtılaşma problemim olsaydı doğuma kadar kullanacaktım sanırım öyle demişti doktorum. pıhtılaşma problemin yoksa eziyet aslında o ilacı yapmak bi test versen keşke
ankarada mısınız ?Peki pıhtılaşma testi nerede yapılıyor biliyor musunuz
Evet , yani adam çok net bırakmalısın dedi.Ben de pıhtılaşma olmadığı halde kullanmıştım 12. haftama kadar.
Ama şimdi senin var mı yok mu bilmiyor riskli olabilirmi bilemedim
Yok büyük şehirde değilim maalesef :/ ağrının küçük bir ilçesindeyimankarada mısınız ?
anladım ben ankarada yaptırmıştım ben sana testin adını söyleyeyim bi araştır istersen. ‘trombofili 6’lı panel’ testin adı. ağrı merkezde genetik merkez varsa arayıp bi sor istersenYok büyük şehirde değilim maalesef :/ ağrının küçük bir ilçesindeyim
Yani inşallah olmaz canım bilmiyorum doktora bunu sorsaydın keşke.Evet , yani adam çok net bırakmalısın dedi.
Şu kafamı karıştırıyor. Sezeryan için 39 uygun dedi doğum tarihi olarak. 36 dan 39 a kadar kullanmamış olucam , o süre zarfında bi sorun olmaması gerekiyor.
Sağ ol kuzumanladım ben ankarada yaptırmıştım ben sana testin adını söyleyeyim bi araştır istersen. ‘trombofili 6’lı panel’ testin adı. ağrı merkezde genetik merkez varsa arayıp bi sor istersen
Aslında doktor aynı zamanda progesteronu da keselim 36 da dedi. Ben de birden mi , yavaş yavaş azaltarak kessek olur mu gibisinden bi şey dedim.Yani inşallah olmaz canım bilmiyorum doktora bunu sorsaydın keşke.
Yani doktor haklı aslındaAslında doktor aynı zamanda progesteronu da keselim 36 da dedi. Ben de birden mi , yavaş yavaş azaltarak kessek olur mu gibisinden bi şey dedim.
Ne bileyim direkt başladı , ben riskli gebeliklerde seminerler verdim yazılar yayınladım, otoriteyim falan filan bi şeyler dedikan sulandırıcıyı da sorgulasam ne diyecek kim bilir
Güvenmem lazım aslında ben de biliyorum :) bakalım her şeyin hayırlısı olsun, sağlıkla gelsin her şeyden önce bebişlerimizYani doktor haklı aslında
Zaten 1 aya doğumum olur, 1 ay geçmiş ciddenTrombofili panelinin Ankara'da sonucu devlette yaklaşık 1 ayı buluyor. Özel lablar daha hızlı sonuç verebilir. İmkanınız varsa özel laboratuvara gidecek şekilde bi çözüm arayın şayet bakılıyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?