kapalı kıyafet derdi

bence kapanan birinin sade ve abartıdan uzak olması lazım. açık renk eşarplar kullanmalısın mesela krem rengi,bej, açık pembe, yavru ağzı gibi.fazla dikkat çekmeyen..ama tabi bi bayan olarak hepimiz beğenilmek isteriz :) sade ve şık olursan bence daha güzel görünürsün.renkli renkli eşarplar ve tuhaf şekillerde bağlanması benim hoşuma gitmiyor. uzun kazaklar, hırkalar, bluzlar giyebilirsin.ben pardesü yerine daha güzel kabanlar yada mantolar giyilmesi taraftarıyım. bol ve vücudu çok belli etmeyen şık kabanlar var. ben açığım kapalılara saygım var tabiki ama bu seneki tesettür modasını hiç beğenmiyorum. güzel siyah bir pantolon yada kot üzerine uzun bir bluz kazak vb giyebilirsin.üzerine hırka yada yelekler güzel olabilir :)

hayırlı olsun arkadaşım ne sebeple ve nasıl karar verdin kapanmaya
ibadetlerini de tam yaparak mı tesettüre girdin
ruhen tamamlanmamış birşeyler varsa çok zor kapanmak

ben hep merak ederdim küçücük kızları niye kapatıyorlar diye
meğer benimsetmek içinmiş
üniversitede bir arkadaşım vardı babası imam
kendimi bildim bileli kapalıyım başımı açınca çıplak gibi hissediyorum derdi
sonradan yapınca çok zor demek ki

bence sorunun kıyafet ile ilgili değil
şuanda bir dolap kıyafet getirseler de mutlu olamazsın
maneviyatına yüklenmen lazım
Allah yardımcın olsun

ben 8 senedir kapalıyım..
bir müslüman imkanları dahilinde dini vazifelerini yaptıktan sonra tabiki de güzel giyinecek...
bunun moda ile alakası yok ki..
ben kapalıyım diye misal eşarbımın rengini pardesüme uyduramayacak mıyım?
veya kazağım ve eteğim birbiri ile uyum içinde olmamalı mı?
bu bir şıklıktır bence..
ben dar olmayan eteğim, üzerine uygun renkde ceketim, renklerine uygun eşarbım sıfır makyajım ile silikleşmiş olmuyorum..
allahım emrettiği şekilde yüzüm ve ellerim hariç vucut hatlarını belli etmeyecek şekilde örtündükten sonra kimse ksr bakmasın şu bayan ne kadar şıkmış diye düşünürlerse de benim yapabileceğim bişey yok..

Zamanla gardırop doldurursun..
Sıkıntı etmene gerek yok.
Ben kapalı değilim ama dışarıda çok alımlı giyinen kapalı bayanlar görüyorum..
Bence kendini silik hissetmeni gerektirecek bir şey yok..

merhaba.. ben acik olmama ragmen kapali giyimler cok hosuma gider oldu.. tabi dedigin gibi dikkat cekmek icin kapanilmamali fakat cok güzel kapananlar var..
Facebook varsa bir göz at derim: Gönül Kolat var mesela.. cok güzel tasarimlari var kapalilar icin... sipariste verebiliyorsun..
bir kac resim paylasacagim fikir olur belki..

Kapalı olan insanlar güneş gözlü takmasınmı hanım efendi.kapanmak demek karalara bürünmek demekmi ?
yeşilde takarlar,mavide açıksan istediğini giy kapalıysan karalara bürün mantığı nekadar saçma

Allah kabul etsin devamını getirsin. Hayırlısıyla bende düşünüyorum şuanda alışverişlerim ona göre tunikler vsler falan ama tabi kapanınca iş daha çok değişiyor. silikleşmek derken ben onu pek öyle düşünmüyorum. yani kapalı olan bayan bir rimel süremez demek değildir bu. ama bir arkadaşımız yazmış ya ona katılıyorum. deve hörgücü gibi topuzlar ayakta yirmi cm topuklular üzerine dar body suratta bir ton makyaj. bence içini ferahlatmak için duanı yap gerisini boşver. emin ol senin yaptığın gibi ertesi güne kapalı uyanmak isteyen bir sürü insan vardır. sen bunu başarmışsın daha ne olsun. baş örtünü daha kolay yapacağın şallardan eşarplardan tercih et. ve bence tek renk olsun bu şallar. eşarp farklı tabi. çünkü daha az dikkat çekip daha hoş duruyor bence. kapanma hikayeleride okuyabilirsin. bu evrende çok yardımı olur sana. ayrıca ben kapansam ilk yapacağım şey kap almak olurdu. o kadar şık zarif ferace ve kap modelleri var ki. Allah yar ve yardımcın olsun.. birde senden ricam nolursun iyi araştır. üçgen ve deve hörgücü gibi yapma baş örtünü. peygamberimiz yapılmamasını söylemiştir çünkü.

