bencede canım hı czman kaybetmeeee inş hersey yolunda gıderrrrrrrr
Canım bende bir yandan doktor araştırıyorum sana... özel sağlık sigortan var mıydı canım yoksa ssk lı hastanelere mi bakalım?
minikkelebek canım 3lü testle çıkmadı onun testi ayrı Indirect Coombs Test diye bir test o pozitif çıktı doktor gitmem gerektiğini söylediCanım 3 lü testte mi bu dediğin şey pozitif çıktı.
Doktor bu yüzden mi yönlendirdi seni riskli gebeliğe?
Canım benim bu doktordan önceki doktorum (Mehtap Yazıcıoğlu-medicalpark)çok iyiydi ama çok yoğundu diye değiştirmiştim.
Onun eşi perinatolog ve hakkında çok iyi şeyler okudum.
İsmi Fehmi Yazıcıoğlu.Sen de bi araştır istersen tatlım.
Umarım güzel şeyler olacak.Burda da detaylı bilgi var sanırım.
Doktor Dr.H.Fehmi YAZICIOĞLU - Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji TavsiyeEdiyorum.com
minikkelebek canım 3lü testle çıkmadı onun testi ayrı Indirect Coombs Test diye bir test o pozitif çıktı doktor gitmem gerektiğini söyledi
bende araştırdım baya bu konuda Prof. Dr. Rıza Madazlı bu konuda uzmanmış ona gitmeye karar verdim hatta çarşamba gününe randevu aldım bana uzak ama olsun güven duyabileceğim bir doktor olsunda biraz pahalı gerçi 300 tl muayene ama bebeğim için değer o sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinde.. bebeğimin kanını değiştirmeleride gerekebilir bunuda kordosentez ile yapıyorlarmış doktor bu konudada uzmanmış inşallah emin ellerde olacak bebeğim
Dualarım seninle ve bebeğinle pericim,müsait olursan bize de haber et güzel haberini almak isteriz
Kendine de iyi bak unutma bebeğin hala senin hissettiklerini anlıyo canım
Merhaba kızlar bizim eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var 4+3 ken kanamam oldu ve rh uyumsuzluğu iğnesi yapıldı 11. haftamda ICT yapıldı ve pozitif çıktı doktorum bana kanaman olursa iğne yapılması lazım demişti ama işler öyle değilmiş memlekette bir doktora gittim kontrol amaçlı o bana herşeyi anlattı ve ben dünden beri çok kötüyüm bebeğim su toplayabilirmiş karnımda ölebilirmiş kanını değiştirmek gerekebilirmiş bu sonlardan biri beni bekliyorICT si pozitif çıkıpta bu sorunlardan birini hiç yaşamayan var mı acaba?
Öncelikle kötü şeyler düşünme doktor her olasılığı anlatmak durumunda en iyiyi de en kötüyü de.Direkt senin yaşadığın giib değil ama farklı şekilde bir olay yaşadım.Hamileliğimde bütün testler normalken herşey yolunda giderken ayrıntılı ultrason için gittiğim başka bir doktor bebeğin vücudunun su toplamış olduğunu gördü.Tabi dünya başımıza yıkıldı ilk gebeliğim de boş gebelikti.Yani çok umutlu ve sevinçliydik.Ama o gün herşey alt üst oldu.Önce amniyosentez ve indirect coombs testlerini yapıp neden olduğuna bakmak lazım dedi.Hepsi iyiydi.Sonra doktorum riskli gebelik uzmanına yönlendirdi Prof.Hayri Ermiş.O da Rıza Madazlı'yla aynı yerde olabilir Nişantaşı'nda.Çok gittik geldik bekledik ama maalesef 22.haftada sonlandırıldı çünkü durum kötüye gitti.Testlerde bişey çıkmayınca non immun hidrops fetalis teşhisi kondu.Yani sebepsiz tamamen şans.Eğer testlerde sorun olsaydı bebeğe kan verme yoluyla şansımızı deneyecektik.Maalesef olmadı.Diyeceğim o ki seninkinin en azından sebebi belli çözümü belli.Kaldı ki illa su toplayacak diye de birşey yok.Bir sürü kan uyuşmazlığıyla doğan bebek var.Ayrıca iğne de olmuşsun.Mutlaka git başka doktora Rıza Madazlı içine sinmezse Hayri Ermiş'i de tavsiye ederim o da bu konuda çok iyiymiş.Bu arada ondan 6 ay sonra tekrar hamile kaldım.Çok şükür oğlum sağlıkla geldi de 2 yaşında oldu bile.İnşallah sorun yaşamadan sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.
20.haftada ayrıntılı ultrasonda çıktı.Aslında ondan 1 hafta 10 gün kadar önce bir akşam çok huzursuz olmuştum sürekli ağlıyodum bişey oldu diyodum içimde sıkıntı var.Eşim de kalk acile gidiyoruz baksınlar bişey yok boşuna evham yapıyosun dedi.Gittik doktora baktı sorun yok kalbi atıyo dedi.Sonra eşimle dışarı çıktılar.Bana söylemediler nasılsa sonraki hafta detaylı var diye söylememiş eşim bana.Yani 19.haftada varmış.Normalde o kadar erken ortaya çıkması beklenmezmiş.Burda bir başlık açmıştım bir göz at istersen belki farklı bilgiler edinirsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...e-hidrops-odem-olup-saglikla-dogum-yapan.html
Görünüyo canım benim acilde gittiğim doktor normal ultrasonla baktı.Zaten bildiğim kadarıyla ultrasonlar arasında pek bir fark yok bakan doktor önemli.Olsaydı mutlaka görürdü çünkü görülmeyecek gibi değil.Gösterdiğinde anladık tabi daha önce fark etmemitik.Ya sen şimdi bunları düşünme.Güzel şeyler düşün güzel olsun.
İnşallah canım herşey yolunda gider.Güzel haberlerini bekliyorum haber ver mutlaka.
Merhaba.. 17 haftalık hamıleyım ve dört gün önce kanamam oldu sonrasında uyuşmazlık iğnesi yapıldı. Benım bebegımde mı rısk altında o zaman( anlamadım hıç bışey. Dr bana iğne yapılmazsa risk olur dedi lütfen benıde bılgılendırın.
canım dur yaaaa telaş yapma iğneni olmuşsun bundan sonrasında takip edilmen lazım Indirect Coombs testinin pozitif çıkmaması lazım ama hemen yaptırma yanlış pozitiflik verir iğneden sonra hemen yapılan test pozitif çıkıyor doktorun unutsa sen hatırlat hep kontrolünü yapsın
İnşaallah bısey olmaz bebeklerımıze, dün geceden beri gözüme uyku gırmedi. Ne zaman yaptırayım testi? Senın takıbın nesl oluyor şimdi? Umarım bişey olmaz bebeğine dualarım senınle..
canım güzel haberle geleceğine eminim... en azından sorunu biliyorsun ve çok iyi bir doktora gidiyorsun öyle düşün ve moralini yüksek tutmaya çalış... fırsat buldukça bizi de haberdar edersen çok sevinirim çünkü merak ederiz prensesimizle annesini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?