Kapalı bayanlara bir soru..

ben bir bankada çalışıyorum ve 25 yaşındayım. çok çok uzun zamandır kapanmak istiyordum hep içimde vardı. ama hep lise bitsin öyle ünw bitsin öyle dedim. işe girdim bu sefer işyeri kapalı çalıştırmıyor vs... hep bi engel vardı aslında engel olmayabilir ama o zahmeti çekemedim belkide
ve ben rüyalarda çok uyarıldım.. buna inanıyorum çok defa yola gelmem için kendi ölümümü izledim çok defa rüyamda toprağa koyuluyordum ve hep o mezarın içinde çıkartın beni ben namaza başlayacaktım kapanacaktım iyi ameller işleyecektim vs gibi çığlıklar atarken uyanıyordum.bunun uyarı olduğunu düşünyordum kendim için ama yinede şeytan galip geliyordu üstelik ben çok çok açıktım.. dekolte severdim mini etek severdim ..!!
geçen sene belki daha çok bilgi sahibi olursam şeytanı ben yenerim diyerek bu konular hakkında din hakkında kitaplar okumaya başladım camiere gittim hocalarla konuştum ve sonunda önce namaza başladım sonrada kapandım .. ama işe girerken açıyordum tabi.. ilk zamanlar çok zorlandım özellikle işe girip açmak çok dokunuyordu.. sonra tam alışmışken banka başörtülüler için mail attı banka içinde değil dışında kapatıp açmamız için. ve ben o mailden sonraki gün dışarı çıktığımda utandım herkesin içinde başımı kapatmaya ve açık gittim eve. sonrada birdaha kapatamadım:/ aslında birkaç defa denedim ama zaten kapalılığa yeni alışıyorken o kınayan gözlerle bakan insanların gözü önünde açıp kapatmak çok incitti lanet gururumu..!!
belkide oda benim sınavımdı ve ben kaybettim. eskisi gibi açık giyinmiyorum mutasıp giyiniyorum ama vicdanım asla rahat değil. tekrar kapansam bu sefer çocuk oyuncağımı bu diye dalgaya alacaklar diye çekiniyorum.. sınavını kaybeden biri olarak sana ciddi söylüyorum açıldığın zaman asla mutlu olmayacaksın..çünkü ben iyiyim bu bana yeter daha fazlasına gerek yok '' diyen bir mantığa sahip değilsin... lütfen lütfen lütfen şeytanın oyununa gelme.lütfen.. ben hiç mutlu değilim.keşke ne olursa olsun o zahmeti çekseydim diyorum.. belki derecem yükselecekti ... ama yapamadım sen yap lütfen

Bence siz açılıp kapanma meselesinden çok şu kendini beğenmişliğinize bi çare bulun. Gerisi gelir diye düşünüyorum.

Beni yanlış anlamayın sizi eleştirmek niyetinde değilim ama yanlış soruna yönelmişsiniz gibi geldi bana.

olay sonucu şöyle olur o zaman şeytana uyarsak bunuda giyim bişi olmaz bu kadar kısa bi etek gayet güzel görnüyo . ben çok güzelim herkes beni konuşssun istersin .. sonra bu kadar açık giyiniyorum ben ama kıldığım namazlarda kabul olmazki diyceksin zamanla onuda kılmamaya başlıycaksın sonra diyceksinki eee ben zaten namazda kılmıyorum o yüzden oruç tutmamın bi anlamı olumuki Allah kabul etmezki diyceksn ee sonra orucuda bırakıcaksın vs.vs..... emin ol bu o kadar uzayıp gidicekki ben kabaca yazdım herşeyden yavaş yavaş taviz vermeye başlıycaksın ve asıl sen sen olmycaksn artık

