- 8 Nisan 2022
- 210
- 28
- 18
- 33
- Konu Sahibi Aasslliimm
-
Çocuklarım için duruyorum zaten ama içimdeki huzursuzluğa engel olamıyorumÇok hassas bir konu. Sırf acıdığınız için kalmanız doğru değil, hasta adamı öylece bırakmanız da doğru değil gibi.
Hastalandıktan sonra destek almadım ama evliliğimin içerisinde destek almıştım.ben 3 yaşında babamı aynı sebepten kaybettim, annem de tam sizinki gibi bir durumdaymış o zaman. o babam vefat edene kadar onun yanında olmayı seçti, belki de vicdanı temiz kalsın diye bilmiyorum. ancak çok zor bir durum, hiç şöyle böyle yapın denecek gibi değil. ancak hislerinizden utanmayın, sonuçta siz de insansınız ve sizin duygularınız da önemli. psikolojik destek alıyor musunuz? böyle durumlarda alınması öneriliyor sanırsam. çok geçmiş olsun
Diğer konularıma bakarsanız biraz anlayabilirsinizEşiniz size ne gibi haksızlıklar yaptı
Çok hassas bir konu. Sırf acıdığınız için kalmanız doğru değil, hasta adamı öylece bırakmanız da doğru değil gibi.
Yanında olmaya çalışıyorum. İhtiyaçlarına yardımcı oluyorum ama içimdeki huzursuzlukla hal ve hareketlerime yansıyo. Gergin oluyorum mutsuzum yüzüm hep asıkben 3 yaşında babamı aynı sebepten kaybettim, annem de tam sizinki gibi bir durumdaymış o zaman. o babam vefat edene kadar onun yanında olmayı seçti, belki de vicdanı temiz kalsın diye bilmiyorum. ancak çok zor bir durum, hiç şöyle böyle yapın denecek gibi değil. ancak hislerinizden utanmayın, sonuçta siz de insansınız ve sizin duygularınız da önemli. psikolojik destek alıyor musunuz? böyle durumlarda alınması öneriliyor sanırsam. çok geçmiş olsun
Ben eski konunuza baktım size fiziksel şiddet uygulamış ve bıçak çekmiş. Siz de bu adam için vicdan yapıyorsunuz. Size bu kadar kötülüğü reva gören birinin yanında olmak zorunda değilsaddi imkanwızlıklarım için boşana
Maddi imkansızlıklardan dolayı daha önce boşanma davası açıp iptal etmiştim. Evliliğime devam etmek zorunda kaldım. Sonrasnda de hastalandı zaten eşim. Bırakıp gitsem vicdanım el vermiyo evet ama kalsamda yapamıyorumBen eski konunuza baktım size fiziksel şiddet uygulamış ve bıçak çekmiş. Siz de bu adam için vicdan yapıyorsunuz. Size bu kadar kötülüğü reva gören birinin yanında olmak zorunda değilsiniz.
Böyle bir şeyin vicdanı olmaz size acıyamayana siz de acımayınMaddi imkansızlıklardan dolayı daha önce boşanma davası açıp iptal etmiştim. Evliliğime devam etmek zorunda kaldım. Sonrasnda de hastalandı zaten eşim. Bırakıp gitsem vicdanım el vermiyo evet ama kalsamda yapamıyorum
Bu söylediğinizi ben kendime çok söyledim. Hatta şey derim kemdime " sıra sende şimdi de o çeksin " . Ama çocuklarıma da kötü olmak istemiyorum biraz daha büyüdüklerinde ben suçlayabilirlerBöyle bir şeyin vicdanı olmaz size acıyamayana siz de acımayın
İyi ama eski konunuza baktım ve gerçekten sizin için çok üzüldüm zaten şiddet görmüşsün birde hastalığıyla mı uğraşacaksın. Çocuklarının ne düşündüğünü bir kenara bırakıp kendin için rahat nefes alsan daha iyi olmaz mı. Senin de canın yok mu sen de insan değil misin. Neden başkaları için kendine yazık ediyorsun hem de ciğeri beş para etmez bir adam için.Bu söylediğinizi ben kendime çok söyledim. Hatta şey derim kemdime " sıra sende şimdi de o çeksin " . Ama çocuklarıma da kötü olmak istemiyorum biraz daha büyüdüklerinde ben suçlayabilirler
Güzel bir soru. Kemoterapi aldığı için güçten ve kilodan düştü zaten o yğzden üstüme yürüme şiddet yok. Ayrıca ses tellerinin birine felç indi kısık sesle konuşabiliyor bu sebeple de bağırıp çağıramıyor. Yani istemsizcede olsa değiimler var tabiPeki hastalıktan sonra size karşı tavrında değişim oldu mu?
Kendime çok haksızlıklar yaptım. Gereksiz yere fazla affedici oldumvicdan önemli ve herkesde olması gereken bir olgu. fakat vicdan muhasebesini iyi yapabilmekte bir o kadar önemli. bir yerdede önce ben diyebilmeliyiz. kendinize karşıda vicdanınızı çalıştırın, ölçün, biçin, tartın. neler yaşandı bu evlilikte en iyi siz biliyorsunuz. teraziye koyduğunuzda vicdansızlığı daha çok kendinize karşı yaptığınız sonucuna varıyorsanız, önce kendinizi düşünmelisiniz
Bazı değişimleri oldu. Güçten düştüğü için saldırgan değil ve ses tellerinde felç olduğu için bağıramıyoreski konularınıza baktım da, cidden ayrılabiliyorsanız ayrılın. sizin vicdanınızı ve enerjinizi hak etmiyor bu adam. zaten çocuklarınız da varmış, ikinizin geçimsizliği onları daha da kötü etkiler zaten çok zor bir durum hastalık. çocuklarınız büyüyünce onlara olanları olduğu gibi anlatırsanız sizde suç bulacaklarını zannetmiyorum, ben şahsen annem keşke uğraşmasaymış babamla diyorum çünkü biliyorum çok haksızlık edilmiş anneme hatta o suçlanmış hastalık için. üstelik sizin eşiniz böyle ağır bir hastalığa rağmen değişip size minnet duymamış anladığım kadarıyla, hiç hiç hak etmiyor bence sizi
Allah'ın sopası yok sözünü hiç bu kadar somut görmemiştim.Güzel bir soru. Kemoterapi aldığı için güçten ve kilodan düştü zaten o yğzden üstüme yürüme şiddet yok. Ayrıca ses tellerinin birine felç indi kısık sesle konuşabiliyor bu sebeple de bağırıp çağıramıyor. Yani istemsizcede olsa değiimler var tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?