arkadaşlar bende burda evladına dense sizin gibi derdim haklısınız.ama hep benim kızım böyle onu şöyle paralı kursa göndercem kızım a firmadan teklif aldı hep gelir anlatırdı bize..onun evladına yapılsın bu bana yaptığı terbiyesizlik kii anlasın ..
siz şimdi beni anlayamazsınız yaşamadığınız için.
ben gitsin evladı ölsün sürünsün demiyorum kii aynısı onun kızına yapılsın yarı yolda bıraksınlar..
İşyerlerinde hele büyük şirketlerde duygusal yaklaşılmıyor hiç kimseye.
Seni ve işini sevmiş olabilirler ama PRENSİP denen bir gerçek var iş hayatında.
Diğer yerden sana gelen iş teklifinden onlara asla bahsetmemeliydin,bence tek hatan bu...
Prensip icabı onlara yansıttığın imaj (bence) ;
daha işe almadan orası hemen alıcak,orda daha fazla maaş alacağım ama siz kadroya alırsanız burada da kalabilirim demişsin...yani yarın öbür gün işe başladığında daha iyi şirketlerden teklif gelse demekki kafası kurcalanacak bir yapıda o yüzden stajı bittiğinde ilişiğimizi keselim demişler...
Yinede beddua etme...
Bedduaya sormuşlar nereye diye,geldiğim yere gidiyorum demiş.
hiçbir işveren iyi olan elamanını bırakmak istemez
müdürünüz ya da patronunuz her kimse stajınızı bitirmenizi beklemiş, sizi oyalamıs acıkcası
çok hatalılar sizi kandırmamaları gerekirdi,daha dürüstce söylemeleri gerekirdi
sizde baska iş tekliflerini kabul ederdiniz
bedduanızın çirkinliğine gelince yukarda arkadaslar denebilecek herseyi demiş zaten
arkadaşlar beni suçlu yaptınız ben madurummmmm
evladına ölsün demedim beni nasıl kandırdıysa o sevgili kızınıda başkaları kandırsın sözümün arkasındayım siz ne derseniz deyin..
biz de diyoruz ki seni işten çıkaran patronun değil mi? kızının suçu ne? kızı neden senin yaşadığın durumu yaşasın?
babalarının suçunu neden evlatları çeksin?
böyle adamlar ancak kendi gözünden sakındığı evladın da görünce bende böyle yapmıştım benim kızımada yaptılar desin istiyorum o baba kuzuzusa ben neyim.
ben aileme para göndermem lazım onlara güvenip kredi çekip evlendim birde babam yok haliyle benim borcumu her ay ödücek diye canı cıkıyor gece gündüz benim babamın sucu neydi peki kızlar soruyorum size neydiiiiii
arkadaşlar beni suçlu yaptınız ben madurummmmm
evladına ölsün demedim beni nasıl kandırdıysa o sevgili kızınıda başkaları kandırsın sözümün arkasındayım siz ne derseniz deyin..
Birde canım bir dahki sefere planlarını, kararlarını kimseyle paylaşma, söyleme. Ahh iş dünyası tam kurt kapanıdır. Herkese yüzüne güler ama arkandan ne dolaplar çevirirler. Mesele o stajda çalışırken diğer iş faaliyetlerini gizliden yürütseydin keşke, iş görüşmesine izin gününde gitseydin veya bir yalan bulup hemen mülakata sıvışsaydın.
Yani daha iyi iş buldysan ama bir işin varsa diğer işe yalanlar uydurup git görüşmeye ve dediğim gbi kararlarını, özelini kimseye ama kimseye söyleme.
Ben işte çalışırken, şimdiki işimin mülakatına yalan uydurup gitmiştim, mülakat kısa sürmüştü dikkat çekmeden hemen geldim. Burdan istifa edip yeni işime başlamıştım. Yani bundna sonra böyle yapmaya çalış sende..
Bu kadar verici olmayın hem özel hem de iş yaşamınızda. Profesyonel olun biraz. Ağrı kesici almak sizin işiniz mi? Kurumsal şirketlerde eleman alımlarında daha çok uzmanlık, tecrübe ve profesyonellik aranır. Azıcık ağırdan satın kendinizi, yaptığınız işten yakının zor olduğundan bahsedin. Herkes yapabilir gibi bir izlenim bırakırsanız daha çok ezilirsiniz.
arkadaşım güzel demişsin de ben saklayamzdım çünkü beni almıycaklarsa gitcektim zaten. ya stajım bitcek sen yoluna bak biz almıycaz seni diceklerdi yada alcaklardı ikisinden biri..bu adam dolaplar çevirdi yalanlar söyledi yada gerçekten alcaktı arkadaşının kızı devreye girince bana namus sözü vermiş umrunda mı namussuzun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?