• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kapandiktan sonra tekrar acilmak

prenses_fiyona

Gel Artık 2015...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
376
1
26
Balıkesir
Ben 6 ay önce kendi istegimle kapandim.Ilk baslarda hic tereddüt etmedim emindim kendimden.Üniversite öğrencisiyim okulda cok zorlanıyorum bazen cok aceleci davrandigimi düşünüyorum keske biraz daha düşünüp daha sonra kapansaydim bunu ne aileme nede arkadaslarima söyleyebiliyorum alacagim tepkilerden korkuyorum eger acilirsam ailemle aram bozulucak ve en basta akrabalarim ve okuldaki kisiler olmak üzere herkes hakkimda cok konusucak kötü gözle bakmaya basliycaklar bana kafam karisti acikken cevremde kapanip acilanlar oluyodu ben onlara cok kiziyordum simdi kendim ayni durumdayim Allah katinda da cok büyük gunaha giricem bana yardimci olabilecek olan var mi cevaplar icin simdiden teşekkür ederim

Arkadaşım bak ne güzel kapanmışsın bu nefsinin oyunu biraz sabret bak görüceksin zaman gelecek zorla açmaya kalksalar açınmayacaksın hem unutma ki bu Rabbinin emri seni yaratan sana değer veren...

Başını kapatmak da, açık bırakmak da tamamen senin kararın, senin seçimin. Kimsenin sana hesap sormaya, sana kötü gözle bakmaya hakkı yok. Her iki durumda da yok. Ne kapandın diye laf edenlere aldır, ne açıldın diye laf edenlere. Sen iyi bir insan mısın? Kalbin temiz mi? İnsanlara iyi gözle mi bakıyorsun önemli olan o. Sen saçını açtın diye bırak arkadaşlarını anana, babana bile laf düşmez. Bu sadece Allah ve senin aranda olan bir iş. Ben ne kapalılar biliyorum fitne fesat peşinde, ne açıklar biliyorum elinin deydiği yerden iyilik fışkıran. Bir karar verirken ve uygularken sadece kendi fikirlerini ve inançlarını göz önüne al. Gerisi boş....

Başkaları ne der diye yaşamanın, davranmanın anlamı yok.
Kendini mutlu hissetmen gerek içinde buna dair şüphe olmamalı.
Seni zorlayan, pişman eden ne anlamadım?
Ne güzel niyet edip bu yola çıkmışsın şeytanın seninle uğraşmasına izin verme derim..

Ben cok acele ettim keske biraz daha dusunseydim tam hazir degilmisim bunu anladim ama simdi bi kere kapandiktan sonra tekrar acilmak insanlarin dedikodulari bakislari cok zor olcak benim icin

Canim, simdi eminim soyle dusunuyorsundur: " keske hic kapanmasaydim, simdi acilinca kapandi acildi durumuna duscem, boyle olacakti bari en basindan bu ise hic kalkismasaydim".
Ama bu kapali gecirdin 6 ay senin omrunde sana bir kâr. Eger bir gun acilirsan kapandigin o donemler icin uzulme, sen rezil olmadin, sadece o kapali aylarinda yillarinda gunaha girmedin.
Yani namaz kilmak gibi dusun. Nama mecburidir, ama bi donem duzenli kiliyoz bi donem birakiyoruz, kimse de bise demiyor.
Ben kapali genc kizlari cok hanim hanimcik buluyorum, bence cok tatli oluyorlar. Seytan suan senle ugrasiyor, insallah bu sinavi atlatabilirsin.
İnternetten sohbet videolari falan izle biraz tutar seni.
acilirsan da 3 gun konusurlar. Sonra kendileine baska bi olay bulurlar konusacak.

canım benim
inşallah tüm endişelerin gider
belki okuldaki kişileri gördükçe etkileniyorsundur
bence kapanmışken tekrar açma
Allaha çok dua et, kalbine huzur ve kararında devamlılık vermesi için
sen ona sığın ve biraz sabret
inşallah bu düşünceler bir gün geçecek
çünkü yeni kapanan birçok kişi aynı duyguları yaşar
acaba acele mi ettim, acaba kapanmasa mıydım... gibi
ama geriye baktığında zaman geçiyor ve geriye sadece iyi şeyler kalıyor

Başkalarının ne diyeceğini yada düşüneceğini çok önemseme. Ayrıca sen zaten kafanda bitirdiysen ve açılmak istiyorsan artık kapalı kalmanın sana bir faydası olmayacaktır. Ablam da daha önce kapanıp açıldı ve inan kimse onu yadırgamadı. Her şey insanlar için.

