• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık anksiyetesi

Seni o kadar iyi anlıyorumki bende aynı şeyleri yaşadım. Chackup a girdim hiç biyerimde bişey çıkmadı. Hatta nöroloji doktoru ms olsan biyerin uyuşur demişti hiç unutmam akşam eve gittim kolum uyuştu :) sonra iç hastalıkları doktoru sen bi psikiyatriste git dedi. Ben kabul etmiyorum ama tabi yok diyorum bende bişey var bulamıyolar. Sonra psikiyatriste gittim ilaç verdi. 15 gün sonra herşey geçti

Sizin önce psikiyatriste gitmeniz lazım. İlaç tedavisi şart gibi duruyor çok ilerlemiş anksiyeteniz. Sonrasında bir psikolog ile terapiye de devam edin.

Ben de bir hastanede yanlış ilaçlı tedavi sonucu başladı bu anksiyete. Sağlık çalışanlarına güvenim azaldı, verilen ilaçların beni zehirleyeceğini düşünür oldum. Her gün bir yerim ağrırır oldu. Hpv den tut Konversiyon bozukluğuna kadar her şeye vücudumda belirti buldum. Baş edemeyince psikiyatri ve terapi almaya başladım. Şimdiler de daha iyiyim. ilaçlı tedavi alın tek başına terapi yeterli değil

Çok geçmiş olsun sizinkini biraz daha makul görebiliyorum ciddi bi rahatsızlık geçirmişsiniz ve sonrasında başlamış benim böyle bir rahatsızlığım olmadı ama yaşadığımız korkular aynı çok zor bi durum yaşarken her saniye ölmek acı çekmek allah yardımcımız olsun inşallah
çok teşekkür ediyorum umarım hepimiz bir an önce şifa buluruz

inanın dediğiniz gibi olmuyor 6 yıl önce omur ilikte sinir ucu iltihabı geçirdim yani bi anda belden aşşağım tutmadı felç gibi düsünebiliriz bi anda sıfırdan basladım hayata yeniden yürümeyi öğrendim resmen hala daha tam geçmiş değil ve vücudumun bi yerinde en küçük bisi olsa hastalığa bağlıyorum yeniden yaşamaktan korkuyorum hastalığımın ilk baslarında fizik tedaviye giderken yolda bi ceset gördüm ve aksamına herşey basladı ölücem sandım yerimde duramadım duvarlar üstüme üstüme geldi attım kendimi evden hemen ertesi gün bi psikiyatrıya basladım ilaçlar kullandım iyi oldum ilaçlar bitti yazdırmak için randevu aradım yoktu kendi kendime bıraktım ilaçları ataklarım ayda yılda bir oluyodu şimdi çok sıklaştı birinin ölüm haberini alsam kendimden geçiyorum ölmekten korkuyorum hemen çarpıntılar baslıyo ellerim ayaklarım uyusuyo bayılcak gibi oluyorum 1 saat falan sürüyo her seferinde ölücem sanıyorum anneminde psikolojisi bozuldu benim bu halimden ama elimde değil kafamın içinde sürekli dönüyo galiba tekrardan bi psikiyatriye başlamalıyım ama hep kaçıyorum böylede hayatın devam etmiyeceğini biliyorum ama nafile anneme hep diyorum ben doktor koca bulucam annemde diyo sen onuda kaçırtırsın adam kafayı yer diyo hep böyle şakalaşıyoruz gerçekten çok zor bi durum üstesinden gelemiyorum geçen aylarda bağırsak enfeksiyonu geçirdim aklıma bin tane hastalık geldi üç kere doktora gittim inanmadım çünkü baska bisi olduğuna inanmıstım 1 ay evden çıkamadım eğitim hayatım çok etkilendi ilaçları kullandım geçince bi oh çektim hayır yaptık yani bu durumlar çık ciddi hafife alınıcak şeyler değil
:) Ben doktor sevgili buldum ama oda sağlık konusundan bıkmıs bir sey sordugumda senin bir seyin yok diyor yani beni rahatlatmıyor

Merhaba, yaklaşık 1 senedir hastalık korkusuyla yaşıyorum.Vücudumda her gün ayrı bir şikayet veya belirti buluyorum.İlk olarak hpv korkusuyla başladı üstelik hpv bulaşmasına sebep olacak herhangi birşey yaşamadığım halde.Sonra meme kanseri, kolon kanseri, cilt kanseri böbrek yetmezliği hepsini aynı gün içinde düşündüğüm ve korktuğum bile oldu.En son da bacaklarımda çıkan morlukların tekrar etmesi nedeniyle lösemi korkusu yaşadım.1 ay arayla 2 kez tam kan tahlili yaptırdım.Dahiliyeye gittim diğer testlerime bakıldı doktor pco için kullandığım ilacın sebep olabileceğini söyledi.Ama asla içim rahat etmiyor.Her gün her dakika aklımda hastalık düşüncesi mutlu bi hayatım var yıllardır beklediğim şey oldu atandım ama ben hastalık dışında hiçbir şey düşünemiyorum.Her seferinde bu sefer kuruntu değil de gerçekten hastaysam korkusu var gün içinde sürekli bacaklarımı morlukları kontrol ediyorum.Terapiye maddi sebeplerden 1 ay sonra başlayabilirim.Buna benzer sorunları yaşayıp atlatabilen yada farklı çözüm önerileri olanlar var mı diye bu konuyu açmak istedim.Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler🙏🏻
Dönem dönem hepimizde oluyor bence bu durum, üzerine düştükçe de besleniyor o yüzden başka konulara odaklanmak lazım her gün insan böyle strese girerse en sonunda hasta olur zaten.

