aynı sütçüden alabilirsin sanırım. nerden getiriyormuş.
kendi inekleriyse çok iyi. besi çifliklerinde verilen ilaçlı yemler antibiyotikler hormonlar falan da süte geçiyormuş.
ama en kötüsü dahanıklı sütler. asla bozulmuyorlar.
bu devirde bebek büyütmek çok zor gerçekten.
herşey o kadar kirlendi o kadar bozuldu ki.
olabildiğince doğal şeyler vermeye çalış.
kimyasal işlem görmüş hiçbişey verme.
basit gelebilir ama suyu bile cam şişede al içir.
bizim için mümkün değil ama bebek için alınabilir.
Köyden geliyor. Haftaya gelince sorıyım keçi sütünü. Burası küçük şehir pazarda bile köylülerin ürünleri satılıyor.
Şimdiye kadar hazır mamalardan hiçbirini yemedik (kavanoz mamalar, muhallebilier vs) Cam şişede suyu düşünüyorum 5lt oluyor sanırım araştırıcam...
Geçen bir arkadaşla konuştum dayısının inekleri varmış ve sütü büyük firmalara satıyorlarmış. Zaten çoğu firma inek sütünü toplattırıp işlemden geçiriyor yani yine köylerden alıyor. Fakat bir madde varmış bozulmasını önleyen adını söyledi ama unuttum tahlillerde çıkmayacak bir ayarı varmış ve köylüler süte bundan katıyorlarmış artık nedenini de anlatmıştı ama unuttum. Sütler bu sebeple kolay bozulmuyor anlayacağınız. Bende köy sütü alıyorum pazardan ama onuda o kadar çok kaynatıyoruz ki yine gidiyor içinde yararlı olan herşey. Süt tüketilmesi gerekli birşey ama ne yapacağız orasını hiç bilmiyorum.
çok şanslısın. küçük yerde yaşadığın için.
yoğurt da satıyordur belki aynı sütçü. istersen getirebilir.
hazır mamalar için de çok şey çıktı son zamanlarda.
plastikler de çok tehlikeliymiş. içindeki ürüne geçiyormuş.
plastik kaplarda yemek saklamak,
plastik şişede yağ, su.. hele sıcağa güneşe maruz kaldıysa çok zararlı hale geliyor.
sağlıkla büyütürsün kızını inşallah.
Arkadaşlar bakın, boşuna konuşmuyoruz boşuna okumuyoruz burada... Ama kesinlikle sokak sütü almamanız gerekiyor, hijyen açısından falan değil besin değeri açısından...
Süt içerisinde pek çok mikroorganizma bulunur, bunların bazılarının ısıl direnci yüksektir, ancak yüksek sıcaklık değerlerinde kendileri ve onlardan daha güçlü olan sporları yok olabilir... UHT (ULTRA HIGH TEMPERATURE) süt dediğimiz kutu sütler, 146 derecede 1-3 saniye bekletilir ve sıcaklığı kesilir. Bu yapılarak, besin değeri korunur, mikropları öldürülür. Ve sağlıklı bir süt oluşturulmuş olur.Ayrıca süt homojenize edilir ve yağlanma yapmaz. Benim evimdeki tencerede veya sokakta güvenilir yerden aldığım kişinin evinde 146 dereceye 2 saniyede çıkan tencere (ki biz bu işlemi hidrostatik otoklav denilen araçta yapıyoruz tencerede değil) var diyorsanız alın sokaktan... Çocuğunuzun boğazından süt geçsin diye, öylesine yapıverin yani besin değeri falan kalmasın...
Kaldı ki evde yoğurt mayalamak için homojenize olmamış sokak sütüne ihtiyacınız olacak yine... Yoğurdunuzu da hazır alın, fabrikalarda sürekli mikrobiyolojik analizlerden geçen starter gruplar var... Şunu anlamıyorum buraya inek sütü falan zararlı yararı yok yararı başka yerden alınabilir yazan arkadaşlar, ne zaman televizyona çıkıp bilip bilmeden konuşan insanlara inanmayı bırakıp, üniversitelerde bunun üzerine yıllarca çalışma yapmış değerli bilim insanlarının makalelerini okuyacaksınız...
Bizler boşuna gıda mühendisliği okuyoruz herhalde... Halkımız bizi değil ne idüğü belirsiz insanları dinliyor televizyona çıkan... İnan medyanın işine gelenleri söyleseydik, biz de çıkardık...
