Kanser hastasi ve menopozun esiginde bir anne :(

Limon84

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
5
0
1
41
Ne zamandir negatif olan herseyden uzak duruyorum.Her ne kadar tedavim cok zor yipratan beni paramparca eden bir tedavi olsa da moralimi hep yuksek tutmayi basardim.Taaa ki bugune dekkk.Aylar once 4ncu evre lenf kanseri tanisi aldigimda dunyam basima yikildi.5 yasinda bir oglum var.Ve onu birakip gitme korkusu paramparca etti beni...ilk gunler her gece her gun agladim.Moralini bozma iyilesemezsin diyen herkese zaten olecegim dorduncu evre ne demek diyordum....Hastaligim.agir seyirli ama en cok nuks eden tur.simdilik 6 aylik bir kemoterapiden sonra bitmis gorunuyor.Sifir.noktasinda sayilirim suan.Ama aldigim.kemoterapi okadar agir ve agresif bi tedavi yontemiydi ki beni o surecte gunlerce yataga dusurdugu yetmedigi gibi bir de geride yarim bir insan birakmis oldu.Bugun erken menopoza girdigimi ogrendim.Bunu bekliyordum ama yine de hemen.degil ve menopozla ilgili annemin sinirliligi ve ates basmasi disinda hicbirsey bilmiyrodum.Aldigim kemoterapi yumurta hucrelerinin kitlesel olumune sebep oldu.ve iste erken menopozz.Bugun tam.olarak kapsamli bir arastirma yaptim ve bu kanseri ogrendigim gun kadar yikildim diyebilirm...Erken menopozun getirileri hic ama hic iyi seyler olmayacak bana anladigim kadariyla.Her turlu hastaliga davetiye cikariiyor birkere..ve erken yaslanmaya sebep oluyormus cildin sarkmasina kilo almaya sac dokulmesine vs vs vs ben sadece 32 yasindayim yaslanacagimi dusunmek mahvediyor beni.simdi.diyeceksiniz ki sen.hayatini kurtarmissin takildign seylere bak. Hayirrr sadece 32 yasindayim daha benn giyinmeyi sacima basima bakmayi seviyordumm.zayifim bakimliydimm kendime cok ozen gosterirdim.simdi hayat enerjim bitmis durumda ustelik bir de yaslanip cirkinlesmek istemiyorum :'( tum bunlar 6 ay icinde basima geldi ve ben mahvolmus durumdayimm.Yasama sevkim kirildi gitti. :'( Ensemde bir olum korkusu,pesimde hastaliklarr hicbirsey eskisi gibi olmayacak hicbirseyyyy

L Limon84
limon hanim evveliyatla gelmis ve gecmis olsun sihhatinizin uzerindeki kara bulut.
dunle beraber gitti ne varsa, simdi yeni olanlarin vakti.
elimizde artik erken menepoz ihtimali varsa ki bu dunyanin sonu degil, bununla nasil yasayacagimizi ogrenecegiz.
menepoz yaslanmak demek degildir, menapoz kadinligin bitesi de demek degildir; bilakis hatta belki daha ozgur yasayacaksiniz kadinliginizi.
lutfen kendinizi psikolojik olarak sinamayin, evladiniza sizi bagisladigi icin tesekkur edin Hak'ka ve hayata kaldiginiz yerden devam edin. 20'lerin basinda lenf kanseri ile mucadele etti bir arkadasim. cocugu da yoktu ustelik, ne tedavide ne de sonrasinda elini bir gun ojesiz bile gormedim. hayati sevin, o vakit goreceksiniz ki hayat sizi daha cok seviyor.

Canım geçmiş olsun, benim annem de sıkıntı ve stresten 36 yaşında menapoz â girdi, normal yaşında yaşlandı,saçı da maşallah gür, menapoz â giren hiçbi kadının saçının döküldüğünü görmedim, normal yaşında kırışıklık olur, çok yersen kilo olur vs. Sen takılma bunlara canım, gencecik hatunsun

Merhaba
Çok büyük geçmiş olsun, olmuş hatta çok şükür
Allah sizi evladınıza bağışlamış
Yeni bir sayfa açın
Çok şükür hala nefes alabiliyorsak, üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok ?
Daha sağlıklı beslenin, spor yapın, mutlaka işe yarayacaktır
Hatta yüz yogası bile duymuştum ben kk da
Daha 32 yaşınızdasınız evet, taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız o zaman ?
Kanserle savaşmış bir insan, bir anne herşeyin üstesinden gelir Allah'ın izniyle. Yeter ki inanın

Menopozla ilgili bircok.yerde bunlar yaziyor Ben saclarimin yeniden cikmasini beklerken yeni kiyafetler ayakkabilar alip yeniden enerji ile doldugumu hissederken tam da bunlari ogrenmis oldum.Umarim oyledir umarim erken menopoz erken yaslanma degildir.Umarim saclarim falan dokulmez umarim tum bunlar olmaz.Moralim cok ama cok bozuldu bugun

bahsettiğiniz yaşlanma olayı menapozdan mı erken menapozdan mı kaynaklanıyor anlayamadım
benim annem menapoza gireli çok oldu, 60 yaş üstü şu an, 30-40'lık dilimdekilere taş çıkartır diyebilirim
Allah şifa versin size, yavrunuza bağışlasın inşallah.

