• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kapandiktan sonra tekrar acilmak

Çok hassas bir konuyu çok rahat açıklamışsınız. Şahsen ben bu yükün altına girip de böyle şeyler söyleyemem. Gerçi fikirlerinizi belirtmişsiniz ama yine de bir duraksadım.
Mehmet Akif Ersoy Kuran-ı Kerim’i Türkçe ’ye çevirmiş ancak İran sınırlarından geçerken kendi elleriyle kendi el yazması Kuran’ı yakmıştır. O da milyonda bir hata payı olabileceğini düşünüp herkesin günahını almamak için. Biraz uzak örnekler gibi duruyor ama yine de ben böyle bir açıklama yapmazdım.

Konuyu ilk başta yazarken çok tepki alacağımı yazdım.Benim dedem imam.Dinimi inkar etmem,Allaha Şükürler olsun ki Müslümanım, kapalılık dışında tüm gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum.Tesettürlü olmanın zorunlu olmadığı kanaatine vardım.Bugünkü başörtüsü Arap örf ve adetlerinden geliyor diyorum. Niye bu konuda insanın düşüncesini belirtmesi dini inkar olsun ki.Öyle olsa direk inanmıyorum,dinsizim derdim.Ben çok şükür Müslümanım.

Canım neden Allah katında günaha giriyormuşsun anlamadım. Bizim başımız açık biz günahkar mıyız? Lütfen böyle bakma sen ibadetini yapıyorsan,ahlaklı,düzgün bir hayat yaşıyorsan..çalmıyorsan,cırpmıyorsan,harama el uzatmıyorsan başın açıkmış-kapalıymış çok da dert değil..

Sadece kendi iç sesini dinle. Hayatını sen yönet, elaleme bırakırsan yanarsın. Bence senin asıl olayın başkalarını kınamışsın..kınadığın başına gelmiş.. En önemli kıssadan hisse bu.

Kararın ne olursa olsun başkaları ne der diye hareket etme. Seni kınayanın da başına gelir elbet...

Canım sende gayet güzel açıklamışsın,ellerine sağlık..

kendi içinden gelmedikten sonra başörtüsü sadece bez parçası olur senin için, içinden gelip Allah rızası için kapanmadıktan sonra hiç kapanmanın anlamı yok.

Belki burada birçok kişi tepki verecek ;
Arkadaşım bende kapanmayı çok istiyordum,dinimizde kapanma üzerine çok araştırma yaptım,artık araştırma sonucunda şu kanaate vardım aslında kara çarşafın Bizans ve Yahudilere has bir giyim şekli olup sonradan İslam dininde de uygulandığını öğrendim.Aslında çarşaf İslam dinimize has bir giyim şekli değildir. İkinci olarak abdest alınan yerlerin kapanmasında bir zorunluluk olmadığı ,ancak hanımların kollarının yarı yerine ve göğüs kısmının kapatılması gerektiği zorunlu olan yerler. “Başörtülerinin/örtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar….” (Nur 24/31) burada yorumun iyi yapılması gerekir.Başörtüsü aslında zorunda değil. Namaz kılmak ,oruç tutmak,zekat vermek kesinlikle farz olup tesettüre girerken başörtüsünün binlerce yıllık gelenekten geldiğini araştırmalarım neticesinde gördüm.Başı tamamen kapatmak gerekmiyor,mutlak suretle göğüs kısmı kaoalı ve yarım kollu giymek gerekiyor.Yine Yaşar Nuri,Hatemi de bu görüşleri savunmaktadır.O yüzden kapanmaktan vazgeçtim,vicdan azabı duymuyorum ve diğer dini vecibelerime özen göstermeye çalışıyorum.

Her kelimesine katılıyorum. Altına imzamı atarım arkadaşım. Ayetleri okuduğumda ben de aynen senin gibi düşündüm.

Fazla girmemek de lazım.Din tartışmasına dönecek bu konu.. ceza almayalım :27:

hic birimiz din alimi olmadigimiza gore bence bunu alimlere birakalim. Yani dinde ne var ne yok, yoksa cok rahat polemige doner bu olay. Ama herkes istedigi sekilde inanip istedigi sekilde yasamakta serbesttir.
Konu sahibi, Allah yardimcin olsun. Eyer disardan baski gormuyorsan kapaliliginla ilgili, hissetiklerin, bunu icsellestirememenden kaynaklaniyor gibi gorunuyor. Bence iyi bir dusun bu konu uzerinde ve fevri karar verme.

Dini konularda sana göre bana göre diye bir şey yok.Öncelikle bunu söylemek istiyorum.Kapanmak Kuran'ı kerimde yazılmış bir emirse bitmiştir gerisi...

Hep bu örneği veriyorum yine vericem.Bir işyerine gittiğinizde giymek zorunda olduğunuz bir üniforma varsa konu bitmiştir.Giyeceksiniz o kadar.Yoksa çalışamazsınız orada... Yani aman ben giymiyim ben size yinede çok iyi davranırım,verimli olurum diyemezsiniz...Dini konularda böyle.Yaptım yapamadım benim kalbim temiz diye bir şey yok.Başkaları daha çok günah işliyor ben kapanmasamda zina yapmıyorum hırsız değilim demek çok yanlış.Ve bu bizimde Allahın emrine uymadığımız gerçeğini maalesef değiştimiyor...

