- 20 Şubat 2021
- 1.505
- 2.119
- 53
Ben kendi doktorum dışında nereden baksan 6-7 doktora daha gittim. 2 tanesi perinatolog riskli gebelik doktoruydu. Ve dün kanamam var diye kendi doktoruma gittiğimde aynı soruyu sordum doktor bey bu kanamalar neden oluyor diye. Açıklayamıyorum dedi sen kaç tane doktora gittin hangisi net açıkladı hiçbiri dedi. Yani doğum başlasa doğum kanaması derim, plesanta previa olsa bu yüzden kanama oluyo derim dedi. Hatta ilk zamanlarda acaba rahim ağzında polip mi var diye elle bile muayene etmişti ama ne kist ne polip yok. Kısacası sebepsiz.. Birde bu kanamaların ilaçları hep aynı gittiğim doktorların hiçbiri ekstra farklı ilaç önermedi. Hepsi yatacaksın istirahat edeceksin dedi. Rahim kısalığına da yol açtığı için. Birde şöyle düşün serklaj yaptırdın diyelim kanaman tekrarlarsa sıkıntı büyük olur. İşte bu yüzden dikmediler beni. Ve tekrardan kanamam oldu kaç kez. Allah yardımcımız olsunCanim cok haklisin suan aktif kanamam durdu benim belki ondan demiştir doktor ama senin neden bu kanama oluyor hani sebebi neymiş
Gerçekten öyle onlar iyi olsun diye ben önemli değilim diyorum artık dun benm doktorum da bana aynisini dedi yaa sebepsiz dedi kanama alani yok dedi ama sabah af edersin lavaboda foş diye kırmızı kan geldi yani anlayamadık ki 2 doktora gittim bende 1 tanesi bna 3 gunde 1 pruluton depot yaptir dedi diğeri hic gerek yok yat bol bol igne ilac cok alma dedi hangisini dinlesem bilmiyorum ki bendeBen kendi doktorum dışında nereden baksan 6-7 doktora daha gittim. 2 tanesi perinatolog riskli gebelik doktoruydu. Ve dün kanamam var diye kendi doktoruma gittiğimde aynı soruyu sordum doktor bey bu kanamalar neden oluyor diye. Açıklayamıyorum dedi sen kaç tane doktora gittin hangisi net açıkladı hiçbiri dedi. Yani doğum başlasa doğum kanaması derim, plesanta previa olsa bu yüzden kanama oluyo derim dedi. Hatta ilk zamanlarda acaba rahim ağzında polip mi var diye elle bile muayene etmişti ama ne kist ne polip yok. Kısacası sebepsiz.. Birde bu kanamaların ilaçları hep aynı gittiğim doktorların hiçbiri ekstra farklı ilaç önermedi. Hepsi yatacaksın istirahat edeceksin dedi. Rahim kısalığına da yol açtığı için. Birde şöyle düşün serklaj yaptırdın diyelim kanaman tekrarlarsa sıkıntı büyük olur. İşte bu yüzden dikmediler beni. Ve tekrardan kanamam oldu kaç kez. Allah yardımcımız olsunpsikolojik olarak mahvediyor bu durum insanı benim hamileliğim çok zor çok sıkıntılı geçiyor. Sanki ağır hastalık yaşıyorum tövbe tövbe. İnsan hamileyken ikide bir hastanede yatar mı yatıyor işte.. Bebeğim iyi olsun da ben her şeyden vazgeçtim.
Ben oksapar ve coraspirin kullanıyorum canim acaba ondan mi oldu benm yani 8. Haftada olur dedi doktor bir daha olursa muhtemelen komple doktorumu değiştirip daha özenli daha pimpirikli bir doktor tercih edecegBen kendi doktorum dışında nereden baksan 6-7 doktora daha gittim. 2 tanesi perinatolog riskli gebelik doktoruydu. Ve dün kanamam var diye kendi doktoruma gittiğimde aynı soruyu sordum doktor bey bu kanamalar neden oluyor diye. Açıklayamıyorum dedi sen kaç tane doktora gittin hangisi net açıkladı hiçbiri dedi. Yani doğum başlasa doğum kanaması derim, plesanta previa olsa bu yüzden kanama oluyo derim dedi. Hatta ilk zamanlarda acaba rahim ağzında polip mi var diye elle bile muayene etmişti ama ne kist ne polip yok. Kısacası sebepsiz.. Birde bu kanamaların ilaçları hep aynı gittiğim doktorların hiçbiri ekstra farklı ilaç önermedi. Hepsi yatacaksın istirahat edeceksin dedi. Rahim kısalığına da yol açtığı için. Birde şöyle düşün serklaj yaptırdın diyelim kanaman tekrarlarsa sıkıntı büyük olur. İşte bu yüzden dikmediler beni. Ve tekrardan kanamam oldu kaç kez. Allah yardımcımız olsunpsikolojik olarak mahvediyor bu durum insanı benim hamileliğim çok zor çok sıkıntılı geçiyor. Sanki ağır hastalık yaşıyorum tövbe tövbe. İnsan hamileyken ikide bir hastanede yatar mı yatıyor işte.. Bebeğim iyi olsun da ben her şeyden vazgeçtim.
