Kanser yapan sütler

şu an çikolata dıyınce akla hangı fırma gelıyorsa o fırmanın sutunu alın bızzat bılıyorum sutu cıftlıkten almadan once antıbıyotık testıne tabı tutuluyor,sütte sıkıntı varsa almıyorlar.guvenle tuketebılırsınız ahırında 2 ınegı olanda gıdıp benım ınek zayıfladı dıyıp veterınerden ılac alıp hayvana vuruyor ve sutude satıyor sutu alırsın kaynatırsın sut kesılır yada yogurt yaparsın yogurt kaşıkta uzar sumuk gıbı olur.

İsim vermek olur mu bilmiyorum, ama İstanbul'da bir çiftlikten alıyorum, haftada 1 defa.
Etrafımda ineği olan çok, Trakyaya yakınız çünkü.
Ama her inek kontrollü ve sağlıklı değil.
Benim çiftlik kontrollü,denetimli. ama haftada 1 kez alıyorsun sadece, o kötü.

Artık ne yapacağımızı, neye inanacağımızı şaşırdık gerçekten. Ama benim anlamadığım, halkın süt ve süt ürünleri gibi yararlı besinlerden neden bu kadar uzaklaştırılmak istendiği...Hani bir amacı olmalı her şeyin, bundan kimler çıkar sağlayacak? Önemli soru bu bence. Ben, benim neslim ve önceki nesillerin hepsi sütle büyüdü. İster uht, ister günlük, pastörize ya da güvenilir sokak sütü alalım, ama sütün zararlı olabileceğini nedense mantığım kabul etmiyor. Hem zeka gelişimi, hem kemik gelişimi bakımından faydaları bilimsel olarak ispatlanmış bir madde neden şimdi yerin dibine sokuluyor?

Benim babam doktor ve kalp cerrahı. Senelerce yumurta yasaklı olduğu halde hastalarına ve çevresine yumurtayı yasaklamadı, aksine çok faydalı bir besin olduğundan bahsetti hep. Ama kararında tüketmek kaydıyla tabii. Yağlardan da saf, sızma zeytinyağı ve tereyağını tavsiye etti hep, en sağlıklı yağlar olarak. Yeni yeni onun yıllardır söylediklerini kabul etmeye başladı tıp çevreleri, yumurtanın aklanması da buna bir örnek. Sütle ilgili son spekülasyonları da dehşetle izlediğini söylüyor, bir doktor olarak onun da garibine gidiyor bu kadar kötülenmesi...

Ben programları izleyip orada söylenenleri uygulamaya çalışanları hatalı bulmuyorum, sonuçta biz halk olarak her şeyi bilmek zorunda değiliz, elbette medyaya çıkan insanların dediğini dikkate alıyoruz. Çünkü uzman sıfatıyla buralarda yer alıyorlar. Ama bu tip programlara çıkanların dikkatli olması lazım, kitleleri söyledikleriyle etkilediklerinin bilincinde olmaları gerek. Tek dileğim, herhangi bir amaca değil, yalnızca halkın sağlığını önemseyen ve nesillerin daha iyi gelişmesini sağlayacak; başka şeylerin peşinde değil, sadece bu uğurda çaba gösteren bilgili insanların daha da çoğalmasıdır. Böylece biz de içimiz rahat olarak, acabalarla kendimizi yormadan ailemizin ve çocuklarımızın sağlığı için doğru olanı uygulayabiliriz...

bilmiyorumki kişiden kişiye degişirogluma sorsan ülker bana sorsan nestle :) hangisi şimdik baş harfi versen

pastörize süt mü yoksa uht mi... ikisinin farkını tam anlayamıyorum. tv de dinlediğim uzmanlar uht yi tavsiye etmiyo anladığım kadarıyla. bana da mantıklı geliyo. çünkü normalde katkı maddesi olmadan sütün bu denli uzun dayanması mümkün diil. benim de bi bebeğim var ve endişe ediyorum. kim ne derse desin bunca yıldır sütün çok faydalı bi besin olduğu bi gerçek. bence de öyle. yılların kalsiyum kaynağını :) 2 dakkada tu kaka diyip bi kenara atamayız heralde :) ama öyle bi duruma geldik ki neye güveneceğimizi şaşırdık. hangisini tercih etmeliyim peki??