Peygamber efendimizin bir hadisinde diyor ki : Ya fatıma Peygamber kızı bile olsan namazlarını kılmadıkça cennete giremezsin...

Yani bu kadar basit.Dini hükümler net.Peygamber efendimiz insanların en yücesiydi,peygamberdi,cennete gireceği kesindi,ama ne namazını bıraktı ne diğer ibadetlerini.Hepimizden en kalbi temiz olandı...

Bunları yazarken dinen kendi eksiklerimide düşünerek yazıyorum.Şeytan bizi kandırmak için var.Ama önemli olan nefse yenilmemek.Bir kural varsa bitmiştir.Ve yapmıyorsan cezasını çekeceksindir bu kadar...Allah hepimizi affetsin inşallah ve doğru yola iletsin...

Ayrıca konu shaibinede sen özgürsün kimseyi düşünme diye bir şey söyleyemem.Allahın emri kapanmaksa bu en önde gelir.Tabi ki insanlar için açılma veya kapanma.Sadece Allah rızası için...

Dini konularda sana göre bana göre diye bir şey yok.Öncelikle bunu söylemek istiyorum.Kapanmak Kuran'ı kerimde yazılmış bir emirse bitmiştir gerisi...

Hep bu örneği veriyorum yine vericem.Bir işyerine gittiğinizde giymek zorunda olduğunuz bir üniforma varsa konu bitmiştir.Giyeceksiniz o kadar.Yoksa çalışamazsınız orada... Yani aman ben giymiyim ben size yinede çok iyi davranırım,verimli olurum diyemezsiniz...Dini konularda böyle.Yaptım yapamadım benim kalbim temiz diye bir şey yok.Başkaları daha çok günah işliyor ben kapanmasamda zina yapmıyorum hırsız değilim demek çok yanlış.Ve bu bizimde Allahın emrine uymadığımız gerçeğini maalesef değiştimiyor...

Peygamber efendimizin bir hadisinde diyor ki : Ya fatıma Peygamber kızı bile olsan namazlarını kılmadıkça cennete giremezsin...

Yani bu kadar basit.Dini hükümler net.Peygamber efendimiz insanların en yücesiydi,peygamberdi,cennete gireceği kesindi,ama ne namazını bıraktı ne diğer ibadetlerini.Hepimizden en kalbi temiz olandı...

Bunları yazarken dinen kendi eksiklerimide düşünerek yazıyorum.Şeytan bizi kandırmak için var.Ama önemli olan nefse yenilmemek.Bir kural varsa bitmiştir.Ve yapmıyorsan cezasını çekeceksindir bu kadar...Allah hepimizi affetsin inşallah ve doğru yola iletsin...

Ayrıca konu shaibinede sen özgürsün kimseyi düşünme diye bir şey söyleyemem.Allahın emri kapanmaksa bu en önde gelir.Tabi ki insanlar için açılma veya kapanma.Sadece Allah rızası için...

Kesinlikle Kesinlikle katılıyorumm.. :46: Çok doğru.. :31:

Merhaba Canim Ailen dindar oldugu içinmi onlar zorla turbana koydular? Eger boyle bırsey varsa acılmakda haklısın ama kendın heves ettıysen sımdıde turbanı kaldırmak ıstıyorsun haksızsın ... ve cok gunah.. şimdi bu söyleyecegımıde yanlıs anlama inanin türban modası gelmiş başini alip gidiyor. sonrada 2-3 yıl sonrada acılıyorlar herseyı moda yapmıslar. halbukı eskıden bı turbanlı bayan gorseydım bılırdım dini inanci çok yuksek namaz kılıyor falan . ama hersey cok degısmıs şimdii bunu senın ıcın soylemedım .. madem ki konu açılmıs belki böyle hatalar yapmıs kişiler vardır dıye okusunlar dıye yazdım .. iyi günler

bu senin özgür kararın kimseyi düşünmeye gerek yok günah meselesine gelirsek insanlar bunları konuşmayı bıraktığı an dünya düzelecek kimse kusura bakmasın ama biz allah değiliz kimseyi açık diye kapalı diye yargılama hakkına sahipte değiliz ..herkesin günahı sevabı allahla kendi arasında kulla kul arasında değil. ben açığım ama günah işlediğimi düşünmüyorum. kapandı diyede sevap işlendiğinide düşünmüyorum dediğim gibi kul kulluğunu bilmeli kimsenin kimseyi sorgulma hakkı yok din üzerinden sevap günah açısındn herşey yürekte başlar yürekte biter. önemli olan senin allahla aranda olan özel bağ gerisi teferruat

arkadaşlar bazı yorum yapan arkadaşlar düzgün olduktan sonra kapanmasanda olur açık ol kapalı ol farketmez demişler ama çok yanlış kapanmak farzdır.açık olanlarada saygım sonsuz tabi nefsle alakalı bişe yapmasanızda farz olduğunu bilin inkar etmek dinden çıkarır bunuda unutmayın

benim bir arkadaşım kapanıp açılmıştı kimsede arkasından bişey demedi bence gayet insanlık hali ne var yani?
bu arada kapalılığı inkar eden dinden çıkar yazmış birisi ama ben öyle düşünmüyorum farklı yorumlanabilir bu konu mesela benim mezhebimde yok kapalılık ama müslümanım.

Back
X