Kapanmak istiyorum ama...

meyveliturta23

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
11
1
6
31
Merhaba arkadaşlar ,

Ben 22 yaşında genç bir kızım.8 yıldır birlikte olduğum biri var , ilk aşkım ve inşallah Allahın izniyle evlilikle taçlanır 1-2 seneye kadar. Erkek arkadaşım kapanmamı istiyor ve ailesi de. Tabi ben sadece onlar istiyor diye değil kendim de istiyorum Allah rızası için ama başörtüyü başıma taktığım an nasıl çıkardığımı bilmiyorum.Nefsim bana izin vermiyor, yakışmadığını düşünüyorum.Şimdiden şunları duyar gibiyim ; sen güzel olmak için değil Allah rızası için kapanacaksın.Evet biliyorum ben oruç tutan, elinden geldiğince günlük namazlarını kılmaya çalışan ve hergün en azından 10-15 dk Kuranı Kerim okuyan biriyim.Bunu söylememin sebebi farkındayım yani Allah için olması gerektiğinin. Fakat benim burnum biraz kötü , hiç beğenmiyorum başımı örtünce daha da çıkıyor ortaya.Nefis bu ya olmaz diyor. Kapalı bayanları görünce çok hevesleniyorum, bende yapmalıyım diyorum. 1-2 ay sonra estetik olup kapanayım diyorum düşüncelerim çok yanlış bunu da biliyorum Rabbim affetsin beni Bana çok dua edin , neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum zamanı geldi de geçiyor

Kapandıktan sonra yakışmıyo diyip tekrar açılcaksan kapanma. Bi komşumuz war naaptığı belli değil hawa sıcaksa açık soğuksa kapalı hawa durumuna göre dawranıyor. Anlam weremedim bi türlü. Yani şimdi ki kızlar hewes edip sonra açılıyo bazısı sırf moda uğruna çok yazık

Kapanmanın mantığında zaten beğenilmemek ve dikkat çekmemek var. Kapanıp hala güzel olma derdindeysen orada bir sorun var demektir. Allah rızası için kapanacağım deyip kapanmak için günah olan estetik operasyonunu yaptırmayı düşünmen nasıl bir mantık yani ? Yada hergün namaz kılıp, Kuran okuyup Allah'ın yarattığı burnunun sağlıklı olmasına şükretmek yerine bundan yakınman.. Sen önce nefsini ikna et, nefsini ikna ettiğinde gerisi gelecektir. Sorun burnunda değil, nefsinde.. Bunun farkına varmalısın.

Benim de burnum biraz büyük
sal kullaniyorum daha iyi durdugunu düşünüyorum.
Kimisinin yüzüne esarp daha iyi durur.
Bi bakin bakalim. Ama kesin emin oldugunuz anda ortunun

Yol göstermek yerine nedir bu sert eleştiriniz? Kaşlarınızı almıyor musunuz siz hiç? Bu da estetik kadar günah. Birşeyler yorum yaparken biraz daha ılımlı yaklaşın

Selamın aleyküm. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki tesettürde namaz, oruç gibi ibadetlerden birisidir ve Allah için yapılır. Sırf yakışıyor veya yakışmıyor diye kapanılmaz. Allaha çok şükür namaz kılıyormuşunuz. Hiç dediniz mi kendinize namaz, oruç veya kuran okumak bana yakışıyor diye ? demediniz değil mi? O yüzden tesettürün bir ibadet olduğunu ve Allah için yapıldığını düşünürseniz kafanızdaki sorular da kendiliğnden çözüme kavuşacaktır. Ayrıca Tesettür başörtüsünden veya şaldan ibaret değildir bunuda unutmamak gerekir. Ayrıca giyinmiş çıplaklarla ilgili bir hadis var onu da okumanızı tavsiye ederim. Birde size yardımcı olacağını düşündüğüm bazı kaynaklar var onları okur/izlerseniz faydasını görürsünüz.
1 - Mehmet Göktaş - Örtünme Çağrısı
2 - Nureddin Yıldız - En kadim cihadımız : tesettür
3 - Fatih Yağcı - Tesettüre girmekte zorlanıyormusunuz ? Umarım bu kaynalar işinize yarar. Unutmayın tesettür yakıştığı için değil Allah emrettiği için ibadet olarak yapılır yakışıp yakışmadığı için değil.

