Kanser, deprem, boşanma ve aile travmalarım yeni yeni ortaya çıkıyor..

Filimsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
138
127
33
Merhabalar..
Daha önce birçok kez buraya yazdım. Ama artık gerçek anlamda kendime yetemiyorum. Önce kanserdim bu süreçte evlendim ve çoğu şeyde hep ailem yanımda oldu. Daha sonra iğrenç bir evlilik yaşadım ve 6 Şubat depreminden sonra kayıplarım ve hastalığımın etkileri ile en son boşanma ve 2 yıla yakın süren boşanma süreciyle uğraştım. Ailem sözde yanımda olacaklarını söyleyip en ince noktamı bulup her zaman ezip incittiler.. Onların normali buydu. Sürekli yaptığım tercihlerin yanlışını empoze ettiler.. Hpv olduğumu öğrendim.. O zaten beni mahvetti. En son artık intihar fikriyle boğuşmaya başladım ve terapiye başlayıp bu süreçte kendimi toplayıp bana ait bir hayat kurmak için güç toplamaya çalıştım. 6 kez nerdeyse gittim ancak psikoloğum sadece başını sallayarak sizin yaşadıklarınız çok ağır, sağlıklı olmanızı beklemeniz yanlış bilmem ne tarzı 45 dakikada 5 cümleden öteye gitmiyor. En son bugün korkularım var! Yeni bir hayata başlamaya cesaret edemiyorum. Bana minikte olsa bir yol gösterin diye resmen yalvardım. Sonuç başını sallayan biri.. Ve en kötüsü her gittiğimde geçmişi ve unutmak istediğim her anı konuştukça en basitinde yasını tutamadığım kaybettiğim organlarımın her birinin acısını daha ağır şekilde yaşamaya başladım. Kendime yeni bir sayfa açmak için öz benliğimi kazanma umuduyla gittiğim terapide daha çok dışarı çıkmayan birine dönüştüm. Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Şimdi nefes nasıl alınır onu bile unuttum. İçimde bitmeyen bir korku ile yaşıyorum. Ailemden kimse nasıl olduğumu sormuyor ki bunu beklemiyorum ama hala suçlayıcı dilleri üstümde. En yakınlarım dediğim bile sürekli güçlü biri olduğumu söylüyor ya da bu durumu ifade etsem azarlıyorlar… Mutsuzmuyum onu bile bilmiyorum. Terapiden çok umutluydum bugün o boş anlamsız bakışlardan sonra gitmeme kararı aldım. Üzülüyorum.. Tek hissettiğim şey derin bir üzüntü..

Bir terapist sizi bu kadar aşağıya çekiyorsa terapist değildir. Hemen değiştirin . Gücünüz sizin sadece içinizde ne kadar zor şeyler yaşarsanız yaşayın güçlü olduğunuza önce inanın. Bu kadar kendinizi didiklemeyin . Bir terapiste anlatmak demek size yol gosterici yollar göstermesi demek. Ümitsizliğe kapılmayın . Yeni bir hayata küllerinden doğup başlayabilirsin. İnan kimse yanında yoksa bile sen varsın.

farklı terapi ekolleri var tedavi yöntemleri var bunları lütfen araştırın
bunun ışığında yeni bir doktor deneyin
bence ne yapın edin maddi gücünüzü tamamen buna yatırın
lütfen vazgeçmeyin çok güçlüsünüz çok geçmiş olsun

Bir terapist sizi bu kadar aşağıya çekiyorsa terapist değildir. Hemen değiştirin . Gücünüz sizin sadece içinizde ne kadar zor şeyler yaşarsanız yaşayın güçlü olduğunuza önce inanın. Bu kadar kendinizi didiklemeyin . Bir terapiste anlatmak demek size yol gosterici yollar göstermesi demek. Ümitsizliğe kapılmayın . Yeni bir hayata küllerinden doğup başlayabilirsin. İnan kimse yanında yoksa bile sen varsın.
Daha öncede uzun bir süre terapiye gitmiştim ama o kişi beni anlıyordu en azından benle empati kurduğunu hissediyordum. Sadece ağlıyorum. Kendisine kabuslarımı anlattım. En azından yalandan bi papatya iç dese bile beni düşünüyor hissi olurdu. Yok..

