Kanser ile ilgili bir sorum var

Tabloyu nasıl gördünüz de yorum yaptınız anlamıyorum ki!
Bu tür konuşmalar yüzünden bazı hastalar ve hasta yakınları tedaviden , yeni tedavi arayışlarından vazgeçiyor.
Çok tanıdığım var 4. evredeyken sağlığına kavuşan .
Artık tedavi seçenekleri çok fazla.
Farklı kemoterapi kombinasyonları , hedefe yönelik tedaviler, akıllı ilaçlar , immünoterapi ( ki bu tedavi bence geleceğin tedavisi olacak, fayda gören hasta sayısı çok fazla)
Kanserde oranlar , kötü örnekler üzerinden ilerlemek doğru değil.
Herkesin hastalığının seyri, kanser hücresinin agresiflik durumu, her hastanın prognozu birbirinden farklıdır. Kanserlerin türü kendi içerisinde bile birçok türe daha ayrılır ve hepsinin tedavisi birbirinden farklıdır.
Bu hastanın yakını belki de iyileşebilecekken ( ki en ufak şans dahi şanstır) , tedaviden vazgeçse nasıl hissedeceksiniz merak ettim .
Kanser hastaları ve yakınları gerçekten çok zorlu süreçlerden geçiyorlar. Lütfen konu hakkında yorum yaparken daha dikkatli olun..
Kesinlikle katılıyorum. Biz neler yaşadık.ilk dr 4.evre dedi, gencecik hasta ölücek, çocukları kalacak, ayy fena oluyorum tansiyonum fırladı deyip hemşiresini çağırdı, kendisiyle ilgilenmesini istedi. Biz böyle kaldık. Adama daha çok üzüldü kardeşim :)

Biz de akıllı ilaç kullandık. 3 pozitiften dolayı. Ama can bey bile adım adım ilerledi. Ameliyatın şekline bile kemo bittikten sonra karar verebildi. Aynı hastada 2. Defa aynı yerde kanser görülmesi bile aynı tedaviyle olmayabiliyorken bu kadar net ve soğuk konuşmak :KK34:

Kesinlikle katılıyorum. Biz neler yaşadık.ilk dr 4.evre dedi, gencecik hasta ölücek, çocukları kalacak, ayy fena oluyorum tansiyonum fırladı deyip hemşiresini çağırdı, kendisiyle ilgilenmesini istedi. Biz böyle kaldık. Adama daha çok üzüldü kardeşim :)

Biz de akıllı ilaç kullandık. 3 pozitiften dolayı. Ama can bey bile adım adım ilerledi. Ameliyatın şekline bile kemo bittikten sonra karar verebildi. Aynı hastada 2. Defa aynı yerde kanser görülmesi bile aynı tedaviyle olmayabiliyorken bu kadar net ve soğuk konuşmak :KK34:
Ben gerçekten bazı insanların hangi tıp eğitimi ile böyle konuştuklarına inanamıyorum .
Arkadaş tarafından tedavi seçeneklerinin hepsi elendi. Hastanın son zamanları olduğuna kanaat getirildi

Ben gerçekten bazı insanların hangi tıp eğitimi ile böyle konuştuklarına inanamıyorum .
Arkadaş tarafından tedavi seçeneklerinin hepsi elendi. Hastanın son zamanları olduğuna kanaat getirildi

Öyle bir kesin konuşmuş ki sanarsın kendisi doktor, tahlillere baktı tedavileri denedi ümit kalmadı
Merhamet ne mühim bir duygu
Ve ne çok eksik

Arkadaşlar benim bir yakınıma kanser teşhisi kondu.
Göğüs kanseri.
Önce ameliyat dendi, sonra hızlı yayılıyor denildi. Kemoterapiye başlandı, şimdi de kemik tarama sonuçları iyi çıkmadı ciğerleri ilikleri sarmış deniliyor.
Doktor çok umutsuz konuşmuş.
Bilgisi olan hastane, doktor önerisi olabilecek olan var mı
Canımm cok gecmıs olsun evet benım tanıdıgım bırıde aynı sekıl oldu yanı o kadar yayılmamıstı heralde onun ama muhtesem bır doktora gıdıyordu adı ALİ DURMUS

Yuh :KK57: türk filmlerinde bile bu kadar net söylemiyorlar.

Kardeşim yaşadı. Göğüs değil ama meme kanseri.

Bursa da bi dr tavsiye ettiler gittik. Adamın bi gömün artık demediği kaldı. Sonra istanbul altunizade de gül başaran ı tavsiye ettiler. O muayeneden sonra derhal ameliyat kararı verildi ve can Atalay a yönlendirdi. Aynı hastanede. Kardeşim ameliyat oldu ve çok şükür şu an çok iyi. Kemo vs bitti. Mecburi menapoza girdi. Onun için olduğu iğneler de bitti. Şuan kıvır kıvır kısacık saçları bile var.
Çok geçmiş olsun, ümidinizi yitirmeyin. Acil şifalar diliyorum.
Bende annemi kanserden kaybettim,pankreas kanserinden.
Meme kanserinden çok çok çok zorlu bir süreç ve kısa bir ömür.
Şimdide teyzem meme kanseri.
Uzun ve yoğun bir süreç bu hastalık ve evreleriyle mücadele ettim moral bozmak için yazmadım bunu.
Kanserde evre önemlidir,uzak metastaz çok ve tedaviye olumlu yanıt alınamıyorsa sonuç değişmiyor malesef.
Tabiki şifa diliyorum tüm hastalara.
Hastalık öldürmez,eceli gelen ölür.
Herşeye herzaman hazırlıklı olmalıyız demek istediğim bu.
Son evredeki hastaları çok hırpalamamak en iyisi bana göre,çünkü çok yorgun oluyorlar.
Biz annemin son iki haftasını yazlıkta tatil yaparak geçirdik ve döndükten üç gün sonra vefat etti.
Ömrünüz bitmediyse çeşmeden akan suda şifa olur,ömür bittiyse uzayada gitsen çare yok.

