Kocama güvenip doğurmadım derken ;Kocanıza güvenip doğurmadınız derken?
Sonuçta o çocuklar onun da çocukları, tabii ki ikinizin birlikte verdiği bir karar olmadı mı bu?
Nitekim, yine de eşinize sorumluluk vermelisiniz.
Çalışmıyor olsanız anlarım, ancak siz de çalışan bir kadınsınız ve sizin de iyi kötü bir nefes almaya ihtiyacınız var.
Banyolar konusunda haklısınız, çünkü zaten ikisi de kız çocuğu.
Benim de mesela 2 erkek çocuğum var, büyük olan genelde babası ile yıkanır.
Ufaklığı ben yıkıyorum ama eşim de destek veriyor.
Bazen eşim yorgun veya halsiz olur, ama çocukların banyo yapması gerekir, büyük olanı benim de yıkadığım oluyor.
Sonuç olarak iş bölümü yapıyoruz ve halden anlayarak ilerliyoruz.
Ne benim eşim kendini yayarak bütün sorumluluğu bana yüklemekte haklı olabilir, ne de aynı davranışı benim sergilemem doğru olabilir. O yüzden paylaşmak zorundayız bu hayatı, niye evliyiz ki o zaman?
Tek taraf yüklenecekse herşeyi, o zaman eşe "hayat arkadaşı"na ihtiyaç nerede kalıyor...
Kocama güvenip doğurmadım derken ;
Yardım etmeyeceğini bildiğim için önce Allaha sonra kendime güvenerek doğurdum.
Merhaba hanımlar ;
9 yıllık evlilik hayatımda akşam erken saatte kanepede sızıp kalmışlığım yoktur.Kocamsa tam aksine kanepede koltukta sersefil uyuklamayı sever.Uyuduğunda en geç 1 saatte uyanacağını bildiğim için ses etmem.
Birkaç haftadır saat 10 dan sonra TV izlerken kanepede sızıp kalıyorum bi anda içim geçiyor.Ve benim gözümü kapatmamla bağırmaya başlıyor kocam kişisi.'Kanepede uyuma,kalk yerine yat,bu saatte uyunur mu vb...Tabi o bağırınca bende çıldırıyorum hiç yoktan kavga kıyamet kopuyo gecenin bi yarısı.
Gün içinde neler yapıyorsun derseniz sıralayayım ;
1.Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 6 buçukta eve giriyorum.(9.00 - 17.00 çalışıyorum)
2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 ilaç içiyorum.
3.Küçük kızımın alerjik egzaması var her akşam yıkayıp kremliyorum.
4.Büyük kızımın alerjik astımı ve alerjik egzaması var polenlerden dolayı sık sık tıkanıyor hergün onun ilacını yaptırıyorum ve kremliyorum.
5.Kızların odasının hergün havalandırılıp süpürüp siliyorum.
6.Yemek bulaşık zart zurt bilumum işleri de yapıyorum.
Ben bunları yaparken de kocam kişisi kanepesiyle yaşadığı aşka dolu dizgin devam ediyor.
Şimdi bu şartlarda benim yorulmam normal değil mi?
Bunları görüpte hala anlayışsızca bağıran adama ben napıyım?
Ya da biraz daha geç saate kadar oturabilmek için ne gibi şeyler yapabilirim ?
Teşekkürler şimdiden.
Amin teşekkürler27 yaşındayım.
Annesi 'klasik Türk erkeği' gibi yetiştirmiş bende düzeltemedim.
Böyle yuvarlanıp gitmeye çalışıyoruz.
Huzurunuz daim olsun.
bağırıyor mu yoksa yerine yat diye senı düşündüğü için mi konusuyorAma kuzu ben uyumadığım zamanlarda da sohbet muhabbet gırla gitmiyor.Bir gözü telefonda bir gözü televizyonda.Belki de sıkıntıdan uyukluyom ben.
Bağırarak söylüyor.Güzelce söylese kendiliğimden kalkarım zaten.bağırıyor mu yoksa yerine yat diye senı düşündüğü için mi konusuyor
Yapmaz , yapmıyor yıllarca kendimi yırttım yaptırabilmek için ama yok yapmıyor adam.Anasının evinde de yapmıyordu kendi evinde de yapmıyor.Artık ben pes ettim ona laf anlatmaktanSiz kızların temizliği ile ilgilenirken o odalarını süpürüp silebilir. Veya size yemek hazırlayabilir mesela..
