kanser korkusu

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
3-4 ay evvel başka bir şikayetim için ayrıntılı kan testi yaptırmıştım. b12 eksikliği harici hiçbir şey çıkmadı çok şükür.

ben 2 yılda 1 meme ultrasonuna girerim kontrol amaçlı. 12 gün sonra yine gireceğim. birkaç gündür sağ mememde hafif bir ağrı başladı. bir iki ay önce de ağrımıştı ama geçti şimdi yine başladı. ben açıkçası hastalık hastasıyım. korkudan kendi kendimi muayene edemedim kitle var mı yok mu diye. daha 12 gün var ultrasona şimdi bi kitle bulsam deliririm 12 günde. bekleyemem. kafayı yerim sanırım. şu an bile birazcık panik oldum. bu kadar panik olmamın sebebi yakın bi arkadaşımın da meme kanserine yakalanmış olması, onunla konuştukça bende zaten var olan hastalık hastalığı hepten artmaya başladı.

ben şey sorucaktım, eğer kanser olsaydım bu 4 ay önce yaptırdığım kan testinde belli olur muydu? yani doktor kan tahlilinden hareketle bana bir şeylerin ters gittiğini söyleyip tetkiklerine devam eder miydi? bir şey demedi sadece kansızlık için iğne verdi. yoksa bu gibi şeyler kan testinde ortaya çıkmaz mı? yorumlarınızı bekliyorum.

3-4 ay evvel başka bir şikayetim için ayrıntılı kan testi yaptırmıştım. b12 eksikliği harici hiçbir şey çıkmadı çok şükür.

ben 2 yılda 1 meme ultrasonuna girerim kontrol amaçlı. 12 gün sonra yine gireceğim. birkaç gündür sağ mememde hafif bir ağrı başladı. bir iki ay önce de ağrımıştı ama geçti şimdi yine başladı. ben açıkçası hastalık hastasıyım. korkudan kendi kendimi muayene edemedim kitle var mı yok mu diye. daha 12 gün var ultrasona şimdi bi kitle bulsam deliririm 12 günde. bekleyemem. kafayı yerim sanırım. şu an bile birazcık panik oldum. bu kadar panik olmamın sebebi yakın bi arkadaşımın da meme kanserine yakalanmış olması, onunla konuştukça bende zaten var olan hastalık hastalığı hepten artmaya başladı.

ben şey sorucaktım, eğer kanser olsaydım bu 4 ay önce yaptırdığım kan testinde belli olur muydu? yani doktor kan tahlilinden hareketle bana bir şeylerin ters gittiğini söyleyip tetkiklerine devam eder miydi? bir şey demedi sadece kansızlık için iğne verdi. yoksa bu gibi şeyler kan testinde ortaya çıkmaz mı? yorumlarınızı bekliyorum.
Uslubunuzdan cok belli oluyor sanirim biraz evhamlisiniz ben de oyleydim ama bitaktim artik isin ucunu
Ben sizde bir rahatsizlik oldugunu dusunmuyorum agri bende de oluyor ara ara bu agrilarin tek nedeni kanser degildir.lutfen rahatlayin biraz iyi gunler dilerim

Şimdi korkma hemen bazen kan tahlilleri süper iken bile belli olmayabiliyor annemin en ufak belirtisi yoktu yemek yememe ve mide bulantısı haricinde ama bu demek değil ki sen kansersin göğüs ağrısı olabilir bende bazen sağ memem ağrır ama üzerine yatmissindir adet olacaksinizdir kolu yordugum zaman bile bazen komple ağrıya oluyor koltuk altim ve benim memem kaltukaltindan başlar bunları göze alarak bence muayeni yapmalısın

Uslubunuzdan cok belli oluyor sanirim biraz evhamlisiniz ben de oyleydim ama bitaktim artik isin ucunu
Ben sizde bir rahatsizlik oldugunu dusunmuyorum agri bende de oluyor ara ara bu agrilarin tek nedeni kanser degildir.lutfen rahatlayin biraz iyi gunler dilerim
evet ya, hele şu aralar stresli bir dönemdeyim, yalnızım. belki de kendi kendime kuruntu yapıyorum. ama işte doktor temiz diyene kadar kendimi ne kadar rahatlatmaya çalışırsam çalışayım evhamlar geçmiyor.

Şimdi korkma hemen bazen kan tahlilleri süper iken bile belli olmayabiliyor annemin en ufak belirtisi yoktu yemek yememe ve mide bulantısı haricinde ama bu demek değil ki sen kansersin göğüs ağrısı olabilir bende bazen sağ memem ağrır ama üzerine yatmissindir adet olacaksinizdir kolu yordugum zaman bile bazen komple ağrıya oluyor koltuk altim ve benim memem kaltukaltindan başlar bunları göze alarak bence muayeni yapmalısın
adet dönemime daha çook var, 20 gün falan. bilmiyorum ya ultrasona girmeden geçmiycek bu korkular. elle muayene yapamam kazara bi sertlik gelirse o 12 gün geçmez.

adet dönemime daha çook var, 20 gün falan. bilmiyorum ya ultrasona girmeden geçmiycek bu korkular. elle muayene yapamam kazara bi sertlik gelirse o 12 gün geçmez.
Ya canim sen bu meme kanserini takinti yapmissin kontrollerini yaptiriyormussun ne guzel iste ahh ah bu takintilar bence bekle kontrol gunun geldiginde yaptir ailende var mi kanser vakasi

Özel hastaneye gidin ultrasonu orda yaptırın. Maddi imkanınız varsa devlet hastanesinin gününü boşuna beklemeyin. Sürekli hastalık düşünmek davet etmek denektir sakin olun.
maalesef şu an durumum yok işsizim. doğru söylüyorsunuz ama dedim ya insan işsizlikten böyle şeylere kafa yoruyor.

