- 7 Haziran 2015
- 1.184
- 2.168
- 133
- 40
Yardıma ihtiyacın varsa seve seve yardımcı olurumAğzını burnunu kırmak istiyorum.
aayyy yaa kuzuum. siz alsaniz "x amcanin isi varmis birakti gitti " falan desenizMerhaba hanımlar;
Kızım ilkokul 1'e gidiyor.
Kuzenim (erkek ve 30 yaşlarında) ona söz vermiş. Eğer okuma yazmayı öğrenirsen sana oyuncak alacağım demiş.
Karne zamanı malum, kızım da kuzenime "x amca okumayı yazmayı öğrendim." dedi sevinerek. Çünkü oyuncak alacak diye çok mutluydu. Ancak kuzen yalan söylemiş. Öylesine dedim diyor. Ama çocuğum sana inanmış bekliyor diyorum. Unutur boşver dedi.
Bu erkekler niye böyle odun ya?
Ağzını burnunu kırmak istiyorum.
Seni bi Kızla tanıştıracağım de. Ama öyle bir anlat ki hevesten delirsin. Sonra da aman bu işlere karışmamak lazım de çekil. Böyle heves edip tanıştırılmayan iki arkadaşım vardı. Birileri kandırmış onları. Çok üzülmüşlerdi. Üzgünüm ama sizin minicik yavrunuza yaşan söylemeyecekti
Teşekkür ederim.ben alayım kuzuma
Teşekkürler :)Yardıma ihtiyacın varsa seve seve yardımcı olurum
Boşver amcanı ben alırım dedim. Gittik aldık istediği oyuncağı.aayyy yaa kuzuum. siz alsaniz "x amcanin isi varmis birakti gitti " falan deseniz
Odunluk değil ki bu, (çok özür dilerim ama başka kelime bulamadım) kaypaklık.Merhaba hanımlar;
Kızım ilkokul 1'e gidiyor.
Kuzenim (erkek ve 30 yaşlarında) ona söz vermiş. Eğer okuma yazmayı öğrenirsen sana oyuncak alacağım demiş.
Karne zamanı malum, kızım da kuzenime "x amca okumayı yazmayı öğrendim." dedi sevinerek. Çünkü oyuncak alacak diye çok mutluydu. Ancak kuzen yalan söylemiş. Öylesine dedim diyor. Ama çocuğum sana inanmış bekliyor diyorum. Unutur boşver dedi.
Bu erkekler niye böyle odun ya?
Ağzını burnunu kırmak istiyorum.
Yakın akrabayız.Aşiri sinirlendim
Bir kere söz verildiyse mutlaka yapilmali. Buyuk ve ya kicik farketmez ( en nefret ettiyim insan tipleri)
Bir oyuncak almak ne kadar para tutacak ki ( Kuzen cimri)
Kiziniza oyuncak aldiginiza sevindim.
İyi ki, kuzen kiziniza pahali bir sey soz vermemis, yoksa ulkeyi terk ederdi her halde.
Kuzen hem cimri, hem yalanci, hem de umursamaz.
Kuzenle ne kadar yakinsiniz?
Ona benzer bir seyi ona yapardim mutlaka.
Kolay kolay kurtulamazdi elimden.
Akşam bize yemeğe gel de
Sonra çay bisküvi getir
Yemek faln filan derse
Şaka yaptım be sende inandın mı hemen de
Ya da hangi gün izinliyse atıyorum salı günü
Bugün evden çıkma kargo gelecek sana bisey gönderdim de tüm gün beklesin akşam da hani gelmiyor dediğinde şaka yaptım be sende inandın mı hahah de
Maalesef. Kütük kendisi.Yalniz kuzeniniz cok pintiymis. Minicik bir yurek heyecanla gelip okuma yazma ogrendim x amca diyor ve hediyesini bekliyor. Insan afedersiniz de okuz olsa alir kucugun hevesini kirmamak icin. Playstation 6 almayacak sonucta, bir boya seti bir okuma kitabi bile olurdu. Cok duyarsizmis.
