Kapanıp açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Açılmak istiyorsanız açılın. Koca kadınsınız. Ailenizden izin alacak değilsiniz. Mecburlar kabullenmeye. Küsüyorlarsa da küssünler. 15 yasindak5bir çocuk kapanmak istediğinde karşı gelmeleri gerekirdi su an acilmaniz için değil.

10 yıl az bir süre değil aksesuar olarak kullanmadım saçımın telini görmedi kimse 10 yıl boyunca bol pantolon giydim dar hiç giymedim
Of, kalbim kıyıldı. Yapmayın bunu kendinize. Kimseye karşı bu tavırda olmayın. Bunları kimseye açıklamak zorunda değilsiniz. Dar giyiyor da olabilirdiniz. Sadece sizi mutlu eden her neyse onu seçin bu hayatta. Elalem öyle çok faktörlü bir yapı ki. Ah bu elalem. Birini mutlu etseniz ötekini edemezsiniz. Mutlu etmenin mümkün olduğu tek bir kişi var o da sizsiniz. Bunun için uğraşın yeter..

Öncelikle kocan senin yanacagini nereden biliyor ?
Sorarsa söylersin ; af her daim var,tövbe kapısı açık ancak Tanriymis gibi yanacagini yekten söyleyen kocan için durum biraz vahim bana kalırsa..
Bu konuları bize sormayın.
Ayrıca kapanmak sadece bir kaç parça kıyafet ile olmaz,ruhen şartlarına uyum sağlamadkktan sonra,kalben inanıp sahiplenmedikten sonra ne anlamı var.
Sadece çevreyi kandirirsiniz,Tanri'yi değil.

Burada size nasıl bir yardım yapılabilir?
Kendi hür iradeniz var, e bir de akıl var. Açıl ya da açılma demek bize düşer mi ha?

Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Anne babanı boşver senin icinden geçen ne, sen ne istiyorsun? Hayatın boyunca başkası ne der diye düşünürsen mutlu olamazsın. Dini konuda sana bir şey diyemem o sana kalmış. Kocaman kadınsın başkasını değil gönlünden geçeni dinle.

Ben imam hatip okudum günahını biliyorum ama nefsimi yenemiyorum insanlardan bu şekilde yardım etmesini istedim ama insanların bazısı yine rencide etme kırıcı olma peşinde
Imam hatip okudu iseniz tesettürün amacını biliyorsunuzdur.
Arkadaşın çok yakışıyor dedi diye tesettüre girilmez çünkü yakışsın diye değildir tesettür guzelligi setretmek içindir.
Ikincisi anne baba küser diye değil yine Allah 'ın rizasini bekleyerek devam ettirirsin.
Son olarak da acılırsam el alem ne der diye düşünmek yerine ibadeti kimin rızasına nail olmak için yapıyorsan o ne der diye düşünmek gerekir. Ama siz zaten basta hata yapmışsınız bunu bir aksesuar olarak yakışsın diye örttü iseniz çıkartırken de böyle düşünmeniz normal.
Dini konu yasak inşallah yorum yaptığımız için cezalanmayiz.

Sizin kararınız elbette ama ben de dini yaşamaya çalışan ve aynı şekilde sizin gibi zorlanan biri olarak durumu belki düzeltebilir diye bir kaç tavsiye vereyim;
Tesettürlü kişilerin ortamlarında olmak kendinizi daha iyi hissetirebilir
Amaç daha iyi görünmekse tesettürlüler için çok güzel kıyafet kombinler var maddi imkan el verdiğince alışveriş yapıp daha iyi hissedersiniz belki
Biliyorum bunlar çok basit tavsiyeler insanın içinden gelmediği sürece yapması çok zor ama bu zamana kadar tesettürü taşımışsınız bubdan sonra kendiniz için taşımaya devam etmenizi çok isterdim
İnşallah Rabbim kalbinize ferahlık versin kolaylaştırsın

Herkesin dini imani sevabi gunahi kendine. Anne babaniz size karisamaz. Esiniz size karisamaz. Ben yanmicam senle diyerek aba altindan sopa gosteriyor. Bunun kararini yalnizca siz verirsiniz. Kararinizdan donecekseniz kesin olarak donun. Acilacaksaniz da kmseyi iknaya ugrasmayin. Kapanirken izin mi aldiniz?

