• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kapandiktan sonra tekrar acilmak

Günahını almaktan kastınız nedir merak ettim?
Hayır yani o konuyu okumasını neye bağladınız?
Ne yönde günahını aldınız?
Okumasında ne gibi bir sakınca var?
Okunması için yazılmıyor mu zaten konular?

ben kötü bir şey mi demişim ki anlamadım?

o konuyu okuduğu gösterilmiş ben de buradan hemen aklı o konulardaymış gibi bir anlam çıkartıp günahını almayalım dedim.

ben de meraktan okuyorum bazen alakam olmayan konuları meraktandır dedim.

anlamadım ki nesini yanlış anladınız.

kendini tam olarak hazir hissetmeni beklersen belki cok gec olabilir, cünkü nefsimiz bu gibi konularda hic pes etmez sürekli celme takar ayagimiza, kapanirsin, tesettürüne takar o olmassa namazina sarar, istikrarli olmak lazim, sen önemli olan adimi atmissin devamini getirmek senin elinde, baskalarinin ne düsüncegini düsünme gerek yok onlar konusur konusur susar, sen Allahin katinda yerini düsün sadece, kapanmak farz ve genelde bahsedilen benim kalbim temiz klisesi bu farzi ortadan kaldirmaz, sen kararini vermis gibisin, hakkinda hayirlisi olsun

Başkalarını düşünerek yaşamak ne kadar kötü. Bu toplum baskısı hepimizin üzerinde var ne yazık ki. Kaçınılmaz bir şekilde hemde... Canım, eğer kafanda açılmak varsa açıl zaten. İstediğin kadar başını kapat, düşünceni kapatamazsın. Bununda derdi seni ilgilendirir, başkalarını değil.

Cok gÜzel bir işi başarmışsın bence sakIn bundan Vazgeçme aklına gelenler şeytan vesvesesi Olabilir. bol bol dua etmeni öneri rim AIlahtan hayırlısını dile.Kolay gelsin.

Allah sizin zihniyetinizdeki insanlarından korusun kızlarımızı..
Ne oldu yani o konuyu okuyunca namussuz mu oldu? Cinsel organ için mi açılıyor?
Yazık,yazık,yazık,,,
utanmalısınız bu yazdıklarınızdan..

bilmem farkında mısınız ama kendinizle çelişiyorsunuz.. ben yorum yaptım diye küçük hesaplar peşinde oluyorum siz bana yorum yaparak neyin peşinde oluyorsunuz aynı kapıya çıkıyor hanfendi......ve ben namussuz demedim ki öyle bir kelime yazmadım onu nerden uydurdunuz ki.. ayrıca ister yererim, ister överim benim yorumuma karışmaya hakkınız yok konu sahibi dikkate almaz oldu bitti işte kimseyi poh pohlamak zorunda değilim.

Son düzenleme:
Ben 6 ay önce kendi istegimle kapandim.Ilk baslarda hic tereddüt etmedim emindim kendimden.Üniversite öğrencisiyim okulda cok zorlanıyorum bazen cok aceleci davrandigimi düşünüyorum keske biraz daha düşünüp daha sonra kapansaydim bunu ne aileme nede arkadaslarima söyleyebiliyorum alacagim tepkilerden korkuyorum eger acilirsam ailemle aram bozulucak ve en basta akrabalarim ve okuldaki kisiler olmak üzere herkes hakkimda cok konusucak kötü gözle bakmaya basliycaklar bana kafam karisti acikken cevremde kapanip acilanlar oluyodu ben onlara cok kiziyordum simdi kendim ayni durumdayim Allah katinda da cok büyük gunaha giricem bana yardimci olabilecek olan var mi cevaplar icin simdiden teşekkür ederim

bence yüreğinden nasıl geciyorsa öyle yap. belkide dogru zamnda yapmadın. elbette kapanıp açılmak dısardan bakanlar ıcın absurd gelir ama herkes o kadar absurd seyler yapıyorkı, hiçbirini takma bence. herkes kendı vıcdanıyla basbasa kalır. en iyi kararı da vicdanınla vereceksn

Başkalarını düşünerek yaşamak ne kadar kötü. Bu toplum baskısı hepimizin üzerinde var ne yazık ki. Kaçınılmaz bir şekilde hemde... Canım, eğer kafanda açılmak varsa açıl zaten. İstediğin kadar başını kapat, düşünceni kapatamazsın. Bununda derdi seni ilgilendirir, başkalarını değil.

