Kapanmak istiyorum fikir verin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aslında var,araştırmalarıma göre kadın çok dikkat çeken kıyafet giyemez ziynetlerini gösteremez diye okudum. Gozluk takan kadınlar bana her zaman daha karizma görünür ne biliyim. Belki ondan dolayi,gözlük dikkat çeken aksesuar çünkü. Topluma göre değil,ben Rabbimin istediği doğrultuda kapanmak istiyorum.
O zaman kalbinizi yoklayacaksınız.
Ben bu gözlüğü gözlerimi korumak için mi takıyorum yoksa hava atmak için mi?
2.şekli ise açık ya da kapalı fark etmez gönlünüz bozulmuşmultur.
Amacınız güneşten korunmaksa bir anlamı yok zaten gözlüğün.

Öncelikle tesettür ile ilgili ayetleri hadisleri oku iyice özümse derim. Bir de yeğenim için sorduğumda bir arkadaşım "Mehmed Göktaş- Örtünme çağrısı" kitabını tavsiye etmisti. Henüz okumadım ama okumanda fayda olabilir.

Gözlük de oval biçimli olursa yüzüne oturur ve yanlardan başörtünu açmaz.

Sigara zaten sağlığın için çok zararlı. Onu tesettüre girmesen bile içme derim :)

Bir de tesettüre layık olmamak diye birşey yoktur. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaomaya çalışıyoruz bu hayatta. Rabbim hic kimsenin yaptığı zerre kadar iyiliği zayi etmez. Atıyorum bir günah işledin diye yaptığın sevaplar silinmez :)

Allah doğru yoldan hic birimizi ayırmasın...

Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Tesettür erkeklerin ilgisini çekmeme mantığına dayanmıyor mu? O sebepten kapalı bir kadının süslenmesi, makyaj yapması bana çok garip geliyor. Birilerine güzel görünme çabası tesettürün amacına ters sonuçta..
Ben abartmadan diyorum birilerine değil insan kendine güzel olmalı aynaya bakınca iyi hissetmeli..ben bakımlıyım ve makyaj da bakımımın bir parçası, yapıyorum da.. düz sade renkler de giymem yeri gelir oranj mor krem fıstık yeşili gibi renkler de giyerim topuklu da giyerim bunun maksadı önemli bence

Öncelikle tesettür ile ilgili ayetleri hadisleri oku iyice özümse derim. Bir de yeğenim için sorduğumda bir arkadaşım "Mehmed Göktaş- Örtünme çağrısı" kitabını tavsiye etmisti. Henüz okumadım ama okumanda fayda olabilir.

Gözlük de oval biçimli olursa yüzüne oturur ve yanlardan başörtünu açmaz.

Sigara zaten sağlığın için çok zararlı. Onu tesettüre girmesen bile içme derim :)

Bir de tesettüre layık olmamak diye birşey yoktur. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaomaya çalışıyoruz bu hayatta. Rabbim hic kimsenin yaptığı zerre kadar iyiliği zayi etmez. Atıyorum bir günah işledin diye yaptığın sevaplar silinmez :)

Allah doğru yoldan hic birimizi ayırmasın...
. Amin, kitabı okuyacam sağolun.

O zaman kalbinizi yoklayacaksınız.
Ben bu gözlüğü gözlerimi korumak için mi takıyorum yoksa hava atmak için mi?
2.şekli ise açık ya da kapalı fark etmez gönlünüz bozulmuşmultur.
Amacınız güneşten korunmaksa bir anlamı yok zaten gözlüğün.
bilemedim, açıkçası hem güneşten korunmak,hem de yakıştığını an ötürü kullanıyorum fakat daha çok yakıştığını düşündüğümden.Takmasam da güneş beni çok fazla rahatsız etmez. Zor soruydu

Gözünü seveyim iyi düşün.tesettur sadece başını örtmek değil.sigara falan değil ama ağır makyaj ve dar kiyafetler gerçekten çok bozuyor ve işi amacından uzaklaştırıyor.
nice başı açıklar var tesetturluyum diyenlerden daha güzel giyiniyor.

