kapalı kıyafet derdi

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
68
Kocaeli
ya kızlar ben kapanalı 2 ay oluyo çok şükür

ama benim bi sorunum var. ben aniden kapandım öyle bi eşarp bi tunikle girdim tesettüre. ani bi karardı benim için.

ama şu an resmen psikolojim bozuldu.
tabiki yine baya kıyafet aldım
ama eskiden o kadar çok şeyim vardı ki ne giyceğimi şaşırırdım.

şimdi 5-6 kapalı kombinim var sürekli onları giyip duruyorum
ve bu benim psikolojimi etkiledi sakın demeyin ki güzel görünmek için mi kapanıyosun şu bu.
elbette ki öyle değil ama ben eskiden çok dikkat çeken bi kız olduğum için şu an silikleştim
kendimi güzel hissedemiyorum falan ne biliyim anlatasım geldi sizlere

tabiki açılmak gibi bi niyetim yok insan kapalıyken de güzel olur ama bu ruh halinden de kurtulmam lazım öncelikle
keşke kendime güzel bi gardrop düzdükten sonra kapansaydım diyorum bazen
bilemiyorum bi garibim bu aralarr

pardesu al uzun dizalti bol bol,eski kiyafetlerinle de giyebilirsin boylece.zaten ben tesetturun tam olanindan yanayim ustune bi tunik dar pantalon hos gozukmuyo acikcasi.

Bende ilk kapandığımda,bir tuniğim birde narçiçeği şalım vardı
2 yıl önce yani
Bende dediğiniz gibi çok süslü giyime önem veren biriyken her yere o tunikle gittim ilk 1 ay kabustu benim için
Fazla tunikte bulunmuyordu o zamanlar,tesettür giyimleri yaygın değildi:26:
Yavaş yavaş doldu dolabım..
Bu yıl içinde dolabınız tıka basa dolacak merak etmeyin..

Öncelikle Allah kabul etsin kapanmanızı. Önceden dikkat çekiyordum şimdi silikleştim demişsin, Yanlış anlama seni yargılamak haddimize değil ama gerçekten psikolojik olarak hazır mısın kapanmaya? Zaten kapalı olmanın gereği, silikleşmektir diye düşünüyorum. Üzerine bi pardesü giyebilirsin, hergün farklı giyinmek zorunda kalmazsın.
Kıyafet olarak ta herşey birden olmaz, zamana bırak. Yavaş yavaş alır eksiğini kapatırsın. Tabi eğer hem şık hem kapalı olayım dersen maalesef o tarz kıyafet satanlar pahalı oluyor.

Son düzenleme:
Bende yeni kapandım.. kapanmadan önce gittim 4 5 tane şal aldım kendime en cok takcagım renklerden zaten üstüme hep uzun seyler alırdım kapancagımı dusundugum icin o yuzden pek zorlanmadım simdilerdede gördügüm begendigim tunıkleri hemen kapıyorum.. zaten bi tane de kap aldım genc işi bi ferace aldım.. feracede zaten cok rahat oluyo içine ne giyersen giy.. yani sıkıntı yapma akışına bırak zamanla olur herseyın..

Kapanmanın amacı zaten dikkat çekmemek, silikleşmek değil midir?
Ayrıca çok kıyafet almak da israf dinimizce.
Ben açığım ama 2 kot, 3 kumaş,10 bluzla idare ediyorum sene boyunca.
Ben tabi ki fetva merci değilim ama bu şekilde kendini rahatlatabilirsin diye düşünüyorum :)

bende ilk kapandığımda senin gibi hissediyodum ama alışırsın kapalılara göre çok güzel şeyler var gerçekten son iki yıldan beri bazen açık arkadaşlarım bana bakıp çok özenirler hatta facebookta özellikle çok fazla site var butiklere bi bak istersen

Son düzenleme:

tesettür tarz değil farzdır diye bi söz var, hoşuma gitmişti.

ben kapalı değilim, düşünmüyorum kapanmayı da, ancak kapansam bile şu devrin çoğu kapalısı gibi kapanmam sanırım. kapanmak benim için renkli kıyafetlerden tamamen vazgeçmek, vücut hatlarımı belli eden şeylerden tamamen uzak durmak olurdu...
5-6 kapalı kombin yeter eğer maksadın dikkat çekmeye çalışmak değilse, ki değildir...

