Kanser hastasi ve menopozun esiginde bir anne :(

Genellemelerin hepsi yanlış. A olayı/durumu X, Y ve Z'de aynı etkilere sebep olacak diye bir kaide yok. Örneğin, yıllanmak (yaşlanmak değil) hepimizin yaşayacağı bir olgu. Ancak yaşını almış, güzellikleri ve pozitiflikleriyle genç kızlara taş çıkartacak nice kadın tanıyorum. Demek ki yıllar herkese aynı ölçüde etki etmiyor. Bunun sırrı da doğru beslenmek, spor yapmak ve en önemlisi hayata pozitif bakmaktan geçiyor.

Yine zor zamanlar geçiren ve gücüyle, inancıyla, hayata olan bakışıyla bu zor zamanların üstesinden gelen bir gazetecinin şu cümlesi çok etkilemişti beni: "Hastalığımı öğrendikten sonra hastalığımla ilgili asla araştırma yapmadım çünkü yaşayacak çok güzel günlerim vardı.". Yani, orada burada yazılanları okuyarak moralinizi bozmak, enerjinizi bu yönde tüketmek yerine hayatın güzelliklerine, yaşanacak güzel günlere odaklanın.

Hayat çok güzel. Bahar çok güzel. 5 yaşındaki oğlunuzun gözlerindeki ışıltı çok daha güzel. Bu ışıltı çok şeye değer Hanımefendi.

Güzel günler sizinle olsun.

bakın güneş doğdu yine nefes alıyoruz , çocuğunuz yanınızda her seyden önemli olanlar bunlar. İnternete çok bakmamak lazım hastalık konusunda bilgi çöplüğü sonuta ne doğru ne yanlış bilemiyoruz.

bildiğim tek şey var 27 yaşındayım saçlarım acaip beyazladı yaşadıklarımdan oturu ama mutluyum yaşlanmak o kadar kotu bişi diil onemli olan yaşamak....

Öncelikle geçmiş olsun. Allah sizi evladınıza bağışladı. Önce bunun için büyük mutluluk duymalısınız. 2. kez doğdunuz ve acı deneyimleriniz size hayatın, yaşanılan günün ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bunun farkında olarak yaşayın. Aslında hepimiz son nefesimizi alıp son günümüzü yaşıyor olabiliriz. Ama hayat sürekli bunu düşünerek yaşanamaz.

İnternet doktorlarına da lütfen inanmayın. Ben o yazılar yüzünden bebeğime havale geçirtecektim. Gebelik sırasında ve doğum sonrasında kendime de zarar verecektim. Sadece ve sadece doktorunuza inanın. Herkesin durumu özel ve farklıdır. Yaşlanmak bizim elimizde. Spora başlayabilirsiniz, yüzmeye gidebilirsiniz. Lütfen her doğan güne kıymetini bilerek uyanın. Bu hepimiz için geçerli tabi. Bazen acı da olsa yaşamak gerçekten çok güzel. Tadını çıkaralım. Size güzel, huzurlu, sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum.

Gecmis olsun acil sifalar diliyorum Allah sizi yavrunuza bagislasin insallah cok genc bir annesiniz tek merak ettigim sey size uygulanan kanser tedavisinin yumurtaliklarinizi etkileyecegi onceden bilinen birsey normalde yasinizda goz onune alinarak ve ileride yeniden cocuk sahibi olma istediginiz de dusunulerek size yumurtalarinizin alinip saklanmasi teklif edilebilirdi. Cunku doktorlar bunu biliyorlar ama sanirim suan en onemlisi sizin hayatinizi kurtarmak oldugu icin belki bunu oncelik olarak gormemis olabilir. Siz bence simdi bunlari dusunup dahada uzmeyin kendinizi artik menopoz sonrasi icin cok iyi destekleyici hormon tedavileri var yan etkilerini azalmak amacli ayrica siz cok gencsiniz 50 yasindaki menopozlu bir kadinin yasdadigi herseyi yasamak zorunda degilsiniz ve onceliginiz kanseri yenmek olsun kendinize bu kadar yuklenmeyin ve sevdiklerinizden destek alin.
gecmis olsun

Rabbim sabırların güçlerin şifaların en büyüğünü versin size.hayattaki sınavlarımız farklı farklı.bazısı Zor bazısı kolay

öncelikle çok büyük geçmiş olsun, hastalığınızı atlatmanıza çok sevindim.
daha önce farklı bir konuda da yazmıştım, annem 36 yaşındaydı rahmi ve yumurtalıkları alındığında, şu an 55 yaşında, boyu 1.65 kilosu 60, genç kız gibi fiziği var, yüzü için de şunu söyleyeyim 36 yaşındaki abimin sevgilisi sanıyorlar bazen :)

Canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin üzüldüm hangimizin derdi yok ki dua et bol bol inşallah geçer

Geçer elbet geçer
Bazı acılar deler geçer
Bazısı siler geçer
Bazısı teğet geçer
Bazısı deşer geçer
Bazısı paramparca eder
Ama elbet birgün hepsi geçer

Cok gecmis olsun. Her şerde bir hayır mutlaka vardır. Lütfen üzmeyin kendinizi.

