Kapanıp açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

melekhira

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2021
105
-10
28
Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.

Bu sizin vicdan ve kararınız. Anne babaniz icin kapanmiyorsunuz. Tesettürde bir ibadettir. nasıl namazı,Kur'ani,diğer ibadetleri başkaları için yapmiyorsak buda Ayni şekilde. Bunu düşündüğünüze göre vicdaniniz rahat değil. Allah hayırlı kararlar almanızı nasib etsin.

Bu karar size ait. Kapanıp açılmak size bağlı. Sevaplarınız ve günahlarınız sadece sizi bağlar.

Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
bunu bizlere sormanız çok enteresan değil mi ? hayat sizin ister tesettüre girin ister girmeyin ,şunu şu kadar yapıyorum bunu bu kadar diye anlatmanıza da gerek yok kimseye .. içinizden gelmeden zorla istemeden yapılan birşeyin daha iyi olduğunu da sanmam . zaten namazda bir başlıyorum bir bırakıyorum tesettüre girmeme gerek yok şeklinde kendinizi rahatlatmayada ihtiyacınız yok istemiyorsanız istemiyorsunuzdur dinde zorlama olmaz

Bu sizin vicdan ve kararınız. Anne babaniz icin kapanmiyorsunuz. Tesettürde bir ibadettir. nasıl namazı,Kur'ani,diğer ibadetleri başkaları için yapmiyorsak buda Ayni şekilde. Bunu düşündüğünüze göre vicdaniniz rahat değil. Allah hayırlı kararlar almanızı nasib etsin.
İçim kesinlikle rahat değil kararımdan dönmek için birşey bir yardım eli bekliyorum çok üzülüyorum 3 gündür kafaya takmaktan başım dönüyor artık

İstenmeden yapılan ibadetin bir anlami olacağını dusunmuyorum. Türklerde ki bu kapanmaya yüklenen anlam da başka şeyde yok. Namazi bırakınca kimse gik etmez baş açınca ooo ne hallere gelmiş derler. Kocan anan baban hiç namaz oruç zekat gibi ibadetleri kaçırmaz mi. Hiç gıybet etmez mi. Anasını satayım tek ibadet örtünmek çünkü. Geri kalanı yap canın isterse yeniden kapanırsin.

Bu dini konuya giriyor sanırım konu kapatilabilir.ben kendi isteğimle(?) Çocuk yaşta kapanmıştım 14 yıl sonra yine kendi isteğimle açıldım.annem baya bir üzüldü serzenişte bulundu ama ona da böyle daha mutlu olacağımı düşündüğümü söyledim.esim de istemediğini söyledi ama acilirsan karışma hakkım yok demişti.yani o da tepki vermedi.
Ailemin dışında çevremde özellikle iş arkadaşlarımdan baya saçma hâl ve hareketlere girenler oldu onlara da cevap verme tenezzülünde bile bulunmadım.kafama taksaydım eğer epeyce psikolojimi bozma potansiyelinde olanlar vardı.
Kısacası hayat senin hayatın nasıl mutlu hissedeceksen öyle yap.benim hayatımda olumsuz yönde bir etkisi olmadı.ne istiyorsam onu yapmaya devam etmek istiyorum kalan hayatımda da.

Nasıl mutlu olacaksınız o şekilde yaşayın. Yetişkin bireysin aileden izin almak komik kalıyor üstelik evlisin.

İstenmeden yapılan ibadetin bir anlami olacağını dusunmuyorum. Türklerde ki bu kapanmaya yüklenen anlam da başka şeyde yok. Namazi bırakınca kimse gik etmez baş açınca ooo ne hallere gelmiş derler. Kocan anan baban hiç namaz oruç zekat gibi ibadetleri kaçırmaz mi. Hiç gıybet etmez mi. Anasını satayım tek ibadet örtünmek çünkü. Geri kalanı yap canın isterse yeniden kapanırsin.
Babam annem namazı oruç zekatını asla kaçırmaz gerçekten babamla annem bir vakit namazını geçirmez

15 yaşında bir arkadaşımın kapanmalısın çok yakıştı vs sözleri üzerine kapandım açıkçası çevre baskısı olarak diyim
arkadaşınız çok yakıştı dedi diye aksesuar gibi kullandığınızı kendiniz söylüyorsunuz ,geri çıkarmak üzerine bu kadar düşünmeniz de enteresan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X