Kanser ihtimaliyle yaşanır mı...

sevgisiz sevgili

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
57
19
3
Lütfen konumu taşımayın gercekten delirmek üzereyim yüksek riskli hpv taşıdığımı öğrendim sürekli smear vermem gerekiyormuş. Rahim ağzı kanseri için bunu yaptırcam ama ya diğer bölgeler için nasıl kontrol altında olucam. Ağız dil gırtlak kanseri yapmadan nasıl durdurucam bunu. Peki ya eşim ? Ya ona birşey olursa ya bana bişey yapmayan virüs onu kanser ederse ben bu ihtimallerle nasıl yaşıcam. Kendimi geçtim onu düşünüyorum çünkü ben araştırıyorum ihtimalleri tehlikeleri biliyorum ama o bilmiyo okumuyo kötüyü düşünmek istemiyo. Beni doktora götürüyo ama hiç dur bi ben gideyim demiyo beni kendinden daha çok düşünüyo. Diğer ihtimaller için kendimi kontrol altında tutabilirim ama kendimi düşünürken ona birşey olursa. Lütfen birşeyler söyleyin şunu yap bunu yap diyin lütfen...

siz agiz girtlak kanseri olmazsiniz esiniz olur eger baska seyler denerseniz cinsellik anlaminda.
evlenmeden gencleri asilamak lazim bu virusten ve bircok cesidinden koruyan asi var.
Sizin kontrollu davranmaktan baska careniz yok benim bildigim buyuk ihtimalle esinizide gecmistir ama erkeklerde pek anlasilmasi mumkun degil kadinlar gibi.

Geçmiş olsun
Size teşhis konulurken eşinize de test yapılmadı mı ?
Siz nerden kapmışsınız ?

Doktor tuvaletlerden vs geçmiş olabilir buna takılmaya gerek yok dedi eşimin benden önce elbette birlikteliği olmuştur ama ilk bende belirtiler başladığı için ya benim yüzümden olduysa diye kendimi yiyiyorum

Doktor tuvaletlerden vs geçmiş olabilir buna takılmaya gerek yok dedi eşimin benden önce elbette birlikteliği olmuştur ama ilk bende belirtiler başladığı için ya benim yüzümden olduysa diye kendimi yiyiyorum
Bu zamana kadar nasıl korundunuz ?
Kondom hariciyse eşinizede test yaptırın.

Yaşanıyor gördüm, babam kanserin kıyısından döndü, birkaç ay daha kontrole gitmese çok geç olabilirmiş dediler, ki kontrole tesadüfen gitmişti. Şu an sürekli kontrol oluyor, bizim de olma olasılığımız yüksekmiş bu sebeple bizim de 35 yaşlarımızda kontrole gitmemiz lazımmış erkek kardeşimle. O yüzden sakin olun, kontrolleri ihmal etmeyin. En önemlisi bence eşinize de test yapılmalı. Çünkü siz iyileşmeye gittiğinizde o sanırım size yine bulaştırabilir.

Doktor zaten sende varsa eşinde de vardır dedi eşimde bende problemler çıkmaya başlayıncaya kadar bi sorunu yoktu. Bu yüzden acaba benden mi kaynaklandı diye düşünmeye başladım. Zaten anksiyete problemim var bütün kötü senaryolar kafamın içinde dönüp duruyo nasıl kurtulucam bu histen nasıl hayatımıza devam edicez...

Sürekli kontrole gitmek bişey oluyor mu hissiyle yaşamanın nasıl bişey olduğunu az çok biliyosunuzdur cehennem gibi..

Hpv virüsü bende de var.
Tiplerini hatırlamıyorum.
Annem şu an rahim kanseri.
Teyzem rahim kanserinden vefat.

Süreci çok iyi biliyorum.
Sana diyeceğim doktor ne zaman kontrole gel dediyse git.
Bu kanser hiç kontrol yapılmadığı takdirde ancak evre 3 te kendini belli ediyor.
O da kötü huylu hücrelerde geç kaldın demek oluyor.
Evre 1gibi durunlarda tespit edildiğinde kurtulma şansın %90-95
Evre 2 de %80-85
Böyle gidiyor.
Kanser olacaksın diye bir şey yok.
Ama olmayacaksın diye bir şey de yok.
Aksine kendini şanslı say.
Nice kadın bu durumun farkında olmadan yaşıyor.
Farkına vardıkların da da geç kalınmış oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…