Bunca yıl kapanmamis sin. Kapanma. Sen busun. Seni seven böyle kabul etsin.

Teşekkür ederim, kaynaklara bakıcam inşallah. Eleştirmeden, kınamadan yorum yaptığınız için teşekkür ederim tekrardan

Canim öncelikle gercekten neyi neden yaptigini gercekten düşün oku bilgi sahibi ol.. Kapanmak arkadasinda dedigi gibi zaten dikkat cekmemek icin .. Ahh bir yerin agrisa bu gunlerine nasil şükredersin. Heleki Allahin yarattigini degistirmek. Kaş almak bile haramken sen nasil burnunu degismeyi düşünüyorsun. Sen sadece internetten Peygamber efendimiz(sav) in miraca ciktiginda hangi kadinlarin azap cektigini nasil cektigini oku sonra eminim kapanirsin.. Cunku acik biri gorunce o kadar uzuluyorum ki hemen o yazi geliyor aklima.. Tesetturde mutluluk var huzur var unutma bunu.. Sen dinine dikkat edersen aile huzurunda olur herseyde olur. Ama nolur pantalon dar seyler giyipte basini ortme. Hakkini ver yani kapanmanin. Oku bol bol.. Hakkinda hayirlisini diliyorum.kardesim...

Hala bu şekilde düşünüyorsanız kendi isteğinizden çok sevgilinizin isteğidir bu. Başkası için yapmayın, pişman olursunuz.

Bencede ilk bilgi sahibi ol canim .. Baskasinin istegiyle degil kwndin iste ilk.. Ebedi olan hayat icin ugrasmak lazim. Elinu bi ateste ne kadar bekletebilirsin? . Senin icinde Allah korkusu var bu cok cok guzel birsey. Hayirli haberlerini bekliyrm . ayni yastayiz seninle bu arada )

Bende senin gibi cok dusunmustum kapansammi kapanmasam mi diye.. Yakisirmi guzel dururmu derken kendi kendime dedimki; ya sen guzellik icin kapanmayacaksin ki Allah icin kapanacaksin.. Ve en sonunda o karari verdim kapandim :) Tam 9 ay oldu kapanali :) hic pisman degilim hatta kendime kiziyorum neden daha onceden kapanmadim diye :) Burnum kotu duracak diyorsun ya bence sen bunu takinti haline getirmissin.. Lütfen olumsuz dusunme :) Bence her haline sükretmelisin :) insallah hakkinda hayirlisi olur

Yol göstermek yerine nedir bu sert eleştiriniz? Kaşlarınızı almıyor musunuz siz hiç? Bu da estetik kadar günah. Birşeyler yorum yaparken biraz daha ılımlı yaklaşın
Basligi gorunce cvp yazmam gerektigini hissetim bak canm bnde sonradan kapandim ve bnmde uzun bi iliskim vardi ve esim cok istiyodu mezhep ayriligimiz vardi benm ailem herkes acikti ve ben kapanmayi cok istedim ama yavas yavas yaptim yani degik sallar aldim nisanlandigimda esimin ailesinn yanina gittgmde kapaniyodum babam asla kabul etmedi bole biseyi evlatliktan bile red edecegini soledi ama ben cok hevesliydim sonra t shirt lerden uzun kollu badilere kap lara gecmeye basladim hic yapamicami dusundum evlendim tamamen kapandim ve binlerce sukurler olsun ki kapanmisim keske daha erken yapsydim diyorum suan bazen akrabalarim goruyo beni degisk bakiyolar ama umrumda degil babam gordugunde bu kadar yakisacagini tahmin etmemistim demisti ve suan acik oldugum gunlere binlerce kez tovbe ediyorum allahim affetsin diye herseyden once kalbini allaha yonelt gerisinn sabrini da isteginide allah veriyo zaten takilma