Ama bu kişi siz anlatınca insafa gelip anlar mı orasını bilemedim..
Ev sizin koltuk sizin istediğiniz yerde uyuyun zamanla vazgeçer seslenmekten..
Ben evde yardırırken koca kişisi saksı gibi oturursa çok huzursuz oluyorum. Nadir olsa da çok kötü bakıyorum kendilerine..
Sağol desteğin ve anlayışın için.Canım ya kıyamam sana.O kadar sağlık sorunuyla bir sürü işi omzuna alıyosun.Ne de olsa analık işte.Baba olmakla anne olmak aynı şey değil.Evden çıkış saatin 7 belliki uyanışın 6 filan.Ne var yarım saat kanepede kestirsen.Onun da keyfi başka.Nolur üstüne bir battaniye atsa.Sonra kadın sinir hastası olunca kabahahatli oluyor.Allah kolaylık versin.Yeni evlenecek olanlara da net tavsiyemdir,erkekleri ilk günden sorumluluk almaya alıştırsınlar.Baştan kıyamayınca sonra böyle oluyo malesef.Biraz eli maşalı olmakta fayda var
tek cocuk evde artı olarak kendı anne ve babam ve es kısısı toplamda 4 yetıskın bır cocuk.Merhaba hanımlar ;
9 yıllık evlilik hayatımda akşam erken saatte kanepede sızıp kalmışlığım yoktur.Kocamsa tam aksine kanepede koltukta sersefil uyuklamayı sever.Uyuduğunda en geç 1 saatte uyanacağını bildiğim için ses etmem.
Birkaç haftadır saat 10 dan sonra TV izlerken kanepede sızıp kalıyorum bi anda içim geçiyor.Ve benim gözümü kapatmamla bağırmaya başlıyor kocam kişisi.'Kanepede uyuma,kalk yerine yat,bu saatte uyunur mu vb...Tabi o bağırınca bende çıldırıyorum hiç yoktan kavga kıyamet kopuyo gecenin bi yarısı.
1.Sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 6 buçukta eve giriyorum.(9.00 - 17.00 çalışıyorum)
2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 ilaç içiyorum.
4.Büyük kızımın alerjik astımı ve alerjik egzaması var polenlerden dolayı sık sık tıkanıyor hergün onun ilacını yaptırıyorum ve kremliyorum.
Ben bunları yaparken de kocam kişisi kanepesiyle yaşadığı aşka dolu dizgin devam ediyor.
Teşekkürler şimdiden.
Daha dün akşam yaşadım aynı sorunu vardiyalı çalışıyor eşim tüm gün çocuklarla ilgileniyorum eve geldiğinde yemeği hazır oluyor 1 de geldiği için çocukları uyutup yemeğini hazırlayıp p varsa bulaşık yıkıyorum ev topluyorum onu beklersem en az 2 de yatıyoruzMerhaba hanımlar ;
Teşekkürler şimdiden.
Bildiğim kadariyla konu sahibinin uyku bozukluğu var bunu eside biliyordur muhakkakEsiniz sizinle vakit gecirmek istedigi icin sizi uyandiriyo olabilir mi? Bende esim erken uyudugu zaman sinir olurum yani tek istedigim benimle oturmasi cay kahve icip muhabbet etmesini istedigim icin...belki esinizdw bu sebeple uyumanizi istemiyodur
Hiç öyle olduğunu zannetmiyorum.Çünkü akşamları TV-telefon arasında vakit geçiren bir insan.Ben konuşalım dediğimde bile televizyona bakarak 'buyur seni dinliyorum' diyen bir şahsiyet kendileri.Esiniz sizinle vakit gecirmek istedigi icin sizi uyandiriyo olabilir mi? Bende esim erken uyudugu zaman sinir olurum yani tek istedigim benimle oturmasi cay kahve icip muhabbet etmesini istedigim icin...belki esinizdw bu sebeple uyumanizi istemiyodur
Koca kisiniz baya anlayissizmis. Benm hoslanmadgm bisy ve anam-babam cok o seklde uyurdu ben hemen kaldrrdm. Ama ikiside birak uyusn derdi. Esimde sever ama benm nefrt ettgmi bildgi icin uyumaz saolsun. Ama tiroidi biliyrm annem hep uyur kalir oyle. Keske anlaysli olabilse esinMerhaba hanımlar ;
2.Bipolar bozukluğum,tiroid yetmezliğim ve kansızlığım var.Bunlar için günde toplam 9 tane ilaç içiyorum.
Teşekkürler şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?