- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
Merhabalar derdimi anlatmadan önce sizlerden ricam lütfen olayı farklı boyutlara çekip konumun kapanmasına sebeb olmayın gerçekten yardıma ihtiyacım var tartışmayalım bana yardım edin ... Ben 20 yaşında bir Üniversite çğrencisiyim üç sene önce kendi rızam ile kapandım fakat üniversiteye başladıktan sonra sanki işler değişti bende değiştim büyüdüm güzelleştim belki egoist gibi olacak ama kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor örtünmek istemiyorum ama işin dini boyutundanda haberdarım açıldığımı düşününce kalbim sıkışıyor sanki İslami terketmiş gibi olacağım . Halbuki namazlarıma devam ediyorum bana ne oldu bilmiyorum aranızda benim gibi kapanıp açılmak isteyen yada açılan varsa ne hissettiğini paylaşabilecek mi . Örtü bir nevi kişinin dünya görüşünü yansıtıyor ve ben bunu çıkardığım zaman belkide bu görüşte bir insanlara evlilik yapamiycam bilmiyorum kafam çoooook karıştı Eylül'e kadar karar vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ikna edilmeye ihtiyacım var ..
Yok kendim araştırmıştım ayet hadis olarak fani dünya için bakii dünyayı heba etmenin hergün dışarı çıkıyoruz hergün günah işlemenin anlamı yok diyerek kapanmıştım şimdi açılma hevesi çok fazla
sorun çok büyük ve önemli gayette bilinçlisin bu konuda benimde bi arkadaşım 3 yıl kapalı kaldıktan sonra açıldı ve psikologdan yardım aldıgını anlattı sırf bu konu için sende deneyebilirsinMerhabalar derdimi anlatmadan önce sizlerden ricam lütfen olayı farklı boyutlara çekip konumun kapanmasına sebeb olmayın gerçekten yardıma ihtiyacım var tartışmayalım bana yardım edin ... Ben 20 yaşında bir Üniversite çğrencisiyim üç sene önce kendi rızam ile kapandım fakat üniversiteye başladıktan sonra sanki işler değişti bende değiştim büyüdüm güzelleştim belki egoist gibi olacak ama kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor örtünmek istemiyorum ama işin dini boyutundanda haberdarım açıldığımı düşününce kalbim sıkışıyor sanki İslami terketmiş gibi olacağım . Halbuki namazlarıma devam ediyorum bana ne oldu bilmiyorum aranızda benim gibi kapanıp açılmak isteyen yada açılan varsa ne hissettiğini paylaşabilecek mi . Örtü bir nevi kişinin dünya görüşünü yansıtıyor ve ben bunu çıkardığım zaman belkide bu görüşte bir insanlara evlilik yapamiycam bilmiyorum kafam çoooook karıştı Eylül'e kadar karar vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ikna edilmeye ihtiyacım var ..
Kapalıyım ben de. 22 yaşındayım,2006 Temmuz'dan beri.Amacımız zaten kendimizi ona buna beğendirmek değil,emri yerine getirmek. Bu yüzden dediğiniz şey şeytanın vesvesesinden başka bir şey değil.
Evet bilinçsiz olarak kapanmadım kapalılık sürecimde ise dikkatli giyiniyorduk koyü renkler ve bol giyinmek gibi benimde üç sene oldu evet psikoloğa gidebilirim aslındasorun çok büyük ve önemli gayette bilinçlisin bu konuda benimde bi arkadaşım 3 yıl kapalı kaldıktan sonra açıldı ve psikologdan yardım aldıgını anlattı sırf bu konu için sende deneyebilirsin
içine vesvese girmiş bi kere karar senin :26:
Zorla olmasına üzüldüm açıkçasıBiliyormusun ,beni de eşim zorla kapattı 20 yaşımda evlenmiştim,evlenene kadar bişey yoktu pazar gecesi evlendik paratesi sabah başım açık camdan bile baktırmadı evleniğimizin ssabah kavga ettik,BENİM NİKAHIMDASIN ARTIK BEN NE DERSEM O BAŞINI ÖRTECEKSİN dedi,ve ben ağlaya ağlaya kapandım...Onca yıldır evliyim 2 evkadım var hala tam gereğince yerine getiremiyorum...Böyle yetişmemiştim ,bir anda hiç düşünmüyorken zorla kapatıldım... Benim de asıl mesleğim satış pazarlama ,maalesef kapalı olduğum için iş bulmam da zorlaştı ...Çok zor bir karar... BAzen benimde aklımda geçiyor,bir kadın gibi süslenemiyorum,istediğim her kıyafeti alamıyorum... Tesettürde de modern olmak istiyorum ama bütçe gerektiriyor, tesettürü şık gösteren renk ve desenlerin uyumudur her zaman ki bu ayakkabı ve çantayıda kapsar.. takı v.s yani bazen açılma isteği bende de doğuyor...
