Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kapalılık-saç bakımı

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Suburcu34

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
341
283
303
izmir
merhaba arkadaşlar
kapalı olduğum için saç bakımı yapmanın gereksiz olduğunu düşünen biriydim. saçım evde hep topuzdur, kendime pek bakmam. ama arkadaşlar arasında konuşurken bunun yanlış olduğu konusu konuşuldu. siz nasılsınız? nelere dikkat ediyorsunuz? biraz bana tavsiyede bulunun

evde saçınızı açın. toplamayın. hava alsın. saç derinize yazık zaten hep topuz olmaz.

BENde kapalıyım. Saçlarım baya uzun olduğu için sürekli toplarım bende. Sarımsaklı şampuan kullanıyorum ve arada açık bırakıyorum. Baktım sık dökülmeye başlıyor uçlarından kestiriyorum ekstra bir bakım uygulamıyorum.

Bonesiz yapabilirsen kullanmamaya çalışabilirsin. topuzunu yapip, önünü de siyah bandana ile kapatabilirsin. Ben en çok opak çoraptan memnun kaldim:)
Bakıma gelirsek uçları kuru olduğu için bakım yağı ile nemlendiriyorum. Ekstra maskeler kullanmam. Duşta sirkeli sudan da fayda görüyorum. Saçlarınızı evde sıkı toplamayın derim. derli toplu seviyosaniz da gevşek modeller kullanın.

Bende tesettürlüyüm,evin içinde kesinlikle topuz yapmayın bağlarsanız bile çok sıkı bağlamayın.Çünkü bu saçı aşırı derecede inceltir ve döker.Haftada bir zeytinyağıyla bakım yapıyorum.Ayda iki kere falan da kendim hazırladığım bi karışımla maske uyguluyorum saçlarıma.(hem uzatıyor hemde canlandırıyor) Kendi kullandığım şampuanıma da bir tatlı kaşığı kuru maya koydum ve çok faydasını gördüm.Dışarı çıktığınız zamanda kullanıyormusunuz bilmiyorum ama topuz tokaları var eğer bunu kullanıyorsanız direkt olarak saçınızı onunla bağlamayın onlar da çok döker saçı.Altta normal esnek bir bandajla bağlayıp topuz tokasını direkt olarak onun üstüne takın yada bonenin üstüne.Sapsarı boyalı saçlarım olmasına rağmen bu yöntemlerle hiç bir rahatsızlık yaşamıyorum :)

merhaab arkadaşlar tam anlaşılamamışım tekrar sorayım sorumu: kapalıyım evde çok paspalım saçım hep toplu sürekli eşofmanlar falan, sizce bu normal mi? saçımı boyatmalı mıyım, arada saçımı açmalı mıyım, evde makyaj yapmalı mıyım? kıyafetime dikkat etmeli miyim siz nasıl yapıyrsunuz? evliyim 1 oğlum var

İyi ama herkesin normali farklı..
Ev giyimi bile şık parçalardan seçen hatunlar var.

Benim için ev benim en rahat ettiğim yer olmalıdır.
O yüzden şıklıktan önce rahatlık gelir.
Elbette bakım iyi bir şey.
Kocanız için falan değil, ne bakımlılar kıymet görmedi de..
Kendiniz için..

Size iyi gelen bakımları yapın.
Arada saçınızı açın evde ki hava alsın.
Evde makyaj gereksiz nemlendirici, canlı bir cilt, temiz dişler, temiz vücut yeter benim için..

herkes normalini yazsın ben de kendimi kıyaslayayım diye yazmıştım:)

Ben kapali değilim ama zaten bu bakım işinin de kapalilikla aciklikla alakasi yok
Saçının sağlığı icin en azindan ayda 1 2 kez bisey yapmalisin...dunya kadar tarif veya hazir bakim maskeleri var seçim cok

Kapalı olmak saclarina bakmana engel değil. Saclarina hafta da bir bakım yap ki nemsiz kalmasın zaten başörtüsünden nefes alamaz. Kuruluktan dökülüp eline gelmeye başladığında pişman olursun. Ayrıca evliyim diyorsun dışarda kapalı olabilirsin ama evde eşine güzel gorunmen gerekir. Eşofman giyinceksen bile daha usturuplu şık eşofmanlar giyebilirsin. Biraz bakımdan makyaj dan kimseye zarar gelmez hem esinin de hosuna gider. Sonuçta kimse yaninda paspal birini istemez şöyle düşün eşin senin yanında sürekli çizgili pijamasiyla yada atletle bakımsız bakımsız otursa beğenir misin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…