Kanser yapan sütler

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Gazi üniversitesinde çalışan bir arkadaşımız var sütler kodlarıyla birlikte hastanenin laboratuarına gelmiş 240 sütten 198'i kanser yapıcı madde bulunmuş.
Sütler kodlarıyla geldiği için markaları bilinmiyor
Sizler ne yapıyorsunuz ben köy sütü temin ediyorum ama kızım pek iştahlı içmiyor annem sütten çökelek yapıyor
Kendim için değil ama kızım için endişeleniyorum
Bana Gazi'de ki arkadaş en az üç ay kadar tüketmeyin dedi tankların temizlenmesi en az üç ay sürermiş. Bakanlık şu an temizlik için sıkı denetimdeymiş.

Son düzenleme:
Bu konuyu seninle diğer topikte konuşmuştuk :)Ben markalı sütleri yani tanınmış,isim yapmış sütleri kullanıyorum.Markası çok bilinmeyen ve daha ucuz sütleri tüketmemekte fayda var.Sonuçta etiket bir yerde önemli duruma geliyor burada çünki en ufak bir açıkları koskoca holdingleri yıkabilir bunu da göze alamayacaklarını ve çok kontrollü olacaklarını düşünüyorum.Bir de tanıdığınız,emin olduğunuz köylerden gelen açık sütleri bir derece güvenle kullanabilirsiniz.Onuda bir hayli kaynatmayı ihmal etmeyin.

Açık süte hiç güvenilmez ama gelen sütler abimin ineklerinden abim de veteriner o yüzden güvenle alıyorum
198 adı duyulmamış marka olabilir ben de aynı şeyi düşündüm

Açık süte hiç güvenilmez ama gelen sütler abimin ineklerinden abim de veteriner o yüzden güvenle alıyorum
198 adı duyulmamış marka olabilir ben de aynı şeyi düşündüm

Marketlerde görüyorum adını hiç duymadığım sütler 1 lira,50 kuruş muhtemelen bunlar konrolsüz üretilen sütler.

süt konusu bu aralar çok tartışmalı
biraz yabancı sitelerden de okudum , farklı doktor görüşleri de okudum.
şu an sütün aslında o kadar da faydalı olmadığını düşünüyorum kendi adıma.
bir çok araştırma aslında inek sütünün insan için o kadar da faydalı olmadığını hatta uzun vadede zararlı dahi olabileceğini gösteriyor.
yıllardır gelen bir alışkanlık da var.
sanırım gene en iyi çözüm özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için bilindik markaların cam şişelerde satılan günlük sütlerini kullanmak

Bir şekilde o kodların hangi markaya ait olduğu biliniyordur.Yani arkadaşınız bilmiyorsa bile gönderen birim biliyordur.İsimleri açıklansa da biz de alıp almayacağımıza karar versek.
Ben bu konuda duyarsız davranıldığını düşünüyorum.Vatandaşın aklını karıştırıyorlar.Var mı yok mu,alınsın mı alınmasın mı?
Çoluk çocuğumuza veriyoruz biz bu sütleri.Ya bu şekilde haber yapılıyorsa yetkililer hepsini kaldırsın ya da haber yanlış diye açıklama yapılsın.Ama yetkili birileri çıkıp her akşam haberlerde şu kanser yapıyor bu kanser yapıyor açıklamalarına bir son versin artık.
Yakında yiyecek olarak zıkkımın kökünden başka birşey bulamayacağız valla.

Son düzenleme:

aynen arkadasım anca mıdemızı bulandırıyorlar ıcımıze kusku sokup ya acıkca soylensın yada bısey denemsın nerden bılcez bız muneccımmıyız deıgını gıbı cocugumuz var nereye kadar neyden kacıcaz herseyın suyu cıktı

Neyden koruyacağız kendimizi şaşırdık sütten ekmeğe ekmekten aldığımız hazır sulara kadar hepsinde bir şey çıkıyor

Doğal olan ne kaldı sebzeler bile ilaçlanırken

sahsen kızım sut hastası bı cocuk gece uyurken bı lıtre sutu fondıp edrdı artık 1 aydır nerdeyse eve sut sokmuorum korkuorum ılk defa ıkı gun once aldım anencım azcık verde cım dıor acıdım ama vermedım yıne kokruor ınsna neye guvenıcemızı allahdan bahcem var evımın onundede oraya yesılıklerımı ekıorum