Anne baba desteği tamam önemli ama bu sizin kararını olmalı ailene de güzellikle anlatırsın açılmaya karar verirsen ama bence son raddeye kadar kendini zorlayıp sevmeye çalışmanı tavsiye ederim belki tesettürle ilgili kitaplar işinize yarayabilir

Zorla olmaz bu işler. benim annem 28 yaşlarındayken(ben 10-11 yaşlarındaydım). kuzenini kaybetmişti genç yaşta onun etkisiyle kapandı. ilk yıllar sorun yoktu ama yaklaşık 8 sene falan sonra açılmak istediğine karar verdi. inançlıydı ama kendini öyle rahat hissetmiyordu. şuan 44 yaşında hala açık ve kendisinin böyle mutlu olduğunu hissediyor. kimsenin baskısı altında kalmayın. bu hayat sizin. ama eşinizin söylemi pek iyi gelmedi bana. ben yanmıycam nasılsa demesi bilmiyorum sağlıklı bulmadım.

Anneniz veya babanızın buna izin vermemeye hakkı yok. Siz yetişkinsiniz. Eğer istediğiniz buysa onların ne düşündüğü önemsiz. Bu çok kişisel bir şey.

Açılmak istiyorsanız açılın, bu hiç kimseyi ilgilendirmez. 15 yaşında verilen bir karardansa şu an verdiğiniz karar sizin için daha doğrudur diye düşünüyorum.
O bu ne der hiç önemli değil. Bu hayatı kimse için yaşamıyoruz. Herkes kendine baksın.

"Arkadasi cok yakismis" demise takilmis kac kisi. Arkadasin demesi sebep olmus da,arkadas sevabini,dogrusunu bilerek,şuurlu kapanmis sonucta. Uzun yillar kapali olup,sonradan acilinca insan ister istemeZ cevre baskisini dusunuyor. Bu dusunceye sahip olmak, "onlar icin" kapanmak değil!!
Yolunda bulunup,ayrilmak,hic kapanmamaktan daha kötü. Ben de 15 yas gibi kapandim. 25 li yaslarda canim o kadar sacimi acip suslenmek istedi ki,bir yandan da bu kadar emek,yillar bosa mi gidecek diye dusunuyordum. Ailem benim de baskici. Hani kapan diye kimse Zorlamadi ama acilmami normal karsilamazlardi. Eski esim onay verince pek bisey diyemediler. 30 yasimdaydi sanirim, 6 ay kadar acildim. Kendi istegimle geri kapandim. Suan evliyim, 36 yasimdayim. Zaman zaman aklima geliyo, sonra diyorum bu yasa kadr sabrettim. Gecici dunya. Namazi bile oflayarak da kilsak sevap olmasa da borcumuzu oduyoruZ. Bu guzel yoldan donmenizi istemem. NamaZlariniZi akstmassaniz dusunceleriniz de duzelir insaallah guzel kardesim.

Ben imam hatip okudum günahını biliyorum ama nefsimi yenemiyorum insanlardan bu şekilde yardım etmesini istedim ama insanların bazısı yine rencide etme kırıcı olma peşinde

Ben bir dine mensup değilim o yüzden açılma kapanma açısından değil, şu yukarıda yazdığınız açısından yaklaşacağım. Nefsimi yenemiyorum demek benim için zayıflamak isterken pastaları götürmeden edemiyorum demektir. Yani aslında yememem gerektiğini biliyorum ama duramıyorum yiyorum. Böyle bakınca aslında siz içinizden “kapalı” olmanız gerektiğini biliyorsunuz da açılmak istiyorsunuz gibi anlıyorum. Bu nedenle bence siz tam iç huzurunuzu sağlayamamış, kararınızı verememişsiniz. Elalemi boşverin. Siz gerçekten ne istiyorsunuz bence önce ona karar verin. Kararınızı iç huzurunuzla alın, sonra elaleme sıra gelir. Onlara da cevabınız “ben böyle uygun gördüm” olsun. Kimseyi kişisel meselelerinize karıştırmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X