İnternetten siğile bile baksanız kansere kadar uzanıyo ihtimaller
Oysa basit bi ben olup aldırılan siğiller de var
Böyle düşünün
Arama motorlarından A'dan Z'ye tüm olasılıklar yazılıyor çünkü
Okuyup içinizi karartmayın
Ayşe'nin menopozu farklıdır, Fatma'nın ki farklıdır. Genetik faktörler de etkilidir çünkü
Bakalım L Limon84 'ün ki nasıl olacak ? Yaşayıp göreceğiz, şimdiden karalar bağlamayalım olur mu ?
Spor ve sağlıklı beslenme ile destekle ama mutlaka, herkes yapmalı bunları hatta

Bence hassas zamanlar yaşadığınız için bazi şeyler gözünüzde fazla büyümüş :)
Ablam, 29 yaşımda 2 aylık bebeği varken beyninde tümör olduğu ve 4. Evrede olduğunu öğrendik. Ameliyattan sonra 18 ay kemoterapi -radyoterapi gördü. Siz daha iyi bilirsiniz, bu tedaviler uzadıkça çöker dediler, yaşlanır dediler, cildi bozulur dediler... dediler de dediler.. olmayan şeyler olacak diye kendini üzme dedim hep bende.
Benden 4 yas büyük ve hala benden genç görünüyor. 33 yaşında ama gören 24-25 diyor..
Henüz olmayan bir sey için bugünü zehir etmeyin.
Ve artık her şeyin çözümü var, sizi daha mutlu hissettirecekse estetik yöntemleri ile gençliğinizi destekleyebilirsiniz.
Sadece sağlıklı besenerek ve spor yaparak bile kendinizi genç tutmayı basarabilirsiniz. Siz yazılı çizili şeylere ve etrafınızdaki örneklere bakmayın. Toplumsal olarak menopoza giren kadın yaşlandı, ve kadınlık bitti gibi baktığımız için kendini salması falan da var. İçinizi ferah tutun. Hayata nasıl tutunduysaniz, gencliginize de tutunun.

Hastalık süreci yaşadıkların seni suan bukadar hassaslastirmis emin ol hepsi gecer cok şükür evladina ve sevdiklerine bagislamis seni Rabbim inan ailemde erken menopoza girmis bayan cok var hatta biri rahim agzi kanserinden dolayı tum rahmini ve yumurtaliklarini aldirdi suan saclarida gayet uzun kilosu vardi ameliyattan önce sonradan diyetisyene gidip baya topladı bide baska saglik problemleride olmasina rağmen menopozun öyle bir etkisi yok cnm yani her insanin yasini gosterme bicimi farkli olablir ama bu menopozla ilgili değil.

siz internette yazan herseye neden inaniyorsunuz ama?
saclarinizda cikacak insallah ve siz hayata gulerek yine merhaba diyeceksiniz.
ne kadar buyuk bi hastaligi alt etmissiniz,olumsuz seyler okuyup kendinizi uzmeyin.

Geçmiş olsun.bu hastalığı yenmissiniz ya geçmiş gitmiş ya buna şükür. .
Allah sağlıklı bir hayat nasip etsin.Menepoz her kadında farkli olur.Benim teyzem 40 yaşında rahmi alındı ve hiç te dediğiniz gibi yaşlanma saçlarda dökülme gibi etkiler yaşamadı. Tam tersine yaşını hiç göstermez.Stres ve üzüntüden insanı yaşlandıran. Şimdi siz mutlu olmalısınız hayata pozitif bakmalısınız. Kafanızdan atın bu kötü düşünceleri.göreceksiniz hiç te sandığınız gibi etkileri olmayacak..
Sağlıklı günler dilerim.

çok geçmiş olsun öncelikle...en büyük hastalığı atlatmışsın menepoz sana vız gelmeli..birkere menepoza giren kilo alır yaşlanır diye birşey yok..benim 60 yaşında olup fit olan tanıdıklarım var..sakın bu konuya takılma..böyle bir genelleme yok..yaşlanma tamamen genetik birşey..

