Kapalı bayanlara bir soru..

Kapalıyım ben de. 22 yaşındayım,2006 Temmuz'dan beri. Amacımız zaten kendimizi ona buna beğendirmek değil,emri yerine getirmek. Bu yüzden dediğiniz şey şeytanın vesvesesinden başka bir şey değil.

bilinçli olarak kapanmışsın herşeyin farkındasın zaten açılırsan günaha girersin falan demekte anlamsız olur bence bu kadar bilinçli olduğun için açılmak istesende açılamazsın zaten Allah şeytana uydurmasın

sorun çok büyük ve önemli gayette bilinçlisin bu konuda benimde bi arkadaşım 3 yıl kapalı kaldıktan sonra açıldı ve psikologdan yardım aldıgını anlattı sırf bu konu için sende deneyebilirsin
içine vesvese girmiş bi kere karar senin :26:

öncelikle bende cok küçük yaşlarda kapandım canım suan 22 yasındayım 23 oldumda diyebiliriz:)
kapandıgımda 14 yaşındaydım..
evet bazı seyler içimde kaldı arkadaşlarıma özendim imrendim hatta kapalı oldugum için herşeyden kendimi cekip tabiri caise koca karı hayatı yaşayıp mutsuz oldum..
ama sonra toparlandım evet yapabilirim bu şekildede mutlu olabilirim dedim ve doğru bildiğimden seninde dediğin gibi ahiretimi karartmamak için acmadım basımı..
pişmanda değilim.. zamanla geçti bu düşüncelerim seninde gececk sınav dünyası diyoruz ya işte sende suan bunun sınavını veriyosun bence...
umarım doğru kararı verirsin arkadaşım..
hee bu arada ben de bi çok ortama girdim kapalı olunca dışlanmıs hissediyodum kendimi ama saolsun arkadaşlarım bunu cok güzel kamufile edip hatta evde beni süsleyip püsleyip kendileri ise türban takarlar

Kapalıyım ben de. 22 yaşındayım,2006 Temmuz'dan beri. Amacımız zaten kendimizi ona buna beğendirmek değil,emri yerine getirmek. Bu yüzden dediğiniz şey şeytanın vesvesesinden başka bir şey değil.

Bu arkadaşın yazdığına katılıyorum. Şeytan vesvese veriyor size aman diyim bu zorlu bir sınav.. Sakın şeytana ve nefsinize kanıp yenilmeyin ona..

Dirayeti olun, bol bol dua edin.
Her kapalı bayan yaşamıştır bu gel-gitleri.. Sabreder devam ederseniz eminim kazanan siz olursunuz.

Biliyormusun ,beni de eşim zorla kapattı 20 yaşımda evlenmiştim,evlenene kadar bişey yoktu pazar gecesi evlendik paratesi sabah başım açık camdan bile baktırmadı evleniğimizin ssabah kavga ettik,BENİM NİKAHIMDASIN ARTIK BEN NE DERSEM O BAŞINI ÖRTECEKSİN dedi,ve ben ağlaya ağlaya kapandım...Onca yıldır evliyim 2 evkadım var hala tam gereğince yerine getiremiyorum...Böyle yetişmemiştim ,bir anda hiç düşünmüyorken zorla kapatıldım... Benim de asıl mesleğim satış pazarlama ,maalesef kapalı olduğum için iş bulmam da zorlaştı ...Çok zor bir karar... BAzen benimde aklımda geçiyor,bir kadın gibi süslenemiyorum,istediğim her kıyafeti alamıyorum... Tesettürde de modern olmak istiyorum ama bütçe gerektiriyor, tesettürü şık gösteren renk ve desenlerin uyumudur her zaman ki bu ayakkabı ve çantayıda kapsar.. takı v.s yani bazen açılma isteği bende de doğuyor...

Ama Allah'a inanıyorum.... Ve bu dünyanın geçici ,ahiretin baki olduğunu biliyorum,sadece iyi insan olmanın yetmediğini dinin gerektirdiklerini yerinde getirmek gereğinin olduğuna inanıyorum.... İnan bana tam takva sahibi olmuşken şeytan senle uğraşıyor seni bu yoldan çevirmeye çalışıyor...(beni de).... Ama ben genelde şöyle yapıyordum,bayan arkadaşlarımla ev gezmeleri yaptığımızda oldukça şık giyiniyordum...Eşime karşı da öyleydim,ama bu yönümü sadece bayan arkadaşlarım ve eşim bilir.... Ben böyle de mutlu oluyorum....Şu günlerde de hiç birşeyi dert edemiyorum; MISIRDA GİDEN CANLAR , yani ölüm..Bir gün hak... bu yüzden imandan vazgeçme ,yolundan dönme ,Allah katında her zorluğun mükafatı vardır elbet...Allah hayırlı eş, hayırlı evlat versin... Allah sana her şeyin en güzelini versin...Zor elbet ama ,her zorlukta da bir mükafat yok mudur her zaman...

