kızlar merhaba,
yeni üye oldum sizin fikirlerinizi alabilmek için..
ben yakında evleniyorum düğünüme 2 ay var daha önceden de olaylar oldu ve biz nişanlımla herşeyi beraber yapmaya karar verdik ama tabi bnm ailem üstüne düşeni yapmak isteyince kırmadık
nişanlımın ailesi bir çöp almadı benim evime biz esyaları alıp herşeyi bitirene kadar hiç sesleri cıkmadı neye ihtiyacınız var demedi ben bizi düşündüklerini belli etmke için en azından bi sormalarını beklerdm yapmasalarda.
takılar bizde kalcak borclarımızı ödicez dedik hiç ses cıkmadı ben sırf düğünde takılanlar yetsin borcumuz kalmasın diye(cünkü araba almak istiyoruz) uygun şeyler aldım gelinliğimi kiraladım mobilyam koltugum hep uygun fiyataydı eksikle vs evimizi hallettik hersey bitti simdi kayınpederim takıları ben alcam demiş senetler herşey nişanlımın üstüne duyunca şok oldum gercekten uyku uyuyamıyorum kaç gündür
nişanlıma konus en azından borclara yardım etsinler dedim biz o takılara güvenerek senet ödemelerini hep düğün sonrasına atmıştık.. işin içinden cıkamıyoruz
nişanlıma da kızamıyorum cok pis bi gurur var vermicem dediyse istemez bi daha ama bizim hakkımız da yok mu takılarda biz nasıl öderiz onca borcu
bende anlamadım ve soramıyorum kimseye, karşısına dikilip sorsam mı bizim ihtiyacımız var almayın desem mi acabatakıları neden kayınpederiniz alıyor anlamadım ben?
Ne yapmista takilari istiyor. Bi cop almamis. Insanlar cok adi ya. Cocugu evleniyo adam taki pesine dusmus. Misafir gibi gelicekse misafir gibi gitsin. Yardimci olsalar seve seve veririm ama boyle yapan insana takilari olsem vermem
o takılar değil canım kurdele de olan para ceyrek altınları istiyor bileziklerimi vs tabikide vermemhukuken nikahta takılan tüm takılar kadınındır. kp bozuntusunun da başkasının da bunda gram hakkı yoktur. size masraf yapsa da yapmasa da yoktur bu kadar net. vermeyeceksiniz o kadar. uyku kaçıracak bir şey yok. kimseyi kesenize karıştırtmayın.
evet bileziklerimle düğün işleri bittikten sonra alırız demiştik üstüne biraz daha koyup ama bu gidişle zorArabayı birlikte alacaksanız düğünden sonra alın.
Dünyanın binbir türlü hali var.
o takılar değil canım kurdele de olan para ceyrek altınları istiyor bileziklerimi vs tabikide vermem
sünnet düğünü gibi sandı galiba ama işte hç bişeylerini görmedik ve son dk ya kadar bu fikrini bize söylemeyip hersey alındıktan sonra söylemesi cok zoruma gitti kandırmış gibi oyuna gelmişiz gibi..Ne yapmista takilari istiyor. Bi cop almamis. Insanlar cok adi ya. Cocugu evleniyo adam taki pesine dusmus. Misafir gibi gelicekse misafir gibi gitsin. Yardimci olsalar seve seve veririm ama boyle yapan insana takilari olsem vermem
Benim nisanimda kaynanamin cok emegi vardi. Dugundede boyle yaparsa kiyamam verirdim ama hakedene verirsin. Bunlar ne boyle bende inanilmaz sinirlendim. Damatda karismasin. Kiz taksin takilari alsin gotursun napicaklar caninimi alicaklar. Kuruş vermem oyle insanlara. Hatta kiz tarafindan ufak altın takicaklar toplanip bilezik alsinlar yada hic takmasinlar sonradan eline versinler. Oyle kayinpedere boyle gelin avucunu yalasinhayır yardım yapsa da hakkı olmaz ki. yardım adı üzerinde karşılık beklemeden yapılır. o kadar hadsizlik ki ben bile sinirlendim. konu sahibinin kesinlikle geri adım atmaması lazım.
Gibi degil canim kandırmış resmen yani. Sen kendi tarafına soyle birsey takmasinlar annene versinler. O kendini cok uyanik saniyo herhaldesünnet düğünü gibi sandı galiba ama işte hç bişeylerini görmedik ve son dk ya kadar bu fikrini bize söylemeyip hersey alındıktan sonra söylemesi cok zoruma gitti kandırmış gibi oyuna gelmişiz gibi..
bende anlamadım ve soramıyorum kimseye, karşısına dikilip sorsam mı bizim ihtiyacımız var almayın desem mi acaba
hadi borcu harcı anlarım da o zaman kız tarafının taktığı takıları hangi sıfatla alabileceğini söylüyor. kusura bakmayın ama eşinizinde dur demesi lazım bu konuya. 1. si o takılar düğün hediyeleri olarak size gelir gerisi sizin insiyatifinizdedir. 2. si de gelen kişilere göre çoğu geri iade edilir vakti zamanı geldiğinde peki o zaman kayınpeder sizin yerinize düğünlere giderken takıları alıcakmı birde bu açıdan soru sorun. bence kabul etmeyin sonrasında eşinle çok sorun yaşarsınız. bi evlilik nasıl başlarsa öyle gider siz siz olun sivrilmeden durumu nişanlınıza özet geçin. oldu gurur yapçak diye ben borç içinde hacizle uğraşayım.bende anlamadım ve soramıyorum kimseye, karşısına dikilip sorsam mı bizim ihtiyacımız var almayın desem mi acaba
Gibi degil canim kandırmış resmen yani. Sen kendi tarafına soyle birsey takmasinlar annene versinler. O kendini cok uyanik saniyo herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?