Bu arada sözlerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın herhangi bir ayrim yapmıyorum sadece işin özüne deginmek istedim

Ben abartmadan diyorum birilerine değil insan kendine güzel olmalı aynaya bakınca iyi hissetmeli..ben bakımlıyım ve makyaj da bakımımın bir parçası, yapıyorum da.. düz sade renkler de giymem yeri gelir oranj mor krem fıstık yeşili gibi renkler de giyerim topuklu da giyerim bunun maksadı önemli bence

Tabii ki, insan kendisini beğenmese çatlarmış zaten. Ayrıca ben sizi eleştirecek konumda değilim çünkü sizin kadar da yerine getirmiyorum inancın gereğini. Mantığınızı merak ettim :)

Gözünü seveyim iyi düşün.tesettur sadece başını örtmek değil.sigara falan değil ama ağır makyaj ve dar kiyafetler gerçekten çok bozuyor ve işi amacından uzaklaştırıyor.
nice başı açıklar var tesetturluyum diyenlerden daha güzel giyiniyor.

Bu arada sözlerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın herhangi bir ayrim yapmıyorum sadece işin özüne deginmek istedim
düşündüm,dar giyinmeyi sevmem,daha salaş giyinirim tesettüre girincede böyle olacak.

uzun tunikle bol geniş kesim pantolon seviyorum ben ikili takım giyiyorum, şal bağlıyorum, bi fondoten bi rimel kalem far..belki düğün filan olursa ona göre giyim kuşam tabi,,bunda ne var anlayamadım kapandım diye öyle mi dolaşayım saçımı da kendim boyuyorum dışarda kimse görmüyor ama ben görüyorum eşim görüyor bu yeter. Dışarıya değil kendime yani ve eşime. Anlamanızı beklemiyorum zaten

Ben bu konuda bilirkişi değilim olamam da. Ama hiç gözlük taktığı için ayıplanan bir tesettürlü hanım görmedim, duymadım da. Gözlerinizi güneşten korumak için taktığınız bir aksesuar sonuçta. Miyop olanların gözlük takmasından farklı görmüyorum.

bilemedim, açıkçası hem güneşten korunmak,hem de yakıştığını an ötürü kullanıyorum fakat daha çok yakıştığını düşündüğümden.Takmasam da güneş beni çok fazla rahatsız etmez. Zor soruydu
Mevzu o işte.
Ameller niyetlere göre şekillenir. Bir şeyi yaparken aslımda ne için yaptığınıza samimi cevap vererek doğru ya da yanlış olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz (kuranda açıkça yazılmış olan emirler dışında)
Mesela kırmızı bir başörtü takıyorum diyelim amacım ne?
1.kırmızı bana çok yakışır hem havalı da durutor dikkat çekiyor
2.rengine bakmıyorum o an elime o geldi örtündüm. Bir sebebi yok gibi
Zor kararlar Allah bir kolayını gösterir inşallah.

Mevzu o işte.
Ameller niyetlere göre şekillenir. Bir şeyi yaparken aslımda ne için yaptığınıza samimi cevap vererek doğru ya da yanlış olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz (kuranda açıkça yazılmış olan emirler dışında)
Mesela kırmızı bir başörtü takıyorum diyelim amacım ne?
1.kırmızı bana çok yakışır hem havalı da durutor dikkat çekiyor
2.rengine bakmıyorum o an elime o geldi örtündüm. Bir sebebi yok gibi
Zor kararlar Allah bir kolayını gösterir inşallah.
sağolun,çok yardımcı oldunuz gözlük takmadan da olur. Yakıştığı için takıyordum,olmayiversin.

