Kapanıp açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size bir sorum olacak ben 25 yaşındayım 15 yaşında kapandım evliyim ama açılmayı düşünüyorum annem babam izin vermiyor, Kocam karışmıyor seninle beraber ben yanmıcam karar senin diyor. Ben napcam bana bir yol gösterin kapalıyım ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama şöyle dini bayram, kandillerde kuran okuyorum ama onun dışında okumuyorum namazı da başlıyorum sonra bırakıyorum. Yardım edin lütfen ya kararımdan döneyim ya da ailemi ikna edeyim. Kırıcı olmamanız sizden ricam günah olduğunu biliyorum ama nefsimi yenemiyorum.
Nefsimi yenemiyorum demişsiniz.
Acaba giyim şeklinizi mi degistirseniz. Yani belki tesettürden çıkmak değil de daha farklı giyinmek.
Çok zor bir mevzu.
(Konuyu eşiniz yada babanız cephesinden değerlendirmek istemem. çünkü bu sizin hayatınız. Fakat bu seferde nefsime uydum başımı açtım diye uzulmeniz de var)

Belli ki açılmak istemiyorsun, nefsine uymaktan korkuyorsun. O zaman ne istiyorsun anlayamadım? Evde istediğin gibi giyinme özgürlüğün vardır herhalde. O zaman canının istediği şeyleri evde giyiyorsundur. ??

Bence uzulmemelisin.
Dinde en önemli şey vicdandir.tesetturlu olanlara da saygım var herkesin kendi kararı ama hak yemiyor,günah işlememeye çalışıyor ve ona göre yaşıyorsanız bu dünyada en önemlisi bu.ibadetleri yapıp yapmamakta kişiye has birşey ben hep sunu savunurum kalbi bozuk,kul.hakki yiyen ve her türlü ahlaksizligi yapıp sonra günde beş vakit namaz kılanlardan olacağıma düzgün yaşamayı hak yememeyi ve vicdanımi öldürmemeye çalışıyorum dinde en büyük şey vicdandir,gerisi teferruattir aileniz dahi size bu konuda.basko yapamaz.dava bile edebilorsiniz onları.kisilik.haklarima.saldiri ve zorbalıktan dolayı.

Vicdanınızi öldürmeyin dini vecibelerinizi yapıyorsanız kendinize saklayın bu hayatta en önemli şey bu zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X