D vitamini takviyesi almanı öneririm ve magnezyum, elbette sen de bi araştır öyle kullan ya da aklına yatmazsa kullanma benimki tavsiye sadecw

Cnm bnn annem 35 yasinda girdi menapoza sıkıntı, genetik vs. Simdi 50 yaslarinda ve benden genc ve canli bir yuzu var tek bir bozulma dahi olmadi inanki ve iside cok ağır. Allah seni ogluna bagislamis hergune sukret ve dusunme arastirma cunku internette en ufak seye bile cok fazla yazi var yuzeysel oku dr u dinle iyi beslen gerisi gelir zaten:))

O kadar çok gereksiz bilgiyle doluyoruz ki farkında olmadan.. İnternette yazılanlar, insanların anlattıkları, bazen doktorlar bile en kötü ihtimali çat diye söyleyebiliyor yüzümüze.
Ben hiç duymadım ve görmedim erken menopoza girip erkenden çöken birini. Sizde de böyle olmayacak boşu boşuna canınızı sıkmayın .. Yeni hayatınızın ilk günü yarın ve negatif düşünceler gitsin artık, olasılıklar hep var her şey başımıza gelebilir bence siz en zor zamanları atlatmış yeni bir sayfa açmışken hiiiç kafanıza bir şey takmayın. Her yeni gününüz bir öncekinden güzel olsun :)

Erken menepozu önleyici kürler var. Uyguladiniz mı?

Bir de şöyle düşün. Mesela Nebahat Çehre de çoktan girmiştir menepoza ama ondaki kadinsilik, duruş, hava çoğu genç kadında yok. Yasliligi geciktirmek bizim elimizde. Spor, cilt bakımı, iyi beslenme ve hayata pozitif bakışla eminim hiçbir değişim olmayacak hatta daha da guzelleseceksiniz emin olun

Canim oncelikle rabbim bir an once sifa versin insallah, sen moralini yukset tutmaya bak Allahim seni evladina bagislasin. Kemoterapi hakkinda doktorun daha kapsamli bilgi vermeliydi en basta. Ben yurtdisindayim genelde ileri seviyedeki kanserlerde agir dozda kemoterapi uygulandigi icin tedavi oncesi yumurtalar toplanip dondurulur ve boylece erken menapoz olsa bile tup bebek ile hamilelik dusunulebilir. Bence erken menapoza su anda cok takilma. Ne guzel bi evladin var rabbim uzun saglikli omurler versin olsun sirf bi cocugun olsun ama sagligin yerinde olsun. Ve erken menapoz erken yaslanma degil. 20li yaslarda menapoza giren kadinlar var ve bu daha cok dogurtkanlikla alakali bi durum. Ne erken saclarin dokulur nede erkenden beyazlar

Rabbim şifanızı vermiş inşallah daha güzel günleriniz olucak bu kadar üzülmeyin herşey rabbimden
28 yaşımda yani geçen sene erkenden menopoza gireceğimi hızlı rezerv düşüklüğüm olduğunu öğrendim daha 3 yıl olmadı evleneli başından beri çocuk istiyorduk olmamıştı yıkıldım çocugum olmucak diye menopozun adet gecikmesi hariç tüm belirtilerini yaşıyorum doktorum aniden menopoza girebileceğimi söyledi tedaviler sonucu şükür şuan hamileyim allahım isteyen herkese de nasip etsin inşallah ben menopoza gireceğimi öğrendiğimde en çok üzüldüğüm şey ya çocuğum olmadan girersem di onun dışında ki hiç bir şeye üzülmedim annem şuan 48 yaşında 30 larının ortasında girdi menopoza inan herkes ablam sanıyor gencecik duruyor maşallah saçları olduğu gibi duruyor kilosu aynı cildi gencecik sakın bunlara takılıp üzme kendini internette okuduğun gibi dehşete kapılanmanı gerektiricek etkileri yok evet normal yaşında menopoza girenler kırışabilir kilo alabilir ama erken girenlerde öyle bir sorun olmuyor içini ferah tut.

öncelikle çok çok geçmiş olsun Rabbim bir daha o hastalığı vermesin inş.
ve en önemlisi yavrunuzu size bağışlasın..
bence biraz biraz hayatın içine atılmaya başlayın. bu kadar çok kendi içinize kapanıp netten araştırma yapmayın.
benim annem 30lu yaşların sonlarında sanırım monapoza girdi. hiçbir sıkıntısı olmadı. çok şükür hafif şekeri dışında bişey yok.
ve üstüne üstlük 50 kilo kadın. 56 yaşında.

kayınvalidem menopozu sanırım 70 li yaşlarına doğru görmüş milyon tane rahatsızlığı var en kötüsü panik atak. biraz da onun yüzünden bu hastalıkları türetiyor.
yani kendinize en kötü şeyleri örnek alıp yakıştırmayın. yavrunuzla doya doya hayatı yaşayın.. menopozda biz bayanların hayatına dair ama erken ama geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…