Son düzenleme:
gönül kolat resimlerini kopyalamiyorum buraya ama dedigim gibi mutlaka bak, begenecegine eminim..
ayrica bu sayfayada bak facebookta: hijab is my Diamond
o arkadas cok güzel kombinler yapiyor.. ayrica nereden aldiginida yaziyor kiyafetleri.. oda cok güzel
bunlarda nisa giyimden...

Konu sahibi arkadaşım kararınız hayırlı olsun
Zamanla dolabınızı doldurursunuz merak etmeyin.kap alabilirsin,bol pantolon üstü tunik,uzun triko ceketlerin tam mevsimi, kış geldi uzun kaban türü giyersiniz zaten dışarıda işiniz dahada kolaylaşır.

Merhaba arkadaşım hayırlı olsun öncelikle. Yeni kapamışsınız ve böyle olunca bence alışma aşamasında brtakım tavizler verebilrsiniz.
Ama daha ileride Ayete ve hadislere uyacak şekilde kapanmalısınız lanetlenen topuzdan uzak durmalı örtunuzu yakanızı örtecek şekilde kapatmalılısınız. Şık ve temiz olmalıınız ama çekici olmamalı ve başı açık biri ile tek farkınız örtünüz olmamalıdır.
Hattta sorununza kökten çözüm;son derece şık feraceler olabilir :):)

bende renk konusuna anlam veremedim... Kuranı kerim örtünün der..
renk ile ilgili bişey yazmaz...
fıstık yeşili şalı ile demiş arkadaş da, ben tutup da bir erkeğin vayy be fıstık yeşili şalın rengine bak,beni çok tahrik etti diye düşünebileceği zannetmiyorum...
zaten zihniyeti bozuksa kara çarşaflı bi hanımefendinin de yürüyüşüne bakarak siyah bi kadına bu kadar mı yakışır diye de düşünebilir de pekala...
ona gelene kadar neler var..
tek derdiniz renk olsun...

Son düzenleme:

Sen 96lısın ve kapalı mısın? Eğer öyleyse sana en kocamanından. Öyle değilsen de geçerli gerçi. Saçmaladım sanırım. Neyse

Konu sahibi arkadaşım. Emin ol ilk örtündüğünde neredeyse herkes aynı düşüncelerde oluyor. Muhtemelen örtünü falan düzgün yapamıyorsun, biraz biçimsiz duruyor ve çirkin göründüğünü düşünüyorsun o yüzden. :) Kıyafet konusu da aynı şekilde. Neyi neyle giyeceğine falan karar veremiyorsun. Ben hep yüksek bel etekler giyiyorum. Batik, lcw, koton, bershka her yerde var bu eteklerden. 9 tlye aldığım bile oldu içlerinden. :) Üzerine de güzel bir gömlek ve uygun bir kemer. Budur işte. Ki bence ilk etapta koyu renkli yada her şeyle giyilebilecek etekler al, üzerine her şeyi uydurursun. Bir arkadaş önermiş, ben de katılıyorum. Pardesü hem islama uygun, hem de çok büyük rahatlık. Genç işi bir şey aldığın zaman emin ol çok asil duruyor.

O kadar fahiş fiyatları var ki ve yaptıkları artık sürekli kendini tekrar etmeye başladı bahsettiğin tasarımcı bozuntusunun. Örneğin bir eteğe 150 tl vermektense aynı kumaştan alıp gidip terziye 30 tl ye diktirmek çok daha mantıklı geliyor bana.
Sayfasında ve instagram hesabında herkesten şikayetler yağıyor. Birinin de nişan kıyafetini alakasız göndermişti nişanına bir gün kala. Sayfaya en ufak bir eleştiri barındıran yorum yapsanız yorumunuz kaldırılıyor ve engelleniyorsunuz. Ha bir de, islama hiç uygun olmayan aşırı abartılı kıyafetler yapıyor. Henüz hiç pardesü falan göremedim sayfasında.

