Kapalı birinin alkollü canlı müzikli yere gitmesi

Sevaplar ve günahlar her olay için ayrı ayrı. Birbirinden bağımsız hepsi. Birini yapmazsan diğerlerini de yapamazsın diye bir şey yok bana göre. Ya da tam tersi, birini yapıyorsan hepsini yapmak zorundasın gibi.

Mesela namaz kılabilirsiniz ama oruç tutmayabilirsiniz. O zaman namazın sevabı da gider değil. Namaz kılmamanın günahından kurtulursun. Ama namaz başka şey, oruç başka şey.

Başımız açık diye de her günah serbest demek değil.
Nice başı açık namaz kılan tanıdığım var. Veya nice başı açık ama alkol kullanmayan kişi var.

Namaz kılmıyor ama hayatında asla yalan söylemiyor.
Oruç tutuyor ama faiz yiyor.
Hacca gidiyor ama borcunu ödemiyor.

Yaptığı iyi şey için sevabı kazanır, yapmadığı için günahı. Yaptığı kötü şey için günahı hak eder.

Ben her sorumluluğun birbirinden bağımsız olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer böyle olmazsa hepimizin dört dörtlük olması lazım.

Ha toplumumuzda mahalle baskısı var mı? Var. Herkese her konuda var. Ne yazık ki.

Çooook haklısınız herkes sızın gıbı dusunse ne guzel olur bu ulke

Ben hiç yadırgamam şahsen herkesin kendi hayatı.
Kapalıların eğlenmeye hakkı yok mu?
Hem siz kendinizi bildikten sonra kimsenin lafı umrunuzda olmasın bence.

Iyi de tanımadığınız insanlardan size ne

Dini inancınız gereği kapalısının

Size göre o mekana gitmek engel değilse gidin

Günahda da günahı sana her kapalı olan günahsız mı kıl hakkı yemeyin de içkili mekana gidin

Haksızlık yapmayın da alkol alın

Dini şekli değil özü ile yaşarsanız böyle sorulara gerek kalmaz

Ben de bakarım bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye aklımdan da geçiririm de bu beni bağlar sen beni tanımıyorsun ki

Ramazan'da camiden çıkmayan milyonlarca insan da içki içiyor

Bu ülkede içki içenlerin hepsi gayrimüslim mi

Hak verıyorumm

Bende en cok seye takiliyorum mesela. Bu bikini mayo giyen hanimefendiler, plajlarinda (sanki onlarin tapulu yeri) hasemayla ve ya turevi kapali kiyafetlerle denize girenleri gorunce rahatsiz oluyorlar.
Niye abi? sen mayonla giriyorsun ne guzel, sana kimse birsey diyor mu? ama kapali bayanin yuzmeye hakki yok.

evet istediğin şey bu ülke için çok değil, imkansız..

Ben hiç yadırgamam şahsen herkesin kendi hayatı.
Kapalıların eğlenmeye hakkı yok mu?
Hem siz kendinizi bildikten sonra kimsenin lafı umrunuzda olmasın bence.

Arkadaşlar bu tur yazanlara cok tesekkur edıyorum Asıl muslumanlık zaten hos gorudur ozellıkle kendını bılıyorsan zaten

Ne kadar gunah ya herkesın denıze gırmeye parka gıtmeye muzık dınlemeye hakkı var, zaten kapalıların hakkı olmasaydı buraya kapalılar gıremez yazardı yada hasemalar satılmazdı

Reşit bir genç kız olduğuna göre, kendi kararlarını kendin verebilirsin.. kendi seçimlerinden sevabıyla günahıyla kendin mesulsündür. Gitmek istiyorsan git kardeşim.. İster alkol alırsın, istersen de saz, gitar çalarsın.. İstersen de şarkı, türkü söylersin dinlersin.. Kimseleri de ilgilendirmez.. Hayatını başkalarının değer yargılarına göre mi yaşayacaksın.. Boş ver milleti.. Milletin ne düşündüğünü umursama, yoksa çokkk başın ağrır..

herkes kendi mezarına gireceğine göre bir sorun yok.. ha ben gider miyim gitmem..

