Kapalı birinin alkollü canlı müzikli yere gitmesi

Bu gittiğiniz mekana görede değişir. Yanlızca müzik dinlenip ,içilecek ,bar ,pub vs tarzı bir ortam ise abesle iştigal olur Zira ben açığım ama içmediğim için kendimi bile o mekana uygun düşünmüyorum. Daha ferah nezih ve yemek de yenilebilen bir ortam ise resturant vs tarzı daha uygun olur benim şahsi kanaatimce

Arkadaşlar zaten dışarıdan bakıp yorum yapmak cok gunah kımsenı on yargıyla yargılamamız lazım cunku gercekten cok gunah kımsenın ıcını ve allahla olan ılıskısını bılemeyız. Sen ona yorum yapıp kendını haklı gorurken allah katında o ınsanın gunahını almıs oluyorsun. Ne yazık kı bazı ınsanlar cok cahılce yorumluyorlar

Bızım aılelede kapalı bayanlar var ama eslerıne rakı sofrası kurabılıyorlar tabıkı kendılerı ıcmıyorlar.

Tatlım bunun dini boyutu Açıklık kapalılık olarak değil, bir Müslümanın alkollü mekanlarda keyfiyetten bulunmasının haram olmasıdır. Senin başının kapalı olması farklı, alkollü mekanda bulunman farklı değerlendirilir dinimizde. Kapalı olunca günah işlediğinde iki katına çıkmıyor, veya açık olduğunda ya bu zaten açık buna günah değil denmiyor. Sen bunun ayrımını yapmalısın önce. Alkollü yerlerden mecbur kalmadıkça alışveriş bile yapılması sakıncalı

bu konu tıpa tıp aynı bir kere daha açılmıştı hatta kapandı neden ısrarla açıyorsunuz ?

bence burada kimse sevabi gunahi konusmasin. Soru, "gunah mi" degil cunku.
burada toplumsal normlardan bahsediyoruz. Neden kapali bir insanin istedigi yere gitmesi, el ele tutusmasi, opusmesi, giyinmesi tartisiliyor her seferinde? neden ayipliyoruz, sekillere sokuyoruz? Bize ne ya. Kim ne isterse giyinebilir. nereye isterse gidebilir, ne isterse icebilir. BUNUN KAPALILIKLA NE ALAKASI VAR. Dini kismi allah ile kul arasinda.

insanlari kiyafetlerine gore gruplamayi birakalim artik. Turkiye de en sinirlendigim olgu bu.

Benim iş arkadaşımın eşi vardı kapalı ama her ortama ayak uydururdu. yılbaşı eğlencesine gitmiştik eşiyle gayet edepli bir biçimde eğlenmişti herkes hayran kalmıştı yapısına. ama yeni arkadaş olduğum bir insan var sevgililer gününde eşlerimiz plan yapmış bilmeden alkol da alınabilen yere arkadaşım iptal ettirdi orayı günah diye. insanlara göre değişiyor sanırım. ayrıca insanları kapalı açık olarak gruplandırmak ayrı bir cehalet göstergesi

Bir Arkadaşın dediği gibi kapalı olunca acık olan bır ınsandan gunahın fazla artmıyor. Dediğim gibi ailem cok modern ve eglenmeyı yasamayı seven ınsanlar. Fasıl olsun baska yerler olsun gıderler alkol alırlar. Benım aılemde kapalı bayanlar var aılelerıyle oturup alkollu masada servıs yapabılıyorlar. Herkesın kendı tercıhıdır kımsenın kımseyı yargılamaya hakkı yok. Benım yengem kapalı bır ınsan Ama eşine rakı sofrası kuruyor. Ama sonucta kendı ıcmıyor. Herkesın gunahı kendı defterıne yazılır. Bana göre çok çok kötü bir durum değil, cunku edebıyle ortamlara ayak uyduran ınsanlarda tanıyorum, Sen kendını bıldıkten sonra açıkçası Başkalarının yaptıgı kotu yorumlar çok daha gunah. Arkadaşında dediği gibi Açık bir insan nasıl camiye gidebiliyorsa Kapalı bir bayanda muzıklı alkollu bır yere gıdebılır aslında, onemlı olan modern dusunmek cahılce dusunmemek. Yargılamak cok daha gunahtır.

Bu dindarların evine gittiğinizde haremlik selamlık oturuyorlar ama sokakta kadımın elini tutuyor erkek ondan dedim
neden kapali olunca asik olunmuyor mu? Asik olmak ayip birseyse, aciklar el ele tutusunca terbiyesiz mi oluyorlar?