Canım ben de bir zamanlar türbanlıydım. Sonra işe girdim. Ya işimden vazgeçecektim ya da türbanımdan. İşe girdikten bir müddet sonra aileme açtım konuyu. Çünkü işyerinde başımı açmak durumundaydım. Çıkınca kapatıyordum. Başlarda her şey güzeldi ama sonradan kendimi kötü hissetmeye başladım. O ne ya kimi kandırıyorum dedim ben kendi kendime. İş yerindekiler erkekte dışardakiler ne peki diye söylenip duruyordum. Çok mutsuz hissetmeye başladım. Ve sonra açıldım. Ailem de sen bilirsin dediler. Başta herkes beni kınar herkes benden nefret eder diye düşünüyordum (çokta vicdan yaparak açıldım hatta) ama öyle olmadı. Herkes saygı gösterdi. Bir gün konuşuldu iki gün konuşuldu sonra unutuldu. Ama şuan dinime daha bağlıyım sanki. Türbanlıyken istemeden kapattığım için zulüm gibi geliyordu bana. Hatta bir ara dinden nefret edecek duruma geldim maalesef. Ama ben ailemin zoruyla kapanmıştım. Şaun açık bir bayanım. Ben yine aynı benim. Yine Müslümanım. Yine orucumu tutuyorum namazımı kılıyorum. Her şey türbanla bitmiyor diğer gereklerini de yerine getirmek lazım. Ama sen isteğinle kapanmışsın ne güzel. Bırak o isteği kırma onunla mücadele et. Türbanı güzelleşmek için kullanma Allah rızası için kapatıyorsan o şekilde devam et. Tabi yinede karar senin. Açılınca kötü bayan olmazsın bundan da korkma:)

örtünmenin amacı zaten güzelliği örtmek gizlemek değilmi canım nefse kolay geleni yapmak tabiki kolay olan ama önemli olan nefse ağır geleni yapıp imtihanı kazanmak şuan sana şeytan bir vesvese veriyor güzelsin alımlısın neden bu güzelliğini gizliyorsun ki daha gençsin nasılsa yaşın ilerleyince kapanırsın evet bunu yaptın ve mutlu oldun ama ne oldu rabbini kırdın üzdün iki günlük dünya için kendi nefsi arzuların için bunu yapmaya değermi sence iyi düşün bence....

tam olarak öyle olacak.açık saçıklık bu kadar had safhadayken sen başını açsan ama üstüne uzun gömlek giysen fark edilme miktarın çok az artacak.Asıl açık giyindiğinde ilgi çekici olduğunda daha hoş geleceğini düşüneceksin.Sonra da ipin ucukaçacak.İşin kötüsüinsan 1-2 günde kaymaz.O kadar sindire sindire düşersin ki anlamazsın.
Ve işin hakikat planında sen neyi menfaat için terk edersen onunla daha beter imtihan olursun.Sadece İslam'da değil hayatın her alanında..

Konuyu okuyunca yorumlara bakmadan yorum yazmak istedimm..

Canım ben ilk okulu bitirdim 1995 yılında kapandım..Ailemin zoruyla kapandım şimdi 30 yaşımdayım 18 yıldır kapalıyım ve çokta mutluyumm..Öncelikle şunu ayırt etmelisin islamiyete yyakın olmanın yolu başörtüden geçmiyor..Ben üniversite hayatında çok başörtülüler gördüm başları kapalı ama her haltı yiyorlar ama başları açık olup dinini büsbütün yaşayanlarıda gördümm..Bende evlendim eşim asla karışmaz ama benimle ilk tanıştığında ailesine aynen şunu demiş başörtülü sorun olur mu diye..Şu anda bazen hissediyorum açık olmamı istiyor..Ama ben beşeri kullar için değil "Allah" için örttüm onun emri olduğu için örttüm ki bu yanlış anlaşılmasın açık olanlar dine aykırı davranıyor diye...Bak bende açık olduğumda 20 yaşında gibi gözüküyourmm herkes öyle der kapalıykende 35 gibi görünürüm bu nefsimin bana bir oyunu..Açıkken daha güzel gözüküyorum gözüme..Bunlar nefsinin sana oyunu ccanım ama başörtü isteyince açılıp kapatılacak birşey değill şunuda diyeyim eğer başörtü örtüp üstü mekke altı paris olanlardan isen açılman daha iyi (darılma lütfen bu lafıma) Ama rabbim genç yaşta sana bu güzelliği nasip etmiş bence açılma...Umarım aldığın karar hakkında hayırlı olur

Bu konuda çok hassasım galiba bir sivilce çıksa krize girebilirim fondotensiz dışarı çıkamam

canım bende kapalıyımm...26 yaşındayım..kendi isteğimle kapandımm...ve acizane fikrimi söyleyeyimm...

benim fikrimm burda vahim olan başını açmak istemen değill..güzelliğini sergilemek istemen sorun..esas günah olanda bu...acık olman bu isteğini azaltacaksa acıl..ama arttıracaksa hiç kalkışma...