çok görüyorum dışarda kafada fıstık yeşili şal, altında acaip abartılmış bir topuzla, şalın üstünde kocaman güneş gözlükleri, üstte kalça hizası tunik, altta tayt... yani ben başörtüsü taksam hanımefendiden daha kapalı olucam nerdeyse. sevmiyorum ben ne yaptığı belirsiz insanları... kapalıysan kapalı gibi giyinirsin, değilsen istediğin gibi giyinirsin... böylesi tesettürü rezil etmek oluyor...

kısacası temiz giyindiğin sürece bence 5-6 kombin kapalı bir hanıma yeter... gerçek tesettür güzel, 2013 modelini sevmiyorum.
bence alacaksan da koyu renkler çoğunlukta olan pardesüler ve tunikler alabilirsin, insan diğer türlüsü komik geliyor, özenti geliyor.

Ay bende nefret ediyorum öyle.
Topuz,2 kilo makyaj, tunik demeye bin şahit isteyecek üstler
Hiç kapanmayın efenim öyleyse
Ben şu an pardesü giymiyorum kapta giymiyorum ferace de.
Ama bol pantolon yada ispanyol paça kullanıyorum,biirkaç dar kotum var eskiden kalmaOnlarında üstüne dizime gelecek kadar tunik giyiyorum ki vücut hatlarım huhu diye bağırmasın

hemen hemen her yeni kapananın sorunudur bu mesele
ben mesela ilk kapandgımda giydiklerimi hiç yakıştırmazdım kendime, bulamazdım zevkime göre bazen resimlere bakarken diyorum bu iğrenç şeyi nasıl giymişim diye. Dolabımdaki kıyafetlere bakardım adam akıllı bir kaç kıyafet gerisi boş.şu son bir kaç senedir
tesettür modası kendini baya aştı..
insan zevkine göre güzel kıyafetler alabiliyor
nette tesettür bloglarını takip edebilirsin
mutlaka siyah kumaş bir eteğin olsun üstüne her renk bluz yada gömlekle kombin yapalirisin
pardesü giymeyi şu an istemeyebilirsin çok kısa olmayan çok güzel kap lar var bol paça pantolonlarla giyebilirsin
özel günler için boydan elbiseler alabilirsin üzerine şal yada eşarp
tesettür giymde marka olmuş ürünleri takip et en azından neler alıp neler almayacağın konusunda fikrin olur
dolabımı doldurayım diye düşünme yavaş yavaş o dolap dolar taşar zaten :))

aynen, ben de o şekilde kapanmanın mantığını hiç anlamadım.

bir de konuyla alakası yok ama tesettür yani biraz hicap kültürü gerektiren bir şeydir, metro, metrobüsü çok kullanıyorum ve ne yazık ki bahsettiğim şal tayt kısa tunik üçgeninin yanında bir de bu şekilde başı örtülü kızların yanında çok samimi (fazlasıyla samimi) oldukları erkek arkadaşlarını görüyorum, ve ben rahatsız oluyorum o samimiyetten... inanın görmediklerimi gördüm şu iki senede. metrobüste yer yok diye erkek arkadaşının tek bacağına oturdu kız (başı örtülü) resmen gözümün önünde.

oysa eski tesettür çok saygı duyulasıydı, şimdi mutasyon geçirmiş gibi, hilkat garibesi gibi fazlasıyla rahatsız edici. aman bana ne değil mi milletin tarzından? herkes ne isterse yapsın değil mi? olmuyor ama öyle, mutlaka rahatsızlığımı bir şekilde belli ediyorum, çünkü insanlar artık tesettür diyince "onların da neler neler yaptıklarını biliyoruz" diyorlar...

kısacası lütfen hazır olmayanlar örtünmesin burdan herkese çağrımdır, yoksa çok irrite edici duruyor.

