• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kapandiktan sonra tekrar acilmak

sanırım bi çok yenı kapananda oluyordur bu durum herkesınde dediği gibi nefsinin sana oyunu yenebilirsen sen kazanırsın

Burda bu şekilde bir çok konu açıldı.
Kapanmanın ilk zamanlarında olabilen bir durum demek ki.
Bana sorarsanız; kapanırken bunun kararını siz verdiniz açılmak isterseniz de
kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Bu sizin tercihiniz..

İnsanlar ne der diye yaşamak doğru değil.
Emin olun bu olmasa konuşacak başka şey bulurlar.

Belki burada birçok kişi tepki verecek ;
Arkadaşım bende kapanmayı çok istiyordum,dinimizde kapanma üzerine çok araştırma yaptım,artık araştırma sonucunda şu kanaate vardım aslında kara çarşafın Bizans ve Yahudilere has bir giyim şekli olup sonradan İslam dininde de uygulandığını öğrendim.Aslında çarşaf İslam dinimize has bir giyim şekli değildir. İkinci olarak abdest alınan yerlerin kapanmasında bir zorunluluk olmadığı ,ancak hanımların kollarının yarı yerine ve göğüs kısmının kapatılması gerektiği zorunlu olan yerler. “Başörtülerinin/örtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar….” (Nur 24/31) burada yorumun iyi yapılması gerekir.Başörtüsü aslında zorunda değil. Namaz kılmak ,oruç tutmak,zekat vermek kesinlikle farz olup tesettüre girerken başörtüsünün binlerce yıllık gelenekten geldiğini araştırmalarım neticesinde gördüm.Başı tamamen kapatmak gerekmiyor,mutlak suretle göğüs kısmı kaoalı ve yarım kollu giymek gerekiyor.Yine Yaşar Nuri,Hatemi de bu görüşleri savunmaktadır.O yüzden kapanmaktan vazgeçtim,vicdan azabı duymuyorum ve diğer dini vecibelerime özen göstermeye çalışıyorum.

İnsanimiz ne kadar ilginç ya hu .
Ayip , günah ya ne okursa okusun .
İlgisini ceker bakar kime ne ?
Neyse .
Konu sahibi arkadasim acik biriyim ve kapanmani kutlarim .
Ne güzel cesaret edip kapanmissin .
Hayirli olsun .
Ama acilmayi istwdikten sonra kapali olmak ne kadar anlamli olur tartisilir .

Arkadaşım bende kapanmayı çok istiyordum,dinimizde kapanma üzerine çok araştırma yaptım,artık araştırma sonucunda şu kanaate vardım aslında kara çarşafın Bizans ve Yahudilere has bir giyim şekli olup sonradan İslam dininde de uygulandığını öğrendim.Aslında çarşaf İslam dinimize has bir giyim şekli değildir. İkinci olarak abdest alınan yerlerin kapanmasında bir zorunluluk olmadığı ,ancak hanımların kollarının yarı yerine ve göğüs kısmının kapatılması gerektiği zorunlu olan yerler. “Başörtülerinin/örtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar….” (Nur 24/31) burada yorumun iyi yapılması gerekir.Başörtüsü aslında zorunda değil. Namaz kılmak ,oruç tutmak,zekat vermek kesinlikle farz olup tesettüre girerken başörtüsünün binlerce yıllık gelenekten geldiğini araştırmalarım neticesinde gördüm.Başı tamamen kapatmak gerekmiyor,mutlak suretle göğüs kısmı kaoalı ve yarım kollu giymek gerekiyor.Yine Yaşar Nuri,Hatemi de bu görüşleri savunmaktadır.O yüzden kapanmaktan vazgeçtim,vicdan azabı duymuyorum ve diğer dini vecibelerime özen göstermeye çalışıyorum.

Nasil ya .
Daha ayrintili yazar misiniz acaba ?

yaşar nurinin savunduğu görüşten ne hayır gelir

yaşar nurininde hatemininde düşünceleri bana uymaz.çok dafa konuşmalarına şahit oldum.

konu sahibide bence çok dallandırıp budaklandrma içinde bu konuyu.iyice tart.ne için yaptığını düşün.