ben öyle kapalılar görüyorumkii ne edep var haya...daracık giyinmişş..her yeri her yerde...kimi acıklar görüyorumki..edep ve haya içindee...

kapanmak demek başını örtmek değill..

allah kötü nefisten kötü gözden korumak için..kadına deger ve kıymet verdiği için örtün demişşş...sen başını kapatıpp kendini sergiler gibi dışarı çıkarsann bunun bi değeri kalmazz..eger yaşadığın böle bi kapalılıksa açıl gitsin...

yaşın daha çok genç..bu konuyu araştır..değer verdiğin kişilerden fikir al...kendi nefsin için yaptığın her yanlışş sana o an zevk versede sonrası ziyandırr...sende bunun farkındasın.....

yanlış her zaman yanlışdırr...bugün mutlu eder seni yarında..ama sonrası yok...mutlu olduğun şey dogru şey değildirr..

çogu arkadaş nasıl mutluysan öyle yap demişş...ama yanlışş..bizi mutlu eden şey her zaman doğru değildir...

nasıl mutluysan onu yap diyen arkadaşlar var yaa...bak bende onlardan olabilirdimm..

şimdi bende saçlarımı fönler ..bu sıcaklarda ince bi badi giyip şortumda altımdaa ohh çıkardım dışarıı bu beniii çoooooooookk mutlu ederdii....dünyanın en mutlusu olurdum....salakmıyım üst üste giyinip bide başımıda bağlıyorum sımsıkı....

giderdim sahilee..güneş..denizz..kumm...giyerdim mayo bikinimii..suyun güneşin tadını çıkarırdım....buda BENİ ÇOOOOOKKK MUTLU EDERDİ...

akşama giderdim eğlenmeyee..alkollu kafa gbisi varmııı...gezer eğlenirr..acıkda içer dünyanın en mutlusu olurdumm...

ama ben böyle mutlulugu terçih etmiyorumm...iştee buradaki tercih etme olayıda sana kalıyorr...o aşamada ALLAH sana bırakıyor o işii...ne yapacagını bilmemezlik olmasın diyede..sana klavuz ve yön gösterici olarakk kuranı göndermişş...

doğruyu sen bulacaksın...yaa geciçi bi mutluluk için bunu sececeksin..yada ebedi mutluluguu....

yukarda dediğim mutlulukları bende yaşıyorum ama yer ve zaman önemli..saçımı fönler...şortumu giyer..istediğim gibi bakımımı yapar..evimde eşimlee en güzel mutluluğu yaşarım...ve oda asla istemezkii bu güzelliği bi onunla yaşamamı ister..bi ona ait olduğumu bilirr..

bayan arkadaşlarımla oldugum ortamlardada istediğim gibi giyinirim...ama dışarda ve haram olan kişiler yanında dikkat ederimm...
denizime girerim...daha uygun mayolar ve daha uygun ortamlarda....

gezerimde tozarımdaa...ama yaradanın rızasının olmadığı işler mutlu etmiyorr benii..o yönden bak sende olaya...o zaman gönlün serinleyecektinn...bizi yaradan ve bize verdiklerini düşününcee..onun için ve onun rızası doğrultusunda yaşamakk..yaşamaya çalışmakk..ve doğru olanı yaptığını bilmekk inan bana en büyük mutlulukk ve huzuzrrrr.....

ALLAH DOĞRU KARAR ALMAYI NASİP ETSİN SANAA...duam budur....