Şimdi basit bir dille anlatayım aralarındaki farkı.UHT(ULTRA HIGH TEMPERATURE yani ULTRA YÜKSEK SICAKLIK)anlamına geliyor... UHT bir STERİLİZASYON yöntemidir... Sütün içinde pek çok zararlı mikroorganizma ve onların cansız halleri bulunur.Biz cansız hallerine spor diyoruz. Bunun yanında zararlı olmayan ama insanlara da yararlı olmayan mikroorganizmalar vardır. UHT süt, katkı maddesi katılmadan 146 derecede 1-3 saniye aniden bekletilen süttür. 146 derecede ne mikroorganizma kalır ne de sporları kalır... Zararı olmayan mikroorganizmalar da ölür.
Fakat pastörize süt, kısa ömürlüdür. 80 derecede ısıtılır. Bu sebepten 80 derecede mikroorganizmalar ölür ancak, cansız halleri hala sütün içinde yaşamaya devam eder.Cansız hallerinin yanında bize ne yararı ne zararı olmayan mikroorganizmalar da içinde kalır.( Bu yazdığımdan şu anlaşılmasın, biz pastörize süt içince içimize o mikroorganizmaların cansız halini alıyor değiliz, bu cansız halleri dediğim sporlar sadece sütün içinde yaşıyorlar, sütü bozuyorlar süte zarar veriyorlar o süre zarfında içtiğimizde bize zarar vermeme sebebi budur)
Pastörize süt daha düşük bir sıcaklıkta bekletildiği için, bir süre sonra içinde ölmeyen, mikroorganizmaların cansız hali olan sporlar canlı olmaya ve sütü bozmaya başlarlar. Bunun yanında ne yararlı ne zararlı mikroorganizmalar da faaliyete geçer ve sütü bozar.
UHT sütte ise, sporlar ölmüştür. Ne yararlı ne zararlı mikroorganizmalar sütte yoktur.
Pastörize sütte sütü bozan şey, tüketilmediği zaman mikroorganizmaların sütü bozmasıdır.
UHT sütte ise, sütü kendi enzim yapısı imha eder.

Aralarındaki fark budur.

Babanın hakkı var son haftalarda süt ve süt ürünlerine karşı cephe alınmış durumda. Prof. Erkan Topuz uht süte dikkat çekerdi ama yoğurtu çok savunuyor, iyi bir markanın sütünden kendiniz mayalayın diyordu, güvenilir markalardan kullanın diyordu prebiyotik olanlardan tüketin, prebiyotik yoğurtla mayalayın falan diyordu. Şimdi başka başka dr lar çıkıyor süt o kadar faydalı değil deniyor. Kime inanacağımızı şaşırdık.

Açık süt deniyor da ben köye gittiğimde bir komşudan süt alamıyorum markete gidip alıyorum, çünkü hepsi sütü satıyor. Ayrıca hemen hemen hepsi hayvanına suni yem veriyor. Bu sütlerde bana güven vermiyor. Sağılmış sütün tadı çocukluğumdaki gibi doğal değil...

Teşekkür ederim yanıtın için. pastörize alcam artık...

valla şu sıralar ucuz olsun diye uyduruk markalı sütlerden alıyorduk. çünkü ben çok süt içiyorum ve yaşadığım yerde iyi markalı tek bi süt var. o da 3 lira. sağlıktan önemli değil en iyisi ben yine pahalısından alayım.....