Ama Allah'a inanıyorum.... Ve bu dünyanın geçici ,ahiretin baki olduğunu biliyorum,sadece iyi insan olmanın yetmediğini dinin gerektirdiklerini yerinde getirmek gereğinin olduğuna inanıyorum.... İnan bana tam takva sahibi olmuşken şeytan senle uğraşıyor seni bu yoldan çevirmeye çalışıyor...(beni de).... Ama ben genelde şöyle yapıyordum,bayan arkadaşlarımla ev gezmeleri yaptığımızda oldukça şık giyiniyordum...Eşime karşı da öyleydim,ama bu yönümü sadece bayan arkadaşlarım ve eşim bilir.... Ben böyle de mutlu oluyorum....Şu günlerde de hiç birşeyi dert edemiyorum; MISIRDA GİDEN CANLAR , yani ölüm..Bir gün hak... bu yüzden imandan vazgeçme ,yolundan dönme ,Allah katında her zorluğun mükafatı vardır elbet...Allah hayırlı eş, hayırlı evlat versin... Allah sana her şeyin en güzelini versin...Zor elbet ama ,her zorlukta da bir mükafat yok mudur her zaman...
maşaallah canım sana..sen yazmasaydın ben yazacaktım.yanlış anlama ama bunlar iman eksikliğimizin neticeleri hep... böyle diyorum ama bende açık bi insanım.. keşke kapanabilsem.. ben kapanmak için o kadar dua ederken senin böyle bir ikileme düşmene çok üzüldüm inan...hala o cesareti toplayamadım kendimde maalesef.. dünyevi hevesimin tamamen geçmesini bekliyorum çünkü kapandığımda türbanın hakkını vermek istiyorum.. kimseye kötü örnek olmak istemiyorum.. hani şu başını kapatıp daracık kot, üzerine kısa badiler giyenlerden de olmak istemiyorum çünkü..
sen zor kısmı aşıp kapanıbilmişsin genç yaşında.. ama şimdi çevrende açık insan çok fazla olduğu için açılma isteğin oluşmuştur.. insanın çevresi neyse kafa yapısıda ona göre işliyo maalesef.. büyük şehirlerde ve üniversite ortamlarında açıklık daha normal bişeymiş gibi gözüküyor maalesef.. ama dini sohbetlere gittiğimizde de herşey tam tersi oluyor..
bir de şu açıdan bak istersen.. kimseye güzelliğimizi ispat etmek, sergilemek zorunda değiliz.. herhangi bi erkeğin senin güzelliğinden hayallere dalması iğrenç bile hatta.. senin güzelliğinin kıymetini bilecek sana övgüler yağdıracak tek kişi evlendiğin kişi olsun inşallah..
ayrıca tesettürlüyken de eminim çok güzelsindir.. şuan ki tesettür kıyafetleri açıklardan çok daha şık bile hatta..
neden kapanmalıyız? sorusuna iyi cevaplar verecek kitaplar oku, görüşüne güvendiğin kişilerle konuş.. ve her namazından sonra Allaha bol bol dua et sana doğru yola göstermesi için..
Allahın sevdiği kuluymuşsun ki seni sınava almış.. sınavın çok büyük inşallah başarılı olursun..
Bikaç günlük dünya hevesi için ahiretini yakma inşallah.. rabbim yar ve yardımcın olsun.. tesettürünü layıkıyla yaşamayı nasip etsin..
kendimi çok beğeniyorum muhteşem bir güzelliğe sahib gibi hissediyorum ve son zamanlarda bunu sergileme isteğim kabarcıkta kabarıyor
şu kısım başınızı açmanızdan ya da kapamanızdan çok daha önemliymiş gibi geldi bana.
nefsi törpülemedikten sonra açık/ kapalı (ki bu tabirden nefret ediyorum) olmanızın hiç bir anlamı yok.
O konuda çevremin kurbanı oldum galiba fazla gaza getirdiler gördükleri zaman çok güzelsin şöylesin böylesin bu sana verilmiş ayrı bir özellik falan dene dene dene bende artık kendimi dünyanın sekizinci harikası zannetmeye başladım
O konuda çevremin kurbanı oldum galiba fazla gaza getirdiler gördükleri zaman çok güzelsin şöylesin böylesin bu sana verilmiş ayrı bir özellik falan dene dene dene bende artık kendimi dünyanın sekizinci harikası zannetmeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?