Bu tür konuşmalar yüzünden bazı hastalar ve hasta yakınları tedaviden , yeni tedavi arayışlarından vazgeçiyor.
Farklı kemoterapi kombinasyonları , hedefe yönelik tedaviler, akıllı ilaçlar , immünoterapi ( ki bu tedavi bence geleceğin tedavisi olacak, fayda gören hasta sayısı çok fazla)
Herkesin hastalığının seyri, kanser hücresinin agresiflik durumu, her hastanın prognozu birbirinden farklıdır. Kanserlerin türü kendi içerisinde bile birçok türe daha ayrılır ve hepsinin tedavisi birbirinden farklıdır.
Bu hastanın yakını belki de iyileşebilecekken ( ki en ufak şans dahi şanstır) , tedaviden vazgeçse nasıl hissedeceksiniz merak ettim .
Kanser hastaları ve yakınları gerçekten çok zorlu süreçlerden geçiyorlar. Lütfen konu hakkında yorum yaparken daha dikkatli olun..
annemi kanserden kaybettim,pankreas kanserinden.Bahsettiğiniz şeyleri çok yakinen yaşadım ve laf olsun diye yazmadım.
Şimdede teyzem meme kanseri ve aynı durumdan tekrar geçiyoruz.
Ben hastalığın son evresinde ve doktorunda durumu değerlendirmesi sonucu,hastanın ordan oraya hırpalanması taraftarı değilim.
Elbetteki hastalık öldürmez,eceli gelen ölür.
Ancak ölüme inanan bir toplum olarak,bu gerçekten bu denli kaçmamız saçma geliyor bana.
Konu sahibi kanser hastası yakınımız var doktor tavsiye edermisiniz dememiş,doktoru yapacak birşey yok durumu kötü hazırlıklı olun demiş.
Doktorun gidişatı görmeme gibi bir durumu varda,bizmi göreceğiz bu seyri.
Tüm hastalara şifa diliyorum,ömrü varsa zaten o şifa onu bulacaktır.
Yorumum konu sahibinin moralini bozmak için değil,hastayı bunun için çok hırpalamamaları içindi.
Başka bir yorumdada belirttim,annemin son evreydi ve gidişat iyi değildi doktorumuz bunu belirtti.
Bizde iki hafta tatil yaptık çok güzel döndük ve üç gün sonra annemi kaybettik.
O süreci başka doktor ve hastane hastane gezerek geçirmediğim için daha huzurluyum.

annemi kanserden kaybettim,pankreas kanserinden.Bahsettiğiniz şeyleri çok yakinen yaşadım ve laf olsun diye yazmadım.
Şimdede teyzem meme kanseri ve aynı durumdan tekrar geçiyoruz.
Ben hastalığın son evresinde ve doktorunda durumu değerlendirmesi sonucu,hastanın ordan oraya hırpalanması taraftarı değilim.
Elbetteki hastalık öldürmez,eceli gelen ölür.
Ancak ölüme inanan bir toplum olarak,bu gerçekten bu denli kaçmamız saçma geliyor bana.
Konu sahibi kanser hastası yakınımız var doktor tavsiye edermisiniz dememiş,doktoru yapacak birşey yok durumu kötü hazırlıklı olun demiş.
Doktorun gidişatı görmeme gibi bir durumu varda,bizmi göreceğiz bu seyri.
Tüm hastalara şifa diliyorum,ömrü varsa zaten o şifa onu bulacaktır.
Yorumum konu sahibinin moralini bozmak için değil,hastayı bunun için çok hırpalamamaları içindi.
Başka bir yorumdada belirttim,annemin son evreydi ve gidişat iyi değildi doktorumuz bunu belirtti.
Bizde iki hafta tatil yaptık çok güzel döndük ve üç gün sonra annemi kaybettik.
O süreci başka doktor ve hastane hastane gezerek geçirmediğim için daha huzurluyum.

İnna lillah ve inna ileyhi raciun Allah rahmet eylesin annenize

Rabbim zorda darda bırakmasın derdi veren Rabbim devasını da lütfeylesin inşallah
Teyzenize anneme bu hastalıktan muzdarip bütün hastalara şifa diliyorum

İnna lillah ve inna ileyhi raciun Allah rahmet eylesin annenize

Rabbim zorda darda bırakmasın derdi veren Rabbim devasını da lütfeylesin inşallah
Teyzenize anneme bu hastalıktan muzdarip bütün hastalara şifa diliyorum
amin tüm hastalarımıza acil şifa versin Rabbim şu mübarek günlerde inşallah.
Hayattaki en büyük imtihan sağlıkla olanı,bunuda ancak başımıza gelince öğreniyoruz.

Kusura bakmayın öncelikle rahatsız ediyorum. İmmünoterapiden bahsetmişsiniz. Bunu yaptıran bir yakınınız veya tanıdığınız var mı?

Back
X