Bende sütü köylülerden temin ediyorum, bildiğim güvendiğim bir yer ama onu bulamazsam (bazen hava çok kötü olduğunda falan gelmiyorlar) Sek'in şişe sütünü alıyorum. Ama ona da çok güvenemiyorum. Son kullanma tarihleri üç gün sonrası oluyor ama bir kez unuttum dolapta kullanmadım 10 gün geçmiş, bir de baktım ki bozulmamıış. O zaman şişe sütüne de güvenim sarsıldı. Mecbur kalmadıkça almıyorum. Yoğurt yapmayı da öğrendim artık açık sütten yapıyorum. Doktorum hazır sütlerdeki asıl sorunun ambalajlarından kaynaklandığını söylemişti. Yani pastörize ya da uht tekniği ile üretildikten sonra saklandıkları ambalajlardan süte karışan maddeler varmış, hazır sütleri bu yüzden önermiyoruz demişti. Düşünüce mantıklı geliyor, üç ay raf ömrü olan bir ürün ne kadar sağlıklı olabilir.

Son düzenleme:

yogurt yapmak için yogurt makinesi al ben tefalin kini aldım valla süper bir makine öyle güzel yogurtlar yapıyorumki artık tam kıvamında taş gibi .hazır yogurtları yemiyoruz artık

aah canım ah gıda ve bilgi kirliliği işte..bu konuda uzman olmayan insanlar tüketiciye faydadan çok zarar veriyor.adam çıkmış süte toprak atın olur öyle diyor kaldı ki bunlar 'bilim insanı(!)' :/

, cogu hastaliklar bilinerek cikariliyor dosu az ama zamanla damla damla hastaliklar ortaya cikiyor , cogu kanser cesitlerindede yukselme oldu ,bunu ilac firmalarinin yaptigini , hasta demek ilac demek makine demek personel okul para ölüm vs ...sermaye gibi ve insan sayisinda denge tutmada var , almanyada prof. teki AIDS hastasini iyilestirdi AIDS hani o caresiz olumcul hastalik olan guya biara konu oldu sonrada kayboldu aciklamalar degisti , kansere karsi genler bulunmus ama hala calisiliyormus guya vs vs ..unlu make up markalarinda ama gercekten unlu hani o cok cok pahali olan urunlerde kansere davet edici kimyasel maddeler bunun halk arasinda anlasilmamasi icin okunmasi bile zor olan cumleleri kullanmalari meme kanserinde artisinin ispati aslinda, burda tek sans insandaki kurtarici bakteriler direnc , bunye, yoksa herseyde var biseyler yumutacida bile sagliksiz insan sagligina zarar veren maddeler var ,yada unlu trilyoner rus adamin bilim adamlarindan kurtugu grup olumsuz olmaya karsi deneyleri tugler urpertici turkcem yetmiyor anlatmaya , mevsimlerle bile oynuyorlar antarktis de buz daglari eriyor, deneyler yuzunden , insalar son hiz gidiyor felakede...sonumuz hayrola

Son düzenleme:
sütle ilgili meşhur kedi deneyi var
birinci grup kediye normal süt veriliyor
ikinci grup kediye ise pastörize süt
her iki grup kedi de sağlıklı yaşamış .....birinci grup kedilerin yavruları da sağlıklıymış.....ikinci grup kedilerin yavruları zayıy çelimsiz ve hasta doğmuş ve bu kedilerin ilerde kısır olduğu anlaşılmış
demem o ki işlemden geçirilen her türlü besin bir şekilde sağlığa zararlı

öyle bir süt mü var Allah korusun çok dikkat etmek gerekiyor ben senelerdir keçi sütü içerim çok sağlıklı keçici süt ürünleri hem lezzetli oluyor hem de sağlıklı.. nerden anladığımı sorarsanız bu ürünleri tükettiğimden beri kışın hastalanmadım.

Zaten satılan sütler sağlıklı değil ki. Hangi marka olursa olsun özellikle kutuda satılanlar. En iyisi cam şişede günlük süt almakmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…