Evet bilinçsiz olarak kapanmadım kapalılık sürecimde ise dikkatli giyiniyorduk koyü renkler ve bol giyinmek gibi benimde üç sene oldu evet psikoloğa gidebilirim aslında
Zorla olmasına üzüldüm açıkçası keşke kendi rızanızda olsaydı ama siz şanslısının kız arkadaşlarınız ve eşiniz zaten biliyor bunu görüyor e diğer erkeklerde bilmese daha iyi olur onlar bilince ne olacakki . Keşke bende evli olsaydım ..

Yurt dışında kapalı olmak daha zor! İnsanı yiyecek gibi bakıyorlar .. İlk kapalı olduğum haftaydı tam 2 kere hakarete uğradım.
Yolda yürürken adamın teki arabasıyla yanımdan geçiyordu camı açtı bana tükürdü :) küfür etti müslümanlara (banada) baştan çok şaşırdım !
Ne olduğunu anlamadım. Sonra dedim ki "böyle tükürüğe can kurban" Allah emrini yerine getiriyorum kafamda başörtü var diye tükürük yedim çok şükür dedim:)) ağladım yolda giderken üzüntüden değil sevinçten.

Şeytan çok uğraştı benimlede ne insanlar kılığına girdi laflar,küfürler,kötü bakışlar gördüm ama yılmadım şeytana inat!!

1 yıl 7 ay oldu kapanalı..Şimdi çok mutluyum, başörtüm olmadan kafamı çıplak hissediyorum İnan evde bile bone ile geziyorum :)) keşke daha erken kapatsaydım diyorum ama nasip.. Ben kendi içime gelen hissiyatla kapandım ..

Allah sabırlar versin hepimize.. Hayat bir sınav..

Son düzenleme:
bende kapalı değilim ama kendini nasıl mutlu hissediosun öle ol ama bence şeytanın vesvesine uyma hem şimdi ne modern kapalılar var o şekilde kendini yine çok güzel hissedebilirsin

yanlış anlama ama bunlar iman eksikliğimizin neticeleri hep... böyle diyorum ama bende açık bi insanım.. keşke kapanabilsem.. ben kapanmak için o kadar dua ederken senin böyle bir ikileme düşmene çok üzüldüm inan...hala o cesareti toplayamadım kendimde maalesef.. dünyevi hevesimin tamamen geçmesini bekliyorum çünkü kapandığımda türbanın hakkını vermek istiyorum.. kimseye kötü örnek olmak istemiyorum.. hani şu başını kapatıp daracık kot, üzerine kısa badiler giyenlerden de olmak istemiyorum çünkü..
sen zor kısmı aşıp kapanıbilmişsin genç yaşında.. ama şimdi çevrende açık insan çok fazla olduğu için açılma isteğin oluşmuştur.. insanın çevresi neyse kafa yapısıda ona göre işliyo maalesef.. büyük şehirlerde ve üniversite ortamlarında açıklık daha normal bişeymiş gibi gözüküyor maalesef.. ama dini sohbetlere gittiğimizde de herşey tam tersi oluyor..
bir de şu açıdan bak istersen.. kimseye güzelliğimizi ispat etmek, sergilemek zorunda değiliz.. herhangi bi erkeğin senin güzelliğinden hayallere dalması iğrenç bile hatta.. senin güzelliğinin kıymetini bilecek sana övgüler yağdıracak tek kişi evlendiğin kişi olsun inşallah..
ayrıca tesettürlüyken de eminim çok güzelsindir.. şuan ki tesettür kıyafetleri açıklardan çok daha şık bile hatta..
neden kapanmalıyız? sorusuna iyi cevaplar verecek kitaplar oku, görüşüne güvendiğin kişilerle konuş.. ve her namazından sonra Allaha bol bol dua et sana doğru yola göstermesi için..
Allahın sevdiği kuluymuşsun ki seni sınava almış.. sınavın çok büyük inşallah başarılı olursun..

Bikaç günlük dünya hevesi için ahiretini yakma inşallah.. rabbim yar ve yardımcın olsun.. tesettürünü layıkıyla yaşamayı nasip etsin..