Basligi gorunce cvp yazmam gerektigini hissetim bak canm bnde sonradan kapandim ve bnmde uzun bi iliskim vardi ve esim cok istiyodu mezhep ayriligimiz vardi benm ailem herkes acikti ve ben kapanmayi cok istedim ama yavas yavas yaptim yani degik sallar aldim nisanlandigimda esimin ailesinn yanina gittgmde kapaniyodum babam asla kabul etmedi bole biseyi evlatliktan bile red edecegini soledi ama ben cok hevesliydim sonra t shirt lerden uzun kollu badilere kap lara gecmeye basladim hic yapamicami dusundum evlendim tamamen kapandim ve binlerce sukurler olsun ki kapanmisim keske daha erken yapsydim diyorum suan bazen akrabalarim goruyo beni degisk bakiyolar ama umrumda degil babam gordugunde bu kadar yakisacagini tahmin etmemistim demisti ve suan acik oldugum gunlere binlerce kez tovbe ediyorum allahim affetsin diye herseyden once kalbini allaha yonelt gerisinn sabrini da isteginide allah veriyo zaten takilma

psikolojini kotu yonde etkiliyorsa burnun ameliyat olmanda ne gibi bir sakınca var sonucta psikolojide saglıkla iliskili bir durum..acık kadınlarıda cehenneme sokmaya meraklı ne cok insan var herkes kendi gunahına baksın kimin ne oldugunu bilmiyorsunuz

Kardesim bizim dememizle kimse cehennme girmez yada bizim yönlendirmemizle kimse cenneti kazanmaz.. Allahin emirleri var haram olandan kacmaliyiz sadece.. Ölümü unutmamaliyiz ebedi hayat orasi sonucta. Kapali insanlarinda illaki gunahlari vardir cehennemlik bile olabilirler biz soru soran kardesimize yardim etmek istedik sadece sonucta Alahin emri belli ... Psikolojisini etkiliyorsa ameliyat olmasinda ne var ? Kaş almakta ne varsa oda ayni iste .. Rabbim haram kıl miş bize ..

:) kapanalı henuz 3 ay oldu
ben biraz kiloluyum ve kapanınca teyze gibi olacağımı dusunurdum hep
oğlum dogdugundan beri yani 3 yıldır aklımda olan bişeydi ama net kararı bi turlu veremıyodum
biz kadın olarak güzel olmaya dış görünüşe önem veriyoruz yapımız bu:)
hep etrafım ne der diye dusunuyodum bi gün oturdum dedimki kuzenim benı kapalı gorse beğenmez ne kadar öenmli hiç
x arkadaşım görse konuşmayabilir ne kadar önemli hiç
kapandıgımda bana başka gözle bakacak onca ınsanı getırım gözümün önüne baktım tek tek hiç bi öenmleri yok

önce kardeşime söyledim bir sene kadar önce kıyafet bakmaya başladık internetten kafamda bişeyler oluştu kilo vermeye calıştım sadece bes kilo verebildim baktım olmıycak veremıyorum dedım boyle kapanıcam
eltimle paylaştım çok yardımcı oldular
internetten şal bağlama vidyoları izledim , kombin önerilerine baktım
uyumusz giyinp şevkimin kırılmasını istemiyodum ,
en son eşime söyledim çok sevindi eşime en son söylememin sebebi onun fikrinin beni etkilememesi idi
kendime ilk kıyafetlerimi aldım ve kapandım

offffff o ilk gün sokağa çıkma anı sana anlatamam
sanki herkes bana bakıyo manşet selin kapanmış!!!!! herkes şok oldu benden hiç beklenmiycek bişeydi
ailemde tek kapalı yok , konuşamalarım , siyasi görüşüm vs... kimse beklemiyodu...
çoğu kişi en fazla bir aya açılır dedi , şu ana kadar hiç pişman olmadım
ve herkes çok iyi yakıştırdıgımı tüm kilomun kapandıgını çok zayıf durdugumu söylüyo :) çok mutlu oluyorum:)
tabi zayıf görünmek için yapmadım ama o kapanmadan önceki endişelerimin hiçbiri olmadı boşuna kuruntu yapmışım:)
hayatımda eşim olmasaydı , ailem olmasaydıda ben şu anda kapalı olurdum çünkü içimden geliyo ve çok istiyodum kendimi böyle çok mutlu ve çok huzurlu hissediyorum
bu tamamen benim iç huzurumla ilgili bişey
açıkken çokmu farklıydım hayır yine aynı bendim :)
kapalıyım yine aynı benim kimin cennete cehenneme gideceğini bilemeyiz yapıyosan sadece kendin için yap:)
çevrenin ve senin aydaki görüntüne alışması en fazla 1 bilemedin 2 ay sonra herşey kaldıgı yerden devam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…