Ben oksapar ve corasprin kullanmıyorum. Onlar kan sulandırıcı sanırım. Ben hamile olduğumu öğrendiğimde ilk başka bir doktora gidiyordum. Kahve lekeler geliyordu doktorda önemli değil içerde bir şey yok diyordu sadece progestan vermişti. Sonra 13.hafta da kanama olunca hastanede yattım vee o gittiğim doktora msj atıp durumu bildirdim. Bana çok sıradan umursamaz bir msj attı cvp olarak. Sanki bebeğin düşmesini bekliyormuş da düşmemesine de sevinmiş gibi bir anlam çıkıyordu. Bende dedim bu doktorla olmaaaz.. Hemen ertesi gün hastane çıkışı başka bir özel doktora gittim şuan hala ona devam ediyorum. Şimdiki doktorum hemen 3 güne 1 pruloton iğneye başlattı duphaston hap yazdı. Kanamalar devam edince hep takipteydi beni her hastane çıkışında tahlilleri götürdüm baktı, beni muayene etti hiç randevum yokken bile aldı kabul etti. Allah bin kez razı olsun ne kadar ücretiyle olsa da her doktor umursamıyor işte. Kanım düşünce kan plazması vermeyi önerdi bende kabul ettim. Serum şeklinde 2 kez kan aldım. Yani doktordan memnun değilsen değiştir yol yakınken. Ayrıca pruloton iğne bu işin olmazsa olmazı vurul kesinlikle bebeğin düşmemesi için şart o iğne.Ben oksapar ve coraspirin kullanıyorum canim acaba ondan mi oldu benm yani 8. Haftada olur dedi doktor bir daha olursa muhtemelen komple doktorumu değiştirip daha özenli daha pimpirikli bir doktor tercih edeceg
Aynen ya bende senin gibi düşünüyorum doktoru değiştirmeyi ama bulunduğum şehirde tek muayene si olan dr bu gittiğim iste hastanelerde sıra beklemem falan olmuyor yani kafam karıştı her gittiğimde 300 tl veriyoruz kuzum az da değil kiBen oksapar ve corasprin kullanmıyorum. Onlar kan sulandırıcı sanırım. Ben hamile olduğumu öğrendiğimde ilk başka bir doktora gidiyordum. Kahve lekeler geliyordu doktorda önemli değil içerde bir şey yok diyordu sadece progestan vermişti. Sonra 13.hafta da kanama olunca hastanede yattım vee o gittiğim doktora msj atıp durumu bildirdim. Bana çok sıradan umursamaz bir msj attı cvp olarak. Sanki bebeğin düşmesini bekliyormuş da düşmemesine de sevinmiş gibi bir anlam çıkıyordu. Bende dedim bu doktorla olmaaaz.. Hemen ertesi gün hastane çıkışı başka bir özel doktora gittim şuan hala ona devam ediyorum. Şimdiki doktorum hemen 3 güne 1 pruloton iğneye başlattı duphaston hap yazdı. Kanamalar devam edince hep takipteydi beni her hastane çıkışında tahlilleri götürdüm baktı, beni muayene etti hiç randevum yokken bile aldı kabul etti. Allah bin kez razı olsun ne kadar ücretiyle olsa da her doktor umursamıyor işte. Kanım düşünce kan plazması vermeyi önerdi bende kabul ettim. Serum şeklinde 2 kez kan aldım. Yani doktordan memnun değilsen değiştir yol yakınken. Ayrıca pruloton iğne bu işin olmazsa olmazı vurul kesinlikle bebeğin düşmemesi için şart o iğne.
Küçük şehirlerin handikapı işte bende küçük bir ilçede yaşıyorum burada da sadece 3 tane özel kadın doğum kliniği var. Ben 2'sini denedim zaten memnun kaldığım kliniğe devam ediyorum şuanda. Cidden durumun zor ama sana iyi gelmeyen doktorla da olmaz bence hastaneyi araştır derim..Aynen ya bende senin gibi düşünüyorum doktoru değiştirmeyi ama bulunduğum şehirde tek muayene si olan dr bu gittiğim iste hastanelerde sıra beklemem falan olmuyor yani kafam karıştı her gittiğimde 300 tl veriyoruz kuzum az da değil ki
Küçük şehirlerin handikapı işte bende küçük bir ilçede yaşıyorum burada da sadece 3 tane özel kadın doğum kliniği var. Ben 2'sini denedim zaten memnun kaldığım kliniğe devam ediyorum şuanda. Cidden durumun zor ama sana iyi gelmeyen doktorla da olmaz bence hastaneyi araştır derim..