farklı terapi ekolleri var tedavi yöntemleri var bunları lütfen araştırın
bunun ışığında yeni bir doktor deneyin
bence ne yapın edin maddi gücünüzü tamamen buna yatırın
lütfen vazgeçmeyin çok güçlüsünüz çok geçmiş olsun
Ben buna bile çok zor ikna edip ruhumu birine kendimi anlattım.. Ben sanki böyle devam edecek gibi hissediyorum

İşinin ehli iyi bir terapiste gitmeniz gerekiyor. İyi bir terapist nasıl bulunur bilgisi olanlar anlatırsa güzel olur. Bu kişiye birdaha gitmeyin. Her terapist böyle değil, yani yine giderim böyle olur diye düşünmeyin.

Merhabalar..
Daha önce birçok kez buraya yazdım. Ama artık gerçek anlamda kendime yetemiyorum. Önce kanserdim bu süreçte evlendim ve çoğu şeyde hep ailem yanımda oldu. Daha sonra iğrenç bir evlilik yaşadım ve 6 Şubat depreminden sonra kayıplarım ve hastalığımın etkileri ile en son boşanma ve 2 yıla yakın süren boşanma süreciyle uğraştım. Ailem sözde yanımda olacaklarını söyleyip en ince noktamı bulup her zaman ezip incittiler.. Onların normali buydu. Sürekli yaptığım tercihlerin yanlışını empoze ettiler.. Hpv olduğumu öğrendim.. O zaten beni mahvetti. En son artık intihar fikriyle boğuşmaya başladım ve terapiye başlayıp bu süreçte kendimi toplayıp bana ait bir hayat kurmak için güç toplamaya çalıştım. 6 kez nerdeyse gittim ancak psikoloğum sadece başını sallayarak sizin yaşadıklarınız çok ağır, sağlıklı olmanızı beklemeniz yanlış bilmem ne tarzı 45 dakikada 5 cümleden öteye gitmiyor. En son bugün korkularım var! Yeni bir hayata başlamaya cesaret edemiyorum. Bana minikte olsa bir yol gösterin diye resmen yalvardım. Sonuç başını sallayan biri.. Ve en kötüsü her gittiğimde geçmişi ve unutmak istediğim her anı konuştukça en basitinde yasını tutamadığım kaybettiğim organlarımın her birinin acısını daha ağır şekilde yaşamaya başladım. Kendime yeni bir sayfa açmak için öz benliğimi kazanma umuduyla gittiğim terapide daha çok dışarı çıkmayan birine dönüştüm. Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Şimdi nefes nasıl alınır onu bile unuttum. İçimde bitmeyen bir korku ile yaşıyorum. Ailemden kimse nasıl olduğumu sormuyor ki bunu beklemiyorum ama hala suçlayıcı dilleri üstümde. En yakınlarım dediğim bile sürekli güçlü biri olduğumu söylüyor ya da bu durumu ifade etsem azarlıyorlar… Mutsuzmuyum onu bile bilmiyorum. Terapiden çok umutluydum bugün o boş anlamsız bakışlardan sonra gitmeme kararı aldım. Üzülüyorum.. Tek hissettiğim şey derin bir üzüntü..

Önüne gelen terapi yapıyor gideceginjz psikoloğun lütfen mezuniyetini araştırın.Psikoloji bölümü mezunu ve klinik üzerine de yüksek lisans almış olsun.Sizinkinin böyle olmadığına eminim çünkü intihar düşünceniz var sizi psikiyatr'a yonlendirmeliydi.Devlet hastahanelerinde çalışanlar klinik psikolog diğerlerinin ataması yapilmiyor bilginiz olsun.Psikiyatr'a gidin ilaç kullanmaktan çekinmeyin.

Yaşadığınız şeyler çok zor ama güçlü bir kadınsınız ki bugün kendinize çare arıyorsunuz. Psikologunuz iyi değil bu yüzden değiştirmeniz lazım. Ben kendimde gençliğimde psikolojik tedavi görmüş biriyim. İlaç, psikolog, psikiyatrist uymuyorsa değiştirmenizi öneririm. Genel bir terapi uygulayan psikologlar yerine ağır hastalık, kayıp, boşanma-ilişkiler konusunda bir uzman bulmanızı öneririm. Tabii ki en önemlisi sizin kendinizde bu adımı atacak güç bulmanız, iyileşmenin en önemli basamağı bu.