Emin ol ki durduk yere korkusuzca açsaydın başını günahtan başka bir şey yazılmayacaktı hanene ancak sen şuan şeytanla çok büyük bir mücadele ediyorsun hatta ve hatta eminim ki tam ruhen huzurluyken o etrafta cicili bicili giyinenler sana daha şirin gösteriliyor şeytan aracılığıyla. Ve sen şuanda ona boyun eğmeyip başını açmamakta ısrar edersen belki de allah dereceni bile yükseltebilir .allah yardımcın olsun

sen aslında herşeyin bilincindesin...Açıldığın zaman vicdanın daha çok sızlayacak..NEden kapanman gerektiğini gayet iyi biliyorsun..GÜzelsen güzelsindir..Bunu başkalarına sergilemek bana çok komik gliyor.Sen kendin için güzel ol ve güzel görün..
Tesettür modası kendini aştı..Eskisi gibii anne eteklerine bluzlarına mecbur değiliz..Hem tesettürlü hemde şık olabilirsin sadelik çerçevesinde..Sanmıyorum açılacağını buna cesaretin var yada yok.. Ama Şeytanın senle uğraştığı aşikar..Zayıf noktanı bulmuş kafanı kurcalayıp duruyor..Buna engel olmak senn elinde

Bilgi konusunda eksiğim yok sadece şu içimdeki iğrenç hissi atamıyorum aç aç aç aç ... Rüyamda bile açık gördüm kendimi dün gece miniklerde falan ..

kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor

şu kısım başınızı açmanızdan ya da kapamanızdan çok daha önemliymiş gibi geldi bana.
nefsi törpülemedikten sonra açık/ kapalı (ki bu tabirden nefret ediyorum) olmanızın hiç bir anlamı yok.

maşaallah canım sana..sen yazmasaydın ben yazacaktım.
ben de kapanalı 8-9yıl oldu.bayan olarak doğamızda beğenilmek var.bunu helali ile yaparsak ne mutlu.Evlenince istediğimi giyerim diyordum.2 yıl önce evlendim.Gerçekten öyle oldu.Dışarıdaki kızlardan daha ilgi çekici giyiniyorum.Saçımı,bakımımı,sporumu yapıyorum.Ve bunları 20yaşında yapmadığın için kaybetmiyorsun aksine kat be kat kazanıyorsun.Şimdi eşim benden sürekli övgü ile bahsediyor.Birkaç tane insanın bakışı ya da iltifatı ile sınırlı kalmıyor.Ama onun beni beğenmesindeki çok önemli bir sebep de ne biliyor musun?Benim ona ait olmam.Nasıl biz isteriz ki eşim başkasına bakmasın beni beğensin,onlar da aynısını istiyorlar.Ve sen inşaallah dünyada da ahirette de kazananlardan olursun..

O konuda çevremin kurbanı oldum galiba fazla gaza getirdiler gördükleri zaman çok güzelsin şöylesin böylesin bu sana verilmiş ayrı bir özellik falan dene dene dene bende artık kendimi dünyanın sekizinci harikası zannetmeye başladım

Kapalı değilim ama kapalı kişilerin yaptığı varsayılan herseyi yapmaya calısıyorum.
Namaz kılmak oruc tutmak günah kabul edilen bi çok seyden uzak durmak vs.
Kapanmışsın allah kabul etsin. Açılmayı istemek de kapanmak gibi bişey. Tamamen senin iradene bağlı.
Ayıplanacak durum söz konusu değil. Fakat sen normal değilsin.
Tamamen yanlış bi düşünceyle kafanı karıştırıyorsun. Güzelliğini teşhir etmek..
Bu çoğu açık bayanın aklında bile olmayan bişidir. Bence bu düşünceyi terk edin.
Güzelseniz hiç birine ihtiyacınız yok. Hem açıldığınızda şuanki havanızı kaybedebilirsiniz.
Açıklık güzellik demek değildir.
Güzelliğinizden emin olun. Güzel her sekılde fark edilir.:)

ama değilsin

ve bu dünyanında bir sonu var.

bence hayal kurmayı bırak, gerçeklerle tekrar yüzleş

bu size fazlasıyla zarar verecek bir düşünce şekli. bu düşünceye sahipseniz ve bu şekilde dillendirmeye devam ederseniz yanınızda insan tutamazsınız gibi geliyor.

eminim ki güzel bir hanımsınız ama en güzel insan tevazu sahibi insandır.
yüzü güzel bir günlük, huyu güzel ömürlüktür derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…