kapalılık kafamı karıştırıyor.açılmak istiyorum.

cilemvar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2012
169
0
66
Kayseri
merhaba kızlar.gecen gün sevgilimle birlikte bi akrabasının yanına gittik düğünde beni görmüştü açıktım.ama normalde kapalıydım 1 sene olcak nerdeyse.dediki bunun gözü açıklara kayar sen niye kapalısın ilerde evledniğinizde bu seni tasıyamaz karakteride huyuda açıklara bakmaya yatkın dedi bende zaten biliyorum sırf kıskandığı iöin benim kapalı olmamı evledniğimizde açılmamı istediğini.bu düsünmek beni sıkıyo hele akrabasının öle bisey demesi tüm bunalttı.açılırım diyorum ama çalıştığım iş yeri ve cevre yadırgar diye çekiniyorumda ne yapıcağımı bilmiyorum.

benim bildigim kapanmak acılmak allahla kul arasındaki bi karardır ama sizde bu yok sanırım siz baskaları icinmi kapandınız simdi baskaları icin acılsammı demissiniz

benim bildigim kapanmak acılmak allahla kul arasındaki bi karardır ama sizde bu yok sanırım siz baskaları icinmi kapandınız simdi baskaları icin acılsammı demissiniz

ilk başlarda kendi isteğimle kapandım ama böyle fikirler canımı sıkıyo kendimi saf gibi hissdiyorum.kıskandığı için kapanmama istiyo ama açıklıarada baktığı düsünces, ve fikirleri canımı sıkıyo

1- o ne der bu ne düşünür ya da eşim beni aldatır mı diye kapalıysan başörtünü başına ağırlık yapma !!!

2- eşin olacak insan zaten bakıyorsa açık kapalı farketmez bakar açık ta olsan kapalı da olsan aldatmaya meyilliyse aldatır sen bunu engelleyemezsin!!!

3- bunları düşünmek yerine ben niçin kapalıyım amacım ne allahın emri için mi yoksa birileri için mi bu soruların cevabını bulursan yapman gereken de ortaya çıkar!!!

Bu soruyu bile şuanda sorabiliyorsan buna hazır değilsin demektir canım.Ben sevgilin , nişanlın ,kocan her kiminse onun için kapanmanı yada açılmanı eleştirmem benim için çokta ters bir şey değil.Senin vereceğin bir karar.Ama kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle ol bence.Bu arada konun dini içerikli kapanabilir üzgünüm

sevgilinizin oyle bir durumu varsa emin olun siz acilsaniz da baska kadinlara bakar. sirf bu durum yuzunden acilacak olmaniz cok tuhaf. demek ki baskalari yuzunden kapandiniz. bence once bi kendi kafanizda netlestirin.
bir de akrabasi sizin kapali olmanizi neden kiskansin anlayamadim?

daha esin bile degil bence sacma düsnceler bunlar gercekten sevse diye giris yapabilirim yada allahla isine ne karısıyor diye

Yanlışsam düzeltin lütfen..
Sevgilinizin akrabası sizi dğünde gördüğünde açıktınız ama normalde kapalısınız..
Aanlaşılan sizin kapanmanızı sevgiliniz istemiş, çünkü sizi kıskanıyormuş..
Kısacası içinizden gelmeden, sadece o insan için kapanmışsınız..

Bu arada bu insanın huyu ve karakteri açıklara bakmaya yatkın (Bu da ne demekse)
Yalnız bu kıskanç sevgili evlenince açılmanızı istiyor..
Ama açılırsanız çevreniz de yadırgar sizi..

Arkadaşım, sen hep başkaları için mi yaşarsın?
Senin şahsi bir fikrin,isteğin yok mu?
İçinden ne geliyorsa onu yapmalısın..
Allah'la kul arasına kimse giremez sonuçta..Bu senin kararın olmalı..

Yalnız sevgiliniz de çözebilmiş değilim..O ayrı konu..

Siz açıldıktan sonra başka açıklara bakmayacağının garantisi var mı sizce?

kusura bakma ama pek hoş diil su tavrın. Allah sana öyle olmanı emretti diye, Allah'ın bir ayeti olarak tasınır o başörtüsü. o zaman onurludur. ama sevgilin kıskandıgı için basında gezdiriyosa, işte o zaman- hani hep diyolar ya kadının köleleştirilmesi falan hah işte aynen o durumdasın demektir.

eger sadece sevgilin yüzünden rahatsızsan, niyetini salih tut, örtünü cıkarma derim ben.

kıskandığından değil o bakar sen neden böylesin sen acık olursan bakmaz maksatında konustu....konuda kapansın mühim değil

önemli olan senin ne istediğin...
oyun haline getiriyolar şu olayı zaten..
bi açık bi kapalı...

Düğünde niye açıktı ki başın anlamadım????
kimse için başörtü örtülmez,içinden gelmiyosa kullanma,kendini kandırmaktan başka bi işe yaramaz..

kıskandığından değil o bakar sen neden böylesin sen acık olursan bakmaz maksatında konustu....konuda kapansın mühim değil

Yani "açıklara bakılır, kapalılara bakılmaz"gibi bir mana mı çıkıyor buradan..

Bu konu da polemiğe açık..
Konun kapanabilir..evet..

Yalnız bu aralar çok sık açılmaya başladı bu tip konular bdv'de..
Hayırlısı

Kimsenin dediğine bakma bu kararı verecek sensin açılmak istiyorsa açılırsın kimsede karışamaz sana kapanmak istiyorsanda kapanırsın bu senin bileceğin iş.

aldatma fikri sevgilinizle birarada ise başınızın kapalı olup olmaması sizi aldatmayacağı anlamına gelmez,bu durum sadece bahanedir..o dedi kapan,bu dedi açıl,şu dedi tekrar kapan,ordaki dedi açıl..kimin ne dediği,nasıl davranacağına göre değil sizin kendi hissettiklerinizle,kendinize göre hareket etmelisiniz.

evlenince evinde acılırsın zaten evlenince kıskanmayacakmı ben bi mantık göremedim ne sevgilinde ne sende ne o lafları eden kiside

Bu konu kapanır kesin aldatmanın başının kapalı yada açık olması ile alakası yok başı açık insanda aldatılır başı kapalı olan insanda aldatılır.

güya evlenince yanında olcakmısım o zaman istediğimi yapabilirmisim.cok sacma düsüncesi aldatsa her kosulda aldatır ama iste akrabasının sölediği kafamı karıstırdı.

layıkıyıla taşıyamayacağını düşünüyosan sen bilirsin. bir arkadaşım il dışında oturuyo normalde buralı . oturduğu yerde hep açık. buraya gelirken kapanıyo nedeni mahalle baskısı o ne der bu ne der düşüncesi. eğer inandığınız şeyi layıkıyla yaşamya cesaret edemiyosanız, içinizde diğerine bir heves varsa. açılın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…