Menopoz icin Saraçoglu hocanin kürleri var. Hemen teslim olmadan birde onları deneyin bence.

Velev ki menopoza girdiniz. Bu sizin yaşlandıgınız anlamına gelmezki. Benim annem 40 yaşında menopoza girdi. Maşallah ne kemik erimesi ne başka rahatsızlık. Spor falanda yapmaz. Her gören ne kadar genç göründüğünü söyler. Pırıl pırıl cildi cok az kirisiklari var.
Bu tür örnekler varken niye en kötüsü size olsunki?

Herşey çok güzel olacak.

Cok sevdiğim bir ablam var. Rahim ağzı kanseri. Tedavisini oldu. Ne saçları döküldü, ne kilo aldı ne bir şey. Atlatti çok şükür hastalığı ve inanilmaz hos bir bayan hala. O da menopoza girdi ama görsen 35 inde dersin ama 50 yaşında. Inan herkeste farkli oluyor

erken menepozun getirileri dediğiniz etkileri internetten araştırdınız sanırım. internette başımız ağrısa tümor var filan çıkıyor araştırdığımızda. bir de insandan insana farkeder. bi canan karatay bi de nebahat çehre örneği var mesela. imkanınız varsa krem, kür vs kullanabilirsiniz.

internette aramayın sorularınızın cevabını rica ediyorum. başım ağrıyor dersiniz beyin tümörü der, bacağım ağrıyor dersiniz kalp damarınız tıkalı anjiyo olmazsa kalp krizinden ölürsünüz der, saçlarım dökülüyor dersiniz akciğer kanseri belirtisi der. 28 yaşımdayım. ama çevremde çok fazla ileri yaşta hanım var. teselli etmek adına değil inanın gördüğüm için inanarak söylüyorum ki; doğru bir beslenme, hareket ve bakımla istediğiniz gibi olacak ve kalacaksınız. hastalığa açık bir hale geliyor vücut, bu doğru. ama bu açığı iyi bir güvenlik mekanizması kurarak kapatmak neden tüm sıkıntıların çözümü olmasın. inanın herşey bitmiş değil aksine yeni başlıyor.

Tum cevaplar icin cok tesekkur ediyorum.
Umarim hersey yolunda gider.
Doktorum yuksek ihtimalle menopoz demisti tedavinin.basinda ama ben sonuna kadar regl oldum.Demek ki erken.menopoz olmayacak her bunyenin ilaca cevabi farkli dedi ama son kemoterapiyle birlikte tamamen bitti.Cok uzuldum.Ama tedaviye baslamadam embriyo dondurma islemi yapildi.Eger tekrar gebelik istersem sansim var sukur.

Siz hastaligi atlatmaya bakin. Kanser hastalarina baskalarini ornek gostermeyin denir ama tedavi sonrasinda tanidigim 3 bayani gorunce şok olmustum genclik iksiri mi aldiniz siz dedim hatta :) siz bi bitirin tedaviyi sonrasi guzel olacak insallah

38 yasindayim. Kanser hastasiyim ve menepoza girdim. Soguk soguk terler bosaliyo benden. Bu sureci nasil atlaticam hic bilmiyorum.

Teyzem de 32 yaşındaydi menopoza girdiginde. Herhangi bir tedavi sonucu falan de değil üstelik, 3 küçük çocuğuyla birlikte bir günde kaybettiği kocasının üzüntüsü yüzünden oldu. Kocasi ölünce bir sürü şeyle tek başına mücadele etti.

Ve gören kimse yaşını gösterdiğini dahi söylemezdi 5 6 yaş daha genç görünüyordu çünkü. Demek istediğim kendinizi bunun için üzmeyin. Evet sıkıntılı bir süreç atlatmışsınız ama geçmiş artık. Bundan sonrasi hayatın olağan akışı ve düzenli kontrollerle devam edecek. Mutlu olmak için çok fazla sebebiniz var, menopoz konusu sizi bu kadar uzmeye değecek bir sorun değil çünkü herkeste etkisi aynı olmuyor.

Ilkokul arkadaşımın annesi de 28 yaşındaydı sanırım lenf kanserine yakalanmışti 4. Evrede. Şimdi tamamen atlattı, fotoğraflarını görüyorum sosyal medyada 20 yaşındaki kızı ile kardeş gibi görünüyor. Çok mutlu bir hayatı var belli ki :) Sizin de öyle olacak inşallah..

kimse menopoza girdigi zaman aniden cirkinlesip sarkmıyor veya baska bir sey olmuyor merak etmeyin :) hem menopoz icin bilinen genel tanı yumurtalıklarla ilgili, kimse menopoza girince ilk once erken yaslanıcam cirkinlesicem demiyor cunku erken yaslanma veya hızlı yaslanmayı menopoza baglamıyor kimse cunku oyle bır etkisi yok denecek kadar az. bence siz su an cooook kucuk bır seye takılmıssınız okurken gulumsedim daha kotu bır konu okumayı bekliyordum. bence mutlu olun takılmayın boyle seylere hıcbır sey olmayacak. kırıssanız bıle yası geldigi icindir bu menopozla alakası yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…