- Konu Sahibi prenses_fiyona
-
Çok hassas bir konuyu çok rahat açıklamışsınız. Şahsen ben bu yükün altına girip de böyle şeyler söyleyemem. Gerçi fikirlerinizi belirtmişsiniz ama yine de bir duraksadım.
Mehmet Akif Ersoy Kuran-ı Kerim’i Türkçe ’ye çevirmiş ancak İran sınırlarından geçerken kendi elleriyle kendi el yazması Kuran’ı yakmıştır. O da milyonda bir hata payı olabileceğini düşünüp herkesin günahını almamak için. Biraz uzak örnekler gibi duruyor ama yine de ben böyle bir açıklama yapmazdım.
Canım neden Allah katında günaha giriyormuşsun anlamadım. Bizim başımız açık biz günahkar mıyız? Lütfen böyle bakma sen ibadetini yapıyorsan,ahlaklı,düzgün bir hayat yaşıyorsan..çalmıyorsan,cırpmıyorsan,harama el uzatmıyorsan başın açıkmış-kapalıymış çok da dert değil..
Sadece kendi iç sesini dinle. Hayatını sen yönet, elaleme bırakırsan yanarsın. Bence senin asıl olayın başkalarını kınamışsın..kınadığın başına gelmiş.. En önemli kıssadan hisse bu.
Kararın ne olursa olsun başkaları ne der diye hareket etme. Seni kınayanın da başına gelir elbet...
Belki burada birçok kişi tepki verecek ;
Arkadaşım bende kapanmayı çok istiyordum,dinimizde kapanma üzerine çok araştırma yaptım,artık araştırma sonucunda şu kanaate vardım aslında kara çarşafın Bizans ve Yahudilere has bir giyim şekli olup sonradan İslam dininde de uygulandığını öğrendim.Aslında çarşaf İslam dinimize has bir giyim şekli değildir. İkinci olarak abdest alınan yerlerin kapanmasında bir zorunluluk olmadığı ,ancak hanımların kollarının yarı yerine ve göğüs kısmının kapatılması gerektiği zorunlu olan yerler. Başörtülerinin/örtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar . (Nur 24/31) burada yorumun iyi yapılması gerekir.Başörtüsü aslında zorunda değil. Namaz kılmak ,oruç tutmak,zekat vermek kesinlikle farz olup tesettüre girerken başörtüsünün binlerce yıllık gelenekten geldiğini araştırmalarım neticesinde gördüm.Başı tamamen kapatmak gerekmiyor,mutlak suretle göğüs kısmı kaoalı ve yarım kollu giymek gerekiyor.Yine Yaşar Nuri,Hatemi de bu görüşleri savunmaktadır.O yüzden kapanmaktan vazgeçtim,vicdan azabı duymuyorum ve diğer dini vecibelerime özen göstermeye çalışıyorum.
Dini konularda sana göre bana göre diye bir şey yok.Öncelikle bunu söylemek istiyorum.Kapanmak Kuran'ı kerimde yazılmış bir emirse bitmiştir gerisi...
Hep bu örneği veriyorum yine vericem.Bir işyerine gittiğinizde giymek zorunda olduğunuz bir üniforma varsa konu bitmiştir.Giyeceksiniz o kadar.Yoksa çalışamazsınız orada... Yani aman ben giymiyim ben size yinede çok iyi davranırım,verimli olurum diyemezsiniz...Dini konularda böyle.Yaptım yapamadım benim kalbim temiz diye bir şey yok.Başkaları daha çok günah işliyor ben kapanmasamda zina yapmıyorum hırsız değilim demek çok yanlış.Ve bu bizimde Allahın emrine uymadığımız gerçeğini maalesef değiştimiyor...
Peygamber efendimizin bir hadisinde diyor ki : Ya fatıma Peygamber kızı bile olsan namazlarını kılmadıkça cennete giremezsin...
Yani bu kadar basit.Dini hükümler net.Peygamber efendimiz insanların en yücesiydi,peygamberdi,cennete gireceği kesindi,ama ne namazını bıraktı ne diğer ibadetlerini.Hepimizden en kalbi temiz olandı...
Bunları yazarken dinen kendi eksiklerimide düşünerek yazıyorum.Şeytan bizi kandırmak için var.Ama önemli olan nefse yenilmemek.Bir kural varsa bitmiştir.Ve yapmıyorsan cezasını çekeceksindir bu kadar...Allah hepimizi affetsin inşallah ve doğru yola iletsin...
Ayrıca konu shaibinede sen özgürsün kimseyi düşünme diye bir şey söyleyemem.Allahın emri kapanmaksa bu en önde gelir.Tabi ki insanlar için açılma veya kapanma.Sadece Allah rızası için...
mune nerde kaldi acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?