Bu dindarların evine gittiğinizde haremlik selamlık oturuyorlar ama sokakta kadımın elini tutuyor erkek ondan dedim
neden kapali olunca asik olunmuyor mu? Asik olmak ayip birseyse, aciklar el ele tutusunca terbiyesiz mi oluyorlar?

Keşke Herkes Açıklığa ve Kapalılıga göre değerlendırmese, İnsanların davranıslara gore edebıne gore agırlıgına gore degerlendırse, bana gore ortama uymak gunah degıl kı, o ortamda tabıkı esınle ve baska bır yakınınla eglenebılırsın gulebılırsın. Sarkıya eslık edebılırsın,

buo insanlarin terbiyesizligi ama degil mi? Asil orumcek kafali olanlar onlar. Biz boyle o insanlara prim verdikce, onlar hep boyle olacaklar. Halbuki herkes artik suna alismali. Kapali bir bayanin da istedigi yerde oturmaya hakki var. Ama kapalilar kendilerini cektikce, bu insanlar kendilerini hic egitemeyecekler.

Çok haklısınız asıl bu onların cehaleti ve gunaha gırmesı, bılıp bılmeden boyle cırkn yorumlar yapmak cok kotu, neden daha modern ve cagdas dusunmuyoruz, hemen damga vurmaya calısıyoruz ne yazık kı,

aynen canım çok haklısın.

Olaya "başkaları ne der" açısından bakarsak evet insanların tamamına yakını yadırgar. Ben kapalı değilim ama o tarz yerleri kendime de yakıştırmıyorum.

Dini açıdan bakarsak, alkol satılan yerlerde bulunmamak gerek. Ben alkol satışı yapan marketlerden alışveriş yapmıyorum mesela.

Bence en güzeli canlı müzik dinlemek için alkolsüz yerleri tercih etmek olur. Ama hayat sizin hayatınız tabi ki son karar sizin. Sevgiler

"Bu dindarlar" dediginiz kisiler "insan". Evinde kiminle nasil oturdugunu bilmiyorsunuz, ayrica disaridaki adam kocasi da olabilir. Ama mesele zaten bu da degil, Sevgilisi de olsa ayni sekilde dusunurum. Dinle alakasi yok bunun. Kimse kimsenin ne yaptigini elestirmesin artik allah askiniza.
mayolular hasemalilari, hasemalilar bikinilileri elestirmesin mesela. HERKES BIRBIRINE SAYGI DUYSUN. Cok mu sey istiyorum toplumumuz icin?

En azından kırmadan yazdınız tesekkurler

şimdi bin çeşit insan var,kimisi bunu yadırgayacak kimisi ise normal karşılayacaktır,herkesten aynı düşünceyi bekleyemezsin.o yüzden ben kendi adıma cevap vermek istiyorum,ben ayıplamayan ve gayet normal gören kısımdanım,bu senin inancın kapandın diye niye bir alkollu restauranta veya bara gidemeyesin ki,sonuçta alkol almıyorsun ne gibi bir sakıncası olabilir ki.
ama dediğiniz gibi önyargıyla yaklaşan insanlarda var,açık bir bayanım,geçen haftasonu kız arkadaşlarımla bara gittik,yanımda ki kız arkadaşım koluyla beni dürttü ileriyi gösterdi,ne var ne oldu ki dedim,bak kız kapalı buraya gelmiş dedi,kapalı bayana değil arkadaşıma şaşırdım.
ben insanların artık rahat bırakılmasını istiyorum,siz kapalısınız size saygım büyük,ben açığım bana da saygı duyulsun,ne siz kapalısınız diye birşeylerden mahrumsunuz,ne de ben açığım diye...keyfinize bakın.

Malesef değil, Çoğu ınsan mesela kapalılar acıkları acıklarda kappalıları eleştiriyor. Aslında Muslumanlıkta en buyuk gunah gıybettır, bunun hesabını nasıl verecegımız cok daha gunah, Kımın ıcını bılmeden asıl yasantısını bılmeden yorum yapmak onu suclamak veya elektırmek, Buna kımsenın hakkı yoktur, Muslumanlıkta gordugun kotu bırseyı bıle yuze vurmamak gerekır, Ama bız kotu bırsey yapmayan bırıne bıle neredeyse damga vurmaya calısıyoruz Hep bırılerını kotuleme sevdalısıyız, Neden hep boyle neden bıraz daha hos gorulu olamıyoruz kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…