Bir defa kendinden kocaman topuzu olan bir bone koymuştu sayfaya, üyelerden birine cevaben bir hadisi şerif yazdım yorum olarak. Topuzdan deve hörgücü diye bahseden, onları lanetleyen bir hadis. Beni bu yorum için sayfadan engelledi. Ondan beridir nefret ediyorum kendisinden. İsmini görünce dayanamadım.

kusura bakmayın ben kapalılara neon renkler yakıştıramıyorum, o sizin fikriniz, bu benim fikrim... neon renk kapalılığın ilkesine ters. trafik ışığı gibi gezmekle ziynetini göstermemek pek bağdaşmıyor gibi. kapalı olsam koyu renkler tercih ederdim, kapalılık bana göre bunu gerektirir.
güneş gözlüğü, neon renk şal ve kedi kadar topuz hiç yakıştırmadığım bir üçleme olduğundan örnek verdim.

mesela burdaki 3. kombin tesettürmüdür? bana öyle gelmiyor, çok fazla dikkat çekici. ve göğüs çok belirgin... şu renkte giyinip dikkat çekmemek mümkün mü?

Güneş gözlüğü sizce süs içinmi kullanılıyor.güneş gözlüğünün kapalı olan arkadaşlarıma ne gibi zararı var açıklayında bilelim
kapalı arkadaşlarımda öğrensin gözlüğün günah olduğunu.
şimdi ben açıksam herşeyi giyerim takıştırırım ama kapanınca herşeye vedamı edeceğim karalara bağlanım oturacağımmı
saçmalıyosunuz renkli eşarplarında sakıncalı olduğunu sizden duydum

mesela burdaki 3. kombin tesettürmüdür? bana öyle gelmiyor, çok fazla dikkat çekici. ve göğüs çok belirgin... şu renkte giyinip dikkat çekmemek mümkün mü?

bu bahsettiğiniz 3. resimdeki kıyafeti açık bir bayan alırsa sadece başı açık olur,,kapalı bir bayan giyerse başını kapatır...tek fark bu size katılıyorum..

Kapalı değilsiniz ama gözlük takan kapalıyı eleştiriyorsunuz. Bir kapalı neden renkli giyinmesin kapalı olmak demek hayattan soyutlanmak mı demek? Şıkır şıkır renk renk giyinsin. Zaten dışardan kapalıların dört dörtlük olmasını bekleyen açıkları anlayamıyorum. Ben de açığım ama eleştiremem çünkü sadece o saçı kapatmak bile kolay bir karar değil.

kusura bakmayın ancak güneş gözlüğünden kastımın sadece güneşten korunmak maksatlı sade normal boyutta güneş gözlüğü olmadığını sanırım siz hariç herkes anlamıştır. daha havalı görünmek için şalın üstüne taktıkları devasa gözlüklerden bahsediyorum, saçmalıyorsunuz lafını size iade ediyorum, ve fetva vermek bana düşmez günah mı değil mi konusunda ancak araştırırsanız fetvalardan mesela şu;
İlgi Çekici Eşarp Takmak | Fetva Meclisi

bulursunuz sakıncalı bulunduğunu, renkli, ilgi çekici örtünmenin. kendi fikrimi söylediğim için bana saçmalıyorsun diyemezsiniz... şık değil.

bazı arkadaşlara katılıyorum.

kapanmak zaten dikkat çekmemeye çalışmaktır.

renkli göze batan kıyafetler haliyle dikkat çeker.

yolda görüyorum topuklu ayakkabılar daracık pantolonlar yüzde bir ton makyaj sadece saçı örtülü.

yani dikkat çekici unsur saç mı sanki?

herkesin tercihi kendine ama kapanmanın amacını anlayamayan insanlar var.

konu sahibi ben kapalı değilim ancak daha yeni kapanmışsın zamanla alışırsın kendince bir giyim oluşturursun diye düşünürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…