Arkadaşlar bakın, boşuna konuşmuyoruz boşuna okumuyoruz burada... Ama kesinlikle sokak sütü almamanız gerekiyor, hijyen açısından falan değil besin değeri açısından...
Süt içerisinde pek çok mikroorganizma bulunur, bunların bazılarının ısıl direnci yüksektir, ancak yüksek sıcaklık değerlerinde kendileri ve onlardan daha güçlü olan sporları yok olabilir... UHT (ULTRA HIGH TEMPERATURE) süt dediğimiz kutu sütler, 146 derecede 1-3 saniye bekletilir ve sıcaklığı kesilir. Bu yapılarak, besin değeri korunur, mikropları öldürülür. Ve sağlıklı bir süt oluşturulmuş olur.Ayrıca süt homojenize edilir ve yağlanma yapmaz. Benim evimdeki tencerede veya sokakta güvenilir yerden aldığım kişinin evinde 146 dereceye 2 saniyede çıkan tencere (ki biz bu işlemi hidrostatik otoklav denilen araçta yapıyoruz tencerede değil) var diyorsanız alın sokaktan... Çocuğunuzun boğazından süt geçsin diye, öylesine yapıverin yani besin değeri falan kalmasın...
Kaldı ki evde yoğurt mayalamak için homojenize olmamış sokak sütüne ihtiyacınız olacak yine... Yoğurdunuzu da hazır alın, fabrikalarda sürekli mikrobiyolojik analizlerden geçen starter gruplar var... Şunu anlamıyorum buraya inek sütü falan zararlı yararı yok yararı başka yerden alınabilir yazan arkadaşlar, ne zaman televizyona çıkıp bilip bilmeden konuşan insanlara inanmayı bırakıp, üniversitelerde bunun üzerine yıllarca çalışma yapmış değerli bilim insanlarının makalelerini okuyacaksınız...
Bizler boşuna gıda mühendisliği okuyoruz herhalde... Halkımız bizi değil ne idüğü belirsiz insanları dinliyor televizyona çıkan... İnan medyanın işine gelenleri söyleseydik, biz de çıkardık...
Bana Gazi'de ki arkadaş en az üç ay kadar tüketmeyin dedi tankların temizlenmesi en az üç ay sürermiş. Bakanlık şu an temizlik için sıkı denetimdeymiş.
Gazi üniversitesinde çalışan bir arkadaşımız var sütler kodlarıyla birlikte hastanenin laboratuarına gelmiş 240 sütten 198'i kanser yapıcı madde bulunmuş.
Sütler kodlarıyla geldiği için markaları bilinmiyor
Sizler ne yapıyorsunuz ben köy sütü temin ediyorum ama kızım pek iştahlı içmiyor annem sütten çökelek yapıyor
Kendim için değil ama kızım için endişeleniyorum
Bana Gazi'de ki arkadaş en az üç ay kadar tüketmeyin dedi tankların temizlenmesi en az üç ay sürermiş. Bakanlık şu an temizlik için sıkı denetimdeymiş.
Homojenize dedikleri sütte ne var da bu kadar takıyorlar anlamıyorum sırf halkın beynini yıkayıp süt ve süt ürünlerinin tüketimini azaltmak neslimizin zeka seviyesini toplu olarak düşürmek amaçlı... Bunları da başta televizyon programlarını izleyen annelerle yapmaya çalışıyorlar... Homojenize süt dediğiniz şey basit tabirle sütün hızla duvar gibi bir zemine çarptırılarak yağ taneciklerinin kırılması böylece üstünde kaymak birikmesi engellenmesi...
Üşenmeden tekrar yazıyorum: Evde yaptığınız yoğurt,çok lezzetli ve sizin deyiminizle çok sağlıklı olabilir... Fakat pastörize ya da UHT tekniği görmediği için besin değeri düşük yararı da zararı da olmayan lezzetli bir besin haline gelir ancak... Sütün faydasını almak istiyorsanız, evde yaptığınız süt işe yaramaz üzgünüm...
acaba bu UHT tekniği icad olunmadan önce pastörizeler falan yokken büyükanneler büyükbabalar ne yapıyordu.
ne kadar sağlıksız bir nesilmiş. bu nimetlerden faydalanamamışlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?