Ya arkadaşlar elbette konu sahibi kendi bilir.Ama bir ara kapanmayı düşündüm neden vazgeçtiğimi yazdım.Ayrıca dini konularda niye insanlar eleştiri yapanları sevmez o da ayrı bir konu.Dinin temel esasları vardır ama bazı teferruatlar da eleştiriye kapalı değil ya.Herkesin dünyaya bakış açısı elbette farklı olacak.Ben dinde tesettürün farz olduğuna dair bir kesinlik göremedim.Asıl olan edep yerlerini örtmektir....

Ben 6 ay önce kendi istegimle kapandim.Ilk baslarda hic tereddüt etmedim emindim kendimden.Üniversite öğrencisiyim okulda cok zorlanıyorum bazen cok aceleci davrandigimi düşünüyorum keske biraz daha düşünüp daha sonra kapansaydim bunu ne aileme nede arkadaslarima söyleyebiliyorum alacagim tepkilerden korkuyorum eger acilirsam ailemle aram bozulucak ve en basta akrabalarim ve okuldaki kisiler olmak üzere herkes hakkimda cok konusucak kötü gözle bakmaya basliycaklar bana kafam karisti acikken cevremde kapanip acilanlar oluyodu ben onlara cok kiziyordum simdi kendim ayni durumdayim Allah katinda da cok büyük gunaha giricem bana yardimci olabilecek olan var mi cevaplar icin simdiden teşekkür ederim

Kapanmak nasıl senin özgür iradenle gerçekleştiyse açılmak da senin iradenle olmalı. Başkalarının senin için ne düşündüğünü ve ne diyeceğini asla önemseme. İnsanlar cinsiyet değiştiriyor toplumdan dışlanmayı göze alıp sadece kendi mutluluğunu düşünüyor..
Senin okulda böyle bir arkadaşın olsa ne kadar konuşursun hakkında.. hayatın onu konuşmakla mı geçecek. En çok 22 gün konuşulur. Ama ben olsam “helal olsun kendi doğrularını kendi istediği şekilde yaşıyor” derim..
Bırak millet ne düşünürse düşünsün, kendin mutlu olmak için kendini düşün.

Arkadaşım ben de kapalı değilim ama senin bu söylediklerinin dinin hükümlerini inkara giriyor. Yorumun iyi yapılması gerekir deyip, yanlış yorum yapmışsınız bence. Örtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar derken göğüs kısmını kapasınlar, başlarını kapamasalar da olur demek değil. Başlarını örterken, yakalarını da örtsünler anlamında söylenmiştir. Açık ve net olarak şöyle denmiştir: Kadınların elleri ve yüzü dışındaki bütün bedeni avrettir.

Ayrıca Hatemi dediğiniz kim? Hüseyin ya da Hüsrev Hatemi değildir herhalde. Çünkü bunların biri hukukçu, diğeri tıpçı. Kezban Hatemi de aynı şekilde... Hukuk fakültelerinde de tefsir üzerine çalışmalar yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Yapılıyor olsaydı bilirdim zaten, hukuk fakültesi mezunuyum çünkü. İlahiyat okuyanların bir kısmı dahi işi şarlatanlığa vurmuşken, hukukçuların dini konularda ahkam kesmesini aklım almıyor!

Çok hassas bir konuyu çok rahat açıklamışsınız. Şahsen ben bu yükün altına girip de böyle şeyler söyleyemem. Gerçi fikirlerinizi belirtmişsiniz ama yine de bir duraksadım.
Mehmet Akif Ersoy Kuran-ı Kerim’i Türkçe ’ye çevirmiş ancak İran sınırlarından geçerken kendi elleriyle kendi el yazması Kuran’ı yakmıştır. O da milyonda bir hata payı olabileceğini düşünüp herkesin günahını almamak için. Biraz uzak örnekler gibi duruyor ama yine de ben böyle bir açıklama yapmazdım.