Çooook haklısınız herkes sızın gıbı dusunse ne guzel olur bu ulke
evet haklıyım,zaten insanlar zorlaştırıyor bu dünyayı,bıraksınlar,normların dışına çıkılmadığı müddetçe insanlar rahat rahat yaşasın.
ayrıca bu sadece kapalı yada açık kavramı da değil,insan olarak eleştirmeye bayılıyoruz,geçen günde alışveriş merkezinde kadının biri aşırı topuklu giymiş,benimde dikkatimi çekti ama sadece baktım geçtim garip gelmedi.hemen yan taraftaki adam eşine kadını gösterip birşeyler konuşup gülüştüler,sinir oldum,başı göğe ermiştir şimdi onların.hayır ne oldu yani giydiyse, o adamla karısına ne,seviyoruz eksik gözetmeyi yada birşeyler eleştirmeyi

Ne kadar gunah ya herkesın denıze gırmeye parka gıtmeye muzık dınlemeye hakkı var, zaten kapalıların hakkı olmasaydı buraya kapalılar gıremez yazardı yada hasemalar satılmazdı
ay cok doluyum bu konuda ya, bin tane sey yazdim :)) sabote ettim belki konunuzu , daha fazla okumayayim bari

Kapalı açık yada dindar dinsiz diye sınıflandırmıyorum ben alkol alan ve gece hayatını seven biri olarak. Yakın bir erkek arkadaşım da içmez namazını kılar ama bizimle barlarda da kolasını içer eğlenir. Aksine hepiniz cayır cayır yanacaksınız diye bizi kınamadan bizimle oturup eğlenebilen dindarlara da saygım sonsuzdur. Ben kendini ayrı tutup bizi cehennem kütüğü olarak görenlerden hazzetmiyorum asıl. Sizin yaptığınız ne kadar güzel arkadaşlarınızı da alkol alan açık olarak sınıflandırmadan eğleniyorsunuz.

Bana kalırsa abesle iştigal. İnanan biri olsam örtünürdüm ve o tarz yerlerden uzak dururdum. Az onu yapayım az bunu biraz riyakarlık oluyor.
siz iyi de, inanip da ortunmeyen insanlar var. Onlarinda inandigi halde ortunmeyip, ickili mekana gitmesini de yadirgiyor musunuz? O da riyakarlik o zaman.

O tip yerlere gitmek hic bir muslümana yakismaz Ve dogru olmaz. Ama başörtülü biri icin daha abes bi kavram olmali. Çünkü o basortuyu takan demek ki bazi seylere daha hassas yaklasiyor ve daha dikkat ediyor olmali. cevrede bunu "birde kapalı olacak suna bak" seklinde dile getirir. Ama bence acigada ayni gunah kapaliyada o yuzden acik kapalidan ziyade sevap gunah seklinde nitelendirmek gerekir.

Büyük günahlar

Şirk koşmak,ve zina yapmak Bir kişiyi haksız yere öldürmek,Savaştan kaçmak Livata ve zina yapmak Büyücülük/büyü yapmak. Yalan Söylemek, İfita Atmak Domuz eti ve bunun benzeri gibi yenmesi haram olan şeyleri yemek, İçki İçmek Kumar Oynamak, Rüşvet Vermek, Faiz parası yemek Emanete hıyanet etmek Sünnet'i reddetmek, İnsanları çekiştirmek (Gıybet etmek) Kaş-göz işaretleriyle insanlarla alay etmek[ Muslumanlıkta Buyuk Gunahlar bunlar

Eskiden kadınlar yüzemiyordu onuda günah diyorlardı bence haşemiyi giymeleri çok güzel sadece bazı haşemiler çok çirkin bunu üreten işletmeler daha estetik üretseler ne olur sanki , daha fazla kadın eli deyse üretim aşamalarında rekleri ve desenleri berbat ,

Eskiden kadınlar yüzemiyordu onuda günah diyorlardı bence haşemiyi giymeleri çok güzel sadece bazı haşemiler çok çirkin bunu üreten işletmeler daha estetik üretseler ne olur sanki , daha fazla kadın eli deyse üretim aşamalarında rekleri ve desenleri berbat ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…