ne güzel soylemişsin. malesef toplum her yerimizdeee

kapanıp tekrar açılmak hoş değil ama bu senin hakkında konuşmak gibi bi hak vermez kimseye şu an istemiyosan başkaları için kapalı kalacaksan da Allah katında pek manası kalmıyo diye biliyorum kapalı olmanın. Ne istiyosan onu yap ama iyice düşün şartlardan dolayı mı yoksa sıkıldığn bunaldığn için mi açılmak istiyosun? Şartlardan dolayısa açılma derim bu nefsinin, şeytanın bi oyunu iyi düşün..

Mensup oldugun dinde asla zorlama yoktur. Allah'ın emirleri vardır. Islamın şartları diye geçer. Kuran'ı Türkçe veya anlıyorsan Arapça okuyarak ya da okuduysan tekrar ederek anlayabilirsin. Allah kullarına imtihan dunyası diyor. Yani hepimiz farklı farklı imtihanlardan geçiyoruz. Ve ne olursa olsun yüce merhamet sahibi o. Bize kapısı hep acik.
Icini ferah tut. Hakkıyla kapanmaya zaten gönlün izin verdiginde nasip oldugunda adım atarsın. Su an yaptığın icin pişmanlık duyma sadece Allah'tan yardım dile. Şeytanı uzak tutsun senden.
Sana laf söyleyenleri de umursama takva terazisini yalnız Allah bilir. Onlara sunu hatırlat kimse sinanmadigi günahın masumu olamaz. Yani her an hepimiz bir boşluğa düşüp yanlis kararlar verebiliriz. Allah'a sığın dua et o sana layıkıyla kapanmayı nasip etsin.

emin ol kapandığım ilk aylarda bende senin gibi düşündüm. Hele ilk haftalar, bende bir gariplik var da dışarıdaki herkes bana bakıyor gibi geliyordu. Eski, yıllaaaaaardır yaşadığım halim daha iyi gibi geliyordu. Sonra daha önce yaptığım hiç bir şeyi yapamazmışım gibi... Hatta kapandığımı duyunca bir arkadaşımın ilk sorusu şu olmuştu "Nasıl yani, evlenirken sen şimdi türbanlı gelinlik mi giyeceksin?":) Düşündüm eskisi gibi heryere giremem, kısıtlanırım. Ama yok, denize de girdim, buz patenide yaptım, cafelere de gittim, sporda yaptım, arabada kullandım yada daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. Bir kaç gerizekalı denize girdiğimde haşemadan dolayı "denize çöp poşeti düşmüş" yada araba kullandığımda "bunlar bile araba kullanıyor" gibi yorumlar yaptı evet ama inan bu daha teşvik edici:) Kısacası şimdi her neyin şüphesi varsa içinde emin ol daha çok yeni olduğu için. 6 ayda giyim tarzını tamamen değiştirmiş biri olarak direk alışmayı beklememek gerek zaten...

Haa bir de "namazlarımı bile tam kılamıyorken böyle bir şeye kalkışmam mantıksız" diye düşünüyorsanız size net söyleyebilirim ki bu bir vesvese. Bu vesveseyi düşünürken şunu da düşünün ki, herşeyin günahı da sevabı da ayrı. Namazdan ayrı sual olunacak, tesettürden ayrı, diğer günahlardan ayrı. Yani "önce namaza başlayayım, ileride namazlarımı da tam oturtup öyle tekrar kapanırım" yada "daha erken, acele ettim" diye düşünüyorsanız eğer, size tek bir soru "Yarının garantisi var mı?"