Son düzenleme:
bende sana geçtiğim dönemlerden bahsetmek istiyorum umarım yardımcı olabilirim:1.78 boyunda dalgalı siyah saçlı çekik kara gözlü buğday tenli bir kızdım ve herkes parmakla gösterirdi.iyi bir insandım ve kapanmasamda olurdu iyiydim ya yeterdi bu.evlendikten sonra ilerde kapanırım derken bir kaza geçirdim ve ölümden döndüm.şu an engelliyim ve kazadan bir yıl sonra kapandım.ailem açık olduğu için kapanmama karşşı çıktılar.o dönem ölümün yaakınlığını gördüöm aile baskısı derken bilinçli kapanmamıştım ve en sonunda hicapla hidayetle ilgili kitaplara yyöneldim ve kadının neden kapanmasının bilincine vardım.zamanla daha çok kapandım ve şu an hem engelli hem kapalı hem çalışanım
işyerinde peruk kullanıyorum
beni açık görüpte açık daha güzelmişsin diyenlere allah bana tesettürrrü yakıştırmış biz kim oluyoruzda böyle daha güzel oluyoruz diyebiliyoru<z diyorum
güzelliğim hiç oldu gitti
beni güzelliğimden ötürü isteyen bay bayan herkes yok şimdi
umarım kendine pay biçersin benim yaşantımdan
şuan geçirdiğim kazanın hidayetime vesile olduğunu düşündüğüm için allaha hamdediyorum
ya öyle ölseydim saçlarım bacaklarım nice erkeğin iştahını azdırırken ölseydim ne olacaktı.
allah yarattığı kadını sahipleniyor ve onu her değerli şey gibi örtüyle süslüyor onu sadece eşiyle paylaşıyor arkadaşım
şu bir gerçek ki sade iyi olmak sade namaz kılmak Müslüman için yetmiyor:kuranda ne varsa yapmak zorundayı<z lamacimi yok
seçim elbette senin ama şunu unutma şeytan şuan seni yoldan çıkarmak için senle uğraşacak taaki sen allaha teslim olup eşarbını gönlünce taşımaya razı oluncaya kadar
ayrıca açık kıyafetlerini evde giymende hiç bir sakınca yokki
umarım anlattıklarımdan feyzalırsın bizde hidayetinden ötürü allaha hamdederiz

cnım bnde kapalıyım ve 20 yasndayım kndı istegmle 2 sene önce kapandım unive gıttım hıc sorun olmadı ilk basta normal kapalıydım ünivden gelip dini kitplar okudum ve pardesü olmadan cıplak hissettm simdi pardesülü ve kapalı bi kızım ve şükrediyorum bu halime çok mutluyum. Canımm inançlı bi insansın şeytanın seni ele geçirmesine izin verme Rabbim en doğru olanı nasip etsin hakkında kalbinin sesini dinle ve en doğru olana karar verirsin

evet bende kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle kal dedim kapalı değilim ama sizin yukarıda saydıklarınızı da yapmıyorum alkol vs. gibi
buradaki asıl sorun arkadaşın güzelliğini sergilemek istemesi.
bir insan güzelse kapalıykende güzeldir

Ben açığım en başta bunu söyliyim.

Senin gibi küçük yaşta kapanlıp sonra da üni. ya da iş ortamında çevreden etkilenip açılan çok kişi gördüm..
bazıları hala açık çok memnun, bazıları bir süre sonra yani heveslerini aldıktan sonra tekrar kapandı..

buraya konu açtığına göre bence açılmaman gerektiğini söyleyen tarafın ağır basıyor..

kendin iyi hissedeceksen açıl..demeye de nedense dilim varmıyor..:26:
Açılırsan evet bir süre kendini iyi hissedeceksin makyaj giyim kuşam saçar falan..ama senin için de hep..doğru mu yaptım?:26:sorusu olacak..çünkü kafan karışık..

iyi düşünmelisin..başka da birşey diyemiyorum hassas ve ağır bir konu.

Niye açık olmakla alkol hemen eşleşir ki, yoksa bu kırılamayan bir önyargı mı ?

arkadaşlarr neden hemenn kötüye alıyorsunuzzzz????? her açıkk alkol içiyor demedimki bennn....mutluluk veren herşeyin doğru olmadığını anlatmak içinn onu dedim.....
ama siz okuyum konuyu nereye çekmişsinizz..aynı cümlelerimin içinde...

iş kapanmakla değil...kapalı olup haya ve edepden uzakk..ama açık olupp gayet edepli ve hayalı insanlarda varr... ben bunlarıda yazdımm neden bunları görmedinizzz ???

Açık olmakla alkolün bir bağlantısı tatbiki yok o onu kastetmemişti zaten mutlu hissettiren herşeyi yapardım anlamında söylemişti konuyu açarkende belirtmiştim tekrar belirtiyorum gerçekten yardıma ihtiyacım var dolayısıyla lütfen konumun altında tartışma yapmayın konuyu saptırmayın . ( herkes için )

Son düzenleme:

Kimsenin tanımadığı yerlerde açık gezmeyi düşünebiliyorsanız sizin çekindiğiniz Allah değil çevreniz. Siz zaten fikren açılmışsınız ama çevrenin tepkisinden çekiniyorsunuz. Unutmayın ameller niyetlere göredir ve sizin niyetiniz belli. Ya çevreyi boşverip açılın yada niyetinizin değişmesini bekleyin sabırla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…