Bir gıda mühendisliği öğrencisi olarak, kesinlikle açık sütlere güvenmemeniz gerektiğini söyleyebilirim... Sütlerdense şüphe ediyorsanız, şimdilik peynir,yoğurt gibi fermente olmuş ve süte göre tuz konsantrasyonu yüksek süt ürünlerini tüketin derim... Onun haricinde sütte kanser yapıcı madde denilen şeyin ismi neymiş tam olarak öğrenme şansınız var mı ? Sütteki maddeler bellidir çünkü, içine kanser yapıcı madde denilen şey toksin etkisi yaratabilen şeylerdir, neymiş isimleri ?

inek sütünün insan bünyesine uygun olmadığını bir uzman anlatmıştı tv.de
dediğine göre,
inek sütü ineğin çocuğu için yayarlıdır.
her canlı kendi annesinin sütüyle büyür.
anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş.
bulabilirseniz keçi sütü kullanın.
ama gene de içindeki diğer kimyasal maddeler yüzünden hiçbirinin içilmemesi öneriliyor.
vücuda hiçbir faydası yok. zararı var.
sütten alacağınız maddeleri diğer gıdalardan da alabilirsiniz.

17 aylık kızımı 12.aydan beri süte alıştırmaya çalışıyordum daha doğrusu zorluyordum. Kızım sevmedi içmedi. Çok şükür hala emiyoruz. Bu haberi duyduktan sonra süt içsin diye diretmeyi bıraktım...Sütüm bitene kadar da emzirmeyi düşünüyorum...

içmiyorsa vardır bi bildiği değil mi :)
inanırmısın kediler bile içmiyor koklayıp bırakıyorlar.
ne varsa içinde artık.

içmiyorsa vardır bi bildiği değil mi :)
inanırmısın kediler bile içmiyor koklayıp bırakıyorlar.
ne varsa içinde artık.

Hissetmiş demek ki:)

Süt içmesin yoğurt yesin. Peki yoğurdu hangi sütten yapıcaz? Açık süt mü? Şişe sütü mü?
Ben ikidir açık süt alıp yapıyorum yoğurdu

Hissetmiş demek ki:)

Süt içmesin yoğurt yesin. Peki yoğurdu hangi sütten yapıcaz? Açık süt mü? Şişe sütü mü?
Ben ikidir açık süt alıp yapıyorum yoğurdu

yaşadığın yer neresi bilmiyorum ama,
bulabiliyorsan güvendiğin bildiğin yerden açık günlük taze süt kullan.
eskiden öyleydi alınıp kaynatılılırdı.
mümkünse keçi sütü. doktorlar ısrarla keçi sütü diyor.
gerçi ben yoğurt da yemiyorum sayılır artık. olabildiğince az.

Komşularım 5 yıldır aynı sütçüden süt alıyorlarmış bende almaya başladım. Keçi sütü bulamam sanırım. Keçi sütü de bi markada var oda paket süt:S Ben kendimi geçtim kızıma ne vericeğimi şaşırdım

aynı sütçüden alabilirsin sanırım. nerden getiriyormuş.
kendi inekleriyse çok iyi. besi çifliklerinde verilen ilaçlı yemler antibiyotikler hormonlar falan da süte geçiyormuş.
ama en kötüsü dahanıklı sütler. asla bozulmuyorlar.

bu devirde bebek büyütmek çok zor gerçekten.
herşey o kadar kirlendi o kadar bozuldu ki.
olabildiğince doğal şeyler vermeye çalış.
kimyasal işlem görmüş hiçbişey verme.
basit gelebilir ama suyu bile cam şişede al içir.
bizim için mümkün değil ama bebek için alınabilir.

annem açık alıyor ama ben sevmiyorum kokuyor. süt yerine madensuyu içiyorum onun kalsiyum oranı daha fazla

yoğurt yiyorum....

ve bazen o 1 telelik sütleri içiyorum :18:

tabi pınar sütü lıkır lıkır içmenin tadı bambaşka

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…