Sizi gördüğüm kadarıyla hep insanlar için beklentilerinizi az tutun, kimse bir şey almak zorunda değil yapmak zorunda değil diyen biriydiniz.Öyle yaptım.
Boşver x amcanı deyip mağazaya götürdüm, istediği oyuncağı aldım.
Ama kuzene iyi bir ders vermem lazım.
Yetişkinler için öyle olmalı.Sizi gördüğüm kadarıyla hep insanlar için beklentilerinizi az tutun, kimse bir şey almak zorunda değil yapmak zorunda değil diyen biriydiniz.
Bu konuyu acmaniza şaşırdım. Sanırım başa gelince farklı oluyor değil mi
Hayır. Neden diyecekseniz bunu sağlamak sizin elinizde. Kaynınızdan hediye alacağını söylediği zaman zaten almayacağını düşünerek hareket etmenizi beklerdim dediğim gibi söyledikleriniz bu yönde. Çocuğunuzun üzülmesini istemiyorsanız hediye alıp amcan almış bak deyip verebilirsiniz bu örneklerde gelmiş önünüze arkadaşlar tarafından ama kızımı kandırmış olurum dediniz. Çocuğunuzun psikolojisini düşünüyorsanız alıp vereceksiniz amcasının vermesini beklemeyeceksiniz. Yapmadığı iyilikle iyi olsun istemiyorsunuz ben sizi anladım. Dediğiniz gibi ama o bir çocuk ve bunu anlamaz. Sizin deyiminizle kendi kendimize yetmemiz gerektiği gibi ailede düşündüğümüz birine de yetebilmeliyiz. Bu çocuğu kandırmak olmaz dediğiniz gibi bunları anlamak için daha yaşı yetmiyor.Yetişkinler için öyle olmalı.
Ancak çocuk bunu idrak edemez.
Bazı yetişkinler tıpkı çocuk gibiler. Geç idrak ediyorlar.
Umarım anlatabildim
Öncelikle ben ona hediye al demedim.Hayır. Neden diyecekseniz bunu sağlamak sizin elinizde. Kaynınızdan hediye alacağını söylediği zaman zaten almayacağını düşünerek hareket etmenizi beklerdim dediğim gibi söyledikleriniz bu yönde. Çocuğunuzun üzülmesini istemiyorsanız hediye alıp amcan almış bak deyip verebilirsiniz bu örneklerde gelmiş önünüze arkadaşlar tarafından ama kızımı kandırmış olurum dediniz. Çocuğunuzun psikolojisini düşünüyorsanız alıp vereceksiniz amcasının vermesini beklemeyeceksiniz. Yapmadığı iyilikle iyi olsun istemiyorsunuz ben sizi anladım. Dediğiniz gibi ama o bir çocuk ve bunu anlamaz. Sizin deyiminizle kendi kendimize yetmemiz gerektiği gibi ailede düşündüğümüz birine de yetebilmeliyiz. Bu çocuğu kandırmak olmaz dediğiniz gibi bunları anlamak için daha yaşı yetmiyor.
Umarım ben anlatabildim
Ama inanın bu beklentiye bu kadar karşıyken böyle bir konu açmanıza hala şaşkınım. Bunu hemen bir hediye ile cozebilirdiniz beklentisizce.
Kızımı kandırdığı, yalan söylediği, üzdüğü, güvenini kırdığı için taktım.adama neden bu kadar taktınız ki?hediyeyi siz alıp vermişsiniz gönlü olmuş.hani çok yakınınız olsa anlarım anne,baba,teyze,hala,babanne,dede vs gibi.adam öylesine laf ettim demiş bunun üstüne ancak bir daha yapmayacağın sözler verme çocuğum beklenti içine girip üzülmesin derim konu orada biter.kızımada ben olsam durumu açıklardım herkesin sözüne inanmasın çocuk.
daha ne sözler verilip tutulmayacak.insanoğluna güven olmaz.Kızımı kandırdığı, yalan söylediği, üzdüğü, güvenini kırdığı için taktım.
O yüzden o koca ağzını kırmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?