Merhabalar..
Doğru psikoloğa denk gelmek ne kadar önemli. Bazıları meslek sevgisi sıfır para odaklılar. Bu gittiğinizden çok şüphelendim. Acaba sahte mi diploması. Ülkede büyük sahtekarlıklar dönüyor. Çok sığ biri geldi bana hemen değiştirin.
İnsan kendi kendini de iyilestirebilir hala yaşıyorsunuz herşeyin çözümü vardır hayatta. Umutsuz olmayın. Yt bazı programlar var hani başına olmadık şeyler gelmiş insanları izle birsekilde tutunmuşlar hayata. Yaşam çok güzel.

Ne biçim psikolog bu ya inanılmaz sinirlendim. Lütfen iyice araştırın ve iyi bir psikolog bulun kendinize. Bu arada arkadaşa kesinlikle katılıyorum EMDR gibi yöntemleri muhakkak araştırın.

Önüne gelen terapi yapıyor gideceginjz psikoloğun lütfen mezuniyetini araştırın.Psikoloji bölümü mezunu ve klinik üzerine de yüksek lisans almış olsun.Sizinkinin böyle olmadığına eminim çünkü intihar düşünceniz var sizi psikiyatr'a yonlendirmeliydi.Devlet hastahanelerinde çalışanlar klinik psikolog diğerlerinin ataması yapilmiyor bilginiz olsun.Psikiyatr'a gidin ilaç kullanmaktan çekinmeyin.
Araştırarak gitmiştim. Birçok iyi yorumda vardı. Alanı klinik psikolojisi kötü biri mi bilmiyorum ama bana iyi gelmedi açıkçası. Psikiyatriye de ben gitmek istemiyorum açıkçası ilaçta kullandım. Aynı uyuşukluğu kaldıramam.

Ben buna bile çok zor ikna edip ruhumu birine kendimi anlattım.. Ben sanki böyle devam edecek gibi hissediyorum

Doğumdan sonra 1 yıl evde kaldım işe dönüş benim için çok zor oldu. Bir psikolog ile görüşme kararı aldım. Buldum birisini 4-5 seans görüştük ben böyle şey görmedim. Her seansta ne konuşucam diye düşünmekten strese girdim. Asla yorum yok. Bilmem ne ekolü dedi saçma sapan bişey. En son dedim ki bakın ben sizden bana empoze edin, beni yönlendirin diye bir şey beklemiyorum ama böyle kayıtsız durmanız beni geriyor. Bugün konuşacak bir şey bulamıyorum ara ara notlar aldığınızı görüyorum bugün onlar üzerinden konuşabilir miyiz? Ay bir görün bu bilmem be ekolüymüşte onun böyle bir yönü yokmuş ben istersem değiştirebilirmişim uymuyorsa. Paramla rezil oldum. Gereken cevabı verdim heryere şikayet ettim kendisini. Şuan o hastahanenin kadrosunda çıkmıyor ne oldu bilmiyorum. Sonra arayışım devam etti ve daha uygun bana iyi gelen doğru soruları sorarak beni düşünmeye sevkeden birisini buldum ki beklentim de buydu. Bunun ekolü daha farklı. Bence birisini mutlaka bulun ama baştan ekolünü sorup soruşturun kendisine de nasıl ilerleyeceğinizi anlattırın. İçinize sinerse başlayın.

Sorun sizde değil psikologda. Sanki sahte diplomayla mezun olmuş gibi! Sağlıklı olmayı beklemeniz yanlış ne demek ya? Mutlaka psikoloğu değiştirin. Öncelikle psikolog seçimi yaparken eğitim bilgilerine, deneyim süresine, uzmanlık alanına, hangi yöntemi, terapi tarzını kullandığına bakın. İyi bir psikoloğun yanında kendinizi rahat ,güvende ve anlaşılmış hissedersiniz.

Ne dertler, sorunlar yaşayıp kendini toparlayıp dimdik ayağa kalkan o günlerini bile unutan insanlar var siz neden onlardan olamayacakmışsınız daha neler yaaa çok sinirlendim o kimse

Back
X