Ben is yerinde acigim disarda kapaliyim. Cünkü kapali is bulmak Almanyada imkansiz.
Ilk günler agliyordum yapamicam diye ama zamanla alistim. Bu arada kendi istegimle kapanmistim.
Hep Elalem ne der diye bircok sey yüzünden belki geri kaldik veya yapmak istedigimizi yapamadik belkide.
Sen Allah icin kapaniyorsun Elalem icin degil.

Elalem hep konusur da konusur onlardan kurtulus yok zaten. Takma kafana
:9:
Ailenle konusup durumu anlatsan anlarlar seni umarim.
Ailen arkanda olduktan sonra Elalem konussun kim takar.
:36:

Kuran da gayet açık ve net anlatılıyor orda burda araştıracağınıza tek güvenirli kaynak olan kutsal kitabımıza bakın derim. Başın örtülü olacak ve el ve ayak bileklerin görünmeyecek şekilde giynmek gerekiyo ve vücut hatların belli olmayacak.

Çevremde namaz kılan çok @kadın var bazılarında başı açık
gayette mutlular kime ne sadece yaradana hesap verecekler ,erkeklerin ve hocaların canı cehenneme , onlara bakın bir ne günahlar işliyorlar , kapanmamak burada hafif kalıyor

yüreğinin gittiği yere git. hsyatını başkaları için sürdürme.
sen nasıl mutluysan onu yap.
isteyen istediğini desin. umursama. bu benim bedenim ve benim seçimim de geç.

hanımlar isteyen istedigi gibi kapanır ya da acık olarak ibadetine devam eder.
veya onu da yapmaz. hatta inancı farklı olur.
kimi hicbir vaaza kulak vermez kimisi de kendine uygun buldugu kisinin goruslerini referans alır.
konuyu yine dönüp dolasıp aynı yere getirmeyelim...
tek tek kib.leyelim mi simdi.

ben de kapandığım zamanlar çok acele ettim diye düşünürdüm. hatta kapanalı 3 yıl oldu arada şeytan beni bile yokluyor ama aklımın ucundan geçmiyor açılmak. kararını iyi ver. pişman olacağın şeyler yapma tatlım. inan bana bunlar hep şeytanın vesvesesi

Saç senin, beden senin, hayat senin..Kendini nasıl huzurlu hissediyorsan öyle giyin ve yaşa..İster kapalı ister açık..Allah ile ikinizin arasındadır bu durum..Kimseye laf düşmez..

Başkalarını değil kendini düşün..

Ben 6 ay önce kendi istegimle kapandim.Ilk baslarda hic tereddüt etmedim emindim kendimden.Üniversite öğrencisiyim okulda cok zorlanıyorum bazen cok aceleci davrandigimi düşünüyorum keske biraz daha düşünüp daha sonra kapansaydim bunu ne aileme nede arkadaslarima söyleyebiliyorum alacagim tepkilerden korkuyorum eger acilirsam ailemle aram bozulucak ve en basta akrabalarim ve okuldaki kisiler olmak üzere herkes hakkimda cok konusucak kötü gözle bakmaya basliycaklar bana kafam karisti acikken cevremde kapanip acilanlar oluyodu ben onlara cok kiziyordum simdi kendim ayni durumdayim Allah katinda da cok büyük gunaha giricem bana yardimci olabilecek olan var mi cevaplar icin simdiden teşekkür ederim

Canım neden Allah katında günaha giriyormuşsun anlamadım. Bizim başımız açık biz günahkar mıyız? Lütfen böyle bakma sen ibadetini yapıyorsan,ahlaklı,düzgün bir hayat yaşıyorsan..çalmıyorsan,cırpmıyorsan,harama el uzatmıyorsan başın açıkmış-kapalıymış çok da dert değil..

Sadece kendi iç sesini dinle. Hayatını sen yönet, elaleme bırakırsan yanarsın. Bence senin asıl olayın başkalarını kınamışsın..kınadığın başına gelmiş.. En önemli kıssadan hisse bu.

Kararın ne olursa olsun başkaları ne der diye hareket etme. Seni kınayanın da başına gelir elbet...

Back
X