- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi Karakzglnhl
-
şimdi bin çeşit insan var,kimisi bunu yadırgayacak kimisi ise normal karşılayacaktır,herkesten aynı düşünceyi bekleyemezsin.o yüzden ben kendi adıma cevap vermek istiyorum,ben ayıplamayan ve gayet normal gören kısımdanım,bu senin inancın kapandın diye niye bir alkollu restauranta veya bara gidemeyesin ki,sonuçta alkol almıyorsun ne gibi bir sakıncası olabilir ki.
ama dediğiniz gibi önyargıyla yaklaşan insanlarda var,açık bir bayanım,geçen haftasonu kız arkadaşlarımla bara gittik,yanımda ki kız arkadaşım koluyla beni dürttü ileriyi gösterdi,ne var ne oldu ki dedim,bak kız kapalı buraya gelmiş dedi,kapalı bayana değil arkadaşıma şaşırdım.
ben insanların artık rahat bırakılmasını istiyorum,siz kapalısınız size saygım büyük,ben açığım bana da saygı duyulsun,ne siz kapalısınız diye birşeylerden mahrumsunuz,ne de ben açığım diye...keyfinize bakın.
Sevaplar ve günahlar her olay için ayrı ayrı. Birbirinden bağımsız hepsi. Birini yapmazsan diğerlerini de yapamazsın diye bir şey yok bana göre. Ya da tam tersi, birini yapıyorsan hepsini yapmak zorundasın gibi.
Mesela namaz kılabilirsiniz ama oruç tutmayabilirsiniz. O zaman namazın sevabı da gider değil. Namaz kılmamanın günahından kurtulursun. Ama namaz başka şey, oruç başka şey.
Başımız açık diye de her günah serbest demek değil.
Nice başı açık namaz kılan tanıdığım var. Veya nice başı açık ama alkol kullanmayan kişi var.
Namaz kılmıyor ama hayatında asla yalan söylemiyor.
Oruç tutuyor ama faiz yiyor.
Hacca gidiyor ama borcunu ödemiyor.
Yaptığı iyi şey için sevabı kazanır, yapmadığı için günahı. Yaptığı kötü şey için günahı hak eder.
Ben her sorumluluğun birbirinden bağımsız olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer böyle olmazsa hepimizin dört dörtlük olması lazım.
Ha toplumumuzda mahalle baskısı var mı? Var. Herkese her konuda var. Ne yazık ki.
"Bu dindarlar" dediginiz kisiler "insan". Evinde kiminle nasil oturdugunu bilmiyorsunuz, ayrica disaridaki adam kocasi da olabilir. Ama mesele zaten bu da degil, Sevgilisi de olsa ayni sekilde dusunurum. Dinle alakasi yok bunun. Kimse kimsenin ne yaptigini elestirmesin artik allah askiniza.
mayolular hasemalilari, hasemalilar bikinilileri elestirmesin mesela. HERKES BIRBIRINE SAYGI DUYSUN. Cok mu sey istiyorum toplumumuz icin?
Ben hiç yadırgamam şahsen herkesin kendi hayatı.
Kapalıların eğlenmeye hakkı yok mu?
Hem siz kendinizi bildikten sonra kimsenin lafı umrunuzda olmasın bence.
Bende en cok seye takiliyorum mesela. Bu bikini mayo giyen hanimefendiler, plajlarinda (sanki onlarin tapulu yeri) hasemayla ve ya turevi kapali kiyafetlerle denize girenleri gorunce rahatsiz oluyorlar.
Niye abi? sen mayonla giriyorsun ne guzel, sana kimse birsey diyor mu? ama kapali bayanin yuzmeye hakki yok.
evet haklıyım,zaten insanlar zorlaştırıyor bu dünyayı,bıraksınlar,normların dışına çıkılmadığı müddetçe insanlar rahat rahat yaşasın.Çooook haklısınız herkes sızın gıbı dusunse ne guzel olur bu ulke
ay cok doluyum bu konuda ya, bin tane sey yazdim :)) sabote ettim belki konunuzu , daha fazla okumayayim bariNe kadar gunah ya herkesın denıze gırmeye parka gıtmeye muzık dınlemeye hakkı var, zaten kapalıların hakkı olmasaydı buraya kapalılar gıremez yazardı yada hasemalar satılmazdı
siz iyi de, inanip da ortunmeyen insanlar var. Onlarinda inandigi halde ortunmeyip, ickili mekana gitmesini de yadirgiyor musunuz? O da riyakarlik o zaman.Bana kalırsa abesle iştigal. İnanan biri olsam örtünürdüm ve o tarz yerlerden uzak dururdum. Az onu yapayım az bunu biraz riyakarlık oluyor.
O tip yerlere gitmek hic bir muslümana yakismaz Ve dogru olmaz. Ama başörtülü biri icin daha abes bi kavram olmali. Çünkü o basortuyu takan demek ki bazi seylere daha hassas yaklasiyor ve daha dikkat ediyor olmali. cevrede bunu "birde kapalı olacak suna bak" seklinde dile getirir. Ama bence acigada ayni gunah kapaliyada o yuzden acik kapalidan ziyade sevap gunah seklinde nitelendirmek gerekir.Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.
Allahın şartlartına göre zaten allah avret yerlerımızı ortmeyı bıze zaten emrettı ve zaten hatlarımı cıkarıcak seyler gıymıyorum. Ama sizlerın goruslerınızı merak edıyorum sızce kapalı birinin alkollü bir yere gırmesı canlı muzıge gıtmesı ama alkol kullanmaması durumunda gene on yargıyla yaklasılır mı
Bende en cok seye takiliyorum mesela. Bu bikini mayo giyen hanimefendiler, plajlarinda (sanki onlarin tapulu yeri) hasemayla ve ya turevi kapali kiyafetlerle denize girenleri gorunce rahatsiz oluyorlar.
Niye abi? sen mayonla giriyorsun ne guzel, sana kimse birsey diyor mu? ama kapali bayanin yuzmeye hakki yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?