Kapalılık...

Ayrılamıyorum o benim sanki dünyam olmuş 7 yıl beraber büyüdük biz kavga ettiğimiz de bir saat Bile doğru küs kalamayan bir çiftiz ama sadece bu sorunu aşamıyoruz sürekli konu açılıyor her açıldığında tartışma sonra tamam zamanı gelince konuşuruz deyip aramızı düzeltmeye çalışıyoruz maşesef ki..

Öf kapan o zaman ya. Ayrılamıyorum deyip duruyorsun ne dememizi bekliyorsun? Kapan, ne derlerse yap, kulu kölesi ol o ailenin.

En kızdığım konu bu mesele kapali açık olmak degil senin kişisel tercihlerine saygi duyulmaması bu konuda cevreni uyar vakti gelince icindende gelirse olur biri istedigi icin yada yillar once olur dedigin icin degil

Sevgilinizin babası zorla kapatmaya çalışıyor,aileniz kapanmanıza karşı
Hayat sizin ister kapanın ister kapanmayın ister bir süre daha bekleyin sizin tercihiniz kalbinizden mantığınızdan ne geçiyorsa

Kuzenimde 10 yıllık bir beraberlik yaşadı çocuk kapanmasını istiyordu ama zorlama yoktu kendisi çok rahat bir şekilde istediğini giyip dışarı çıkardı ama ne zaman ki söz nişan denildi çocuğun ailesi illa kapalı olucaksın bilmem ne diye zorladılar kuzenimde iki tarafında gönlü olsun diye baya kapalı bir elbise giyindi ve kuzenlerim halalarım herkes kapalı giyindi düğündede kapalı bir gelinlik giydi şimdi onlara giderken daha usturuplu giyinip arabadan inmeden kafasını kapatıyor sizde öyle yapabilirsiniz şuan çok mutlu

Ben açığım ama asla kapanmayacaksın diyen bir eski kayınvalidem vardı. Aklıma geldi.

sevgili konu sahibi,

her ailenin kendi kulturleri ve sosyal cevrelerince bazi hassasiyetleri olabilir. mesela benim ailemde anneannemi de alip, ickili bir yemege gidilebilir... ama anneannesine giderken ojesini silen tanidiklarim var.

erkek arkadasinizin talebi sadeve ailesi icin degil. anlasiliyor ki kendisi de esi olacak kisinin kapali olmasini istiyor.

siz basinizi sevginiz icin kapayabilirsiniz, bu sizin icin sorun teskil etmeyebilir ancak ileride cocuklariniz oldugunda onlarin hayatini de belli bir kulturle sinirlandiracaginizin farkinda misiniz? buna hazir misiniz, bunda kani misiniz?

7 yillik iliski elbette ki kilik kiyafet icin bitmez ancak hayat beklentilerinin farkli olmasi degil 7, 70 senelik bir iliskiyi bitirmek icin kafi bir gerekcedir.

+1

Tesetture birilerinin hatri icin girilmez Allah rizasi icin girilir.
Aranizdaki tek sorun buysa konusarak hallolunur.
seni 7 yildir boyle kabul ediyorsa simdi gelip kapan demeye hakki yok..
7 yıldır böyle kabul etmemiş ilişkileri başladığında kapanmasını söylemiş konu sahibide bunu kabul etmiş adam şimdi haklı olarak bana söz verdin diyor. Belki geekten erkek arkadaşınızın dediği gibi vesile olacak kendisi belkide siZ haklı çıkacaksınız bunu denemeden bilemeyiz.

İlişkin kapalı değilsin diye değil sevgilin anlayışsız ve zorbalık yapıyor diye bitmeli

Tabi ki ayrıl. Anne babası kabul etmezmiş onlarla mı evleniyorsun sen? Bir aile kuzusu daha sahnelere adım atmak üzere. Kimsenin zoruyla da kapanma direkt ayrıl.

Bende kapaliyim .Bu şekilde dayatmalara da çok karşıyım.Erkek arkadaşınız ben vesile Olucam diyor ama siz istemediğiniz için ileride çekeceğini sıkıntılara da vesile olabilir.Sizin istemeniz önemli ,eşinizin ,kayinpederinizin ve ailenizin değil.Cunki bu ciddi bir karar.

Benim arkadaşımda evlendiğinde açıktı
Kayınbabasının ısrarıyla 1 sene sonra kapandı
3-5 ay kapalı durdu ve yapamıyorum diye tekrar açıldı. Ailede sorunlar yaşadı tekrar kapandı, açıldı işi oyuncağa çevirdi anlayacağınız içinden gelmeyince başka birinin ısrarıyla yapılan şey oyun gibi, formaliteden kapansan nolur kapanmasan nolur.

Özellikle şu kısım çok endişe verici ya.
Burda aslında mesele açıklık kapalılık değil.
Benim evleneceğim insan hayatımızla ilgili (ki bu aslında sadece sizi ilgilendiren mesele) önce karar alıp, sonra koşa koşa ailesine bunu onaylatmaya gitse ben aynı hızla ters yöne koşarım.
Bu sadece örtü konusuyla bitecek mi yani, yarın nişan düğün olayları başlayacak, yaşayacağınız ev, hayat vs. konularda da koşa koşa babadan onay almaya mı gidecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…