Merhaba, yaklaşık 1 senedir hastalık korkusuyla yaşıyorum.Vücudumda her gün ayrı bir şikayet veya belirti buluyorum.İlk olarak hpv korkusuyla başladı üstelik hpv bulaşmasına sebep olacak herhangi birşey yaşamadığım halde.Sonra meme kanseri, kolon kanseri, cilt kanseri böbrek yetmezliği hepsini aynı gün içinde düşündüğüm ve korktuğum bile oldu.En son da bacaklarımda çıkan morlukların tekrar etmesi nedeniyle lösemi korkusu yaşadım.1 ay arayla 2 kez tam kan tahlili yaptırdım.Dahiliyeye gittim diğer testlerime bakıldı doktor pco için kullandığım ilacın sebep olabileceğini söyledi.Ama asla içim rahat etmiyor.Her gün her dakika aklımda hastalık düşüncesi mutlu bi hayatım var yıllardır beklediğim şey oldu atandım ama ben hastalık dışında hiçbir şey düşünemiyorum.Her seferinde bu sefer kuruntu değil de gerçekten hastaysam korkusu var gün içinde sürekli bacaklarımı morlukları kontrol ediyorum.Terapiye maddi sebeplerden 1 ay sonra başlayabilirim.Buna benzer sorunları yaşayıp atlatabilen yada farklı çözüm önerileri olanlar var mı diye bu konuyu açmak istedim.Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler🙏🏻

Pandemi döneminde basladi benim.Kabir azabı gibi birşey insanı çok yoruyor ve tedaviyi erteledikce sarpa sarıyor bilginiz olsun.Psikiyatriste gidin ilaçsız olmuyor bir ayda ertelemeyin ayrıca, devlet Hastanesi'ne gidebilirsiniz.Maddi olanak saglayinca terapi de alırsınız ilaç yanında.İlaci kullandıktan bir ay sonra dünyam aydınlandı iç huzurum geri geldi sürekli diken üstünde olduğum hissinden kurtuldum çok çok mutluydum kesince başa dönerim korkusuyla hiç bırakmak istemedim ama öyle olmadı çok Şükür . Geçmiş olsun

merhaba ben de hpv bulaştıkdan sonra hasltalık gastası gibi oldum
şimdi karnımda simsiyah bir et beni çıkmış, cilt kötü hastalığından endişeleniyorum allahım korusun allah uzak etsin

Merhaba, yaklaşık 1 senedir hastalık korkusuyla yaşıyorum.Vücudumda her gün ayrı bir şikayet veya belirti buluyorum.İlk olarak hpv korkusuyla başladı üstelik hpv bulaşmasına sebep olacak herhangi birşey yaşamadığım halde.Sonra meme kanseri, kolon kanseri, cilt kanseri böbrek yetmezliği hepsini aynı gün içinde düşündüğüm ve korktuğum bile oldu.En son da bacaklarımda çıkan morlukların tekrar etmesi nedeniyle lösemi korkusu yaşadım.1 ay arayla 2 kez tam kan tahlili yaptırdım.Dahiliyeye gittim diğer testlerime bakıldı doktor pco için kullandığım ilacın sebep olabileceğini söyledi.Ama asla içim rahat etmiyor.Her gün her dakika aklımda hastalık düşüncesi mutlu bi hayatım var yıllardır beklediğim şey oldu atandım ama ben hastalık dışında hiçbir şey düşünemiyorum.Her seferinde bu sefer kuruntu değil de gerçekten hastaysam korkusu var gün içinde sürekli bacaklarımı morlukları kontrol ediyorum.Terapiye maddi sebeplerden 1 ay sonra başlayabilirim.Buna benzer sorunları yaşayıp atlatabilen yada farklı çözüm önerileri olanlar var mı diye bu konuyu açmak istedim.Tavsiyeleriniz için

belki cok klasik olacak ama spor ve saglikli beslenme kendiniz ce sagliginiz için bir sey yaptiginizi bilmek sizi iyi hissettirir bahsettiginiz sorun bende de vardi hala daha var az çok ama spor bana mental olarak cok iyi geldi bence deneyebilirsiniz

Back
X