Ya canim sen bu meme kanserini takinti yapmissin kontrollerini yaptiriyormussun ne guzel iste ahh ah bu takintilar bence bekle kontrol gunun geldiginde yaptir ailende var mi kanser vakasi
yok. doktor da sordu zaten. 25 yaşındayım. ama işte belli olmaz ki en kel alaka kişide bile olabiliyor. kontrol günümü bekliyorum ama nasıl ter dökücem kimbilir sonuçları alana kadar.

yok. doktor da sordu zaten. 25 yaşındayım. ama işte belli olmaz ki en kel alaka kişide bile olabiliyor. kontrol günümü bekliyorum ama nasıl ter dökücem kimbilir sonuçları alana kadar.
Yanlis anlama beni lutfen ama takinti icin psikolojik tedavi gordun mu lutfen yanlis anlama bende de vardi kanser takintisi astim beynimde tumor olduguna inanmistima ama gel gor ki doktorlari ikna edemiyordum inanmiuorlardi beynimde tumor olduguna bas donmelerim vardi 2 kez tomografiye girdim bisey cikmadi dr en son bir psikiyatrist ile gorusmende fayda var demisti

Zaten ruyin kontrollerinizi oluyormuşsunuz
Bunun dışında yapılacak birşey yokki
Korkmak sizi hastalıktan korumaz
Bir dünya kadın bu hastalığa yakalanıp tedaviyle sağlığına kavuşuyor

Yaşadığınız üzücü olay sizi çok etkilemiş
Psikolojik yardım alın böyle hayat geçmez

Yanlis anlama beni lutfen ama takinti icin psikolojik tedavi gordun mu lutfen yanlis anlama bende de vardi kanser takintisi astim beynimde tumor olduguna inanmistima ama gel gor ki doktorlari ikna edemiyordum inanmiuorlardi beynimde tumor olduguna bas donmelerim vardi 2 kez tomografiye girdim bisey cikmadi dr en son bir psikiyatrist ile gorusmende fayda var demisti
yok canım neden yanlış anlayım, çok haklısın bununla alakalı tedaviye ihtiyacım var çünkü bu ilk değil. ama hastanelerden öylesine nefret ediyorum ki acil durumlardan başka gitmek istemiyorum. ama görmem lazım tabi :(

Zaten ruyin kontrollerinizi oluyormuşsunuz
Bunun dışında yapılacak birşey yokki
Korkmak sizi hastalıktan korumaz
Bir dünya kadın bu hastalığa yakalanıp tedaviyle sağlığına kavuşuyor

Yaşadığınız üzücü olay sizi çok etkilemiş
Psikolojik yardım alın böyle hayat geçmez
haklısınız. bunlar hep işsizlikten. hayatım bu kadar boş olmasa aslında rahatlıycam biraz.

haklısınız. bunlar hep işsizlikten. hayatım bu kadar boş olmasa aslında rahatlıycam biraz.
İşsizlik derken para kazanacağınız bir işten mi bahsediyorsunuz
Öyleyse herkes işsiz kalabilir
İşsizlik boşluk demek değil
Her işi olanın da hayatı dolu dolu değil
İş bulunur elbet sağlığınız bozulmasın

İşsizlik derken para kazanacağınız bir işten mi bahsediyorsunuz
Öyleyse herkes işsiz kalabilir
İşsizlik boşluk demek değil
Her işi olanın da hayatı dolu dolu değil
İş bulunur elbet sağlığınız bozulmasın
bekliyorum bakalım, işsizlik sırf paradan dolayı dert değil sürekli evdeyim kafamı meşgul edecek bir şeyler yok o yüzden dert yaratıyorum kendime.

30 lu yaslarimda bu hastalik hastaligina bende yakalanmistim. Dr.a gitmek kar etmiyor icini biraz ferahlatiyor ama.sonra vucudunun baska bir bolgesine takiliyorsun ,bunun sonu yok.Hergun azar azar oluyorsun birseyim var mi diye diye. Muhakkak birseyle ugrasmalisiniz ve sakin internete girmeyin.Bu sekilde olanlar internete girip hastalik ararlar.O donem gittigim psikiyatristim buyukler icin olan boya kitaplarindan onermisti.Sonra azalarak bitti , enerjinizi baska yere kanalize edin

Doktor ekle muayene etmiştir sanırım.
Bir de ağrı varsa korkma demişti doktorum bana da..
Geçen yaz ağla ağla bir hal olmuştum. Elime kitle geldi ağrıdan duramıyordum.
Sonuç temiz...
Hormonlarımdan dolayı kitleleşme mi ne olmuş.

Ben de hastalık hastası olmaya ramak kala kendimi kurtardığımı düşünüyorum.
Sizin elinizde düşünmeyin başka seyler uğrasın. İlaç değil ruhumuz iyileştirecek.

Allah korusun kötü bir durum olsa kanda çıkmaz bildiğim kadarıyla. Bende her yıl meme kontrolüne gidiyorum yaklaşık 7 yıldır. Gideceğime yakın biraz korkuyorum ama çokta endişelenmiyorum artık. Benimkilerin içi kist dolu yani sayılmayacak kadar çok her ele gelen kitle kist kötü huylu olmayabiliyor. Rahat olun.

Back
X