Son düzenleme:
Ben 6 ay önce kendi istegimle kapandim.Ilk baslarda hic tereddüt etmedim emindim kendimden.Üniversite öğrencisiyim okulda cok zorlanıyorum bazen cok aceleci davrandigimi düşünüyorum keske biraz daha düşünüp daha sonra kapansaydim bunu ne aileme nede arkadaslarima söyleyebiliyorum alacagim tepkilerden korkuyorum eger acilirsam ailemle aram bozulucak ve en basta akrabalarim ve okuldaki kisiler olmak üzere herkes hakkimda cok konusucak kötü gözle bakmaya basliycaklar bana kafam karisti acikken cevremde kapanip acilanlar oluyodu ben onlara cok kiziyordum simdi kendim ayni durumdayim Allah katinda da cok büyük gunaha giricem bana yardimci olabilecek olan var mi cevaplar icin simdiden teşekkür ederim

Konu dışı yorum yapan veya polemiğe giren üyelere hatırlatma:
Konu içeriğiyle alakası olmayan yorumlar yapmak, polemiğe girmek yasak ve ceza alma sebebidir.

Konu içeriğine yorum yapınız, üyenin hangi topiklere baktığı vb bizi ilgilendirmediği gibi konuyla da alakası yoktur.

neden açılmak istediğin ben pek anlayamadım. zorluk diyorsun da yani kapalı okuyan çok kişi var. sebebi sadece zorluğu mu? ki çevren benimsemişken senin benimseyememe sebebin ne? ve kapanırken niye kapanmıştın yani şimdi kendime soruyorum bi sebep bulamıyorum diyorsun ya, kapanırken sebebin neydi?

canım benim belki benim üstüme vazife değil ama okulda ne gibi bir zorluk olabilir ki? bir de artık başörtüsü yasağı die bişey yokken.ben üniversite öğrencisiyim bizim sınıfta evli 3 çocuklu bi ablamız war.Belki de benim doğduğum tarihte kazanmış ama başörtüsü olaylarından bırakmak zorunda kalmış.O insan bile açmamış başını sen bence açmamalısın.Şimdi geldi devam ediyor çok şükür çocukları olmasına rağmen.

Millete daha önce açtığı konularla laf çarpmak bitti. Şimdi de ne okuyor bakın başladı pes... :47:

Konu sahibi, çevrendekilerin olumlu ya da olumsuz yorumlarını kafana takma, sadece Rabbinin isteklerine kulak ver.

Aah ah...ben kapanmak için can atıyorum şuan, sen açılmak istiyorsun. Hemde 6 aydan sonra. Herkes durumu görmüş ve kimse seni yadırgamıyorken. Çok büyük bir hata bence açılma, inşallah bende kapanır ve bi daha açılmayı düşünmeyi bırak neden daha önce kapanmadım derim :21:

açılıp kapanma, sizin günah vs demeniz konusuna girmiyorum, anlamam da zaten. sizin kararınız.
fakat konu her ne olursa olsun baskaları ne der diyip istemediginiz bir hayatı yasamayın,
ilerde bunun sizin uzerinizdeki etkisi mutsuzluga ve dolayısıyla o deger verdiginiz insanların da mutsuzluguna yol acacagını unutmayın...

Kapalılıkla ilgisi olmayan bir insanım ama şunu biliyorum ki insanlar bazen doğru buldukları şeye bile alışmakta ve içselleştirmekte güçlük çekerler.çok ani karar verme iyice düşün,elbette en son kararı verecek olan sensin ama bu kararı almak için yeterli süreyi geçirdiğinden emin ol ki kapandığın için yaşadığın pişmanlığı açılınca da yaşama

Bir ibadeti yaparken ne kadar zorlanirsan sevabi da ovderece buyuktur. Simdi istemeyerek ka4anda soru isaretleri varken ortulu dolasman, baslarda zorlanmadigin gunlerdeki ortulu dolasmandan daha da kiymetli. Cunku nefse daha agir geleni yapiyorsun. Bunu dusun. Alacagin mukafati.

canım bundan yaklaşık 2-3 ay önce bende kapandım...çok ani bir karar olmuştu..başta çok memnundum ama sonra yapamadım olmuyordu..sanki üstüme yük binmiş gibiydi...hiç mutlu hissetmiyordum kendimi..3-4 gün bunalım yaşadım..hatta burada konu açmıştım bende..
ama sonra açıldım..tabiki kötü söyleyenlerde oldu ama umursamadım..kendini nasıl iyi hissediyorsan öle yap..çünkü o örtü sana yük geliosa hiçbir anlamı ve sevabı kalmıyor güzelim..
kimin ne dediiğinide umursama..insanlar en fazla 3 gün konuşur arkandan boşver..
sen en azından denemişsin..bunu başarmışın canım

Back
X