yargılamak amaçlı yazmıyorum sadece izlenimim bu,bi karar vermişsiniz ama tam mantığınızda bitirmemişsiniz olayı bence.yoksa dikkat çekerdim şimdi silikleştim diye düşünmezdiniz bile.hayırlısı olsun...

bende yeni kapananlardanım ama senin düşündüğün gibi düşünmüyorum. kendime çok bişey alamadım ama ilk başlarda yeter diye düşünüyorum nasıl olsa zamanla giyimin düzeliyo bence pantolonları bol giyiiyorum öyle almaya çalışıyorum bol paça şeklinde. tunik ve kap tercih ediyorum. eşarp ve etek konusuna alışamadım henüz ama bence öyle silikleştim diye düşünme kapanmak kendi kararın sonuç da

hayırlı olsun bende pea arkadaşın dediğine aynen katılıyorum.

tesettür modası diye birşey? dinin modası mı var yani bende kapalı değilim öyle bir fikrimde yok fakat öyle kızlar var ki yanlarından geçsem ben daha kapalıyımdır herhalde.

bence çoğunda bi kapanma merakı var.
fosforlu şallar daracık kotlar adnan oktarın kızları gibi makyajlar
zaten kitapta anlatılan kapanma bu değil ki
tamam kara carsafa bürünme ama fosforluu cevriye gibide gezme yani

Bu dediklerim sana değil sakın yanlıs anlama genel fikrimi belirtmek istedim :)

yeni oldugu için aklın kalabilir ani karar vermek dogru mu ki hem?
benim bi arkadasım var hiç kısakol giymez yazın bile ama kapanmaya hazır değilim der
yanı bu biraz da kalpte biten bişey

hevesle yapıp sonra acılmak falan daha kötü :26:

gençsen bir de gözünün kalması doğal :) tozlu giyime bakabilirsin cok ucuz orası ama kıyafeti abartma derim en fazla pastel renklerde şal kullan

kolay gelsin :)

bu arada insanların türbanını kullanmasına,inancın üzerinden siyaset ve ticaret yapmalarına göz yumma. Seni kullanmalarına izin verme. esen kal dostum :)

Son düzenleme:
dert ettiğin üzüldüğün şeye bak

Zamanla dolar dolabın merak etme.

Zamanla alışırsın, daha yeni kapanmışsın neyi neyin üzerine nasıl giyineceğini tam olarak kestirememen normal...

Diz hizasında tunik ve kaplar kurtarıcın olur, ayrıca uzun hırkalar alırsan eskiden giydiğin bluzların üzerine kombinleyebilirsin...

bol paça bir pantolon ve mevsim gereği bir kaç farklı renkte uzun hırka alırsan içine değişik renklerde badi giyip kombin yapabilirsin bence...

canım kapalılığın hayırlı olsun ama tesettür zaten dikkat çekmemektir kaldıki http://www.kadinlarkulubu.com/hicbi...r/656656-kiyafet-takintim-yiyip-bitiriyo.html bu konunda kıyafet zaafın durumun ciddiliğini ortaya koyuyor.sanırım tesettürün mantığını pek idrak edememişsin.önceki gibi çevrenden övgü almak adına tesettürünü modaya uyarlayıp süslü püslü olursan Allahın rızasını kazanamayıp boşuna kapanmış olursun.lütfen bunları düşünme bak kıyafetin de varmış gerisi önemli değil.ben kapandığım zaman tesettür modası diye bişey yoktu öyle siliktik ki ama bundan hiç gocunmadım.şimdi tesettüre uygun yüzlerce şey var.sen de aklından beğenilme arzusunu sil lütfen ve başındakinin hakkını ver

seni çok iyi anlıyorum cnm ayı şeyleri bende yaşadım hatta benim yaşadığım yer turistlik küçük biryerdi tesettürlüler için kıyafet bulmak ne mümkün ama sabret sen Allah için kapandın ve elbet mükafatnını alırsın kat kat sonuçta Allahın rızasını kazanmak amacımız .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…