Canım merhabaSimdi ikilemdeyim eşimle tartışıyoruz surekli pruluton yaptırmalı miyim 3 gunde 1 yaptırmaları miyimdoktorun biri yaptir diyor biri yaptırma diyor
Şükür kanama alanım görünmedi kuzum benim kan sulandirici kesemem ki ileri derece pihtilasmam var daha önce kayıplarımız oldu pihtilasmadan dolayı progestan bende fitilini alıyorum 2 kere gunde Allahim esirgesin meleklerimiziCanım merhaba
Eğer kanama alanın varsa iğne şart ve zararı yok. Bende kanama alanı var ve her gün kalçadan progestan iki ampül iğne vuruluyorum. Bu şekil de kanamam olmuyor. Ve eğer kan sulandırıcı kullanıyorsan hemen kesmen lazım kanamayı arttıran başlıca nedenlerden bir tanesidir, kanama olur olmaz bırakman lazım
Vurdurmalısın kanamalı olan her hamile bu iğneyi vurdurmak zorunda. Ben daha kanaması olup bu iğneyi kullanmayan görmedim. Ben 13.haftadan 28.haftaya kadar 3 güne 1 olacak şekilde vuruldum.15 hafta dile kolay.. Şimdi haftalık 1 kea vuruluyorum doktor önerisi ile.Simdi ikilemdeyim eşimle tartışıyoruz surekli pruluton yaptırmalı miyim 3 gunde 1 yaptırmaları miyimdoktorun biri yaptir diyor biri yaptırma diyor
Geçmiş olsun inşalalh bebeğin seninledir.bende de kanama olduğunda doktorum hiç bir ilacımı kestirmedi. Kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum kestirmedi devam ediyosun kesinlikle dediŞükür kanama alanım görünmedi kuzum benim kan sulandirici kesemem ki ileri derece pihtilasmam var daha önce kayıplarımız oldu pihtilasmadan dolayı progestan bende fitilini alıyorum 2 kere gunde Allahim esirgesin meleklerimizi
Peki şimdi nasılsın kanama oldu mu tekrarGeçmiş olsun inşalalh bebeğin seninledir.bende de kanama olduğunda doktorum hiç bir ilacımı kestirmedi. Kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum kestirmedi devam ediyosun kesinlikle dedi
Peki şimdi nasılsınGeçmiş olsun inşalalh bebeğin seninledir.bende de kanama olduğunda doktorum hiç bir ilacımı kestirmedi. Kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum kestirmedi devam ediyosun kesinlikle dedi
Ama suan kanamam durdu isteVurdurmalısın kanamalı olan her hamile bu iğneyi vurdurmak zorunda. Ben daha kanaması olup bu iğneyi kullanmayan görmedim. Ben 13.haftadan 28.haftaya kadar 3 güne 1 olacak şekilde vuruldum.15 hafta dile kolay.. Şimdi haftalık 1 kea vuruluyorum doktor önerisi ile.
Transfer sonrası 9.günümde 18temmuz kanama yaşadım 2gun kırmızı. Sonra farklı günlerde de 2kez daha kanama yaşadım.son kanamam baya kıpkırmızıydı ve cok küçük pıhtı geldi.kese için gittiğimizde kontrole 7haftalik olması gerekirken 5haftalik göründü kese yolk var ama kese boş dedi doktorum. 10gun sonra tekrar bakalım dedi perşembe 10.günüm kontrolüm var kesinleşecek artık ama umudum yok hicPeki şimdi nasılsın kanama oldu mu tekrar
Anladım canım senin durumun çok farklı o zaman. İnşallah sıkıntısız bir şekil de atlatırız bu süreciŞükür kanama alanım görünmedi kuzum benim kan sulandirici kesemem ki ileri derece pihtilasmam var daha önce kayıplarımız oldu pihtilasmadan dolayı progestan bende fitilini alıyorum 2 kere gunde Allahim esirgesin meleklerimizi
Insallah kuzumAnladım canım senin durumun çok farklı o zaman. İnşallah sıkıntısız bir şekil de atlatırız bu süreci
Rabbimden asla umudunu kesme canim muz ye ceviz ye şu iç bol bol kafein asla tüketme ve ismi azam kenzul arş oku anne ve babandan dua isteTransfer sonrası 9.günümde 18temmuz kanama yaşadım 2gun kırmızı. Sonra farklı günlerde de 2kez daha kanama yaşadım.son kanamam baya kıpkırmızıydı ve cok küçük pıhtı geldi.kese için gittiğimizde kontrole 7haftalik olması gerekirken 5haftalik göründü kese yolk var ama kese boş dedi doktorum. 10gun sonra tekrar bakalım dedi perşembe 10.günüm kontrolüm var kesinleşecek artık ama umudum yok hic
Ne dualar okuyorum bi bilsen Rabbim acısın halimize duysun sesimizi güldürsün yüzümüzü 4yildir maddi manevi bittik artıkRabbimden asla umudunu kesme canim muz ye ceviz ye şu iç bol bol kafein asla tüketme ve ismi azam kenzul arş oku anne ve babandan dua iste
Olur inşallah bak ben dünya kadar ameliyat oldum sırf bebegim olsun diye benmde 4 yıl oldu gitmediğim dr kalmadiNe dualar okuyorum bi bilsen Rabbim acısın halimize duysun sesimizi güldürsün yüzümüzü 4yildir maddi manevi bittik artık
Olur inşallah bak ben dünya kadar ameliyat oldum sırf bebegim olsun diye benmde 4 yıl oldu gitmediğim dr kalmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?