Ben de açığım ve düşünüyorum ilerde nasip olur belki. Layıkıyla yapabilmek lazım. Geçende birini gördüm dapdar kot üzerine kısa gömlek başı da bağlı. Hiç hoş olmamış, insan kendini tam hazır hissedince yapmalı bence.
Ben Doğuda bir ildeyim görev için. Normalde muhafazakar olduğu düşünülen bir yer. Abartmıyorum neredeyse tüm genç kızlar tunik altına dar pantolon giyiyor. Benim başım açık ama okadar dar pantolon hiç giymedim. Bazıları tunik bile giymiyor, biraz uzun gömlek altına dar kot. Arada orta yaşlı kadınlar da da görüyorum. Bilmiyorum kimseyi eleştirmek haddime değil ama böyle olmamalı. Ben buraya büyük şehirden geldim ama orda hiç böyle görmemiştim. İlk geldiğimde çok açık olmadığım halde dikkat çekermiyim diye bile düşünmüştüm ama hiç öyle değilmiş

Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Tesettür erkeklerin ilgisini çekmeme mantığına dayanmıyor mu? O sebepten kapalı bir kadının süslenmesi, makyaj yapması bana çok garip geliyor. Birilerine güzel görünme çabası tesettürün amacına ters sonuçta..
Aynen katılıyorum.bazen öyle makyaj yapıyorlar ki çok aşırı dikkat çekiyo.kıyafet konusu da aynı şekilde uzun tunik giymiş ama resmen iç çamaşırı görünüyor.hakkıyla yapılmalı bazı şeyler.

Hayırlı olsun canım benim:) şimdiiii hiç telaş yapma, ayıplanırım diye tereddüte de girme. Gözlük tesettürün üzerinde kötü durmaz hiç, ben de kapalıyım kendime yakıştıramadiğim için takmıyorum ama arkadaşlarının hepsi de istinasız takar ve hiç bu konu yüzünden ayiplandiklarina şahit olmadım. Sigara da içerler, sadece gözden uzak bir yere içmeye dikkat ederler şart mı değil tabi hepsinin karşılığı da ayrı ayrı verilecek zaten siz hassas davranmak isterseniz kenar köşede içersiniz bir şey olmaz.
Konu kapanmaz inşallah yaa

Ben dizimin asagisina kadar kap aldım,onun altına pantolon aldim. Uygun oldu gibi pantolon çok dar da değil ama bol da segil
Kayınvalidem ideal bu konuda. Umreye giderken çok hoş gözlüklerini takar. Senin dediğin gibi dize kadar Altına da pantolon giyer. Kışında güzel bir pardesü yada mont . Bende onu örnek alarak yola çıkarım muhtemelen

Kızlar merhaba..

Kizlar,uzun süredir kapanmak istiyorum fakat bazı tereddütlerim var. Önce ne yapmam lazım nasıl baslamam lazım cesaret edemiyorum bir türlü. Bir de ben sigara kullanıyor maalesef sokak,dışarda sigara içen tesettürlü kardeşlerimi görünce bosortusune laf soyletiyolar diye kiziyordum,şimdi ben napacam. Başka bir husus ise eşarpla güneş gözlüğü konusu tam hakkıyla kapanmak istiyorum,gözlük sorun olur mu? Siz ne düşünüyorsunuz neler almaliyim,nasıl giyinmeliyim tesettürlü kardeşlerim yardıma koşun.

Canım öncelikle tebrik ederim seni, ertelersen kalır yapmak istiyorsan bir an evvel kapan.
Gözlük sorun olmaz bende kullanıyorum, sigarayı da orta yerde açık veya kapalı hiç kimsenin kullanmasını tavsiye etmiyorum tesettürle beraber yeni bir sayfa açsan sigarayı da bıraksan süper olur :-) bırakamam dersen özel alanlarda içersin çok göze batmadan. Yada evde balkonda vs. içersin hem azaltmış olursun :-)
Tunik ferace tarzı bişeyler al şimdilik şal vs. beğenin şekillendikçe alış veriş yaparsın. Uygun kıyafetlerin varsa onları da kullan ☺️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X