Kapanma kararını nasıl kendiniz verdiyseniz, açılma kararını da kendiniz verebilirsiniz. Etrafı düşünmeyin, sadece içinize sinen ve doğru olacağına inandığınız kararı verin.

Kapanmadan önce kapalı olmak nasıl bilmiyordunuz, denediniz, yapamayacağınızı düşünüyorsunuz. Bence doğal, denemeden bilemezdiniz sonuçta.

Aynaya baktigimda kendime cok garip geliyorum sanki o kisi ben degilmisim gibi ve nasil anlatsam yanlis kelime kullanmak istemiyorum cunku hemen yanlis anlaşılıyor yasam tarzim su anki dururum da kapali olmam anlamsiz geliyor namazlarimi tam kilamiyorum üniversite ortamindayim yani kapaliyim ama niye diye sordugumda kendime mantikli bi cevap alamıyorum tabiki Allah icin orasi ayri ama su an kapali olmam mantikli gelmiyor

Söyledikleriniz sadece bahane.Ne alaka yani üniversite ortamı ? :12:

Ben de okudum.Başınız açık gireceksiniz dediler girdik,kapalı girme izni geldi kapattık.Namazla üniversite ne alaka yani ?

ben sizi çok iyi anladım...Çelişkiler yaşıyosunuz içinizdekiyle dışınızdaki yansıma farklı benimseyememişsiniz çok normal

tabiki ''namazlarımı bile kılamıyorken tam böyle bir şeye kalkışmam mantıksız'' gibi düşünebilirsiniz

bence biraz kendinizi dinleyin başkalarının etkisinde kalmadan karar verin

insanlar her türlü yorum yapar acımasızca eleştirir ne önemi var ki sonuçta onların kaale alınmak için gerekli mantık ve birikim düzeyinde olup olmadığı dahi şüpheli

Son düzenleme:
eğer şuan insanlar ne der diye kapalıysan aslında açılmak istiyorsan o baş örtüsü sende sadece aksesuar durumunda hiç boşuna takma derim yargılamak gibi algılama çünkü allah kalbe bakar kalben ianmadan istenmeden yapılan ibadet ibadet olmaz
şimdi mecburen kapalı kalırsan kendini boşuna piskolojik baskı altına almış olursun kalben ve ruhen istediğin gün kapanır birdahada açılmak aklının ucunada gelmez

Aynaya baktigimda kendime cok garip geliyorum sanki o kisi ben degilmisim gibi ve nasil anlatsam yanlis kelime kullanmak istemiyorum cunku hemen yanlis anlaşılıyor yasam tarzim su anki dururum da kapali olmam anlamsiz geliyor namazlarimi tam kilamiyorum üniversite ortamindayim yani kapaliyim ama niye diye sordugumda kendime mantikli bi cevap alamıyorum tabiki Allah icin orasi ayri ama su an kapali olmam mantikli gelmiyor

Bunlar bana da bahane gibi geliyor, yanlış anlamayın bilinçli yaptığınızı düşünmüyorum. Kendinizi rahatlatıp açılma kararı vermek için kendinize sebepler buluyorsunuz bence ki açılmanıza bir neden olsun. İçinize sinmiyorsa kapalı olmak, sinmiyordur. Ne burada ne günlük hayatınızda sebep öne sürmek zorunda değilsiniz, sadece kendinizi kandırmayın, kendinize dürüst olun yeter. Kimse kimseyi ne kapanmasıyla ne açılmasıyla yargılayabilir.

Back
X